Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Γιατί φίλε Νίνο, η bmw δε βγάζει οικογενειακά αυτοκίνητα για τον κλασικό οικογενειάρχη που θέλει 550 λίτρα αποσκευών, τεράστιους χώρους για την 4-5μελή οικογένεια+το σκύλο, χαλαρή ανάρτηση που να πέφτει στη λακούβα και να μη μασάει και αποστειρωμένη οδική συμπεριφορά, κατάλληλη για ατελείωτες (σε βαθμό νύστας) ευθείες. Τα αυτοκίνητα της bmw, ακόμα και τα sedan, απευθύνονται σε πιο ανήσυχους οδηγούς, που θέλουν ποιότητα, ασφάλεια και άνεση, όχι όμως σε σημείο που να θυσιάζεται η αίσθηση. Εκεί μπαίνει και η πίσω κίνηση, που είναι διαφοροποιητικό στοιχείο των αυτοκινήτων της εταιρείας μας και προσφέρει το κάτι παραπάνω σε αίσθηση, πάτημα, κατανομή βάρους κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μπροστοκίνητα αυτοκίνητα με σπορ αίσθηση, αλλά κατά κανόνα δε μπορούν να ξεπεράσουν ένα πισωκίνητο και φυσικά η bmw, έχει φοβερή τεχνογνωσία και εμπειρία στην πίσω κίνηση, οπότε θα ήταν σκέτη αυτοκτονία να την εγκαταλείψει, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλοι της ανταγωνιστές (όπως η alfa), σε λίγα χρόνια θα την έχουν υιοθετήσει εκ νέου. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα σπορ μοντέλα, αλλά και για τα πιο καθημερινά, με εξαίρεση αυτά που έχουν αποκλειστικά αστικό χαρακτήρα.
Εν κατακλείδι, οι bmw δεν είναι τυπικά οικογενειακά αυτοκίνητα και σωστά, για εμένα, έχουν πίσω κίνηση. Όταν η εταιρεία μας αρχίσει να φτιάχνει κατεξοχήν μπροστοκίνητα αυτοκίνητα, δεν καταλαβαίνω τι θα την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Καλό το city και σωστή η μπροστά κίνηση, αφού μιλάμε για mini αμάξι πόλης με κύριο γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση, την εύκολη οδήγηση και το σχετικά χαμηλό κόστος. Στις μεγαλύτερες κατηγορίες όμως, κατά την άποψή μου, η πίσω κίνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι bmw να είναι τα αυτοκίνητα που ξέρουμε και αγαπάμε. Δε νομίζω ότι είναι θέμα ρομαντισμού, αλλά κάτι υπαρκτό και χειροπιαστό, αφού οι μπέμπες μας χωρίς την πίσω κίνηση δε θα μπορούσαν να είναι ίδιες με τα αυτοκίνητα που γουστάρουμε ανά πάσα στιγμή να καθόμαστε πίσω από τα τιμόνια τους και θα μετατρέπονταν σε άλλο ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, από τα πολλά που έχει πλέον αγορά.