εγω νομιζα οτι ο κοκ οσον αφορα τις προτεραιοτητες ειναι διεθνης οπως τα σηματα!φταιει βεβαια οτι δεν εχω οδηγησει στο εξωτερικο .
εγω νομιζα οτι ο κοκ οσον αφορα τις προτεραιοτητες ειναι διεθνης οπως τα σηματα!φταιει βεβαια οτι δεν εχω οδηγησει στο εξωτερικο .
aristent (25-01-13), Eleni (25-01-13), ghost-rider (26-01-13), Ptboul (28-01-13)
για μενα η ΚΟΡΥΦΑΙΑ μαλ..κια που εχει το ελληνικο κρατος κ ισως κ αλλου δεν ξερω ειναι το εξης....ειμαι με το μηχανακι καλοκαιρι βολτα κ δεν εχω κρανος,(λαθος μου?αλλο θεμα!!!) με σταματανε κ μετα απο κλασσικο ελεγχο με γραφουν για κρανος...επειδη ειμαι σωστος πολιτης απεναντι σε αυτο το μπουρ...ελο που λεγεται κρατος,του λεω ΟΚ γραψε αλλα με το διπλωμα τι γινεται???η απαντηση με βαση το νομο=αφαιρεση!!!!κ του λεω...ρε ανθρωπε το διπλωμα μου ειναι επαγγελματικο κ ερασιτεχνικο γιατι μου στερεις την δυνατοτητα κ τη νομιμοτητα του να βγαλω το μεροκαμματο????επειδη δεν φοραγα κρανος????απαντηση,λυπαμαι κανω μονο οτι λεει ο νομος.εν ολιγεις...ειμαστε σοβαροι???για μια παραβαση τετοια να σου στερηται η δυνατοτητα οδηγησεις με αλλο οχημα???? Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Ο ! ! ! ! !
ο ΚΟΚ θα πρεπει να ανανεωνεται και να βελτιωνεται,οχι μονο οταν αλλαζουν οι ποινες για τις παραβασεις.
Προσωπικα πιστευω οτι θα πρεπει να επανεξεταστουν τα ορια ταχυτητας και να μελετηθουν οι συνθηκες και οι κατασκευες των δρομων.
Δεν μπορει σε ενα δρομο που κανει προσγειωση μποινγκ να υπαρχει οριο ταχυτητας τα 70 χιλ/ωρα.
Να αφαιρεθουν κατι ακυρες πινακιδες του τυπου 10 χιλ/ωρα γιατι σιγουρα θα βρεθει καποιος (οργανο) που με 12 χιλ θα σου αφαιρεσει το διπλωμα..
Γενικως ο κοκ πρεπει να αποτελει παραδειγμα οδηγικου πολιτισμου και οχι πηγη εσοδων στους κατα τοπους δημους.
aristent (25-01-13), Bazil Van Sinner (25-01-13), Eleni (25-01-13), Panos 316T (25-01-13), Ptboul (28-01-13)
...οποιος και να το σκεφτηκε,μαλλον δεν δοκιμασε το αντιθετο και πιθανον η παραγραφος αυτη του ΚΟΚ να ειναι "εκ αρχαιοτατων χρονων",οταν η κινηση και τα οχηματα ηταν πολυ λιγοτερα......
Στη Λαρισα ΟΛΕΣ πλεον οι μεγαλες διασταυρωσεις θα μπουν σε τετοια κυκλικη πορεια!!!
....για τις ηδη υπαρχουσες κυκλικες πλατειες απο τοτε που εφαρμοσαν το ΣΤΟΠ για την εισοδο στην κυκλικη πορεια,ειναι απιστευτο το ποσο γρηγορα "ξεμπλοκαρει" η κυκλοφορια!!!!
....τα μονα φαουλ,ειναι οι επισκεπτες στην πολη και καποιοι παλιοι ντοπιοι οδηγοι, που απο συνηθεια,πρωτα βριζουν και μετα βλεπουν οτι ειχαν ΣΤΟΠ....η δυναμη της συνηθειας θελει το χρονο της.![]()
ghost-rider (26-01-13), Nino (26-01-13)
1) Λάθος μεγάλο για τις πλατείες. Αλλού υπάρχουν πλατείες που έχουν προτεραιότητα όσοι μπαίνουν και άλλες έχουν ΣΤΟΠ όσοι μπαίνουν. Μπάχαλο δηλαδή και κανένας δεν μιλάει. Παλιά όλες οι πλατείες είχαν ΣΤΟΠ όταν έμπαινες και το άλλαξαν όταν έγινε αυτό με την προτεραιότητα από δεξιά.
2) Το φλάς το έχουμε παρεξηγήσει. Το φλας είναι προειδοποιητικό και όχι όταν το ανάβουμε, ότι είναι υποχρεωμένοι όλοι να σταματήσουν για να κάνουμε ότι του καπνίσει του καθενός.
3) Η μηχανή -κι σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ πρέπει να κινείτε προς τα δεξιά της λωρίδας και όταν είναι μπροστά μεγάλο όχημα πρέπει να κινείτε στην γωνία του φορτηγού πχ για να φαίνετε στον καθρέπτη του. Επιτρέπετε η κίνηση στον λεωφορειόδρομο μετά από αίτημα των συνδέσμων μοτοσικλετιστών. Το δίπλωμα για την μηχανή κατά την γνώμη μου έπρεπε να είναι ξεχωριστό από του αυτοκινήτου και ανάλογα να αφαιρείτε.
4) Τα όρια πρέπει να αλλάξουν σε ορισμένους δρόμους γιατί τώρα δεν έχουμε αυτοκίνητα του 1963.
5) Ένα άλλο που δεν το ανέφερε κανείς είναι η ασυδοσία των δήμων που κάνουν ότι θέλουν στους δρόμους και στις πλατείες ανάλογα τα μέσα που έχει σε αυτούς ο κάθε πολίτης. Τι θέλω να πω. Με τι δικαίωμα οι δήμοι αλλάζουν το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης; Βλέπω όλο και περισσότεροι δήμοι μεγαλώνουν τις πλατείες στενεύοντας τους δρόμους τόσο όσο να περνά πλέον ένα αμάξι, να στενεύει τους δρόμους κάνοντας σλάλομ φαρδαίνοντας τα πεζοδρόμια, να κλείνουν δρόμους γιατί υπάρχουν κάτι καταστήματα (ψησταριές- φαγάδικα- ουζερί κλπ), να κάνουν πεζόδρομους ένα οι δύο τετράγωνα ανάλογα ποιος κάθετε εκεί.
6) Να παίρνουν το δίπλωμα και να κατασχέσουν επί τόπου το αμάξι που κινείτε στην ΑΛΕΑ και όποιος κινείτε με 80χλμ/ω στην αριστερή λωρίδα των αυτοκινητοδρόμων.
Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα…![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sierra : 25-01-13 στις 19:42
Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...
Bitz (26-01-13), katsaraios (26-01-13), Kostas_1 (26-01-13), Ptboul (28-01-13)
Το μεγαλυτερο λαθος ειναι ο ιδιος ο ΚΟΚ.Πρεπει να ανανεωθει,να βελτιωθει και να αλλαξουν τα ορια.Δεν ειναι μονο οι πλατιες ή τα ορια ταχυτητας ή ο ποδηλατοδρομος.Ειναι οτι ειχε γραφτει γενικα και πρεπει να συνεχισει με τον ιδιο τονο,απλα να ανανεωθουν δεκαδες θεματα.πχ παρκαρισμα,προτεραιοτητα,α λλαγη λωριδας ειναι λιγα απο τα θεματα...
αγαπητε αρη καναμε και παθαμε να μαθουμε το αυτονοητο και εσεις εκει οι προχωρημενοι θελετε να μας τα ξαναματαμαθετε?η εισοδος στις πλατειες εχει καταντησει σαν την ρουλετα ,οπου κατσει ενα πραγμα !!!
οταν εχεις τοσο χαλια δρομους ειναι δυνατον να ζητατε αυξηση των οριων?εδω με αυτα και βλεπετε τι γινεται!!! βαλτε και το αλλο τοπικ που ελεγε για τον σωστο οδηγο που.... σιγουρα δεν ειναι ελληνας! τρεχουμε σε ενα χαλια δρομο χωρις να εχουμε εκπαιδευτει σωστα να οδηγουμε ,με νοοτροπια το αμαξι μου ειναι συνωνυμο του μοριου μου(παρντον για τις κυριες του φορουμ) και μετα ζητατε να αλλαξουν τα ορια?τα προστιμα πρεπει να αλλαξουν.να ειναι μικροτερα και χωρις αφαιρεση διπλωματος.ετσι δεν ειναι το σωστο?αφου δεν φτιαχνετε δρομους και σημανσεις σωστες,αφου δεν μας μαθαινετε να οδηγουμε σωστα και αφου χωρις δρομους δεν μας αφηνετε να τρεξουμε τοτε να μας μειωσετε τα προστιμα!ολα καλα λοιπον![]()
aristent (25-01-13), ghost-rider (26-01-13), Ptboul (28-01-13)