Μήπως φταίει η βενζίνη, τα μπεκ ή τα μπουζί? Εντύπωση μεγάλη μου κάνει αυτό που λες...
Μήπως φταίει η βενζίνη, τα μπεκ ή τα μπουζί? Εντύπωση μεγάλη μου κάνει αυτό που λες...
αν ηταν ο δισκος ή το πλατω του συμπλεκτη στραβο θα επρεπε να σου σκορτσαρει στην εκκινηση, και στην ημισυμπλεξη να δημιουργει τρεμουλο μεχρι να ζεσταθουν ο δισκος και το πλατω και να μειωθει η τριβη.
απο αυτα που περιγραφεις κεντρικο μυριζομαι εγω ή το σταυρο. Μικρη πιθανοτητα δινω και σε κομμενο συνεμπλοκ
Nikos! (06-03-13)
Όχι, όχι. Καμία σχέση. Δεν είναι τρέμουλο που προέρχεται από το κινητήρα, αλλά τράνταγμα από το σασμάν/μετάδοση στην ουσία.
Μάλιστα.
Λοιπόν, αύριο το πρωί που θα το πάω θα του πω να το τσεκάρει εξονυχιστικά να δούμε τι ακριβώς το προκαλεί κι αν είναι σίγουρος, ας το αλλάξει.
Σημαντική πληροφορία, σιγά σιγά τα θυμάμαι σόρι. Αν του κάνω 1-2 άσε-πάτα στο γκάζι (χαμηλές στροφές) και τον πατινάρω δεν σκορτσάρει.
Επίσης, στις αλλαγές με ψηλές στροφές τρώω κλωτσιά (σαν σκορτάρισμα).
Nikos
Επίσης είδα ότι σκορτσάρει κ οταν ξεκιναω με 0κμ/ω οταν ειναι κρυο.
Sent via mobile device
Nikos
Για να προκληθει σκορτσαρισμα και εντονο τρεμουλο απο το συμπλεκτη πρεπει να ειναι στραβος ειτε ο δισκος, ειτε το πλατω, και το τρεμουλο ειναι εντονο οταν δισκςο και πλατω ειναι κρυα, οποτε και η στατικη τριβη μεταξυ τους ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι οταν ειναι θερμα. Επισης το τρεμουλο ειναι εντονοτερο οταν η ταχυτητα περιστροφης του δισκου ειναι παραπλησια με την ταχυτητα περιστροφης του πλατω, κοινως οταν δεν το φορτωνεις στην ημισυμπλεξη.
κατι αλλο πρεπει να ειναι στη μεταδοση
Ptboul (07-03-13)
Εγω ρε Νικο εχω 244.000 χιλιομετρα και ακομη ειναι μια χαρα ο συμπλεκτης. Δες μηπως φταει κατι αλλο, οπως ειπαν τα παιδια.
Μάλιστα..
Νικο ειχα την εντυπωση οτι ενοουσες κατι σαν "κενο" το σκορτσαρισμα στην εκκινηση του αυτοκινητου..κατι το οποιο ειναι και φυσιολογικο σε λογικα πλαισια..
τωρα εφοσον λες "τρανταζεται" οντως μπορει να εχεις θεμα..
Πιθανολογω οτι μαλλον μπορει να τα εχει παιξει το ρουλεμαν και να μην κανει σωστη συμπλεξη-αποσυμπλεξη οταν ειναι ωρα ακινητοποιημενο και μολις κανεις 2-3 πατημασιες καλες τον συμπλεκτη στρωνει..
Αντε με το καλο να βγαλεις ακρη.![]()
Nikos! (06-03-13)
το ρουλεμαν του συμπλεκτη κανει χαρακτηριστικο ηχο ο οποιος με τον καιρο επιδεινωνεται. λογικα δεν ειναι ρουλεμαν
Όντως ρουλεμάν δεν είναι.
Sent via mobile device
Nikos