Σελίδα 28 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 1826272829303878 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 271 έως 280 από 1004

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...11 2012

  1. #271
    Εγγραφή
    27-11-11
    Μηνύματα
    420
    Thanked
    469
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Κατανοεί την κρισιμότητα της συγκυρίας, κάνει υπομονή και η οργή του είναι βουβή
    βαζω αυτο σαν σημειο αναφορας για να επαναλαβω αυτο που ειπε τηλεφωνικα σε δημοσιογραφο ο στουρναρας..ηδη εχουμε κλεισιμο της ψαλιδας 60% στο χρεος.ειμαστε σχεδον στο τελος ...το 2013.το '14 και ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...

    αυτο το τελευταιο κυριε στουρναρα με ολες τις καλες διαθεσεις που εχετε πως το εννοειτε?τελειωνουμε τι? τις ζωες των συμπολιτων μας?ακομα και εαν επιζησουν πως θα σταθουν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για να ξανασηκωθουν στην ζωη τους και να ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ????

  2. The Following User Says Thank You to bimmerm For This Useful Post:

    Panos 316T (04-01-13)

  3. #272
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18819
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Άρθρο – κόλαφος της Die Welt για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα – «Σκηνοθέτησε τη διάσωση αφού πρώτα την εξόντωσε - Καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς προς... παραδειγματισμό»

    Ως συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων κατηγορεί τη Γερμανία ο δημοσιογράφος – αναλυτής της Die Welt, Henryk M. Broder, στο σημερινό του άρθρο – κόλαφο, στο οποίο αναφέρει ότι η «διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη».
    Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων, αφού αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση.
    Ο Broder χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Χότζα που άφηνε νηστικό το γάιδαρο του προκειμένου να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό». Ο Broder κάνει τον παραλληλισμό: ο Χότζας είναι η τρόικα και ο γάιδαρος του η Ελλάδα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της», παρατηρεί ο δημοσιογράφος.

    Στόχος, η αποτροπή της κατάρρευσης, όχι της Ελλάδας, αλλά των τραπεζών

    Δεν παραλείπει επίσης να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την αγορά τους και τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
    Ενισχύοντας τον ισχυρισμό του ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι μια σκηνοθεσία, ο Broder παρατηρεί: «Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι 'εμείς' βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους… Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι».
    Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μετακινούνται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».
    Ο συγγραφέας υπενθυμίζει τα δεινά του ελληνικού λαού, δίνοντας έμφαση στην απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Το χειρότερο όμως είναι ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενεάς. Νέοι Έλληνες που δεν έχουν προοπτική εύρεσης εργασίας στην χώρα τους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή εγκαταλείπουν τις προσπάθειες», τονίζει ο Broder.

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί προς παραδειγματισμό…»

    Σχολιάζοντας το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη που απονεμήθηκε στην ΕΕ για τη συμβολή της στη διατήρηση της ειρήνης στη «γηραιά ήπειρο», ο γερμανός δημοσιογράφος εκτιμά ότι «η Ελλάδα είναι η καλύτερη απόδειξη πως έχει αρχίσει ήδη ένα εμφύλιος πόλεμος. Δεν είναι μόνο ο Νότος που επαναστατεί ενάντια στον Βορρά, είναι η εξέγερση του 'όχλου' εναντίον της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, η οποία έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες το νέο της ανάκτορο».
    Και ο Broder συνεχίζει: Στο βωμό αυτής της «ανέμελης κατοικίας» θα πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα προς παραδειγματισμό, όπως έκαναν παλαιότερα οι αυστηροί γονείς με τα ατίθασα παιδιά τους προκειμένου να πειθαρχήσουν εγκαίρως». Ο δημοσιογράφος συγκρίνει τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επαχθείς όρους που επεβλήθησαν στην Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες που αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα 'κελεύσματα των Βρυξελλών', γράφει ο Broder, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως 'η συλλογική τιμωρία' είναι ανεπίτρεπτη.

    «Για την Ελλάδα δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας»

    Τέλος ο γερμανός σχολιαστής υπογραμμίζει ότι για την Ελλάδα δεν ισχύει το 'τεκμήριο της αθωότητας'. Όλοι οι Έλληνες «είναι στην ίδια βάρκα και φέρουν ευθύνη ο ένας για τον άλλο όπως ο Αλί Μπαμπά για τους 40 κλέφτες του». Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία «για να φανταστεί κανείς ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ακόμη λιγότερη φαντασία απαιτείται για να μαντέψει κανείς τι θα γίνει με τον Χότζα που με τόση συνέπεια έμαθε στον γάιδαρό του να μην τρώει πια», καταλήγει σκωπτικά ο Broder.


    https://www.bankingnews.gr/bank-insi...83%CE%BC%CF%8C

  4. The Following 7 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    aristent (04-01-13), katsaraios (04-01-13), Konstantinos E60 (04-01-13), Nino (04-01-13), Ptboul (04-01-13), Stathis (04-01-13), Κωνσταντίνος (04-01-13)

  5. #273
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    ακόμα και να ήθελε ο στουρνάρας να αλλάξει την κατάσταση με δίκαιο καταμερισμό ευθυνών, πιστεύω ότι βρίσκει ένα τεράστιο τοίχο μπροστά του που δεν μπορεί να περάσει. τον πολιτικό τοίχο της παρασιτοκρατίας.

    ζωντανό παράδειγμα το τσίρκο με τους υπαλλήλους της βουλής. είμαι σίγουρος ότι καθημερινά έχει να κάνει με τέτοιου είδους θέματα, μιας και η σαπίλα όλη, έχει στρώσει καλά την φωλιά της και δύσκολα την ξετρυπώνει κανείς απο'κει που βρίσκεται.

    παιδιά, πάρτε το χαμπάρι, το έχουμε πολλές φορές. το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι το πολιτικό - δημόσιο σύστημα που για να επιβιώνει, πρέπει να καταστρέφονται τα πάντα γύρω του.

    μονοπώλεια, μεγαλοκαρχαρίες κτλ κτλ, είναι και αυτά πρόβλημα, αλλά είναι και αυτά μέρος του πολιτικού και δημόσιου συστήματος.

    άμεση διάλυση χρειάζεται το πράγμα, και μάλιστα ΤΩΡΑ. δεν νοείτε χώρα με μοναδικό αντικείμενο παραγωγής, το άνοιγμα θέσεων εργασίας στο δημόσιο. απο που? με τι? πως?

    δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος ότι χωρίς λεφτά δεν μπορείς να κάνεις τπτ, πόσο μάλον να πληρώνεις αδρά, τόνους άχρηστων υπαλλήλων χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας.

    λένε όλοι ότι πληρώνουμε για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι, οι ξένοι, μπλα μπλα μπλα, ενώ στην ουσία όλα τα απορροφά η καταβόχθρα του δημοσίου που δεν μπορεί να την αγγίξει κανείς.

    φόρους για τα έξοδα, φόρους για τα χρέη που έχουν απορροφηθεί απο το δημόσιο χωρίς να έχει ούτε καν το παραμικρό αντίκρυσμα η ύπαρξη του, και όμως, ακόμα και μετα απο τρία χρόνια βαθύτατης ύφεσης, το ίδιο πρόβλημα παραμένει.
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  6. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    bimmerm (04-01-13), Bitz (04-01-13), chrisgiapz3 (04-01-13), S8N (04-01-13), Stathis (04-01-13)

  7. #274
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    αντε ντε τοσες μερες χωρις κανα καντηλι για τους δημοσιους ειχα αρχισει να νιωθω εξω απο τα νερα μου χαχαχαχαχα

  8. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

    S8N (04-01-13)

  9. #275
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    ξέρετε πολύ καλά πλέον για ποιου είδους δημόσιους αναφερόμαστε πλέον, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πετάμε τέτοιες σπόνδες.

    ότι λέμε, δεν το λέμε με κακία, είναι η πικρή αλήθεια. όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει δημόσιο με τους υπαλλήλους του. αλλοίμονο. μιλάμε για την παρασιτοκρατία.

    άλωστε κύριε γιάννη, το έχουμε πεί...παιδεία - υγεία - αστυνομία. μέχρι εκεί...αυτά είναι τα απαραίτητα αυτή την στιγμή, αυτά πρέπει να πληρώνουμε.

    όποιος λοιπόν έχει αντικείμενο εργασίας δεν χρειάζεται να μυγιάζεται με το παραμικρό και να παρεξηγιέται σε κάθε αναφορά του δημοσίου. εκτός και αν είναι και αυτός μέρος της σαπίλας. τότε ας παρεξηγηθεί, και συγνώμη κιόλα, αλλά ποσως μ'ενδιαφέρει, γιατί ζεί εις βάρος μου και πολλών άλλων.
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  10. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    bimmerm (04-01-13), Bitz (04-01-13), nikos1400 (04-01-13), S8N (04-01-13)

  11. #276
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    ξέρετε πολύ καλά πλέον για ποιου είδους δημόσιους αναφερόμαστε πλέον, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πετάμε τέτοιες σπόνδες.

    ότι λέμε, δεν το λέμε με κακία, είναι η πικρή αλήθεια. όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει δημόσιο με τους υπαλλήλους του. αλλοίμονο. μιλάμε για την παρασιτοκρατία.

    άλωστε κύριε γιάννη, το έχουμε πεί...παιδεία - υγεία - αστυνομία. μέχρι εκεί...αυτά είναι τα απαραίτητα αυτή την στιγμή, αυτά πρέπει να πληρώνουμε.

    όποιος λοιπόν έχει αντικείμενο εργασίας δεν χρειάζεται να μυγιάζεται με το παραμικρό και να παρεξηγιέται σε κάθε αναφορά του δημοσίου. εκτός και αν είναι και αυτός μέρος της σαπίλας. τότε ας παρεξηγηθεί, και συγνώμη κιόλα, αλλά ποσως μ'ενδιαφέρει, γιατί ζεί εις βάρος μου και πολλών άλλων.

    κανουμε και λιγο πλακα βρε Θωμα δεν τσιμπαω!!

  12. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

    Thomelef (04-01-13)

  13. #277
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    συμπηρώνω για τον στουρνάρα, και καταθέτω την προσωπική μου άποψη.

    τον θεωρώ καλό, αλλά όχι κατάλληλος. καλός γιατί έχει αντίληψη της κατάστασης, έχει λύσεις, παρουσιάζει τα πράγματα όπως είναι χωρίς ανύπαρκτες υποσχέσεις. όταν όλοι πανυγύριζαν, οι κουβέντα του ήταν...τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

    ακατάλληλο τον βρίσκω απο την στιγμή που έγινε ότι έγινε με τους υπαλλήλους της βουλής. όπως είπα, είμαι σίγουρος ότι όπως με το συγκεκριμένο θέμα, έχει να κάνει με πολλά παρόμοια, σε διάφορες υπηρεσίες - οργανισμούς. ειλικρινά περίμενα να μην το αφήσει να περάσει έτσι αυτό που έγινε, και να γίνουμε μάρτυρες ενός γεγονότος που θα ήταν η έναρξη του να αλλάζει το τοπίο της διαφθοράς στο δημόσιο.

    δεύτερος λόγος, η απόφαση καταβολής των εφαπαξ, την ώρα που η χώρα έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και έναν ιδιωτικό τομέα να βρίσκεται κρεμασμένος, χωρίς κανένα μα κανένα στήριγμα.

    δεν μπορώ να κατανοήσω, πως μπορεί να μπαίνουν τόσα λεφτά στο κράτος, και ένας νοικοκύρης που είναι ασφαλιστικά - φορολογικά ενήμερος, χωρίς οφειλές πουθενά, να μην μπορεί πλέον να χρηματοδοτηθεί για να πάει την δουλειά του παραπέρα και να μπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

    γι'αυτό λοιπόν θεωρώ τον στουρνάρα ακατάλληλο, άσχετα το αν πιστεύω ότι είναι καλός και ξέρει τι πρέπει να κάνει...είναι απλά γατάκι μπροστά σε αυτό που έχει ν'αντιμετωπίσει.

    η κατάσταση θέλει έναν τρελό, που να μην καταλαβαίνει χριστό...
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  14. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    bimmerm (04-01-13), Bitz (04-01-13), katsaraios (04-01-13), Panos 316T (04-01-13), Stathis (04-01-13)

  15. #278
    Εγγραφή
    31-05-10
    Περιοχή
    Χανιά
    Μηνύματα
    6.372
    Thanked
    7555
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    η κατάσταση θέλει έναν τρελό, που να μην καταλαβαίνει χριστό...
    δεν υπαρχει τετοιος εκει μεσα.
    δεν αφηνουνε κανεναν τετοιο εκει μεσα.

    απο μοναχοι τους να βαλουνε ταξη δε μπορουμε να περιμενουμε. πρεπει να πεσει βουρδουλας. μεταφορικος ή και κυριολεκτικος.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

    RTFM


  16. The Following 3 Users Say Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

    katsaraios (04-01-13), Panos 316T (04-01-13), Ptboul (04-01-13)

  17. #279
    Εγγραφή
    26-12-09
    Περιοχή
    Κηφισια
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    7.458
    Thanked
    11958
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Σαν τους βαζελους ενα πραγμα που περιμενανε μεχρι σημερα τα πετροδολλαρια του Σειχη...
    Παρτε το χαμπαρι δεν υπαρχουν σωτηρες ουτε τρελλοι ,μονο νανοι πολιτικοι που ακομα και τωρα κονομανε....

    Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ


    "Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

  18. The Following 4 Users Say Thank You to katsaraios For This Useful Post:

    A8hnaios (04-01-13), bill_m3 (05-01-13), Kostas_1 (04-01-13), Panos 316T (04-01-13)

  19. #280
    Εγγραφή
    08-08-10
    Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Μηνύματα
    9.952
    Thanked
    27412
    Rides
    2

    Angry Δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε αποκαλύψεις

    Παπακωνσταντίνου: "Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ "

    Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είχε πει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε στενό κύκλο συνομιλητών του γνωρίζει ποιος έχει αλλοιώσει την λίστα Λαγκάρντ, πράγμα που σημαίνει ότι «δείχνει» προς την κατεύθυνση του κ. Διώτη ή του κ. Βενιζέλου.
    «Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ», έχει δηλώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνομιλητές τους σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

    Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν προτίθεται να κατονομάσει τον υπαίτιο σε αυτή την φάση, αλλά θα αφήσει να εξελιχθεί η έρευνα. Θα καθορίσει την στάση του ανάλογα με την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση.
    Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρώην υπουργός επιμένει ότι η αλλοίωση της λίστας έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο και όχι στα δικά του χέρια. Όπως είναι γνωστό το επίμαχο υλικό παρέλαβαν στην συνέχεια ο κ. Διώτης και ο κ. Βενιζέλος.


    Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής



    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


    Current World Population Clock

    U.S.National Debt Clock



    Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Σελίδα 28 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 1826272829303878 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP