Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Σελίδα 7 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Smile

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο panos90 Εμφάνιση μηνυμάτων
    η τριτοβαθμια ελληνικη πραγματικοτητα ειναι αυτη που βλεπεις στα καναλια η την εχεις βιωσει?

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ?

@stratos δεν ξερω τι και που σπουδαζεις, αλλα αν κρινεις ενα πανεπιστημιο απο το αν εχει καποιο τοιχο λερωμενο η οχι, απορω μετα πως μπορει καποιος να σε λαβει στα σοβαρα.
    Αγαπητέ, ΑΣΧΕΤΩΣ του περιεχομένου των γραφομένων σου (όπου σε ορισμένα σημεία έχεις ένα δίκιο),
    το ύφος σου να ξέρεις ότι αφαιρεί από την ισχύ των επιχειρημάτων σου...
    Φιλικά στο λέω.

ΟΛΑ γινονται με κοπο των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ και οχι ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    Μα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το πρόβλημα!!!
    Αν ένα Πανεπιστήμιο (και κατά συνέπεια ένα ολόκληρο κράτος) περιμένει να προκόψει και να λειτουργήσει ΜΟΝΟ από την φιλοτιμία
    μερικών φοιτητών και καθηγητών (και γενικά πολιτών) τότε η κατάσταση είναι πραγματικά... χάλια!
    (Και υποθέτω αυτό εννοούσε ο Nikos με τον πράγματι ακραίο χαρακτηρισμό "μπουρδέλο").

το μπουρδελο που λες εμενα με εμαθε να σκεφτομαι, να εχω κριτικη σκεψη, να ακονιζω το μυαλο μου.
    Δεν είναι ο σκοπός και η λειτουργία του Πανεπιστημίου να διδάξει την κριτική σκέψη. Αυτή θα ΕΠΡΕΠΕ (λέμε τώρα) να διδάσκεται στην 1βάθμια και 2βάθμια εκπαίδευση.
    Το Πανεπιστήμιο προσφέρει εξειδικευμένη γνώση στους εξειδικευμένους τομείς κάθε σχολής και τμήματος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 24-03-10 στις 12:21 Αιτία: ...

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

2. The Following 2 Users Say Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

Kostas_1 (22-03-10), Κωνσταντίνος (22-03-10)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω για εσάς τους φοιτητές δεν υπάρχει θέμα με το άσυλο. Δεν δημιουργεί "κώλυμα" στη μάθηση, ούτε καθιστά πιο "εύκολες" τις καταλήψεις, εισβολές, κλπ. Όλα βαίνουν καλώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες νομίζετε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα εκ των έσω.

Ρωτάω όλα αυτά γιατί σε λίγα χρόνια ίσως τα παιδιά μου χρειαστεί να φοιτήσουν σε ένα τέτοιο ίδρυμα και ομολογώ πως με αυτά που βλέπω ...έχω ένα άγχος. Τους λέω τα χειρότερα για τους πολιτικούς, ώστε να μισήσουν την πολιτική και να μη διανοηθούν να μπουν σε κυκλώματα τέτοιου τύπου... Θέλω να τα κρατήσω ουδέτερα, μακριά από πολιτικά συμφέροντα, φασαρίες, κλπ.

Έχω λόγους να ελπίζω ότι οι κόποι τους και οι κόποι μου δεν θα πάνε χαμένοι? ή να βρω τρόπο να τους στείλω κι εγώ στο εξωτερικό, όπως κάνει η πλειοψηφία των γονιών που προβληματίζεται με το θέμα αυτό?
    Να τα στειλεις εξω αν εχεις τη δυνατοτητα! Θα δουν και θα μαθουν -οχι μονο εντος σχολης- διαφορα τα οποια ποτε δεν θα δουν εδω, και στη τελικη και στα 30-40-50 τους στην Ελλαδα θα'ναι (ισως).. ας τους μεινει και κατι απο εξω, να εχουν να θυμουνται!

4. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

NickE60 (22-03-10)

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Που ξερει ο καθενας τι κοπο εχω ριξει εγω για να περασω στο πανεπιστημιο?Και συνεχιζω για να το βγαλω στην ωρα του?
    Ολοι οσοι εχουν περασει και ειδικα σε ενα καλο τμημα του ΕΚΠΑ τον ιδιο κοπο εχουμε ριξει... και δυστυχως στα ελληνικα πανεπιστημια ειναι δεδομενο πως ΔΕΝ θα το τελειωσεις στην ωρα (παντα υπαρχουν εξαιρεσεις) του με τις παραλλογα πολλες χαμενες ωρες διδασκαλιες που τελικως δεν οδηγουν πουθενα....

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dioskouroi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αγαπητέ, ΑΣΧΕΤΩΣ του περιεχομένου των γραφομένων σου (όπου σε ορισμένα σημεία έχεις ένα δίκιο),
    το ύφος σου να ξέρεις ότι αφαιρεί από την ισχύ των επιχειρημάτων σου...
    Φιλικά στο λέω.

Μα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το πρόβλημα!!!
    Αν ένα Πανεπιστήμιο (και κατά συνέπεια ένα ολόκληρο κράτος) περιμένει να προκόψει και να λειτουργήσει ΜΟΝΟ από την φιλοτιμία
    μερικών φοιτητών και καθηγητών (και γενικά πολιτών) τότε η κατάσταση είναι πραγματικά... χάλια!
    (Και υποθέτω αυτό εννοούσε ο Nikos με τον πράγματι ακραίο χαρακτηρισμό "μπουρδέλο").
    τι θα επρεπε να γινει κατα την γνωμη σου?

Δεν είναι ο σκοπός και η λειτουργία του Πανεπιστημίου να διδάξει την κριτική σκέψη. Αυτή θα ΕΠΡΕΠΕ (λέμε τώρα) να διδάσκεται στην 1βάθμια και 2βάθμια εκπαίδευση.
    Το Πανεπιστήμιο προσφέρει εξειδικευμένη γνώση στους εξειδικευμένους τομείς κάθε σχολής και τμήματος.

Πανεπιστημιο = ολες οι επιστημες

Το να μαθει καποιος κατι συγκεκριμενο θα τον οφελησει προσωρινα,
    συνεχως θα υπαρχουν εξελιξεις, αν δεν εχει μαθει τα βασικα, θα δυσκολευτει να ακολουθησει, η εξειδικευση παρεχεται με καποιο μεταπτυχιακο (master που το λενε εξω)

βεβαια υπαρχει και η αλλη γνωμη που λεει:
    "Και γιατι να κατσω να διαβασω τοσα πραγματα αφου τελικα δεν θα μου χρειαστει σχεδον τιποτα απο αυτα"

Ε γι αυτο ειναι τα ΙΕΚ

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Στην επομενη συναντηση να βγαλουμε τα πτυχια να τα μετρησουμε.

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

τι θα επρεπε να γινει κατα την γνωμη σου?
    Κατά την γνώμη μου έχουμε πέσει σε έναν φαυλότατο κύκλο, ο οποίος είναι δύσκολο να κοπεί,
    και συνεπώς δεν έχω να δώσω καμία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πρόταση (κατά την γνώμη μου πάντα).

Μία κάποια γενική κατεύθυνση θα ήταν ίσως:

1/ Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση.
    2/ Έξω τα κομματόσκυλα!

Γενικά πάντως, ίσως το μόνο που μπορεί ο καθένας μας να κάνει,
    είναι να είναι ο ίδιος σωστός στα πάντα.
    Δηλαδή όχι από την μία να υβρίζει και να κατηγορεί το "σάπιο σύστημα",
    αλλά από την άλλη όποτε πχ του κοπεί μία κλήση να αναστατώνει το σύμπαν
    για να βρεί κάποιο "μέσο" και να του την ακυρώσει...

Πανεπιστημιο = ολες οι επιστημες
    Πανεπιστήμιο = Ένα ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται διάφορες Σχολές με εξειδικευμένο αντικείμενο (πχ Θετικών Επιστημών),
    μέσα στις οποίες λειτουργούν Τμήματα με εξιδεικευμένο αντικείμενο (πχ Μαθηματικά).
    Τα Τμήματα διδάσκουν, και όχι "το" Πανεπιστήμιο.

βεβαια υπαρχει και η αλλη γνωμη που λεει:
    "Και γιατι να κατσω να διαβασω τοσα πραγματα αφου τελικα δεν θα μου χρειαστει σχεδον τιποτα απο αυτα"
    Έχεις δίκιο, δεν συμφωνώ με αυτήν την άλλη γνώμη.

Rides
    0

Προεπιλογή

εκεί που δεν υπάρχει άσυλο.

10. The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

bimmer-corfu (24-03-10), sierra (22-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

εκεί που υπάρχει άσυλο.

12. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

bimmer-corfu (24-03-10)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τι θα επρεπε να γινει... θα μπορουσαν να "παρουν" τα Πανεπιστημια και να τα "πανε" σε χωρους μακρια απο το κεντρο των πολεων (αθηνα θεσσαλονικη).
    Να δημιουργησουν ενα απιστευτο χωρο με τις απαραιτητες εγκαταστασεις ακομα και εστιες και μια συχνοτατη και γιατι οχι δωρεαν συγκοινωνια,ο χωρος αυτος να προστατευεται, να κερδιζει τον σεβασμο των φοιτητων και οι διαφορες αιθουσες του να χρησιμοποιουνται για την προαγωγη της γνωσης και να μην ξαναδωθουν σε καθε "πικραμενο" που αποφασιζει οτι θελει να κανει party με καλεσμενους...λογης λογη ασχετους με το Πανεπιστημιο.Η ελευθερη διακινηση ιδεων να γινεται πολιτισμενα και με σεβασμο στο ιδρυμα και στο περιβαλλον.
    Μεσα σε αυτον τον χωρο θα ανοιγαν νεες θεσεις εργασιας και μια αναπτυξη των γυρω περιοχων με ολα τα καλα ή και κακα που φερνει η αναπτυξη.
    Ετσι την επομενη φορα που θα γινοταν καταληψη, θα γινοταν για να λυθουν θεσμικα ή υλικοτεχνικα προβληματα των φοιτητων και οχι γιατι καποιοι στα δαχτυλα μετρουμενοι στο τελος ενος party ετσι το αποφασισαν.
    Ολα αυτα μπορει να φαινονται ονειρα θερινης νυχτος,αλλα δεν ειναι και τοσο δυσκολο να πραγματοποιηθουν.
    Το μονο που χρειαζεται ανθρωποι με οραμα και αποφασιστικοτητα και ουτε θα συζηταγε κανεις για αρση του πανεπιστημιακου ασυλου ουτε τιποτα.

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    εκεί που δεν υπάρχει άσυλο.
    Αυτοί είναι "κουτόφραγκοι",

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Snoopy Εμφάνιση μηνυμάτων
    εκεί που υπάρχει άσυλο.
    εμείς είμαστε "μάγκες"...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dioskouroi : 22-03-10 στις 20:41

Σελίδα 7 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP