Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου

Ψήφισαν
88. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο

11 12,50%
  • Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο

77 87,50%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 364

Θέμα: Η κατάσταση στα ΑΕΙ και το Πανεπιστημιακό άσυλο

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπως θελουμε την ελευθερη διακινηση ιδεων μεσα στο πανεπιστημιο ετσι πρεπει να σεβομαστε την ελευθερη διακινηση ιδεων παντου ακομα και στο forum
    Σε ενα δημοσιο fοrum απο την στιγμη που ποσταρεις πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχθεις δημοσια κριτικη ΄ή επιβραβευση.
    Δεν υπαρχουν γνωμες μη σοβαρες μονο και μονο επειδη ειναι διαφορετικες απο τις δικες μαςγια χ,ψ λογους, ο καθενας μπορει να συμφωνησει και να συμπληρωσει σε ενα θεμα ή να διαφωνησει και να "υποστηριξει" με επιχειρηματα την διαφωνια του, λιγο ενδιαφερον εχει ποιανου η γνωμη ειναι σωστη αλλα μεγαλο ενδιαφερον εχει ο πολιτισμενος και εποικοδομητικος διαλογος μεταξυ ενηλικων.
    Αυτα ως προλογος.
    Στο θεμα μας τωρα... κανενα ασυλο δεν κινδυνευει απο τις γνωμες μερικων ανθρωπων για αυτο ψυχραιμια!! Κινδυνευει ομως το μελλον αυτης της χωρας αν συνεχισει η τριτοβαθμια εκπαιδευση να ειναι οπως την καταντησαν... αυτοι που την καταντησαν.
    Το πανεπιστημιο ειναι μια λεξη που και μονο στο ακουσμα της θα επρεπε να μας πιανει δεος και αντι αυτου εχει συνδιαστει με χιλια δυο κακα.
    Κατω απο οποιοδηποτε αλλοθι στο βωμο περασμενων αγωνων δεν ειναι δυνατον να τελουνται αξιοποινες πραξεις, καταστροφες της πνευματικης και πολιτιστικης μας κληρονομιας,βανδαλισμοι και εμπρησμοι και καταστροφες αρχειακου υλικου εργασιων και δεδομενων που θα βοηησουν τις επομενες γεννιες.
    Αυτη την στιγμη που μιλαμε αν μπορουατε να εισαστε θεατες σε μια επιχειρηση"εκκαθαρισης" ( με αρση ασυλου) μεσα στην Πανεπιστημιουπολη θα βλεπατε να "βγαζουν απο μεσα 50- 60 "ποινικους" ετσι για πλακα μιας και εχει γινει καταφυγιο καθενος μικρο -μεγαλο εγκληματια.
    Δεν ξερω αν θα επρεπε να αρθει το ασυλο αλλα σιγουρα πρεπει να επαναπροσδιοριστουν οι συνθηκες και η διαδικασια αρσης, αλλα τελικα ποιον ευνοει η παραμονη στο υπαρχον καθεστως? μηπως και τα στελεχη ενος ιδρυματος βολευονται απο παρομοιες καταστασεις μιας και σε μια καταστροφη(βλεπε την γνωστη επετειο) δικαιολογουνται και πολλες αλλες λοβητουρες?
    Ουε και αλοιμονο στους λαους που δεν εχουν την παιδεια ως προτεραιοτητα...ειναι διχως αυριο.
    Ας αφησουμε μικροκομματικες διαφορες και ας κοιταξουμε ολοι μαζι πως μπορουμε να κανουμε τα Ελληνικα Πανεπιστημια διαμαντια οπως θα΄πρεπε να ειναι.
    Η ελευθερη διακινηση ιδεων μπορει να συνεχισει και χωρις "ασπιδες" εξαλλου αυτα τα χρονια εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

υγ. Αν παντως θελουμε να αλλαξει κατι ,το πρωτο ειναι να φυγουν τα πανεπιστημια απο το κεντρο της Αθηνας και να γινουν campus.
    Τα ειπες ολα φιλε!+1111
    Προσωπικα λεω ΟΧΙ στο Ασυλο, που βολευει, εμπρηστες, βανδαλους, εμπορους πρεζας, πλιατσικολογους, "δηθεν" προοδευτικους κλπ.
    Αληθεια τι σχεση εχουν οι παραπανω με αυτους που στο παρελθον αγωνιστηκαν για την δημοκρατια??!! καμια!
    Τι σχεση εχουν οι πρωτοι με τους αληθινα σκεπτομενους φοιτητες, οι οποιοι ενδιαφερονται για την προοδο της κοινωνιας μας? καμια!

Τετοιο Ασυλο ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΩ!

2. The Following 2 Users Say Thank You to joseph For This Useful Post:

Nino (22-03-10), sierra (22-03-10)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Μιας και εγώ είμαι φοιτητής στο φυσικό (συνάδελφε Dizman σε χαιρετώ), αλλά απλά στη θεσσαλονική, τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν υπάρχουν πολύ έντονα. Κάθε χρόνο χάνουμε περίπου 2-3 βδομάδες σε καταλήψεις. Γιατί είναι η κατάληψη η λύση? Θεωρώ πως μπορεί κανείς να κάνει τους αγώνες που πιστεύει χωρίς να κλείνει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Απλά δεν υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη να στρώσει τα πανεπιστήμια. Δεν θα διαφωνήσω στο ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες μέσα στα πανεπιστήμια και αυτές όπως και να το κάνουμε συμβαίνουν λόγω κομματικών αντιλήψεων και συμφερόντων. Προσωπικά πιστεύω πως πρώτα πρέπει να φύγουν οι κομματικές παρατάξεις από τις σχολές και μετά να συζητηθεί αν χρειάζεται το θέμα του άσυλου. Στις περισσοτερες χώρες δεν υπάρχουν κομματα μέσα στα πανεπιστήμια και από ότι είδα με τα ματια μου οι απόφοιτοι τέτοιων πανεπιστημίων μόνο κερδισμένοι βγήκαν.

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο liakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιας και εγώ είμαι φοιτητής στο φυσικό (συνάδελφε Dizman σε χαιρετώ), αλλά απλά στη θεσσαλονική, τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν υπάρχουν πολύ έντονα. Κάθε χρόνο χάνουμε περίπου 2-3 βδομάδες σε καταλήψεις. Γιατί είναι η κατάληψη η λύση? Θεωρώ πως μπορεί κανείς να κάνει τους αγώνες που πιστεύει χωρίς να κλείνει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Απλά δεν υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη να στρώσει τα πανεπιστήμια. Δεν θα διαφωνήσω στο ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες μέσα στα πανεπιστήμια και αυτές όπως και να το κάνουμε συμβαίνουν λόγω κομματικών αντιλήψεων και συμφερόντων. Προσωπικά πιστεύω πως πρώτα πρέπει να φύγουν οι κομματικές παρατάξεις από τις σχολές και μετά να συζητηθεί αν χρειάζεται το θέμα του άσυλου. Στις περισσοτερες χώρες δεν υπάρχουν κομματα μέσα στα πανεπιστήμια και από ότι είδα με τα ματια μου οι απόφοιτοι τέτοιων πανεπιστημίων μόνο κερδισμένοι βγήκαν.
    Με βρισκεις απολυτα συμφωνω. η σχολη μου λειτουργει με το ιδιο ακριβως καθεστως...

Προτεινω παντως να προστεθει μια ακομα επιλογη που να λεει διατηρηση του ασυλου υπο προυποθεσεις. Που για μενα προυποθεση ειναι να ανηκεις στο πανεπιστημιο και να το προστατευεις εσυ ο ιδιος. Αλλωστε δεν πιστευω και καποιος καρααριστερος να υποστηριζει αυτους που τα σπανε απο δω κι απο εκει και να μπαινουν μετα στο πανεπιστημιο να τη γλυτωνουν.

Για κατι αλλο που ειπωθηκε. Ο χαρακτηρισμος μπουρδελο διπλα στη λεξη πανεπιστημιο δεν ταιριαζει παντα. Υπαρχουν και αξιολογες σχολες που οντως γινεται δουλεια. Πχ δειτε το πολυτεχνειο της αθηνας. Παιδευεσαι για να βγεις αλλα σιγουρα εχεις αποκομισει και απο αυτο. Αν παλι μιλαμε για παντειο (σουπερ ξεπουλημα σε κομματα) τοτε η εμφανιση του κτηριου (αφισες η οχι) δεν αποδεινυει το αν ειναι μπουρδελο η οχι.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

NickE60 (22-03-10), panos90 (22-03-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με βρισκεις απολυτα συμφωνω. η σχολη μου λειτουργει με το ιδιο ακριβως καθεστως...

Προτεινω παντως να προστεθει μια ακομα επιλογη που να λεει διατηρηση του ασυλου υπο προυποθεσεις. Που για μενα προυποθεση ειναι να ανηκεις στο πανεπιστημιο και να το προστατευεις εσυ ο ιδιος. Αλλωστε δεν πιστευω και καποιος καρααριστερος να υποστηριζει αυτους που τα σπανε απο δω κι απο εκει και να μπαινουν μετα στο πανεπιστημιο να τη γλυτωνουν.

Για κατι αλλο που ειπωθηκε. Ο χαρακτηρισμος μπουρδελο διπλα στη λεξη πανεπιστημιο δεν ταιριαζει παντα. Υπαρχουν και αξιολογες σχολες που οντως γινεται δουλεια. Πχ δειτε το πολυτεχνειο της αθηνας. Παιδευεσαι για να βγεις αλλα σιγουρα εχεις αποκομισει και απο αυτο. Αν παλι μιλαμε για παντειο (σουπερ ξεπουλημα σε κομματα) τοτε η εμφανιση του κτηριου (αφισες η οχι) δεν αποδεινυει το αν ειναι μπουρδελο η οχι.
    Φαντάζομαι ο φίλος Νικος Μ5 μιλούσε για την πλειοψηφία (αν ισχύει αυτό) κι όχι για τις εξαιρέσεις....

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φαντάζομαι ο φίλος Νικος Μ5 μιλούσε για την πλειοψηφία (αν ισχύει αυτό) κι όχι για τις εξαιρέσεις....

Η δικη μου αποψη ειναι πως στην πλειοψηφια δεν ειναι μπουρδελα.

Επισης πρεπει να διευκρινησουμε τον ορο μπουρδελο που τον προσαπτουμε.

Στην εμφανιση? Στη διοικητικη λειτουργια? Στην ποιοτητα εκπαιδευσης?

Στην εμφανιση τα περισσοτερα ναι ειναι.

Στη διοικητικη λειτουργια δεν ειμαι μεσα, αλλα φανταζομαι οτι τρωγονται με τα μικροσυμφερονται και οι καθηγητες.

Και τωρα η ποιοτητα εκπαιδευσης. Το οτι το ΕΚΠΑ κατεχει καλη θεση αναμεσα στα πανεπιστημια του κοσμου οφειλεται στο προγραμμα σπουδων του και το αποτελεσμα της εκαπαιδευσης που παρεχει στους φοιτητες του. Γιατι κι εγω παραπονιεμαι οτι η κβαντομηχανικη ειανι δυσκολη αλλα οταν βγω απο το φυσικο θα ξερω τι μου γινεται στα αντιστοιχα θεματα που σπουδασα. Κι εδω ειναι η διαφωνια μου με τα πανεπιστημια του εξωτερικου. Δε μπορει να βγαζεις 12 και να μου απαιτεις πολυτεχνειο. Αν πας στην ιταλια λοιπον με τετοιο βαθμο ειτε η σχολη που θα πας θα ειναι αντιστοιχη του εδω πολυτεχνειου και δεν θα την τελειωσεις ειτε θα πας σε κανα αντιστοιχο πολυτεχνειο χαμηλοτερου επιπεδου. Επιμενω λοιπον πως στο μεσο ορο τους τα ελληνικα πανεπιστημια κρατανε ενα καλο επιπεδο.

8. The Following User Says Thank You to Dimzan For This Useful Post:

panos90 (22-03-10)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP