Αρχικό μήνυμα απο
Azurius
Πας στο BMW. Άσε το Skoda κατά μέρος.... 1.8Τ δεν υπάρχει που να μην του έχουν στραγγίξει τα σπάργανα. Είναι μοτέρ που όσοι το παίρνουν το ξεφτιλίζουν. Λίγα είναι αυτά (για να μην πω κανένα) που πραγματικά τους γίνεται σωστή συντήρηση και μπορούν να κυκλοφορήσουν αξιόμαχα. Καταρχάς όσο υπερβολικό και να ακούγεται λίγοι είναι οι μηχανικοί που ξέρουν και κάνουν σωστές συντηρήσεις σε αυτούς τους κινητήρες. Οι περισσότεροι κάνουν αυτά που πρέπει για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Πας στην ατμόσφαιρα και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Του κάνεις ένα δυνατό σέρβις και είσαι ωραίος. Στην άλλη περίπτωση; Δε λέω παίρνεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο, ικανό για ταξίδια, αλλά απο τη στιγμή που είναι 1.8Τ και θες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (μιας και που και οικογενειάρχες πυρκαυλοι υπάρχουν...) με το καλημέρα ακολουθείς τον παρακάτω δρόμο. Καταρχάς αλλάζεις φλάντζα στην κεφαλή (γιατί έχουν απλή και όχι μεταλλική όπως τα RS, TT, S3). Έχεις έξω το κεφαλάρι, δεν θα το πρεσάρεις να δεις για ραγίσματα; (Αν θες να είσαι ήσυχος...) Το κάνεις! Έλεγχο στην τουρμπίνα δε θα του κάνεις; Θα του κάνεις... Τσιμουχάκια, σωληνάκια και ό,τι άλλο σκατάκια έχουν να κάνουν με υποπίεση, Ν249, Ν75 κτλ, δε θα τα αλλάξεις;; Τα αλλάζεις για να μην έχεις το κεφάλι σου διαρκώς στην τουρμπίνα. Και τέλος;;;; Σέρβις.... Αν έχει κάνει κιόλας καμμιά εκατοστή χιλιάδες χιλιόμετρα, άσχετα με το αν ο προηγούμενος γράφει οτι τα έχει κάνει, αλλάζεις θερμοστάτη, αντλία νερού (και βάζεις μεταλλική και όχι πάλι την άθλια πλαστική), αντλία βενζίνης και κάνεις καθαρισμό και όγκομέτρηση τα μπεκ. Και όλα αυτά για να είσαι σίγουρος οτι ο 1.8Τ σου είναι τζαμάτος όσο θα του πίνεις το αίμα και δεν πρόκειται να σπάσει... Κόστος; Άστα να πάνε στο @#!@.... Φυσικά υπάρχει και η άλλη επιλογή. Το αγοράζεις και μετά περιμένεις πότε θα χαλάσει το ένα μετά το άλλο... Για να καταλάβεις, πρόσφατα ξόδεψα μόνο σε συμμαζέματα 1000 ευρώ (χώρια τις άλλες ταρζανιές που έκανα). Τουλάχιστον είμαι ήσυχος οτι το μοτέρ μου όσο και να το είχε ξεσκίσει ο προηγούμενος, είναι πλέον καινούργιο. Τα χίλια γιούρα όμως δεν μου περισεύανε... ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΤΕΛΟΣ!