δεν ειναι εκτακτη εισφορα πλεον, ειναι μονιμος φορος.
το μαϊο του 14 θα αρχισεις να πληρωνεις που θα εκκαθαριστει η δηλωση σου.
με τις υγειες μας, νομιζω αυτο ηταν το τελευταιο λιθαρακι στην ταφοπλακα της αγορας αυτοκινητου.
δεν ειναι εκτακτη εισφορα πλεον, ειναι μονιμος φορος.
το μαϊο του 14 θα αρχισεις να πληρωνεις που θα εκκαθαριστει η δηλωση σου.
με τις υγειες μας, νομιζω αυτο ηταν το τελευταιο λιθαρακι στην ταφοπλακα της αγορας αυτοκινητου.
Σταθη και αν δεν κανω λαθος ειδικα στο ΤΤ οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι λιγοι και προχωρημενης ηλικιας.
Η πωληση του παλι αν δεν κανω λαθος αφορα τη συμφωνια που υπεγραψαν στο μνημονιο, βεβαια και παλαιοτερα καποιοι πηγαν να το φανε, θα θυμασαι σιγουρα που μια τραπεζα (η ιδια και με αυτη τη φορα) ειχε δανειστει 750 μυρια στη διατραπεζικη απο το ΤΤ και την αλλη μερα ηθελε να το αγορασει (με τα δικα τοπυ λεφτα) ευτυχως που εγινε χαμος και δεν προχωρησε.
Τεσπα το θεμα ειναι να μικρυνει ο δημοσιος τομεας, οχι ομως με ξεπουλημα και οχι απο οργανισμους που αποδιδουν.
Το ΤΤ ειναι ενας απο αυτους.
katsaraios (12-01-13)
το ΤΤ καταστραφηκε οπως και οι αλλες ελληνικες τραπεζες απο το psi.
δημοσιους υπαλληλους εχει περι τους 800 οι οποιοι ειναι μετακλητοι και δεν μπορουν να απολυθουν σε καμια περιπτωση αφου προφυλλασσονται απο σχετικο νομο του πασοκ.
ακομα και να κλεισει η τραπεζα πανε σε αλλο ποστο του δημοσιου.
αυτοι ειναι και το αγκαθι σε καθε συμφωνια που εχει προσπαθησει να γινει ως τωρα γιατι εχουν μισθους 5-10 χιλαιδες εκαστος.
αυτα μου ειπε ανθρωπος που δουλευει μεσα στην τραπεζα, δεν ξερω αν αληθευουν, ο σταματης μπορει να επιβεβαιωσει ή να διαψευσει αν το ξερει.
με αυτα λοιπον κατα νου δεν δεχομαι ως φορολογουμενος να πληρωνω ανθρωπους που "προστατευθηκαν" με φωτογραφικο νομο για να εχουν ενα επιπεδο καλης ζωης δια βιου χωρις να συμπεριλαμβανονται στους νομους και τους κανονες της αγορας στους οποιους ολοι υπαγομαστε.
να δωσω απο το περισσευμα και το υστερημα μου για να ζεσταθει οποιος δεν εχει πετρελαιο, ή τα γεροντακια που τους κοψαν τα δωρα, με ολη μου την ψυχη.
οχι ομως τα λ7 μου να πηγαινουν σε απατεωνες που δεν τους αγγιζει κανενας.
θα πω και μια ιστορια.
φιλος μου απο πολυ παλια ειναι σημερα γενικος διευθυντης δημοσιου οργανισμου με μονο προσον προσληψης απ' ευθειας στη θεση οτι επαιζε τενις με τον προεδρο.
δεν κρινω αν ειναι καλος στη δουλεια του, δεν το ξερω καν, ξερω μονο αυτο που εγραψα συν οτι εχει σπουδασει εντελως ασχετο πραγμα απο τη δουλεια στη οποια ειναι σημερα.
αναρωτιεμαι αν πηγαινα κι εγω για τενις μαζι οπως με ειχε φαει τοτε 100 φορες και δεν πηγαινα να κανω μοτοκρος, θα ημουν κι εγω σε μια θεση σημερα πλουσιοπαροχα αμοιβομενη χωρις να εχω την παραμικρη ιδεα, εφοδιο, εξειδικευση για τη δουλεια?
μαλλον μλακια εκανα τελικα που εμπλεξα με τις μηχανες, καλα τα ελεγε ο πατερας μου...
και κατι αλλο, αφου εδω και 2 χρονια (αν κανω λαθος διορθωστε), κοπηκαν τα δωρα απο τις συνταξεις του ικα, για ποιο λογο καταβαλουμε ακομα εισφορες και ενσημα Χ14?
αφου 12 συνταξεις θα παρουμε και εργοδοτες και εργαζομενοι (αν παρουμε καποτε), για ποιο λογο μας κλεβουν 2 μηνες/ετος?
Το σωστότερο πράγμα είναι η αξιοκρατία. Το μόνο που καταλαγίζω σε κάθε οργανισμό, υπηρεσία, επιχείρηση του δημοσίου κλπ είναι ότι τώρα την θυμήθηκε. Φυσικά και είναι λάθος μαζί με τα ξερά να καίγοντα με τα χλωρά, αλλά όταν τα προηγούμενα χρόνια καθένας τα έβλεπε στη διπλανή θέση, στο διπλανό γραφείο, σε ανθρώπους που έπαιρναν μίζες, σε ανθρώπους που δεν παρουσιαζόταν καν στη δουλειά κανείς δε μπήκε στη διαδικασία να προστατέψει τη δουλειά, υπηρεσία, τράπεζα στην οποία εργαζόταν ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση από τέτοια παράσιτα. Αυτό πληρώνει ο καλός ταμίας, ο καλός δντης κλπ
Φυσικά τα ίδια ισχύουν παντού. Αν τα λιμάνια δούλευαν σωστά, θα μπορούσαν να πουληθούν σε πολύ μεγαλύτερη αξία, αλλά εμείς απλά τα εξευτελίσαμε για να μην τα κάνουμε ελκυστικά σε επενδυτές. Σε κάποιες περιπτώσεις (Θεσσαλονίκη) πετύχαμε το στόχο μας... δεν πουλήθηκαν... αλλά κατέστρεψαν κόσμο, οικογένειες, θέσεις εργασίες. Το μόνο που πραστάτεψαν ήταν τους ίδιους και τους ίδιους...
ΜΑΓΚΙΑ όμως εεεε??????
Σου λέει κάτσε να περάσει η εβδομάδα που έδωσα παράταση για κατάθεση πινακίδων, να τις πάρει και κανένας χαζός που τις είχε παραδώσει για το 2012 και μετά ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!!!!![]()
![]()
Απλά δεν υπάρχουν......
Το πιστεύω ακράδαντα πλέον, σχέδιο για να εξοντώσουν οικονομικά τους έλληνες, πάει και τελείωσε, δεν θέλουν να φτιάξουν την Ελλάδα, να την καταστρέψουν θέλουν και μόνο αυτό!!!!
Τι θα πει δεν δεχομαι σημαινει οτι ειμαι 22χρονων και δεν δεχομαι η πατριδα μου και οι γεννιες μας να θρεφουν ακομα τα λαμογια που εθρεψαν και γεννησαν οι γεννιες σας που θελουν να μας Σωσουν....
Δεν ανεχομαι να ιδιοτικοποιουνται οι κυριες πηγες εσοδων μας και να μοιραζονται για ενα κομματι ψωμι....
Ξερεις πολυ καλα οτι τα λιμανια μας λογω θεσης θα μπορουσαν να δουλευουν και να ειναι πηγες Ευρο.
Προσφορες ειχαμε πολυ παραπανω και αυτες χαθηκαν με ενα τηλεφωνο...
Κατι τελευταιο γιατι τα σεντονια καλα κρατουν και οι "μεγαλες" κουβεντες....
Ουτε συνδικαλιστης ειμαι ουτε κομμουνιστης ουτε συριζαιος, ουτε βολεμενος ουτε κομματοσκυλο...
Nino (12-01-13)
Ας ξυπνησει πρωτα η γεννια σου που σχεδον μας μεγαλωσε με αυτες τις αξιες και ακολουθουμε στην αφυπνιση!
Δεν υπάρχει κριτική σκέψη, απλά το προσωπικό μας συμφέρον , το κομματικό, το συντεχνιακό κλπ κλπ .
Σε ενδιεφερε για τα κοντεινερ και πως σε καθυστερουσαν και ποσα ηθελαν "λαδωμα" και τι εκανες?
λαδωσες.....αρα τους εκανες "μαγκες" και συνεχιζαν...και μετα?
Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει οτι του χρονου που θα ψαχνω δουλεια και μεθαυριο που θα ψαχνει το παιδι σου, θα παω να δουλεψω στον Κινεζο οπου θα μου διοικει το λιμανι και θα μου δινει 200ευρο το 18ωρο...
αλλα τωρα δεν σε αφορα ετσι δεν ειναι?
Τοτε θα το καταλαβεις και θα βριζεις και θα φωναζεις....
Εσυ και ο Θωμας μας λετε να ψωνιζουμε απο Ελληνες να τους ενισχυουμε, εσυ γιατι κοιτας το συμφερον σου με το λιμανι και δεν κοιτας το συμφερον της χωρας????
Το συμφερον της χωρας ειναι οι πηγες του πλουτου της να ειναι αυτονομες χωρις "νταβατζηδες"...
Το οτι υπαρχουν λαμογια και καθικια το ξερουμε και δεν ειπα το αντιθετο, εγω λεω το λογικο...
Η λυση ειναι να σταματησει το φαγοποτι που γινεται ακομα εισβαρος μας, και αυτο δεν θα γινει αν ξεπουληθουν τα παντα για την σωτηρια μας....
αλλα ο καθενας κοιταει το βολεψια του και κανει και κριτικη!!
υ.γ Σταματαω εδω...
χαιρομαι για τον πολιτισμενο διαλογο!
Οπως εχει πει ενας πραγματικα αντικειμενικος ανθρωπος, που χαιρομαι να συζηταω μαζι του και πραγματικα μαθαινω πολλα!
Ο καθενας εχει τα συμφεροντα του και εχει την γραμμη του....
Μπορειτε παντως να καταθετετε τις πινακιδες για οσο διαστημα δεν τα κυκλοφορειτε, ωστε και τεκμηριο να γλυτωνετε αλλα και ποσοστο της εκτακτης εισφορας.