Αρχικό μήνυμα απο
Thomelef
σε πληροφορώ ότι ότι έχουν και με οποιονδήποτε τρόπο και αν κινηθούν οι παραπάνω, είναι πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου. το αν ο νόμος δεν είναι σωστός, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
ΔΕΝ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, είναι το ζητούμενο κι εκεί εστίασα.
Αν μέχρι και οι νόμοι εξυπηρετούν συμφέροντα (όπως γίνεται απροκάλυπτα στη χώρα μας), τότε η ζούγκλα που επικρατεί δεν θα αλλάξει ποτέ.
Κάποιους (λίγους) τους συμφέρει η κατάσταση αυτή, τον απλό κόσμο όμως, που πληρώνει τα κέρατά του για να πληρώνουν ψίχουλα και να τρώνε με χρυσά κουτάλια κάποιοι άλλοι, όχι.

Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
περαν ομως τουτου οπως εχουμε ξαναπει ο πλουτος δεν εχει πατριδα.
καποιος με τοσο μεγαλα κερδη εχει τον τροπο να δηλωσει κατοικος και να φορολογηθει σε οποιο αλλο μερος του κοσμου επιθυμει.
δυστυχως ή ευτυχως ολος ο πολιτισμενος κοσμος δεν ειναι πρωην ανατολικο μπλοκ να απαγορευει ακομα και βασικες ελευθεριες του ατομου.
και δεν υπαρχει ανατολικο μπλοκ πλεον διοτι κατερρευσε υπο το βαρος της φαυλοτητας του.
καλως ή κακως οποιος ειναι τοσο πλουσιος μπορει να δημιουργησει μηχανισμους και να φορολογειται οπου τον συμφερει ως φυσικο προσωπο.
δεν μπορει κανεις το εμποδισει αυτο.
μπορει μονο να προσπαθησει βαζοντας εξυπνους νομους και κανονες να παρει απο αυτα τα ατομα οσα περισσοτερα μπορει, πραγμα που ειναι πολυ καλυτερο απο το να μην παρει τιποτα.
Βασική ελευθερία του ατόμου να πληρώνεις ψίχουλα όταν έχεις εταιρεία και τα μαλλιοκέφαλά σου όταν είσαι μισθωτός?
Γιατί η ελευθερία του ατόμου δηλαδή περιορίζεται μόνο στον πλούσιο και όχι στον εργαζόμενο?
Πολύ απλά γιατί δεν είναι ελευθερία του ατόμου, είναι ασυδοσία και εκμετάλλευση του έχοντα ως προς τον μη έχοντα.
Αυτός δεν είναι ο πολιτισμένος κόσμος, είναι η ζούγκλα απ'την οποία επωφελούνται κάποιοι λίγοι.
Ως προς το δεύτερο σκέλος, έτσι ακριβώς συμβαίνει στον "πολιτισμένο" όπως λες (διεφθαρμένο λέω εγώ και συμφωνεί και η κοινή λογική νομίζω) κόσμο, οποιοι έχουν τη δύναμη κάνουν ό,τι γουστάρουν καταλύοντας ουσιαστικά την έννοια του κράτους μέσω νόμων και παραθύρων.
Χαίρομαι που το παραδέχεσαι, γιατί κάποιοι αρνούνται ακόμα κι αυτό.
Μόνο που και γίνεται να εμποδιστεί και πρέπει να εμποδιστεί (και θα εμποδιστεί λέω εγώ ο αισιόδοξος).
Στο χέρι των πολιτών είναι όλα, αυτοί έδωσαν τη δύναμη με την ανοχή τους σε κάποιους να κάνουν ό,τι κάνουν, αυτοί και θα την πάρουν πίσω.
Όσο για το άρθρο, στηρίζεται στα στοιχεία του περιοδικού Unfollow.
Oύτε αυτό είναι σοβαρό κατα τη γνώμη σου Στάθη?
Εκτός απ'την Capital και όσα μέσα έχουν ίδια γραμμή μ'αυτή, υπάρχει κάτι άλλο που να θεωρείς σοβαρό?
Τελικά το mega θα μας πει πόσα χρήματα πήρε?
Γιατί η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου μιλάει για 98 εκατομμύρια ενώ οι Πρετεντερηδοκαψήδες μιλάνε για 10.
Μπορεί να πάρει την εποχή αυτή έτσι απλά μια εταιρεία 98 εκατομμύρια δάνειο, όταν ούτε πιστωτική με 1000 ευρώ όριο δε μπορείς να βγάλεις καλά καλά?
Ποια είναι η άποψή σου για το θέμα αυτό Στάθη, γιατί τέτοια μεροληπτική αντιμετώπιση υπερ του mega ?
Mήπως είναι το ευχαριστώ για την εξόφθαλμη προπαγάνδα που κάνει υπερ της κυβέρνησης? Λέω εγώ τώρα...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong