επίσης από όσο ξέρω το άσυλο καταργήθηκε οπότε μπορεί να κλειδώσει το Poll..
μην δίνουμε και λάθος εντυπώσεις..
Να συνεχίσει να υπάρχει το Πανεπιστημιακό άσυλο
Να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό άσυλο
επίσης από όσο ξέρω το άσυλο καταργήθηκε οπότε μπορεί να κλειδώσει το Poll..
μην δίνουμε και λάθος εντυπώσεις..
πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..
έχουμε έναν καθηγητή στη σχολή ο οποίος είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος και τον έχουν καλέσει να διδάξει σε standford και τα σχετικά..
μερικά ρήματα τα γράφει με "η" αντί για "ει".
τι σημαίνη αυτό?
//μαθηματικός είναι.
Πράγματα τα οποία διδάσκονται στο δημοτικό ειναι απαράδεκτο να γράφονται λάθος !!
Εκτός και αν γίνεται εσκεμένα !!
Αυτό το θέμα της (αν)ορθογραφίας σε επιστήμονες, με τρελαίνει ρε παιδιά. Στα δικά μας χρόνια δίναμε εξετάσεις γιά να μπούμε στο Γυμνάσιο, έκθεση, αριθμητική κλπ. Κάποιοι δεν μπήκαν ποτέ γιατί δεν το άξιζαν ! Σήμερα φτάσαμε να έχουμε μαθηματικούς με πτυχίο που δεν μπορούν να γράψουν ελληνικά ...
ο μονιμος καημος μου ειναι αυτος!
και στεναχωριεμαι οχι γιατι καποιος ετυχε να κανει λαθη πανω στην ομιλια ή τη γραφη του, αλλα γιατι αδιαφορει πληρως γι αυτα και αρνειται επιδεικτικα να προσπαθησει να διορθωθει και να βελτιωθει.
του ειναι εντελως αδιαφορο.
πραγματικα οσον αφορα το φορουμ και γενικα τη γραφη μεσω υπολογιστη, υπαρχουν αυτοματα συστηματα διορθωσης, τα οποια βοηθανε να μαθαινει κανεις σιγα σιγα πως γραφονται οι λεξεις που χρησιμοποιεί συχνα και ετσι να βελτιωσει το γραπτο του λογο, σεβομενος και τον εαυτο του και αυτους που διαβαζουν.
οχι ομως, δεν αφορα το νεο ανθρωπο κατι τετοιο.
θυμαμαι την ασχημη συμπεριφορα πρωην μοντ., οταν του συνιστουσα να ξοδευει 1-2 λεπτα στον αυτοματο κειμενογραφο πριν ποσταρει το γραπτο του.
"εγω ειμαι μηχανολογος", ελεγε, γιατι πρεπει να ξερω να γραφω σωστα.
ειμαι ανορθογραφος, ε και, τι εγινε?
ολοι κανουμε λαθη πολλα ή λιγα πανω στην ταχυτητα της γραφης και της σκεψης μας, δεν ειναι κακο αυτο, το ασχημο ειναι να μην ενδιαφερομαστε καθολου και οχι μονο να μη θελουμε να βελτιωθουμε, αλλα να μη μας νοιαζει να γινουμε χειροτεροι.
Σε τούτη τη δουλειά που είμαι Στάθη έχουμε κάθε λογής και ακαδημαϊκής προέλευσης ανθρώπους. Από νομικά, οικονομικά, λογιστικά μέχρι μαθηματικά, χημεία, τοπογράφους, ηλεκτρονικούς, φιλόλογους και ότι άλλο φανταστείς. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως είναι απόφοιτοι ΑΕΙ.
Μιά μέρα που είχα κέφια λοιπόν, έβαλα μιά γελοία κατά τη γνώμη μου "εξωσχολική" άσκηση στα παιδιά της ομάδας μου. Τους ζήτησα να γράψουν σε ένα χαρτί ότι γράφει το άγαλμα του Λεωνίδα στο 200ο χλμ της Αθηνων-Λαμίας (ω ξειν' αγγέλει ... κλπ). Οταν μάζεψα τα χαρτάκια τους έφαγα φρίκη. Από τους 11 νεαρούς και νεαρές, τα 10 ήταν γιά "κάδρο", μόνο 1 φιλόλογος τα κατάφερε ... Ασε που οι μισοί δεν ήξεραν καν τι γράφει η επιτύμβια πλάκα και ρωτούσαν τον πλαινό τους ... χα χα χα !
Stathis (25-01-12)
όπως και μαθηματικούς με πτυχίο που δεν έχουν γράψει ποτέ τους απόδειξη χωρίς να την έχουν αποστηθίσει.. (θυμήθηκα έναν φίλο μου στο πουτσεστερ τώρα..)
S8N (25-01-12)
Στάθη αν αναφέρεσαι σε μένα προφανώς και ήταν ειρωνικό το λάθος μου...
Stathis (25-01-12)
για όποιον θέλει να αποκτήσει μια ρεαλιστική άποψη για τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να δει εδώ:
https://www.adip.gr/
περιέχει αξιολογήσεις για κάθε τμήμα ξεχωριστά.
η αξιολόγηση έγινε από καθηγητές-επικεφαλείς ΞΕΝΩΝ πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένων του Imperial Και του Maryland.
Για το δικό μου τμήμα έγραψαν ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρτος των μαθημάτων (course load) κατά 20% και ότι ελάχιστοι τελειώνουν στην ώρα τους.
(το οποίο οφείλεται στην δυσκολία των μαθημάτων αλλά και στο ότι το σύστημα δεν προβλέπει διαγραφή φοιτητών).
BILL007 (25-01-12)