φιλε μου δεν μου λενε τιποτα μερικοι αριθμοι που αναγραφει καποιος σε καποιο σαϊτ.
τα εχουμε ξαναπει αυτα.
ειναι θεμα του πως υπολογιζει ο καθενας, πραγμα που με αφηνει αδιαφορο καθως τελικα οι δαπανες δεν μειωνονται.
και τα ναυπηγεια υποτιθεται οτι ειναι ιδιωτικα, αλλα οταν εχουν με συμβαση και νομο μοναδικο προμηθετη το πολεμικο ναυτικο, πληρωνονται και αυτα απο καποιο κονδυλι του προϋπολογισμου τελικα.
ο κωδικος του λογαριασμου αλλαζει μονο.
το πραγμα ειναι απλο για να μην μπερδευεσαι, το εχουμε αναλυσει μεχρι αηδιας.
η χωρα μας, η παραγωγικη της δραστηριοτητα, η οικονομια της, δεν αντεχει τοσο μεγαλο δημοσιο τομεα.
δεν εξεταζω ποιος δουλευει και ποιος καθεται, αυτο ειναι αλλη συζητηση, ολοι το ξερουμε, το χαρακτηρισμο "δημοσιος υπαλληλος" που αποτελει συνωνυμο της λουφας, της τεμπελιας, της αδιαφοριας κλπ, δεν το εβγαλα εγω, αντιθετα το θυμαμαι απο τοτε που ημουν παιδακι.
τελειωσανε τα ψεματα λοιπον φιλε μου, δεν υπαρχουν χρηματα, εσοδα για να υπαρξει ολο αυτο κρατος και τα παρακλαδια του.
ειτε ενα εκατομμυριο, ειτε εξακοσιες χιλιαδες, δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι ο ιδιωτικος τομεας εχει μικρυνει σε τετοιο βαθμο που δεν μπορει να αντεξει τα κοστη του δημοσιου.
ειναι απλο αλλα δεν θελετε να το καταλαβετε.
δεν πειραζει ομως, να ξερεις οτι ο ιδιωτικος τομεας και να καταστραφει θα μπορεσει καποια στιγμη να επανακαμψει, ο καθενας την τεχνη του θα βρει καπου, καποτε να την ασκησει και να βγαλει ειτε πολλα, ειτε λιγα.
ο σφραγιδοπατητης, ο πρωτοκολλητης και ο καθε αχρηστος ομως που δεν εκανε για τιποτα αλλα μονο για να τον βαλουν σε μια θεσουλα στο δημοσιο, δεν εχει κανενα μελλον.
αυτο ειναι που βλεπουν και αντιδρουν με τετοια λυσσα.
δυστυχως ομως θα καταλαβουν οτι γενικα στο συμπαν δεν υπαρχει free meal.
για κανεναν και πουθενα.![]()