απο την εποχη της αξεχαστης κινηματογραφικης ατακας του αρτεμη ματσα (ή κατ΄αλλους του δημου σταρενιου) "οι γερμανοι ειναι φιλοι μας και θελουν το καλο μας..." εχει περασει πολυς καιρος...
τις τελευταιες εβδομαδες σε οποιο μεσο και να κοιταξω διαβαζω, βλεπω ή ακουω, τη σκληρη σταση της γερμανιας απεναντι στην ελλαδα.
συμφωνα με ολα τα ΜΜΕ ελληνικα και ξενα, η γερμανια στεκεται εμποδιο στην προσπαθεια της ελλαδας, υποστηριζοντας καποιες "φανερες" δικαιολογιες γι αυτο (αλλοτε προσβλητικες για ολο το λαο μας, αλλοτε περισσοτερο ρεαλιστικες, αναλογα με τον πολιτισμο του φαιρεφωνου που τις εκφραζει), ενω το φως της δημοσιοτητας εχουν δει και πληροφοριες για το πως η ενορχηστρωμενη επιθεση κατα της χωρας μας (επιτοκια σπρεντς, οργιο αρνητικων φημων περι πτωχευσης κλπ) υποκινηθηκαν και απο γερμανικες τραπεζες...
ξεκινωντας απο διαφορες θηριωδιες και δεινα που υπεφερε ο λαος μας κατα τη διαρκεια του Β' Π.Π., το περιφημο κατοχικο δανειο, τις πολεμικες αποζημιωσεις που δεν δοθηκαν ποτε, εως το υβριστικο και προσβλητικο εξωφυλλο του γερμανικου περιοδικου φοκους, βλεπουμε οτι η ιστορια δυστυχως επαναλαμβανεται... με αλλο τροπο, αλλα επαναλαμβανεται.
ομολογω λοιπον πως αν και τρεφω πολυ φιλικα αισθματα για το γερμανικο λαο και την ομορφη χωρα της κεντρικης ευρωπης, εχω ενοχληθει πολυ απο αυτη τη συμπεριφορα.
και εχω ενοχληθει διοτι κοιταζοντας στο παρελθον βλεπω οτι η χωρα μας και ο λαος μας σταθηκε διπλα στη διελυμενη γερμανια, τα ελληνικα χερια βοηθησαν πολλες βιομηχανιες να λειτουργησουν κατω απο τις αντιξοοτατες συνθηκες της μεταναστευσης, ενω και οσοι μειναμε εδω στηριξαμε με πραξεις και οχι με λογια τη γερμανικη οικονομια και τα προϊοντα της. αγορασαμε δηλαδη.
ως ατομο εχω να πω οτι το σπιτι μου ειναι γεματο γερμανικες μαρκες. απο τα τρανζιστορ και τις τηλεορασεις γκρουντικ της δεκαετιας του '70, το pc της medion που γραφω αυτη τη στιγμη (και δεν ξερω πως συγκρατουμαι να μη σπασω), εως τα αυτοκινητα (προσωπικα και επαγγελματικα)...
2 bmw, 2 mercedes, 5 smart, 1 opel, 1 skoda, 1 vw...
δεν ξερω ρε παιδια, μπορει να κανω λαθος, μπορει να γελασετε με αυτα που διαβαζετε, αλλα εγω αισθανομαι πολυ κοροϊδο...
δεν ξερω τι θα κανω, αλλα σκεφτομαι με αυτα που βλεπω οτι δεν πρεπει να ξαναγορασω γερμανικο... αν συνεχισω να το κανω, εκτος των αλλων θα με πουνε και μ@λ@κ@... απατεωνα με εχουν ηδη πει, αυτοι που με εχουν εδω και γενεες πελατη...
και ας μη χρωσταω σε κανεναν, ας μην εχω δανειο, ας μην ξοδεψα περισσοτερα απο οσα εβγαζα, ας μην προεξοφλησα μελλοντικο ειδοδημα...
δεν ξερω αλλα εχω νευριασει...
αν δειτε καμια αγγελια Μ6 ανταλλασεται με GTR, ή σμαρτ ανταλλασεται με 500αρακι, μην απορησετε... εγω θα ειμαι...
https://www.youtube.com/watch?v=V9Kk...eature=related

Απάντηση με παράθεση