Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Θέμα: ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

δεν τους συμφερει να εχουμε ορθη παιδεια, αντιθετως τους συμφερει να φορτωνουν τα παιδια με ανουσια πραγματα, με φροντηστηρια και με αλλα φροντηστηρια, ωστε να μην σκεφτονται.... να μην προλαβαινουν να δουν τι γινεται τριγυρω τους στο τελος τους πετανε και ενα αχρηστο κουτι που δειχνουν μεσα σε αυτο "πολιτιστικα" προτυπα.... και εδεσε το γλυκο... εχουμε μια γενια απομακρυσμενη απο την γνωση... εχουμε μετονομασει την πολιτιστικη ψυχαγωγια σε venue, villa, ποσειδονια, αστερια κτλπ. πειτε μου ενα παιδι που να εχει παει θεατρο η να διαβαζει εξοσχολικα κειμενα... και αν καποιο τα κανει τα υπολοιπα το περιθωριοποιουνε λεγοντας το ξενερωτο κτλπ...

μην μιλησω καλυτερα για τα πανεπηστημια...
    ειχα περασει σε μια απο τις καλυτερες των ανωτατων σχολων στην Ελλαδα (Τμημα Πληροφορικης και Τηλεπικοινονιων του Εθνικου Καποδιστριακου πανεπιστημιου) τωρα ειμαι στο 135ο (σε βαθμολογια, αλλα με ρυθμους αναπτυξης τα τελευταια χρονια) Πανεπηστιμιο της αγγλιας αυτο στο χωριο του Bolton... δεν θα σας πω τπτ θα περιμενω να μπει ο αλλος να σας πει.....

τα πραγματα δεν θα αλλαξουν ποτε, γιατι δεν τους συμφερουν να αλλαξει... και ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα ο Ελληνας θα εχει φαινομενικα πολυ μεγαλυτερα προβληματα να ασχοληθει σε λιγο καιρο απο αυτο της μορφωσης.... διστυχως ετσι καταντησαμε την μητερα των πολιτισμων....

συμβουλη.. αμα εχετε την ανεση στειλτε τα παιδια σας εξωτερικο για σπουδες...
    ειλικρινα εγω λυπαμαι τους δικους μου που εδωσαν τοσα χρονια χιλιαδες ευρω για να περασω σε μια σχολη που τελικα αποδεικτικε λανθασμενη επιλογη...

Βλέπω ανθρώπους να ζούνε σε παράδοξους κόσμους μακριά απ΄την φύση και τους φυσικούς νόμους σε συνθήκες πνευματικου σκότους γενούν απογόνους και τους μαθαίνουν στους ίδιους αφύσικους τροπους.
    Έτσι γεννιούνται και πεθαίνουν δίχως διψά για γνώση κανείς δεν ξέρει να βιώσει μόνο να επιβιώσει, αφού αυτά που μαθαίνει είναι αυτά που κρατά ειναι τα ιδια που περνάν από γενιά σε γενιά.
    Η οικογένεια είναι ανίκανη να δώσει παιδεία και μια ψευδαίσθηση γνώσης δίνουν απλά τα σχολεία και η ψυχαγωγία που δεν άγει τα ήθη θαμπώνει και κοιμίζει τα πλήθη προάγει τη λήθη.
    Και για να πούμε τα σύκα σύκα και την σκαφη σκαφη κανεις δεν μπορει να ψαξει βιβλιοθηκες ραφι ραφι και να αναγνωσει γνωση και να διαδοσει μια δοση αφου αυτοι που την εχουν σωσει την εχουν κλειδωσει.
    Και με πληγωνει καθως βλεπω νεαρες ψυχες να καταστρεφονται λες και δεν βλεπουν τα λαθη του χθες απο κακες διδαχες απο αγνοια και κακες συμβουλες απο παρανοια μερικες φορες.
    Αφου δεν πηραν παιδεια που αποτελει ιδανικης κοινωνιας τον θεμελιο λιθο επιλεγουν κακια δεν επιλεγουν την οδο της αρετης οπως ο ηρακλης στον μυθο.
    Δεν βλεπουν ψηλα δεν βλεπουν και οι επομενες γενιες ψηλα αφου δεν πηραν παιδεια. Ειναι ενας φαυλος κυκλος μας εγκλωβιζει και μας στροβιλίζει σαν να ναι κυκλωνας και θα ναι ενας μακρυς βαρυς χειμωνας....

χίμαιρα, δεινὸν ἀποπνείουσα πυρὸς μένος αἰθομένοιο (Ιλιάς Ζ 182)

2. The Following User Says Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

sierra (21-03-10)

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dioskouroi Εμφάνιση μηνυμάτων
    μην μιλησω καλυτερα για τα πανεπιστημια...
    ειχα περασει σε μια απο τις καλλιτερες των ανωτατων σχολων στην Ελλαδα (Τμημα Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων του Εθνικου Καποδιστριακου πανεπιστημιου) και τωρα ειμαι στο 135ο (σε βαθμολογια, αλλα με ρυθμους αναπτυξης τα τελευταια χρονια) Πανεπιστημιο της Αγγλιας, αυτο στο χωριο του Bolton...
    δεν θα σας πω τπτ, θα περιμενω να μπει ο αλλος να σας πει.....
    ....
    συμβουλη.. αμα εχετε την ανεση στειλτε τα παιδια σας εξωτερικο για σπουδες...
    ειλικρινα εγω λυπαμαι τους δικους μου που εδωσαν τοσα χρονια χιλιαδες ευρω για να περασω σε μια σχολη που τελικα αποδεικτικε λανθασμενη επιλογη...

Α'. Δυστυχώς το πολιτισμικό σοκ που υπέστην όταν επισκέφτηκα τον προηγούμενο μήνα το 135ο πανεπιστήμιο της Αγγλίας,
    δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια και να μεταδωθεί από ένα post...
    Εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησα ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει μέλλον,
    αλλά πολλύ περισσότερο και αντίθετα με ότι αρεσκόμαστε να πιστεύουμε
    δεν είχε ποτέ και παρελθόν...
    Και για να μην δημιουργώ εντυπώσεις, να διευκρινίσω ότι λέγοντας "ελληνικό κράτος"
    εννοώ ΟΛΟΥΣ εμάς, τους πολίτες μέσα από τους οποίους στελεχώνεται το κράτος και οι οποίοι εκλέγουν την ηγεσία του.

Β'. Εγώ τελειώνοντας το μεταπτυχιακό μου, παίρνω το αυτοκινητάκι μας και δρόμο!!! Δεν θα κοιτάξω ούτε πίσω!!! (δυστυχώς...)

4. The Following 3 Users Say Thank You to Dioskouroi For This Useful Post:

gant (21-03-10), Kostas_1 (21-03-10), sierra (21-03-10)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dioskouroi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Β'. Εγώ τελειώνοντας το μεταπτυχιακό μου, παίρνω το αυτοκινητάκι μας και δρόμο!!! Δεν θα κοιτάξω ούτε πίσω!!! (δυστυχώς...)
    Ευτυχώς βλέπεις μπροστά! Αν έχεις τη δυνατότητα να φύγεις, τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Τρέξε μακριά!!!!

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μηπως ομως σε αυτο αποσκοπουν αυτοι οι καρεκλοκενταυροι που κυβερνανε?Μηπως αυτος ειναι ο στοχος τους?Να φυγουμε ολοι??

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μηπως ομως σε αυτο αποσκοπουν αυτοι οι καρεκλοκενταυροι που κυβερνανε?Μηπως αυτος ειναι ο στοχος τους?Να φυγουμε ολοι??
    Αν πράγματι είναι έτσι, τότε βρήκαμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα στο οποίο είναι αποτελεσματικοί:
    Να διώχνουν κόσμο...

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Mα δεν ειναι μονο αυτο.Πως να μαθω ξενη γλωσσα (αγγλικα,γερμανικα ή γαλλικα) οταν ακομα δν μαθαινω σωστα νεο ελληνικα?

Φροντιστηριο,φροντιστηριο για κατι το οποιο επρεπε να μαθεις στο σχολειο.Ας το καταργησουν να πηγαιναμε τουλαχιστον το πρωι για καφε ή μπουγατσα

Περιοχή
    Αθηνα, Leeds
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mα δεν ειναι μονο αυτο.Πως να μαθω ξενη γλωσσα (αγγλικα,γερμανικα ή γαλλικα) οταν ακομα δν μαθαινω σωστα νεο ελληνικα?

Φροντιστηριο,φροντιστηριο για κατι το οποιο επρεπε να μαθεις στο σχολειο.Ας το καταργησουν να πηγαιναμε τουλαχιστον το πρωι για καφε ή μπουγατσα
    Πιστεψε με πιο αποτελεσματικο θα ταν.... ειδικα στην 2οβαθμια εκπαιδευση ΔΕΝ μαθαινει απολυτως τιποτα το παιδι στο σχολειο...
    τι να μαθει οταν ο καθηγητης ξερει οτι θα τα μαθει στο φροντηστηριο το απογευμα? δεν ασχολουνται καν...

Δημοσια δωρεαν παιδεια... οπως λεμε....
    δημοσια υγεια...
    δημοσια εργα....
    δημοσιοι αυτοκινιτοδρομοι
    δημοσιο ελλειμα....

οτι εχει την λεξη "δημοσιο" μπροστα στην ελλαδα ειναι καταδικασμενο....

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP