Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1004

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...11 2012

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν πριν 15 χρονια ο Σπραος ελεγε οτι θα φτασουμε εδω αν δεν αναθεωρησουμε, οταν αφησε τη θεση του στο πανεπιστημιο του εξωτερικου και ηρθε να δωσει λυσεις, τα συνδικαλη-σταρια και φυσικα ο -τυπος- του λαμπρακομπομπολεϊκου αξονα, ειδαν οτι κινδυνευουν.
    Και τον αποπεμψαμε.
    Ποιος ειναι ο Σπραος, θα μου πειτε και ποιος τον θυμαται.

Αυτη ειναι η μονιμη ελληνικη μας καταρα.

Να ξυπναμε αργα.
    πείτε και σε εμάς τους νέους ... γιατί από ιστορία δε σκαμπάζουμε, και ίσως και αυτό να είναι μία αιτία της κατάντιας μας.

Πάντως ακόμα και Χάρυ Κλυν τη δεκαετία του 80 τα έλεγε αυτά (υπάρχουν ηχιτικά ντοκουμέντα...), και ο πατέρας μου τότε κλπ κλπ . Όποιος τότε σκεφτόταν λογικά, έβλεπε τι ερχόταν. Κανείς δεν ήξερε πόσο θα κρατήσει η πλαστή αυτή ευημερία. Πόσο θα μπορούσε από αυτή να κερδίσει, να κάνει οικονομία και να τραβηχτεί στο τέλος... Κανείς δεν ήξερε το ακριβές τέλος, γιατί αν δεν παίρναμε τα Ντελόρ πακέτα το 1990+ και τα ΕΣΠΑ το 2000+ (ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν αυτά), θα είχε πολύ νωρίτερα φανεί αυτή η κατάσταση. Θα είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα.

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Αν φταίνε που βρήκαν τρόπο να παρατείνουν την πλασματική κατάστασή μας (που πολλοί τους κατηγορούν για αυτό) ή αν έπρεπε τότε να αλλάξουν τα πράγματα. Από τη μία περάσαμε καλά, όλοι σχεδόν και από την άλλη όταν μπορούσαν κάποιοι να κάνουν αλλαγές και μιλούσαν για αλλαγές απλά τους εξαφανίζαμε... εμείς δε θέλαμε.... (βλ. αποκρατικοποιήσεις το 1990, ασφαλιστικό το 1999 κλπ κλπ).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 05-01-13 στις 07:33

2. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

Thomelef (05-01-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP