Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 144

Θέμα: BMW Z3 roadster 3.0i / The supercharger project

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Είμαι υπέρ στο να ανεβεί ένας κινητήρας με μεθόδους υπερπλήρωσης ώς ένα σημείο. Να ρυθμιστεί σωστά, να γίνουν οι κατάληλες πρόνειες για την ψύξη του λιπαντικού και του ψυκτικού υγρού και φυσικά ένας σωστός προγραμματισμός. Επίσης πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες προβλέψεις στην μετάδωση, στήσιμο και φρένα...
    εκτός των ανωτέρω, στην δική μου περίπτωση έχει γίνει και ενίσχυση του πίσω υποπλαισίου (εκεί που "κουμπώνει" ο πίσω άξονας).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...
    Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα Βαγγέλη (vanvic) αλλά πλέον με αυτά που έχεις κατα νού βαδίζεις σε άλλα λημέρια. Και δυστηχώς έχεις και έχω το λάθος αυτοκίνητο για αυτό. Με τα ίδια χρήματα είχες ένα evo 9άρι στημένο και έτοιμο να πυροβολάει, για να μην πώ για κανένα supra. Τα παραπάνω αυτοκίνητα δεν είναι μακρινό όνειρο, απλά είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να έχεις ένα Ζ3 με υπερδιπλάσια υποδύναμη και με νοοτροπία ατμοσφαιρικού μοτέρ σε ένα σασί που δεν το στηρίζει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.
    Στράτο καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και σε πολλά σημεία συμφωνώ.
    Αν ήθελα να είχα EVO θα είχα EVO (για Supra δεν ξέρω).
    Το Ζ3 μας άρεσε (και σε μένα και στην σύζηγο) και μιας και έχουμε (απο καιρό) αποφασίσει να το κρατήσουμε, οραματίζομαι (συνεχώς) την βελτίωση του (σ'όλους τους τομείς) και σιγά-σιγά (΄μετά απο αρκετό ψάξιμο και συζητήσεις, να΄στε καλά) δίνω "σάρκα και οστά" στα "οράματα".
    ΑΝ ήθελα να κινηθώ με βάση την λογική, όλα αυτά που έχω κάνει θα έπρεπε να τα κάνω σε ένα Ζ4 (και θα μπορούσα) αλλά το "συναίσθημα" άλλα λέει.

Πράγματι όπως είναι το δικό μου Ζ τώρα, δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση (αν εξαιρέσεις την εμφάνιση) με το πώς παραγώταν το Ζ3 (ακόμα και το Μ).
    Εχω ξεφύγει απο τις εργοστασιακές προδιαγραφές και είναι προφανές οτι πλεον βαδίζω σε "λημέρια project car" το οποίο όμως κυκλοφορεί κανονικότατα και το ευχαριστιέμαι όπου και όπως. Είναι σημαντικό αυτό.
    Επίσης, πάντα προχωρώ με βάση την συνολική βελτίωση ωστε να εξασφαλίζω ομοιογένεια και συνολική αξιοπιστία.
    Για παράδειγμα, πρώτα μπήκαν τα εξαπίστονα φρένα μπροστά και μετά ο κομπρέσορας. Μετά ακολούθησε το project της ψύξης λαδιού (που δοκιμάστηκε και είναι πάλι σε εξέλιξη) και η ενίσχυση του πίσω υποπλαισίου (το οποίο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και με άλλον τρόπο)
    Η μετάδοση έχει ενισχυθεί και τώρα πάμε και γι'αλλη αναβάθμιση στα φρένα (δίσκοι 355 μπροστά και 4-πίστονα πίσω με 328 δίσκους).
    Τώρα σκέφτομαι να "μακρύνω" και την τελική σχέση μετάδοσης για να μην "καίει" άσκοπα την δύναμη του και να την βγάζει πιο "ουσιαστικά" στον δρόμο.

Με λίγα λόγια, συνήθως δίνεται η εντύπωση οτι ασχολούμαστε μόνο με την αυξηση της ιπποδύναμης άλλά να'στε σιγουροι οτι για να γίνει αυτό, γίνονται και πολλά άλλα.
    Το μόνο που δεν μας βοηθάει στο Ζ3 είναι το πλαίσιό του, αυτό είναι αλήθεια.

Απ'την άλλη είναι άδικο να λές οτι το δικό σου αμάξι δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σ'αυτά που του κάνεις.
    Το δικό σου έχει και τις προδιαγραφές αλλά και τα περιθώρια για πολύ μεγάλες βελτιώσεις.

2. The Following 5 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

BILL007 (08-04-10), bill_m3 (23-03-10), Panos 316T (23-03-10), stratos (23-03-10), Vasilis (23-03-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP