Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1993

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...01 2013

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή είναι μία έρευνα της Public Issue.

Οταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι ενάντια των επιστημονικών απόψεων, θεωριών και αποδείξεων....όταν η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει την επιστήμη και ζει ακόμα με δαίμονες, αγίους και προκαταλήψεις, ΜΗΝ έχεις απαιτήσεις από ένα τέτοιο λαό.

Το 74% των Ελλήνων πιστεύουν τη θεωρία ενός ......θεού δημιουργού και όχι τη θεωρία της εξέλιξης της επιστήμης, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη προηγμένη Δανία είναι 10%.

Το 69% πιστεύει σε θαύματα, μάγια και προκαταλήψεις.

Το 50% πιστεύει ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος.

Το 50% περιμένει τη Δευτέρα παρουσία.

Δηλαδή όσοι πιστεύουμε στο Θεό είμαστε δεισιδαίμονες, δεσμότες της θρησκείας και εθισμένοι στο -κατά τον Μάρξ- 'όπιο του λαού'? Δεν έχουμε ανοιχτά μυαλά? Ό,τι κάνουμε το κάνουμε από φόβο μη μας τιμωρήσει ο Θεός?

Ας σοβαρευτούμε.

Μπορεί να μην είμαι ούτε ο πιο θρήσκος αλλά ούτε και ο καλύτερος Χριστιανός, μπορεί να πηγαίνω στην Εκκλησία μια-δυο φορές το χρόνο, μπορεί να σιχαίνομαι μεγάλη μερίδα του παπαδαριού αλλά πιστεύω σε όλα τα παραπάνω και κανένας -κυρίως Δανός- δεν έχει το δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Την Αγία Γραφή την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας. Σαν επιστήμων, τεχνοκράτης και άνθρωπος της λογικής έχω τη δική μου ερμηνεία και σε πληροφορώ πως είμαι εξίσου ελεύθερος και ατρόμητος με τον Καζαντζάκη (ίσως να το αποδεικνύει και το ψευδώνυμό μου, χαχαχα), με τη διαφορά ότι εγώ ελπίζω κιόλας. Όσο μελοδραματικό και δακρύβρεχτο κι αν ακούγεται, το Θεό τον βλέπω καθημερινά στα δυο παιδιά μου στα οποία αρνούμαι να διδάξω ότι σ' αυτή τη ζωή ισχύει το ό,τι φας, ό,τι πιεις και ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και μετά earth to earth και ashes to ashes. Εξάλλου, και η ίδια η λέξη 'άνθρωπος' προέρχεται από το 'άνω θρώσκω' που σημαίνει κοιτάζω προς τα πάνω. Για κάποιους επάνω υπάρχει ο Θεός, γι' άλλους το διάστημα και για κάποιους το ταβάνι που θέλει μόνωση, σοβάτισμα, σπατουλάρισμα και βάψιμο.

Και θα κλείσω αυτό το μηνυμα με κάτι μακάβριο αλλά χιουμοριστικό:

2. The Following 13 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (24-03-13), Bitz (24-03-13), jannisa (24-03-13), Konstantinos E60 (24-03-13), Kostas_1 (24-03-13), Monsta (24-03-13), nikos1400 (24-03-13), Nino (24-03-13), Panos 316T (24-03-13), Ptboul (26-03-13), VanVIC (24-03-13), wheelman (24-03-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (24-03-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP