Αρχικό μήνυμα απο
dbehrakis
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχω λύση, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα-SOS αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Έχω μια Z4 E85 μοντέλο '06 (f/l). Πριν από ένα χρόνο, είχα την ...ιδέα να βάλω xenon λάμπες στα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά σώματα. Τον πρώτο καιρό, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Βελτιώθηκε αισθητά η ορατότητα που είχα όταν οδηγούσα νύχτα, ενώ και το αυτοκίνητο-κακά τα ψέμματα-έδειχνε ομορφότερο. Κανένα πρόβλημα λοιπόν στην αρχή. Εδώ και δύο μήνες όμως, άρχισε σταδιακά να εμφανίζεται υγρασία στο φανάρι του οδηγού(η οποία ήταν εντονη το πρωί και στην πορεία της ημέρας "έσβηνε" σιγά σιγά). Τις τελευταίε εβδομάδες το φανάρι πλέον δεν καθάριζε καθόλου από την υγρασία, όλη την ημέρα παρέμενε θαμπωμένο... Ψάχνοντας να δω τι συμβαίνει, άνοιξα από την μερία του θόλου τη σχετική τάπα και προσπάθησα να ελεγξω πιθανό σημείο εισόδου της υγρασίας. Δεν φάνηκε κάτι, καθώς είχε μπει μπόλικη σιλικόνη από τον τεχνικό που έβαλε τα xenon. Το προλβλημα κάθε μέρα γινόταν και εντονότερο. Έτσι, πήγα στο συνεργείο ενόος φίλου που διαθέτει κομπρεσέρ, βγάλαμε τροχό(ναι, δυστυχώς για να έχεις πρόσβαση πρέπει να ...βγάλεις τον τροχό-έλεος!) και έβαλα τον αέρα μέσα για πάνω από μισή ώρα, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Τελειώνοντας, έβαλα σχολαστικά σιλικόνη μαύρη,όπου μπορούσα!
Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια! Απίστευτο... Το φανάρι δεν είναι πουθενά σπασμένο.
Είναι πολύ άσχημη εικόνα να βλέπεις ένα αυτοκίνητο σαν τη Z4 με το ένα φανάρι θολό! Άσε που το βράδυ φοβάμαι ότι τυφλώνω τους απεναντι...
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το επόμενο που θα κάνω, είναι να λύσω προφυλακτήρα(!) για να βγάλω το φανάρι μήπως μπορέσω να δουλέψω καλύτερα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχω κάτι... Φοβάμαι ότι η μόνη λύση είναι να αλλάξω φανάρι. Για καινουργιο δεν το συζητώ, μάλλον μεταχειρισμένο... Και xenon; Θα πρέπει να ξαναβάλω αλογόνου...
Ας βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης