μα δεν ανέφερα μόνο δική μου περίπτωση πάνο...αναφέρω και την περίπτωση του στράτου, που εν μέσο κρίσης ανοίγει εταιρεία, και η τράπεζα του έχει έτοιμο 20φυλλο μπλόκ.
επίσεις αν ανατρέξεις κάποια ποστ πίσω, θα διαβάσεις και ένα άλλο ποστ που αναφέρω για κάποιον δανειολήπτη όπου η ασφάλεια του καταστήματος τον πέταξε έξω.
το 2012, πήραμε μονάχα μια επιταγή και αυτή δεν πληρώθηκε. ο εκδότης είναι τρίτο πρόσωπο, ενώ ο πελάτης μου που παίρνει επιταγές του ακόμα γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, απορεί πως του χορηγούνε ακόμα μπλοκ.
όταν λοιπόν οι επιταγές θα είναι μηχανογραφημένες με εγγυητή την τράπεζα, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα, και να πω πρώτος εγώ, ότι το σύστημα άλλαξε.
δυστηχώς το σύστημα παραμένει το ίδιο, εφόσων γίνονται χορηγήσεις μπλοκ, χωρίς καμμία εγγύηση, χωρίς κανένα όριο...
μέχρι τότε, δεν μπορώ ν'ακούω ότι άλλαξε το πράμα επειδή στερέψανε οι βρύσες και δεν δίνουν χρηματοδοτήσεις.
όσο για την δική μου περίπτωση, η απάντηση ξεκάθαρα ήταν ότι το χρηματοδοτικό την απέσυρε, γιατί τα λεφτά που μοιράζονταν εκείνη την περίοδο(που δεν νομίζω να άλλαξε κάτι μέσα σε 6 μήνες) ήταν για να κλείσουν παλαιότερες υποθέσεις που εκκρεμούσαν απο άλλους δανειολήπτες.
ο διευθηντής του καταστήματος, έσκυψε το κεφάλι λέγοντας...ε ρε θωμά. γνωρίζω τον πατέρα σου απο τότε που είμουνα ταμίας. όλα αυτά τα χρόνια είστε οι πελάτες που απλά μεταφέρετε, καταθέτετε. τώρα που θέλετε να κάνουμε δουλειά, δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
τιμής ένεκεν μου έκανε την πρόταση για μπλαφόν. αλλά τον ρώτησα...και εμπιστεύεσαι? γιατί εγώ του λέω δεν μπορώ να εγγυηθώ τπτ, και φυσικά δεν θέλω να ξαναμπλέξω με επιταγές.