με την ευκαιρια της φασινας, διαβασα κι εγω τις αποψεις που διατυπωθηκαν.
συμφωνω με τα περισσοτερα απο οσα ειπωθηκαν περι καταργησης.
δεν θα πω κατι καινουργιο, σε 12 σελιδες αλλωστε τα ειπατε ολα.
θεωρω πως τα καθε ειδους "ασυλα" ειναι απομειναρια αλλων εποχων.
στη σημερινη εποχη δεν κινδυνευει κανεις απο ελλειψη δημοκρατιας, καμια ιδεα δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν μπορει διακινηθει ευκολα και προς πολλους αποδεκτες και κανενας πολιτικος δεν κινδυνευει στην τελεση των καθηκοντων του ωστε να χρειαζεται ασυλο.
αντιθετα η υπερβολικη δημοκρατια και η αντιληψη οτι στο ονομα της ελευθερης εκφρασης και βουλησης μπορουμε να γινομαστε ανεξεγκτοι και ασυδοτοι, μας εχει φερει στο σημερινο αποτελεσμα.
ποιο ειναι αυτο. να γινεται καταστροφη πολυτιμης και πολλες φορες μη επανορθωσιμης περιουσιας (οχι μονο υλικης, αλλα το κυριοτερο πολιτιστικης και επιστημονικης) και, ο πολιτικος να προστατευται οχι απο τις υποτιθεμενες κακοβουλες ορεξεις του πολιτικου αντιπαλου, αλλα για τις δικες του παρανομες και σκοτεινες πραξεις.
ο νομος υπαρχει, αλλα πρεπει να προσαρμοζεται στα μετρα της καθε εποχης.
ναι τοτε που θεσπιστικαν αυτα τα ασυλα ειχαν νοημα.
ο πολιτικος χρειαζοταν αυτην την προστασια, και ο φοιτητης επισης.
σημερα τα πραγματα εχουν αντιστραφει. χρειαζεται ο πολιτης προστασια απο τον διεφθαρμενο πολιτικο, τον επιορκο δικαστη και γιατρο και το πανεπιστημιο και οι υγιεις δυναμεις του οι οποιες πανε για να μαθουν ή να διδαξουν απο αυτους που προκαλουν αυτα τα προβληματα.
με τη σημερινη προοδο της τεχνολογιας, η απροσκοπτη διακινηση ιδεων (οπως σωστα ειπατε) δεν χρειαζεται ασυλο. ο καθενας εκφραζεται, οπως ακριβως κανουμε και εμεις σε αυτον τον χωρο. το ιντερνετ και τα ΜΜΕ (οσο και κατευθυνομενα να ειναι) δινουν βημα εκφρασης, ενω μεσα στα ανωτερα και ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα δε νομιζω να μην μπορει κανεις να εκφραστει.
το κακο ειναι οτι το θεμα του ασυλου εχει κακως εννοηθει, οτι σημαινει πως ειμαστε σε ενα χωρο που δεν μπορει να παρεμβουν οι αρχες οταν τελουνται αξιοποινες πραξεις, παρα μονο με συγκεκριμενη διαδικασια.
και επειδη τα ατομα που μπορουν, δεν θελουν να παρουν καθε φορα την ευθυνη των αποφασεων (ωστε να μην κατηγορηθουν και διαπομπευθουν δημοσια), γινονται ολα αυτα που βλεπουμε.
εγω λοιπον ψηφιζω την καταργηση, οχι της ελευθερης διακινησης ιδεων, φυσικα, αλλα της νοοτροπιας που υπαρχει αυτη τη στιγμη και που οδηγει στο αποτελεσμα στο οποιο απο οτι ειδα ολοι συμφωνουμε.
να μην υπαρχουν ζημιες, φωτιες, καταληψεις, ενοχλησεις, βανδαλισμοι εκτροπα.
ναι στην αντιδραση των φοιτητων μας σε καποια κακως κειμενα, ναι στην ελευθερια εκφρασης τους, ναι στις ανατροπες που ως νεα και ανησυχα μυαλα θελουν.
ναι στην πολιτικοποιηση, ναι στην διατυπωση θεσεων, οχι ομως στην κομματικοποιηση, οχι στη μετατροπη αυτων των ναων της μαθησης και της διαμορφωσης νεων ανθρωπων, σε κεντρα προσυλιτισμου, σε δεξαμενες αντλησης αυριανων αβουλων και κατευθυνομενων ψηφοφορων.
καλως ή κακως φιλοι φοιτητες μονοι σας θα πρεπει να παλεψετε για αυτα, μονοι σας θα πρεπει να διωξετε απο το σπιτι σας τους "εμπορους" και τα παρασιτα...
μην περιμενετε βοηθεια απο ενα σαθρο, σαπιο, ψηφοθηρικο, πελατοκεντρικο πολιτικο συστημα.









Απάντηση με παράθεση
