Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες των φρούτων. Δείτε πως μπορούμε να τις φάμε. !!!

  1. #1
    Εγγραφή
    15-05-11
    Περιοχή
    Garden State
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    3.616
    Thanked
    11510
    Rides
    2

    Προεπιλογή Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες των φρούτων. Δείτε πως μπορούμε να τις φάμε. !!!


    Βρείτε τρόπο να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη η φλούδα τους συνιστούν τώρα κάποιοι ειδικοί, διότι περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Όπως εξηγεί η δρ Μέριλιν Γκλένβιλ, τέως πρόεδρος του … Φόρουμ Διατροφής & Υγείας της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής της Βρετανίας, «όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μια “βιοσυνέργια”, δηλαδή τα θρεπτικά οφέλη του ενός τμήματός τους ενισχύονται από εκείνα των υπολοίπων». Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε ολόκληρα;

    Ακτινίδιο
    Το τριχωτό κέλυφός του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που πιστεύεται ότι διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες, κατά την δρα Γκλένβιλ. «Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από τον καρπό του», τονίζει. «Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος και το e. coli, που είναι υπεύθυνα (και) για τις τροφικές δηλητηριάσεις».
    Πως να την καταναλώσετε: Εάν νομίζετε ότι είναι πολύ σκληρή η φλούδα του ακτινίδιου, περιμένετε να ωριμάσει καλά το φρούτο για να το φάτε. Όταν μαλακώσει (και) η φλούδα, στίψτε ολόκληρο το φρούτο και πιείτε τον χυμό.

    Ανανάς
    Μην πανικοβάλεστε. Δεν χρειάζεται να φάτε το σχεδόν… ξύλινο περίβλημα, αλλά τον κεντρικό, σκληρό πυρήνα του.
    Εκτός από τις φυτικές ίνες και τη βιταμίνη C, ο ανανάς είναι πλούσιος σε ένα ένζυμο που λέγεται βρωμελίνη και το οποίο διασπά γρήγορα τα εναπομείναντα τρόφιμα στο πεπτικό σύστημα, προστατεύοντας έτσι το στομάχι.
    «Ο πυρήνας του ανανά περιέχει διπλάσια ποσότητα βρωμελίνης απΆ ό,τι ο καρπός που συνήθως τρώμε», διευκρινίζει η δρ Γκλένβιλ.
    Πως να τον καταναλώσετε: Λιώστε τον πυρήνα και προσθέστε τον σε smoothies, σε σούπες ή σε βραστά κρέατα.

    Μπρόκολο
    Αν και τα ανθύλλιά του μοιάζουν πιο ελκυστικά, έχετε κάθε λόγο να τρώτε πρώτα τους μίσχους του.
    «Οι μίσχοι του μπρόκολο μπορεί να είναι λιγότερο εύγευστοι απΆ ό,τι τα ανθύλλιά του, αλλά περιέχουν σημαντικά υψηλότερες συγκεντρώσεις ασβεστίου και βιταμίνης C», λέει η δρ Γκλένβιλ. Οι μίσχοι περιέχουν επίσης περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες, οπότε θα αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
    Πως να το καταναλώσετε: Κόψτε τους μίσχους σε λεπτές λωρίδες και φάτε τους βραστούς, μαζί με τα ανθύλλια.

    Μπανάνες
    Επιστήμονες από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα από την φλούδα της μπανάνας μπορεί να καταπραϋνει την κατάθλιψη, διότι είναι πλούσιο σε σεροτονίνη – την χημική ουσία που εξισορροπεί την ψυχική διάθεση. Διαπίστωσαν επίσης ότι η φλούδα κάνει καλό στα ματιά, διότι περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία λουτεϊνη, η οποία προστατεύει τα κύτταρα των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου που με τη σειρά της αποτελεί κύρια αιτία καταρράκτη.
    Πως να την καταναλώσετε: Οι ερευνητές της Ταϊβάν συνιστούν να βράσετε σε νερό την φλούδα επί 10 λεπτά και στη συνέχεια να πιείτε το νερό (αφού πρώτα κρυώσει). Μια άλλη λύση είναι να περάσετε την φλούδα από τον αποχυμωτή και να πιείτε τον χυμό.

    Σκόρδο
    Η φλούδα του σκόρδου περιέχει έξι διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στην Ιαπωνία. «Το ξεφλούδισμα του σκόρδου αφαιρεί τις αντιοξειδωτικές ουσίες του, οι οποίες καταπολεμούν την γήρανση και προστατεύουν την καρδιά», εξηγεί η δρ Γκλένβιλ.
    Πως να το καταναλώσετε: Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε μισό ή ένα κεφάλι σκόρδο και προσθέστε το σε ψητά κρέατα ή σε λαχανικά που ψήνονται στον φούρνο.

    Εσπεριδοειδή
    Οι φλούδες του πορτοκαλιού και του μανταρινιού είναι πλούσιες σε μια ομάδα πανίσχυρων αντιοξειδωτικών ουσιών, που λέγονται φλαβονοειδή και μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της επιζήμιας για την καρδιολογική υγεία «κακής» (LDL) χοληστερόλης, δίχως να ελαττώνουν αυτά της «καλής» (HDL) που είναι καρδιοπροστατευτική. Σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη, οι αντιοξειδωτικές ουσίες από την φλούδα των εσπεριδοειδών είναι 20 φορές πιο ισχυρές από εκείνες του χυμού τους.
    «Το ίδιο ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Επιπλέον, οι λευκές ίνες στον καρπό τους περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης – ενός συστατικού των φυτικών ινών που είναι γνωστό ότι ελαττώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν το έντερο να αποικιστεί από ωφέλιμα βακτήρια».
    Πως να τα καταναλώσετε: Να προσθέτετε ξύσμα εσπεριδοειδών σε όλα τα κέικ και τα γλυκίσματά σας – και να βάζετε στον αποχυμωτή ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να πίνετε όλα τα συστατικά τους.

    Κολοκύθα και κολοκύθια
    Όλων των ειδών τα κολοκύθια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι πολύτιμος για την υγεία του δέρματος και των νυχιών, καθώς και σε βήτα-καρωτίνη η οποία προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.
    «Η φλούδα της κολοκύθας είναι πολύ σκληρή για να την φάει κανείς, αλλά όσο πλησιέστερα προς αυτήν μένει ο καρπός που θα καταναλωθεί, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα προσλάβει», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Ο καρπός της κολοκύθας έχει πιο έντονο χρώμα προς την φλούδα της – και αυτό το έντονο χρώμα είναι ενδεικτικό της πληθώρας των θρεπτικών συστατικών που περιέχει».
    Μην πετάτε επίσης τους σπόρους, διότι αποτελούν θαυμάσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν τον εγκέφαλο να διατηρείται υγιής.
    Πως να την καταναλώσετε: Πλύνετε τους σπόρους σε ζεστό νερό και ψήστε τους για 20 λεπτά στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε τους για να πασπαλίσετε σαλάτες και σούπες. https://www.healthyliving.gr/
    Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!

  2. The Following 14 Users Say Thank You to Eleni For This Useful Post:

    120ie87 (16-01-13), 535xi (17-01-13), A8hnaios (16-01-13), aristent (16-01-13), bimmerm (16-01-13), doctore (16-01-13), gnx (24-02-13), katrin_bmw (16-01-13), michaelp900 (16-01-13), nikos1400 (16-01-13), Panos 316T (16-01-13), Stathis (16-01-13), zaharias (16-01-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (16-01-13)

  3. #2
    Εγγραφή
    31-05-10
    Περιοχή
    Χανιά
    Μηνύματα
    6.372
    Thanked
    7555
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Προσοχη στα ψεκασμενα !
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

    RTFM


  4. The Following 2 Users Say Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

    535xi (17-01-13), Eleni (16-01-13)

  5. #3
    Εγγραφή
    15-05-11
    Περιοχή
    Garden State
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    3.616
    Thanked
    11510
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσοχη στα ψεκασμενα !
    ποτε ψεκασμενα και μακρια απο λιπασματα...... μονο βιολογικα!!!!!!
    Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!

  6. The Following 2 Users Say Thank You to Eleni For This Useful Post:

    535xi (17-01-13), katrin_bmw (16-01-13)

  7. #4
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    13.128
    Thanked
    23234
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Αμα τα φαμε ολα αυτα που λεει, θα χεζουμε μπετον αρμε Ελενη μου.
    Καθε πρωι θα ραγιζει η λεκανη.

  8. The Following 14 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

    A8hnaios (16-01-13), BILL007 (16-01-13), bill_m3 (16-01-13), Dimitrios (16-01-13), doctore (16-01-13), GiannisRob (16-01-13), Leonidas_E39 (16-01-13), NS-conv (16-01-13), Panos 316T (16-01-13), playmaker (06-02-13), Ptboul (16-01-13), S8N (16-01-13), Stathis (16-01-13), zaharias (16-01-13)

  9. #5
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    6.125
    Thanked
    11985
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αμα τα φαμε ολα αυτα που λεει, θα χεζουμε μπετον αρμε Ελενη μου.
    Καθε πρωι θα ραγιζει η λεκανη.
    και όμως σε 1-2 χρόνια τις φλούδες θα τρώμε, αν υπάρχουν.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

  10. The Following 9 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

    535xi (17-01-13), bakalos (16-01-13), bill_m3 (16-01-13), jannisa (16-01-13), katrin_bmw (16-01-13), Konstantinos E60 (16-01-13), Panos 316T (16-01-13), S8N (16-01-13), Stathis (16-01-13)

  11. #6
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18819
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    και όμως σε 1-2 χρόνια τις φλούδες θα τρώμε, αν υπάρχουν.
    Ξυπνήσαμε μέσα στην αισοδοξία και σήμερα, βλέπω.


  12. The Following 3 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    nikos1400 (16-01-13), Ptboul (16-01-13), Stathis (16-01-13)

  13. #7
    Εγγραφή
    15-05-11
    Περιοχή
    Garden State
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    3.616
    Thanked
    11510
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αμα τα φαμε ολα αυτα που λεει, θα χεζουμε μπετον αρμε Ελενη μου.
    Καθε πρωι θα ραγιζει η λεκανη.
    Δοκιμασμένα , το μονο που δεν εχω δοκιμάσει ακομη ειναι τη φλουδα μπανανας και το σκόρδο.
    Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!

  14. #8
    Εγγραφή
    13-06-11
    Μηνύματα
    5.850
    Thanked
    11471
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Αααααα Ελενη δεν ξερεις τι χανεις !!!!

  15. The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:

    Eleni (16-01-13)

  16. #9
    Εγγραφή
    13-06-11
    Μηνύματα
    5.850
    Thanked
    11471
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    και όμως σε 1-2 χρόνια τις φλούδες θα τρώμε, αν υπάρχουν.
    Τι σε εχει πιασει ρε Παπαρηδοπουλε και σε εχει παρει τοσο στην απο κατω ???

  17. The Following 2 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

    Eleni (16-01-13), Ptboul (16-01-13)

  18. #10
    Εγγραφή
    31-12-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    4.443
    Thanked
    21234
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αμα τα φαμε ολα αυτα που λεει, θα χεζουμε μπετον αρμε Ελενη μου.
    Καθε πρωι θα ραγιζει η λεκανη.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Eleni Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δοκιμασμένα , το μονο που δεν εχω δοκιμάσει ακομη ειναι τη φλουδα μπανανας και το σκόρδο.
    Συγνώμη, δεν κατάλαβα...
    Δοκιμασμένα όσον αφορά το μπετόν αρμέ ή τη λεκάνη ?


  19. The Following 2 Users Say Thank You to doctore For This Useful Post:

    Panos 316T (16-01-13), Ptboul (16-01-13)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP