να πω εδω οτι κεντρικη ιδεα του θρεντ δεν ειναι αυτο το σπιτι δεν με ενδειαφερει να το αγορασω το εφερα σαν παραδειγμα και μονο ,αυτο ειναι το δεντρο θελω να δουμε το δασος γενικα δηλαδη τι θεωρουμε ευκαιρια σημερα
να πω εδω οτι κεντρικη ιδεα του θρεντ δεν ειναι αυτο το σπιτι δεν με ενδειαφερει να το αγορασω το εφερα σαν παραδειγμα και μονο ,αυτο ειναι το δεντρο θελω να δουμε το δασος γενικα δηλαδη τι θεωρουμε ευκαιρια σημερα
αντε γεια...
Nino (09-01-13)
ευκαιρία είναι αυτό που η τιμή του είναι αρκετά χαμηλότερη απο την πραγματική.
ειδικά στο ακίνητο, υπάρχει μέτρο σύγκρισης για να δείς αν μια αγορά είναι καλή ή όχι. υπάρχει η κατασκευή που κοστολογείτε ακόμα, και δεν αποφεύγετε. αν λοιπόν η τιμή ενός τελειωμένου ακίνητου με το κλειδί στο χέρι είναι χαμηλότερη απο το να το κατασκευάσεις απο την αρχή, τότε αξίζει.
το αν υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες απο το συγκεκριμένο με χαμηλότερες τιμές και παραπάνω μέτρα - πισίνες - ορόφους - μεγαλύτερο χωράφι, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
γνώμη μου είναι ότι η αγορά έτοιμου σπιτιού, είναι στην καλύτερη εποχή της αυτή τη στιγμή, μιας και είμαστε στην κορυφή της κρίσης.
λίγο πιο κάτω θα πάνε ακόμα και μετά στοπ. αυτή την εντύπωση έχω.
sympether with chiefτης
Δεν το λέω εγώ, το λέει η αγορά.
BILL007 (09-01-13), Bitz (11-01-13), Konstantinos E60 (11-01-13), Thomelef (09-01-13), Tsakirakos (09-01-13)
btw, το συγκεκριμενο δεν ειναι τελειωμενο, οποτε δεν ξερουμε ποσο κοστολογειται σε αυτη την κατασταση. 300μετρα επι ???? το τετραγωνικο
την ευκαιρια Αρη μου ο καθε ανθρωπος την αντιλαμβανεται διαφορετικα...
π.χ για καποιον που αυτην την εποχη ειναι διαθετημενος να δωσει 500.000ευρο για μια εξοχικη κατοικια και το ακινητο αυτο δωθει 380.000ευρο ναι ειναι ευκαιρια...
αν συμβιβαστει και με τα "¨κακα" του...
για τον μεσιτη/επενδυτη ειναι μ..λκια...
αυτο το σπιτι αλλες εποχες θα ηταν φοβερο σε αυτην την τιμη....
αυτα τα οικοπεδα εκει τα χαριζαν καποτε...μιλαω πολυ σοβαρα, ηταν χωματοδρομος σε μερικα σημεια ουτε καν δρομος, δεν ειχε ρευμα δεν ειχε τπτ!
ευκαιριες υπαρχουν πολλες ,αλλα λεφτα δεν υπαρχουν η τουλαχιστον δεν τα διαθετουν.....
Ε36 mpack
Το πρωί δεν είχα χρόνο οποτε παμε τώρα.
Η "ευκαιρία" ειναι σχετικό πράγμα και πάντως πολύ υποκειμενικό.
η μιά διάσταση του θέματος είναι ο χρονικός ορίζοντας μεσα στον οποιο περιμένω την απόδοση. Εμμεσα αυτό εχει να κάνει με την ηλικία μου.
η δευτερη διασταση του θέματος ειναι ο κινδυνος που θέλω να αναλάβω. Αυτό ειναι πολύ σύνθετο θέμα, αναλύεται μόνο από ειδικούςΕγώ θα το πω όσο πιό απλά γίνεται. Μπορώ αν αλλάξω γνώμη, να πάρω κάποια από τα λεφτά μου πίσω και αυτό να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα ? Πως, πότε και πόσο γρήγορα ρευστοππιείται η "ευκαιρία" του χτες, που σήμερα ίσως επαψε να ειναι αυκαιρία ? Υπάρχει ισορροπημένη αγορά σήμερα που παίρνω την απόφαση να μπω, κάνοντας την αγορα μου ?
αν εχω θετικές απαντησεις στα παραπάνω, κάνω το βήμα, πάντα ασφαλώς, χωρίς να βαζω λεφτά που χρειάζομαι για τη δουλειά ή την οικογένεια (μαθήματα του 99 αυτα ...).
αν η επένδυση γινεται για συναισθηματικούς λόγους (πχ, ετσι μεγάλωσα, ετσι έμαθα, ετσι μ αρεσει ...) η συζήτηση τελειώνει. Προχωράς χωρίς άλλη αναλυση, σαν να αγοράζεις Μ5 ας πούμε.
Οικοδομή. πολύ αμφιβάλλω αν το κριτήριο γιά να πούμε μιά οικοδομή "ευκαιρία" ειναι το κατασκευαστικό της κόστος. Μάλλον θα δούμε τιμές ακόμα πιό πολύ κάτω του κόστους (ηδη είναι). Παίρνουμε υπόψιν μας ότι η κτηματαγορά ειναι σαφως στρεβλή στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο τεραστιο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χωρα και το χαμηλό δανεισμό, σε σχεση με τα διεθνή στανταρντ. Αρα δεν υπάρχει αρκετή πίεση στους πωλητες και μαλλον δεν θα υπαρξει στο μελλον. Αν παντως το αποφασίσουμε, περα από τα πάγια κόστη, τονίζω τον κίνδυνο της προβληματικς ρευστοποίησης. Θα αλλάξει αυτό ? Οταν ισορροπήσει η εμπορική αγορά σε ειδη καθημερινότητας ... και βλεπουμε ... θα λεγα 10 χρόνια φτάνουν, δε φτάνουν ...
τι ειναι αυτό που εχασε από το 2009 μεχρι το 2012 το 80% της αξίας του ?Παντως δεν είναι η γη ... Και σαφως η αντιστροφή της τασης στην αγορά δεν θα εκκινηθεί από την κτηματαγορά.
![]()
Ανεκαθεν ευκαιρια ηταν να αγορασεις γη!!!....οικοπεδα,χωραφια που στο μελλον θα ειναι σε οικοδομησιμη περιοχη(κατι ομως που δεν θα το προβλεψουν οι πολλοι....) και θα αποκτησουν αξια που δεν φανταζεσαι σημερα!!!
Σημερα φαινεται ξεκαθαρα οτι ειναι ευκαιρια για τετοιου ειδους αγορες,για οσους διαθετουν μετρητα που καθονται!!!
.... ο καθενας μας,ας κανει "συσκεψη" με το πορτοφολι του και ας πραξει αναλογως.![]()
Αμα ποτιζεις με λαστιχα κρεμαστα υπεργεια, το νερο ειναι σαν να βρεχει ελαφρα και μενει στα πρωτα στρωματα του εδαφους.
Οι ριζες λοιπον αφου δεν βρισκουν υγρασια κατω αλλα στην επιφανεια, απλωνουν ψηλα γιατι εκει βρισκουν το νερο.
Αν ποτιζεις με υπογειο λαστιχο, η ριζα ψαχνει το νερο χαμηλα και φτιαχνει καλυτερο, πιο σταθερο και πιο "χορτατο" δεντρο.
Ετσι οταν λιπαινεις το χωραφι σου, η καθετη ριζα ειναι πιο μακρυα και περιπλοκη με αποτελεσμα να ρουφαει καλυτερα το λιπασμα, το νερο και τις ουσιες.
Αυτο φυσικα ισχυει για νεοφυτο χωραφι.
Το καλο με τα υπεργεια ειναι οι λιγες ζημιες απο αλετρια κτλ.
Τα βγαζεις και τα ξαναβαζεις.
Τα υπογεια αν δεν τα κανεις καλα, στο φρεζαρισμα ειναι ναρκοπεδιο.