Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1004

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...11 2012

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #10
    Εγγραφή
    27-11-11
    Μηνύματα
    420
    Thanked
    469
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    [
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο wheelman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί ρε γιώργο, εδώ δηλαδή δέν έχουμε τεχνοκράτες που θα μπορούσαν να διοικήσουν ένα τέτοιο οργανισμό???
    Η διαπλοκή και μίζα είναι που μας έχουν φάει, δέν νομίζω ότι υστερούμε σε κάτι απο τους κινέζους, και τους όποιους κινέζους
    εχουμε και παραεχουμε αλλα τους τρωει το συστημα(διαφθορα,μιζα,διαπ οκη,συνδικαλισμος κ.λ.π.) η' αφομοιωνονται απο αυτο.οποτε η απαντηση σου ,στο αν γινεται να υπαρχει δημοσιο στην ελλαδα ειναι δυστυχως οχι και αυτο αποδεικνυουν τα 40 χρονια σχεδον που δεν εγινε αυτο που γινεται τωρα με την βια(τροικα,δντ) και κατω απο δυσμενεις συνθηκες (απολυσεις,ξεφτελιστικες τιμες πωλησης,κ.λ.π.).

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο wheelman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδιά το ίδιο πράγμα θέλουμε και λέμε όλοι ουσιαστικά,
    πώς δι@ολο θα καθαρίσουμε απο την διαφθορά.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, δέν νομίζω ότι θα θέλαμε
    να μήν υπάρχει τπτ υπο την ομπρέλα του δημοσίου
    εάν δεν υπήρχε διαφθορά.

    Προσωπικά αυτό που ξέρω είναι ότι στην monopoly κοιτάγαμε
    να έχουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε να έχουμε απο
    σταθμούς,λιμάνια,Utilities μπας και τσεπώσουμε κανα δολάριο...
    δυστυχως ο μονος τροπος για να καθαρισουμε απο την διαφθορα ειναι η ιδωτικοποιηση,η δημιουργια ανταγωνισμου και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η εφαρμογη των νομων!δυστυχως ειχαμε ολες τις ευκαιριες να πετυχουμε αλλαγη των δομων του κρατους,αλλαγη των νοοτροπιων των πολιτων,αλλαγη των θεσμων,αλλαγη του πολιτικου συστηματος αλλα αρκεστηκαμε στο να πλουτιζουμε και να τρωμε καλα συντηρωντας το ηδη υπαρχον συστημα.
    συμπερασμα? ο ελληνας δεν εχει νοοτροπια για να διατηρησει το δημοσιο.
    δεν θα γινει ποτε σκανδιναβος.
    η διαφθορα υπαρχει παντου ακομα και σε βορειες χωρες.η σιμενς ειναι απο την γερμανια,ο υπουργος της γαλλιας εφαγε λεφτα,αυτες ειναι χωρες που μας δαχτυλοδειχνουν.η διαφθορα ειναι παντου γιατι τροφοδοτης της ειναι η ματαιοδοξια,η απληστια ,ο ατομισμος.αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου .τα υπολοιπα ειναι θεμα παιδειας και εκμαθησης,ανατροφης,πολιτι σμου και νοοτροπιας.που τιποτα απο αυτα δεν εχουμε στον νεοελληνα.
    η μεγαλη μας διαφορα ομως με τους βορειους στο θεμα της διαφθορας ειναι οτι υπαρχει εφαρμογη των νομων και μια συνεισφορα στο γενικο καλο.γιαυτο αυτοι προοδευουν και εμεις 40 χρονια το παιζουμε νεοπλουτοι και εξυπνακηδες.αυτα πληρωνουμε και τωρα αντι να κανουμε σωστη αναπτυξιακη πολιτικη,μας βιαζουν!

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχουμε χασει τη μπαλα. Αυτα που λετε φιλετα ουτε σκυλοτροφη δεν ηταν. Στον ΟΛΠ οι χειριστες γερανων επαιρναν μισθο αρχηγου κρατους. Στο ΤΤ ειμαι εκτιμητης, μεγαλυτερο μπαχαλο δεν εχω ξαναδει. Εν ετει 2012 ολα γινονταν με το χερι. Χαρτοβασιλειο κανονικο. Πιο ευκολα εστελνες ουρανιο στον Σανταμ απ' οτι εκτιμηση στην Πεσματζογλου. Καλες οι αναμνησεις με τους κουμπαραδες, καλοι και οι συναισθηματισμοι με τα αεροδρομια και τα λιμανια αλλα αν ηταν ολα ετσι ομορφα, ηθικα κι αγγελικα πλασμενα γιατι δε βγηκε κανενας πατριωτης να τα παρει; Γιατι ηταν ολα μεσα στην κομματικη σαπιλα, δεξαμενες ψηφοφορων και φωλιες συνδικαλιστων. Σπυρακο, μακαρι στη ζωη σου να μη χρειαστει να μουτζωσεις τον εαυτο σου για την ψηφο που εριξες. Εκει ομως που εισαι ημουνα κι εδω που ειμαι θα 'ρθεις.
    ποσα λαικ να βαλω?

    στο εξωτερικο οι συνδικαλιστες νοιαζονται για την επιχειρηση που δουλευουν.δεν την ληστευουν και την εκβιαζουν.αυτο που λες για τους πατριωτες ειναι πολυυυυυ μεγαλο.
    βεβαια εκει που θελανε βαλανε το χερακι τους.τι θελω να πω?

    QUOTE]Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων. [/QUOTE]

    μα γιαυτο το φαγανε οι ανταγωνιστες τους με συνοπτικες διαδικασιες και το δικαιωμα-αφορμη που τους εδωσε το κρατος.
    στην απορια τους φιλου εργαζομενου στο ττ γιατι δεν εγινε συνχωνευση με την ατικα ειναι πολυ ευκολη η απαντηση.γιατι ο κωστοπουλος και ο καθε κωστοπουλος εχει διασυνδεσεις με τις κουφαλες απο επανω .
    εγω δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να αγοραζεις μονο το υγιες μερος μιας επιχειρησης.επισης πως γινεται οι τραπεζες να αναχρηματοδοτουνται απο το κρατος και να ειναι ακομα ιδιωτικες και να εχουν δικες τους διοικησεις?αυτα ολα ειναι ελληνικες πρωτοτυπιες χαραζουμε νεους δρομους στην ιδιωτικοποιηση.πατεντες σου λεω.ακομα και αυτο με σκανδαλα το κανουμε

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρατηρώ ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητας, οπότε και δεν έχουμε κριτική σκέψη και άποψη.

    ότι μας πλασάρει ο καθένας (δημοσιογράφος, blog, site, φήμη κλπ), γίνεται απευθείας δικό μας. Δεν το κρίνουμε, απλά το αναπαράγουμε, το μεγαλώνουμε.

    Δεν υπάρχει κριτική σκέψη, απλά το προσωπικό μας συμφέρον , το κομματικό, το συντεχνιακό κλπ κλπ .

    Δεν είμαστε χαζός λαός αλλά κοντεύουμε να γίνουμε.

    Κάποτε κοροϊδεύαμε τα αμερικανάκια, που ότι του σερβίρανε το κατέβαζαν αμάσητο, και έχουμε γίνει χειρότεροι. Λέγαμε ότι δεν μπορεί χαζοί θα είναι για να βγάζουν χαζούς πρωθυπουργούς (βλ. Τζορτζ Μπους Τζούνιορ), αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω....

    Αν δεν ξυπνήσουμε και ειδικά οι νέοι, θα είμαστε χαμένοι από χέρι.

    Κάποτε οι νέοι αντιδρούσαν στο κατεστημένο. Σήμερα αντιδρούν για να μη χαθεί το κατεστημένο!!!!
    Δε θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, αλλά να σταθούν εμπόδιο στην όποια αλλαγή. Πιο συντηρητικά σκεπτόμενους νέους δεν έχω ξαναδεί...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα μπορούσε να είναι καλό για το κράτος.

    Μόνοι μας τους καταντήσαμε έτσι τους οργανισμούς αυτούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας φταίνε οι άλλοι. Όταν λέμε μόνοι μας, εννοώ όσοι εργαζόνταν εκεί, όσοι έτρωγαν από εκεί, όσοι διαχειρόζονταν αυτούς τους οργανισμούς.

    όταν οι οργανισμοί έγιναν επιχειρήσεις, και αυτές για να επιβιώσουν χρειάστηκαν τη συνδρομή του κράτους (δλδ τη δική μας τσέπη και πάλι), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να είναι δημόσιοι.

    Το πρωί έδειχνε ένα απόσπασμα από την Καννέλη (την οπόια δεν πάω μία), αλλά απαντούσε σε κάποιον εκπρώσοπο της ΔΕΗ, σχετικά με τις νέες αυξήσεις και τα κέρδη της ΔΕΗ. Είναι δυνατόν να είσια μονοπώλειο, να θέλεις συνεχώς αυξήσεις, να έχεις μισθούς υπερβολικά καλούς ακόμα και για τοςυ γραφιάδες, και αν κόβεις το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει χρήματα; Δεν είναι κοινωνικό αγαθό ; Γιαυτό δεν είναι δημόσιο ;;; Αλλά όχι είναι δημόσιο, για να εξυπηρετει συμφεροντα συνδικαλιστών, υπουργών, κλπ όχι για να εξυπηρετεί τον ΕΛΛΗΝΑ!!!!

    Τέσπα έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Εμείς νομίζουμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, και ότι καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, να χρωστάει, να καταπατεί κάθε ελευθερία και δημοκρατία και ΄να έχουμε και δίκιο.

    χαιρομαι οταν βλεπω οτι υπαρχουν ελληνες που βλεπουν καθαρα τα πραγματα !!!! αυτοι θα αλλαξουν την ελλαδα με οποιο τροπο μπορουν ακομα και μεσα απο την καθημερινοτητα τους,επηρεαζοντας κιαλλους.ελπιζω να γινουμε πολλοι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bimmerm : 12-01-13 στις 12:47

  2. The Following 6 Users Say Thank You to bimmerm For This Useful Post:

    A8hnaios (12-01-13), Panos 316T (13-01-13), S8N (12-01-13), Stathis (12-01-13), Thomelef (12-01-13), vagmag (12-01-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP