Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 31

Θέμα: Υποχρεωτικά με αισθητήρα πίεσης ελαστικών όλα τα καινούργια αυτοκίνητα

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τωρα αυτο ειναι σημαντικο βημα για την αυτοκινηση?

Με κοροΐδευτε?

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
    Θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο.

Επ' ουδενί δεν είναι σημαντικό βήμα για την αυτοκίνηση, και θα γίνει (για λόγους κόστους) με το λάθος τρόπο, δηλαδή μέσω των αισθητήρων του ABS, υπολογίζοντας τη διαφορά πίεσης από τη διαφορά περιστροφής. Το σωστό θα ήταν το μπλιμπλίκι της Acura που ανέβασε ο aristent στην επόμενη σελίδα, το οποίο, αν θυμάμαι καλά, χρησιμοποιήθηκε μαζικά από την δεύτερη γενιά Renault Laguna, το οποίο αυτοκίνητο (αν παρατηρήσετε στο δρόμο) έχει πίσω από κάθε μουαγιέ ένα σχετικά μεγάλο μαύρο τετράγωνο κουτί.

Είμαι της άποψης (ότι πέραν της απαίτησης για ABS) όλες αυτές οι απαιτήσεις της ΕΕ για διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα στο όνομα της ασφάλειας ή της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι επιεικώς γελοίες και το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στο μέσο οδηγό να εφησυχάζει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχοληθεί παραπάνω με το αυτοκίνητο του, αφού υπάρχουν τα ηλεκτρονικά.

Λέω μέσος οδηγός, αφού αρκετοί είναι της άποψης ότι ο μέσος οδηγός δεν θα σκύψει ποτέ να δει τις πιέσεις του, να μετρήσει τη στάθμη λαδιού ή κάτι αντίστοιχο. Εγώ θεωρώ ότι ο μέσος οδηγός θα τα κάνει όλα αυτά, αν και όχι τόσο συχνά. Το μόνο που θα αλλάξει με τα ηλεκτρονικά είναι να μην το κάνει ποτέ και όταν προκύψει πρόβλημα, να μπλεχτεί ακόμα περισσότερο, αφού ένα από τα χαρακτηριστικά του μέσου οδηγού είναι η έλλειψη πληροφόρησης.

Επίσης, αν θέλουν να κάνουν κάτι απαραίτητο, εγώ θεωρώ ότι το να μπεί ο υποψήφιος οδηγός σε πίστα, να περάσει από τη λεγόμενη αράχνη και τη σειρά ασκήσεων που προβλέπουν τα Σκανδιναβικά πρότυπα, είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κάνουν στάνταρ την ένδειξη πίεσης ελαστικών.

Μιας και είμαι σχετικά νέος οδηγός, θυμάμαι ότι τον πρώτο καιρό που έβγαινα με το αυτοκίνητο ήμουν δημόσιος κίνδυνος. Όχι γιατί έτρεχα, αλλά γιατί δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Και πραγματικά δεν έκανα τίποτα παράνομα! Απλά ήμουν επικίνδυνα άπειρος, όπως και η πλειοψηφία των νέων οδηγών.

Τέλος, να πω ότι αυτά τα μέτρα της ΕΕ, ή καλύτερα η σειρά με την οποία λαμβάνονται, μου θυμίζουν τα αντιπλημυρικά έργα εδώ στην Πάτρα. Αντί να ξεκινήσει η διαπλάτυνση της κοίτης ενός ποταμού από τις εκβολές του, ξεκίνησε από την πηγή. Άρα κάθε φορά που βρέχει (δημιουργείται ένα πρόβλημα), πλημμυρίζει η μισή Πάτρα και πνίγεται κόσμος (το ένα πρόβλημα, δημιουργεί άλλα 100).

2. The Following 6 Users Say Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

alexk (25-12-12), alexm (25-12-12), aristent (25-12-12), Dimitrios (25-12-12), Kostas_1 (25-12-12), Stamatis (25-12-12)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Προεπιλογή

3?? Μονο... εκατονταδες που θελουν αερα κυκλοφορουν, μη πω χιλιαδες...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    3?? Μονο... εκατονταδες που θελουν αερα κυκλοφορουν, μη πω χιλιαδες...
    σορυ, το διορθωσα,εννουσα 3 ελαστικα απο τα 4 να ειναι ξεφουσκωτα.

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

άλλωστε στα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα που φοράνε σήμερα ακόμα και τα corsa και τα fiesta, το μάτι γελιέται εύκολα, άνετα μπορεί να έχεις 18 πίεση μέσα και να μην το δεις. Σε 18αρια και 19αρια δε, μόνο με το όργανο βγάζεις άκρη ...

και έχει προστεθεί και ένα έξτρα θέμα τα τελευταία χρόνια, αυτοί που το βγάζουν βόλτα κάθε 10 -15 μέρες ... που σημαίνει ότι πρέπει να πάνε απο το parking κατευθείαν στο βενζινάδικο γιά έλεγχο πριν ξεκινήσουν τη βόλτα ...

6. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

A8hnaios (24-12-12), aristent (24-12-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

αν δουλευει ο αισθητηρας οπως στα bmw...
    καλα χριστουγεννα χαχαχαχα

8. The Following 5 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

aristent (24-12-12), imolarot (25-12-12), katsaraios (24-12-12), Kostas_1 (24-12-12), Samaro (24-12-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

θα προτιμούσα ηχητικό σήμαντρο για τις πίσω ζώνες, ώστε να υποχρεώνεται ο οδηγός να το υπενθυμίζει και να το απαιτεί.
    Στα πιό πολλά ατυχήματα μετωπικής, οι μπροστά επιβάτες θα είχαν ζήσει αν δεν τους είχαν συνθλίψει οι πίσω που τους χτυπάνε εξ αιτίας της αδράνειας.

Τώρα αν το λάστιχο έχει μέσα αέρα η όχι και το σύστημα αυτό το δείχνει, θα μου επιτ΄ρέψετε να το αμφισβητήσω.

10. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

katsaraios (24-12-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα προτιμούσα ηχητικό σήμαντρο για τις πίσω ζώνες, ώστε να υποχρεώνεται ο οδηγός να το υπενθυμίζει και να το απαιτεί.
    Στα πιό πολλά ατυχήματα μετωπικής, οι μπροστά επιβάτες θα είχαν ζήσει αν δεν τους είχαν συνθλίψει οι πίσω που τους χτυπάνε εξ αιτίας της αδράνειας.

Τώρα αν το λάστιχο έχει μέσα αέρα η όχι και το σύστημα αυτό το δείχνει, θα μου επιτ΄ρέψετε να το αμφισβητήσω.
    δεν εχεις και άδικο σ αυτό. Το RΡΑ πιάνει τη διαφορά ταχύτητας στον τροχό που έχει χάσει και σε προειδοποιεί. Αν κάποιος ειναι κόπανος σε βαθμό κακουργήματος και μετά την προειδοποίηση το μηδενίσει, αυτό θεωρεί το λάθος .... γιά σωστό ... χαχαα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 24-12-12 στις 18:40

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

4 χρόνια έχω το αμάξι , σε διάφορες φάσεις είχα χάσει αερα .
    Αντώνη αυτο που λες το πρώτο χρόνο έλεγα... Ελα αν είναι θα με ειδοποιήσει το σύστημα!
    Κολοκυθιά με τη ρίγανη κάθε φορά που ήταν να κάνω κανά ταξίδι έβλεπα τις τεραστιεσ διάφορες στη πιεση που ποτέ δεν αναγνώρισε το πανάκριβο σύστημα της bmw.
    Βέβαια σαν ιδέα δεν είναι άσχημη !

13. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

Samaro (25-12-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    4 χρόνια έχω το αμάξι , σε διάφορες φάσεις είχα χάσει αερα .
    Αντώνη αυτο που λες το πρώτο χρόνο έλεγα... Ελα αν είναι θα με ειδοποιήσει το σύστημα!
    Κολοκυθιά με τη ρίγανη κάθε φορά που ήταν να κάνω κανά ταξίδι έβλεπα τις τεραστιεσ διάφορες στη πιεση που ποτέ δεν αναγνώρισε το πανάκριβο σύστημα της bmw.
    Βέβαια σαν ιδέα δεν είναι άσχημη !
    το δικό μου πάλι Γιάννη λειτουργεί ικανοποιητικά (στην ουσία το ίδιο εχουμε, με μέτρηση διαφοράς γωνιακής ταχύτητας λειτουργεί). Με έχει προειδοποιήσει κάμποσες φορές πάντα σωστά. Πιάνει περίπου 5 psi απώλεια, αν τα έχω όλα στο 35 και κάποιο πέσει κατω από 30, το πιάνει. Πρόπερσι μάλιστα, όταν το είχα πρωτοπάρει το αμάξι, αφού σταμάτησα 3 - 4 φορές μέσα στον ίδιο μήνα να συμπληρώσω αέρα πίσω αριστερα, τελικά το σήκωσα και βρήκα στραβή ζάντα στο εσωτερικό χείλος. Την εφτιαξα.

νομιζω κουβεντιάζουμε το αυτονόητο τελικά. Ασφαλώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, τα είχαμε και στα νιάτα μας μήπως ? Τα lada, τα 127, οι ascones και τα cadett δεν μας μεγάλωσαν ? Το τελευταίο που με φοβίζει σε τούτη την κρίση είναι μήπως χάσω το Ε60 με τις 3 σελίδες γκάτζετ ... Τα ηλεκτρονικά μπήκαν στα αυτοκίνητα γιά το μέσο οδηγό (δηλαδή κάτω του μετρίου με τα δικά μας κριτήρα) και όχι γιά τον Loeb.

καλά κάνουν και βάζουν μπίπερ γιά τις ζωνες, 8 αερόσακους, προεντατήρες, παρακολούθηση διαγραμμίσεων της ασφάλτου, abs, edc, esp, dsc κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι με το μηχάνημα που εμπιστευονται τη ζωή τους. Σιγά μη χαλασει το μανικιούρ η κοπελιά γιά να τσεκάρει πιέσεις, ή τη γραβατα ο γιάπης για να σκύψει ...

ξαναλέω πως επιστρεφω ΠΡΩΤΟΣ στα χρόνια της αυτοκινητιστικής αθωότητας, όποτε χρειαστεί.

15. The Following 5 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

aristent (24-12-12), Kostas_1 (24-12-12), Leonidas_E39 (24-12-12), nikos valvetronic (25-12-12), Nino (24-12-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το δικό μου πάλι Γιάννη λειτουργεί ικανοποιητικά (στην ουσία το ίδιο εχουμε, με μέτρηση διαφοράς γωνιακής ταχύτητας λειτουργεί). Με έχει προειδοποιήσει κάμποσες φορές πάντα σωστά. Πιάνει περίπου 5 psi απώλεια, αν τα έχω όλα στο 35 και κάποιο πέσει κατω από 30, το πιάνει. Πρόπερσι μάλιστα, όταν το είχα πρωτοπάρει το αμάξι, αφού σταμάτησα 3 - 4 φορές μέσα στον ίδιο μήνα να συμπληρώσω αέρα πίσω αριστερα, τελικά το σήκωσα και βρήκα στραβή ζάντα στο εσωτερικό χείλος. Την εφτιαξα.

νομιζω κουβεντιάζουμε το αυτονόητο τελικά. Ασφαλώς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, τα είχαμε και στα νιάτα μας μήπως ? Τα lada, τα 127, οι ascones και τα cadett δεν μας μεγάλωσαν ? Το τελευταίο που με φοβίζει σε τούτη την κρίση είναι μήπως χάσω το Ε60 με τις 3 σελίδες γκάτζετ ... Τα ηλεκτρονικά μπήκαν στα αυτοκίνητα γιά το μέσο οδηγό (δηλαδή κάτω του μετρίου με τα δικά μας κριτήρα) και όχι γιά τον Loeb.

καλά κάνουν και βάζουν μπίπερ γιά τις ζωνες, 8 αερόσακους, προεντατήρες, παρακολούθηση διαγραμμίσεων της ασφάλτου, abs, edc, esp, dsc κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι με το μηχάνημα που εμπιστευονται τη ζωή τους. Σιγά μη χαλασει το μανικιούρ η κοπελιά γιά να τσεκάρει πιέσεις, ή τη γραβατα ο γιάπης για να σκύψει ...

ξαναλέω πως επιστρεφω ΠΡΩΤΟΣ στα χρόνια της αυτοκινητιστικής αθωότητας, όποτε χρειαστεί.
    Συμφωνω σε ολα Πανο!!
    μοναδικη εξαιρεση εμενα αυτο το ρημαδι δεν δουλευει (ακομα) οπως και ο αισθητηρας βροχης αν δεν το κανω χειροκινητα την καθε φορα, απο μονο του δεν ξεκινα!!
    Αυτο ομως δεν μου μειωνει η να απαξιωνει την χρηστικοτητα του ως συστημα γενικα.

17. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

PANOS-E60 (24-12-12)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP