το δικό μου απο τώρα το ξυρίζω και το τυλίγω με κόκκινη κορδέλα για να του το στείλω.
το δικό μου απο τώρα το ξυρίζω και το τυλίγω με κόκκινη κορδέλα για να του το στείλω.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Και ύστερα ξύπνησες...
Το «Ελληνικό» εκτιμάται ότι θα πουληθεί γύρω στα 6 δις ευρώ. Όσο περνά ο καιρός η τιμή του φυσικά πέφτει, λόγω του γενικότερου κλίματος απαξίωσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Αν συγκριθεί η τιμή της γης του οικοπέδου αυτού των 6.500 στρεμμάτων (συν τα 1,5-2 χιλιάδες στρέμματα της παραλίας), με τις αντίστοιχες τιμές γης του Πριγκιπάτου του Μονακό (έκτασης μόλις 1.950 στρέμματα) τότε εύλογα προκύπτουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου.
Εφόσον το «Ελληνικό» δεν πρόκειται να γίνει πάρκο απομένει η μέγιστη αξιοποίηση του. Η πρόθεση αυτή ήταν εμφανής από το 2003, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ουδείς πίστεψε, γεγονός που ερμηνεύει και τις καθυστερήσεις αναφορικά με την εκμετάλλευσή του.
Αν αντί για την πώληση ενός ξερού χωραφιού αξιοποιούσαμε την περιοχή, κατά τα πρότυπα του Πριγκιπάτου του Μονακό, σεβόμενοι όμως παράλληλα τη φύση, τότε θα μπορούσαμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος του χρέους. Σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, θα μπορούσε το «Ελληνικό» από μόνο να καλύψει έως το μισό μας χρέος. Μπορεί να ηχεί υπερβολική η παραπάνω θέση, δείχνει όμως το μέγεθος της δυνητικής αξίας που έχει το κομμάτι αυτό της γης της Ελλάδας, που ίσως είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.
Το Πριγκιπάτο του Μονακό με το ¼ της συνολικής γης, σε σχέση με το «Ελληνικό», έχει Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 6,6 δις δολάρια ετησίως. Φανταστείτε λοιπόν το κέρδος που θα προέκυπτε από την συνεκμετάλλευση των 8.000 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου, όπου το κράτος θα έβαζε τη γη και οι επενδυτές τα χρήματα. Φανταστείτε αναλυτικότερα:
• Μια περιοχή, του πρώην αεροδρομίου, με ακριβά ξενοδοχεία πριν τον αεροδιάδρομο, όπου κανάλι με νερό της θάλασσας θα έφθανε έως την είσοδο τους εξυπηρετώντας ιδιαίτερα πλούσια άτομα.
• Μια άλλη περιοχή του, με γραφεία που θα έχαιραν ενός ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους Έλληνες εφοπλιστές, δίνοντας ένα κίνητρο να αφήσουν το City του Λονδίνου.
• Μια άλλη περιοχή του, με γραφεία (με παρόμοιο φορολογικό καθεστώς όπως πριν) που θα συγκέντρωνε όλες τις εταιρίες logistics της Ανατολικής Μεσογείου.
• Μια άλλη περιοχή του, με χώρους διασκέδασης που θα συγκέντρωναν ακριβά εστιατόρια έχοντας ως θέμα την παγκόσμια κουζίνα.
• Μια άλλη περιοχή διασκέδασης με τις παραδοσιακές μορφές θεάματος.
• Μια άλλη περιοχή, όπου θα κτίζονταν ακριβές βίλλες προς τουριστική εκμετάλλευση με το σύστημα Fractional.
• Μια έκταση στη θάλασσα για διαμόρφωση μαρίνας.
• Ακόμη κιΆ ένα ζωολογικό κήπο σε πάρκο και τόσα άλλα.
Όλα αυτά θα απέφεραν μόνο 6 δις ευρώ στο κράτος; Φυσικά όχι. Θα μπορούσε να εκδοθεί λοιπόν ομόλογο 30 ετών, με εγγύηση τις νέες εγκαταστάσεις στο «Ελληνικό», που θα προσέφερε ζεστό χρήμα άμεσα στη χώρα προσφέροντας πολλαπλάσιες αποδόσεις.
Το Πριγκιπάτο του Μονακό δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα, ούτε κρατίδιο σε άλλον πλανήτη. Αν από το 2003 με τόλμη η όποια κυβέρνηση αποφάσιζε την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, σήμερα η χώρα ίσως είχε έσοδα από κάποιους χώρους δραστηριοτήτων που ήδη θα λειτουργούσαν. Σε 8.000 στρέμματα μπορεί να εξασφαλισθεί μια ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στην φύση και τις όποιες οικονομικές δραστηριότητες.
* Ο κ. Δημήτρης Μάρδας είναι αν. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Πηγή: https://www.skai.gr/
Stathis (20-02-13)
Να φύγουν, να πάνε αλλού!!!!!!
Οι επενδυτές συνωστίζονται στην .......έξοδο.
Του Γιώργου Κράλογλου
Μια ομάδα ανεγκέφαλων κάφρων της Χαλκιδικής που παριστάνουν τους αντιδραστικούς. Το «λαϊκό δικαστήριο» του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποτελεί εδώ και 30 χρόνια τον οδοστρωτήρα της αποβιομηχάνισης. Και κάποιοι «δασάρχες γραφείων» διώχνουν με τις κλωτσιές επενδυτές και επενδύσεις 145 εκατ. καταδικάζοντας την χώρα σε υπανάπτυξη και την ανεργία σε τέλμα.
Κατά τα άλλα. Η κυβέρνηση συσκέφθηκε αγωνιούσα για την ανεργία. Ο κ. Α. Σαμαράς χαρακτηρίζει την ανεργία τον μεγαλύτερο εχθρό. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η απασχόληση είναι το κορυφαίο θέμα της οικονομίας. Και ο κ. Κουβέλης συμφωνεί με όλα.
Στο κάδρο της πραγματικότητας όμως το ΚΕΠΕ υπολογίζει ότι το 2013 οι άνεργοι θα φθάσουν το 30% που σημαίνει 2.000.000 άτομα.
Κάτω από τα μάτια της κυβέρνησης όμως που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει... το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αυτόκλητο «Υπουργείο Προστασίας Οικοπεδοφάγων και Απατεώνων Μεσιτών» ξεριζώνει σοβαρότατες τουριστικές επενδύσεις στη Σάμο και στην Κέρκυρα γιατί αντιδρούν οι γύρω βοσκοί και οι ντόπιοι οικοπεδοφάγοι παραθεριστές. Από κοντά και καλοβολεμένοι δασάρχες διώχνουν επενδυτές της Κέρκυρας γιατί κάποιες κατσικονησίδες (που ενδιαφερόμενοι επενδυτές θέλουν να τις μετατρέψουν σε τουριστικούς χώρους και να δώσουν δουλειά στους άνεργους) είναι, λένε, δασικές περιοχές.
Με τους κάφρους της Χαλκιδικής δεν θα ασχοληθώ περισσότερο γιατί αυτό που ήθελαν το πέτυχαν.
Βόλεψαν τους Βούλγαρους, τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και τους Τούρκους για να υπόσχονται μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια επενδύσεων από την Ελλάδα.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο και με τους δασάρχες γιατί δεν αντέχει ο διάλογος με κρατικούς υπαλλήλους που... γνωρίζουν το δάσος μόνο από αεροφωτογραφίες.
Θα σταθώ όμως στους «κουλτουριάρηδες» του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν καταδικάσει με την εντελώς προσωπική τους πολιτική σε πλήρη αποβιομηχάνιση τη χώρα με συνέπεια να κερδίζουν μόνο οι οικοπεδοφάγοι.
Ατέλειωτο είναι το παρασκήνιο που διηγούνται επενδυτές και επιχειρηματίες (συμπεριλαμβανομένων και επικεφαλής ΔΕΚΟ) για το μίσος εισηγητών του ΣτΕ σε οτιδήποτε λέγεται παραγωγή και εκσυγχρονισμός.
Σέβομαι και πιστεύω στο έργο που καλείται να επιτελέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας ως θεσμός. Γιατί ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος.
Όταν όμως ο θεσμός χειραγωγείται από κόμματα και κυβερνήσεις πάνω στο μοντέλο που πρώτο δίδαξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 και αντέγραψε πιστά η Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα αλλάζουν.
Ως ρεπόρτερ για το υπουργείο Ανάπτυξης περίμενα στο γραφείο της υπουργού κ. Βάσως Παπανδρέου, να με δεχθεί, όταν την άκουσα να φωνάζει: «Πέστε μου εγώ κάνω πολιτική ανάπτυξης στον τόπο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εάν κάνουν αυτοί την δική τους πολιτική τότε εγώ να τα παρατήσω να φύγω. Δεν αντέχω άλλο...».
Ήταν τότε που η κ. Παπανδρέου έδινε κυριολεκτικά, μάχες, για να δημιουργήσει γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης και να ηλεκτροδοτήσει σωστά ολόκληρη την Αττική. Είχε όμως απέναντί της οικοπεδοφάγους από την Μαλακάσα, τα Κιούρκα και το Καπανδρίτι που σαμποτάριζαν το έργο γιατί (έλεγαν) οι γραμμές αυτές θα φέρουν καρκίνο... Σύμμαχός τους το ΣτΕ.
Βεβαίως η κ. Παπανδρέου πλήρωνε, χωρίς να φταίει, τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ που για αντιπολιτευτικούς λόγους να εφάρμοζε την εξής «στρατηγική» την οποία και αντέγραψε πιστά, στην συνέχεια, η Ν.Δ.
Κομματικοί ινστρούχτορες έστηναν (20ετία 1975-1995) τις γνωστές «επιτροπές κατοίκων» ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανιών. Οι «επιτροπές» κατέφευγαν στους Δήμους και τις Νομαρχίες που με την ενθάρρυνση του κομματικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) υιοθετούσαν το αίτημα τους.
Τελικά όλοι μαζί, σαν "κίνημα" προσέφευγαν στους αντιβιομηχανιστές του Συμβουλίου Επικρατείας που ακύρωνε τις επενδύσεις.
Έτσι έκλεισαν τα λιπάσματα και ακύρωσαν τεράστιες στρατηγικές επενδύσεις, ορυκτού πλούτου στην Θράκη, της Πετρόλα, στα Μέγαρα, του πετροχημικού Αγρινίου. Στόχος τους να μην γίνουν βιομηχανίες βάσης στην Ελλάδα. Αυτήν την πρακτική συνεχίζουν και σήμερα Δήμοι έχοντας ως σύμμαχο και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Να τι λένε τα «κατορθώματα» του ΣτΕ επί των ημερών μας όπως άριστα τα αποτυπώνει (μεταξύ άλλων) σε εγκυρότατο ρεπορτάζ του ο συνάδελφος Δ. Δελεβέγκος:
* Eπενδύσεις 145 εκατ. ευρώ λιμνάζουν στο ΣτΕ.
* Εσχάτως προστέθηκε, το project της αξιοποίησης της Χερσονήσου της Κασσιώπης εναντίον του οποίου προσέφυγαν στο ΣτΕ η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας.
* Μία, ακόμη, επένδυση 45 εκατ. ευρώ στη Σάμο είναι σε «αναστολή», ύστερα από προσφυγή στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο 10 ντόπιων κατοίκων.
* Μακέτα θα παραμείνει -μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ- και το ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδιάζει στην Κασσιώπη το αμερικανικό fund NCH Capital.
* Σε διάστημα εννέα ετών η συζήτηση υπόθεσης ενώπιον του ΣτΕ έχει αναβληθεί 36 φορές, ενώ η καθαρογράφηση και η δημοσιοποίηση των δι8καστικων αποφάσεων λόγω έλλειψης υποστηρικτικού προσωπικού χρειάζεται, κατά μέσο όρο 6 έως 9 μήνες.
Όλα αυτά τα «ανυπέρβλητα» και για την σημερινή κυβέρνηση εμπόδια πρέπει να ξεπεράσουν οι επενδυτές. Και με κίνδυνο και της ζωής τους θα έλθουν στην Ελλάδα να προσφέρουν δουλειά στους άνεργους.
Ας τους περιμένουν...
Παιδιά..τι λέτε τώρα..Οποιοσδήποτε λογικός ξένος επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα..Είναι δυνατόν? δεν μιλάω για τον Έλληνα πολίτη-επενδυτή γιατί αυτός δεν έχει επιλογή να πάει αλλού άμεσα..
Σήμερα είχα μια συζήτηση με μια κοπέλα φίλη μου που είναι σε γραφείο που απευθύνεται ο κόσμος για προγράμματα του ΕΣΠΑ κλπ..Δίνει λεφτά η ευρωπαική ένωση και εμείς δεν έχουμε μηχανισμούς να τα αποροφήσουμε άμεσα!! το αντιλαμβάνεστε? και πληρώνουμε πρόστιμο για αυτό!!
Δεν υπάρχει ούτε μια σωστή φόρμα να μπορεί ο κόσμος να ενημερωθεί σαφέστατα και να υπάρχει και ένα πρόγραμμα απλό..Να έχει 2-3 σαφείς προυποθέσεις ώστε ο άλλος να ξέρει τι να κάνει! να ξέρει αν θέλει να προχωρήσει σε κάποιο πρόγραμμα και να επενδύσει σε κάτι..Να κάνει την επιχείρηση του..
Είμαστε τόσο μ@λ@κες σε αυτή την χώρα, δεν καταλαβαίνουμε οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι η γραφειοκρατεία!! δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτό το κράτος πραγματικά το λέω χωρίς να κολλήσεις σε οποιανδήποτε επιτροπή ή υπηρεσία που να μην σε καθυστερήσει και να σου δημιουργήσει πρόβλημα απο το τίποτα!! Παιδιά είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα αυτό!!
gant (20-02-13), katsaraios (19-02-13), Konstantinos E60 (20-02-13), Panos 316T (20-02-13), pilot (20-02-13), Ptboul (21-02-13), Thomelef (20-02-13)
Μπά δεν νομίζω..Έχει κοπλεξάρες σε τούτο το σύστημα, που ούτε με 10 τενεκέδες έχτρα παρθένο δεν κάνουν τίποτα..Και μιλάω πολύ σοβαρά σε αυτό..
Εγώ έχω 3 χρόνια που ήθελα να κάνω ένα φωτοβολταικό 100KW σε χωράφι μου και 2 χρόνια με καθυστερούσε μόνο μια γ@μημ@νη υπάλληλος της αρχαιολογίας..
Φίλε δεν μπορείς να φανταστείς για τι πράγμα μιλάμε..Μιλάμε για ανθρώπους που είναι μαλωμένοι με τα ίδια τους τα σωθικά, με ανθρώπους που στα 5 πρώτα λεπτά που τους γνωρίζεις θες να τους πνίξεις με τα ίδια σου τα χέρια και να τους πετάξεις στους λάκκους που άνοιξαν με το πληρωμένο δικό μου JCB για να έρθουν να παίξουν με τα πινελάκια και τα κουβαδάκια τους... και στο τέλος? Να σου έχει τελιώσει κάθε μορφή υπομονής, να έχεις πάει σε 3 συμβούλια με 15 χαρτογιακάδες γύρω γύρω απο ένα τραπέζι και στο τέλος να σου δίνουν το κωλόχαρτο...
αλλα δυστυχώς όταν στο δίνουν έχει περάσει ΠΟΛΥΣΣ ΚΑΙΡΟΣΣ και πλέον έχεις πρόβλημα και με άλλες υπηρεσίες, όπως η καλή μας η ΔΕΗ και εφόσον έχει περάσει ο καιρός, έχουν λήξει και κάποια έγγραφα!
Οπότε πάμε πάλι απ την αρχή κάνε μια αίτηση και βλέπουμε!!!
Οπότε άσε σου λέω ούτε με έχτρα παρθένο δεν λύνεται τούτο το πρόβλημα!!
katsaraios (20-02-13), nikos1400 (20-02-13), pilot (20-02-13), Thomelef (20-02-13)
Από την αρχή του θρεντ [το #1] έχουν ήδη ειπωθεί τόσα πολλά, κυριολεκτικά αμέτρητα mb, απόψεις και διαφωνίες, προσωπικά δε καταλήγω σ αυτό που ειχα πει και στο παρελθόν: ότι δλδ ετούτη η χώρα και η πλειοψηφία των κατοίκων της δεν έχει καμμιά απολύτως επιθυμία να αλλάξει ή ελπίδα να σωθεί.
Με τη παρακάτω αναφορά [που μ έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα μου], ολοκληρώνω και τις δημοσιεύσεις μου εδώ. Αλλωστε υπάρχουν πολλοί συμφορουμήτες που με εκφράζουν απόλυτα και χαίρομαι να τους διαβάζω.
Διαβάστε για την απόλυτη σαπίλα, τη δήθεν Δημοκρατία, το κωμικοτραγικό παραλήρημα μιας κοινωνίας σε σήψη. Οχι τίποτα άλλο, τσάμπα αναλωνόμαστε με αρλούμπες επενδύσεις, ανάπτυξη my a$$ και πράσινα άλογα.
Απολαύστε λοιπόν:
"Ειδική παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν από αγρότες, καθώς και ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών κ ταξί μέχρι και το τέλος του 2012, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή διακοπής των συγκοινωνιών, προωθείται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης <Κύρωση της από 18/12/2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 'Κατεπείγουσες Ρυθμίσεις για την Οικονομική ανάπτυξη της χώρας'> γίνεται για ακόμα μία φορά, το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων και προβλέπει τα εξής:
"Εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291 και 292 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν τη παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν. 2696/1999 που έχουν τελεστεί μέχρι την 31/12/2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών κ ταξί) κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους για τη μορφή αιτημάτων τους, με τη μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και της εθνικής οικονομίας.
Την παύση της της ποινικής δίωξης κηρύσσει το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν υποθέσεις της ανωτέρω μορφής, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ή με αίτηση του κατηγορούμενου ή και αυτεπαγγέλτως. Τυχόν δε αμετακλήτως επιβληθείσες ποινές διαγράφονται επίσης από το Ποινικό Μητρώο, με απόφαση του δικαστηρίου που τις επέβαλε, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος ή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του εκδόσαντος την απόφαση δικαστηρίου."
PS & Edit: Fukc this sh!t.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 19-02-13 στις 23:49
katsaraios (20-02-13), PANOS-E60 (20-02-13), Stathis (20-02-13), STREETRACING (20-02-13), turbodog (20-02-13), zizu (20-02-13)
Monsta (20-02-13)
Γενικής φύσης
https://www.insurancedaily.gr/blog/i...r%2BNewsletter
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη STREETRACING : 20-02-13 στις 07:52
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Nino (20-02-13)
Λ.Ρακιντζής: «Διαφθορά και γραφειοκρατία στοιχίζουν ¤35 δισ. το χρόνο»