Μας χωρίζει χάος...
Αγαπητέ Κώστα
Κάθε φορά που σου γράφω, θέλω να προσφέρω και κάτι χρησιμο για τους αναγνώστες σου και συμπατριώτες μου. Και τέτοιο είναι μόνον η γνώση. Γνώση απο το καθημερινο επιχειρείν μου, σε Ελλάδα και Βέλγιο.
Στην Αμβέρσα λοιπόν, όπου επιχειρώ, η τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι είναι η BNP Paribas Fortis. Κάθε φορά λοιπον που πρέπει να καταθέσω λεφτά, είμαι υποχρεωμένος όπως και κάθε επιχείρηση εκεί, να δηλώσω την πηγή των χρημάτων.
Ετσι αναφέρω τους αριθμούς των τιμολογίων των πελατών, που πλήρωσαν ένα μέρος ή όλο το τιμολόγιο στο χέρι. Σε δεύτερη ερώτηση τους γιατι δεν έκαναν Bank transfer, τους εξηγώ τον λόγο πχ είχαν δολλάρια και τα δέχτηκα, ηθελαν να αποφύγουν τα έξοδα να τα στείλουν κλπ. Καθαρές απαντήσεις.
Εαν συγκρίνω, τι αντίστοιχα γινόταν σε μιά ελληνική τράπεζα, όπου ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε, έβγαζε ό,τι ήθελε, ακόμα δε, προεξοφλούσε ό,τι επιταγη ήθελε, με ή χωρίς τιμολόγιο, καταλαβαίνει ο κάθε πατριώτης το χάος που μας χωρίζει από τα αυτονόητα των ξένων!
Και βέβαια υπάρχουν μαύρα λεφτά στις καθημερινές cash συναλλαγές. Δεν υπάρχει αγορά στον κόσμο όλο, χωρίς μαύρα. Αλλά, να συνεργάζεται η Τράπεζα επίσημα με μαύρα, με χαιρετούρες, αγκαλιές και φιλιά, μονον σε μπανανίες σαν την δική μας, συναντάς. Τα παραδείγματα άφθονα.
Ποιός λοιπόν πιστεύει, ότι οι καθε φορά κυβερνώντες, προσπάθησαν εστω, να πατάξουν την φοροδιαφυγή. Αντίθετα την επέβαλλαν με τον πιο απροκάλυπτα άγριο τρόπο! Στην επιβολή του χάους, γίνονται οι καλύτερες δουλειές, όλοι το ξέρουν πόσο μάλλον όταν σε λένε σοφό λαό με το αλάθητο αισθητήριο...Το βέβαιο είναι ότι είμαστε ένας λαός και μιά κοινωνία με μηδέν αξιοπιστία. Εκεί οι ξένοι το γνωρίζουν και αυτό δεν διορθώνεται σε 2-3 χρόνια ώστε να ξαναβγούμε στις αγορές. Δεν υπάρχει ακόμα εκείνη η κολυμπήθρα...
Στην παραπάνω τράπεζα λοιπόν του Βελγίου, χρειάστηκε να ζητήσω μιά πιστωτική κάρτα, μετά από χρόνια συναλλαγών μαζί τους, μόνο και μόνον για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων αφού είμαι συνεχώς στα αεροδρόμια και όλα τα sites απαιτούν μια τέτοια. Η ευγενέστατη υπάλληλος με τα πανέμορφα είναι αλήθεια γκριζογάλανα μάτια, αφού με ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τα τελευταία 9 χρόνια-δεν έχω σε εκρεμότητα ούτε 1 ευρώ-μου απάντησε:
Φυσικά και θα σας δώσουμε, μάλιστα την Blue Business Card.
Απάντησα ότι θέλω μια μικρή μόνο και μόνο να την συνδέσω με την εταιρική μου Cash card, για να εξυπηρετηθώ.
No, no, don΄t worry sir, μου απάντησε.
Την επόμενη ημέρα κατα το μεσημεράκι
έλαβα το ακόλουθο e-mail:
"Aξιότιμε Κε Μ.Α.Ευχαριστούμε και πάλι για την συνεργασία και την προτιμησή σας στην τράπεζα μας. Σας ενημερώνουμε ότι για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας θα πρέπει να μας καταβάλετε το ποσόν των 5.000 ¤. Μην το πάρετε ως κάτι προσωπικό. Ελπίζω να μας καταλαβαίνετε."
Εσείς πατριώτες του Δημοσίου τι καταλάβατε. Εσείς οι άλλοι που θα θέλατε μόνο μαύρα κάθε μέρα όλη μέρα; Εσείς σωτήρες πολιτικοί τι; Εσείς οι άλλοι που περιμένετε στην ουρα για μία προσληψη ακόμα, μόλις ...φτιάξουν τα πράγματα, βέβαια, τι;
Φροντίστε καρεκλοκένταυροι όσο είναι ακόμα καιρός τον επιχειρηματία που ακόμα δημιουργεί θέσεις εργασίας, άρα ανάπτυξη, μέσα σ΄αυτόν τον πόλεμο. Μειώστε τις εισφορές του ακόμα και 100% τον πρώτο χρονο για κάθε καινούργια πρόσληψη, μειώνοντας ισόποσα το φορολογηταίο του, για να πάρει μπροστά η οικονομία. Ισως έτσι να επανακτήσουμε κάποτε την αξιοπιστία μας, ως Εθνος και να μην είνα βαρίδι ακόμα και η υπηκοότητα μας. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι με λαμπρά μυαλά, ακόμα εδώ! Αξιοποιήστε τους. Μειώστε το κράτος στο 1/10 τα επόμενα 5 χρόνια και αφήστε τις σοφίες και τους βερμπαλισμούς.
Εχω ξαναγράψει για το ποιος είναι ο επιθετικός καρκίνος στο σωμα της Ελληνικής οικονομίας.
Ευχαριστώ για την ανοχή σας.
Michalisdaco.