Παιδιά Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και να χαίρεστε τις οικογένειές σας.
Έχω ένα Ε46 2003 Valvetronic 1800 κυβικά με κινητήρα Ν42Β18. Επειδή έχω δύο παιδάκια, δεν έχω απαιτήσεις στο γκάζι (ίσως λίγα άλογα ακόμα να είχα θα ήταν τέλεια 140 ή 150) . Το αμάξι έχει 400.000 χλμ αλλά είναι σε άριστη κατάσταση, απλά χρειάζεται αλλαγή τα τσιμουχάκια των βαλβίδων, γιατί καίει λάδι, (περίπου 3 λίτρα ανά 10.000χλμ) και σε λίγο θα ζητήσει και δίσκο – πλατό. Με τα χλμ που έχει ο κινητήρας σκέφτομαι να τον αλλάξω με κάποιον ποιο νέο π.χ. Ν τοσο……, Μ τόσο……., ή κάποιον άλλο στα 2.000 κ.ε. με 140 - 150 άλογα περίπου, για να κερδίσω και λίγα άλογα αλλά χωρίς να μεγαλώσει η κατανάλωση καυσίμου. Αυτό που δεν ξέρω είναι: Ποιος κινητήρας ταιριάζει χωρίς μετατροπές στο αμάξι και στο 5άρι κιβώτιο? Ποιος κινητήρας, από μοντέλα 2008 ή νεότερο, ταιριάζει στο δικό μου που να τον τοποθετήσω χωρίς άλλα έξοδα? (π.χ. αλλαγή κιβωτίου ή διαφορικού).
Θα μπορούσα να κάνω επισκευή στον ίδιο κινητήρα με 1400 Ευρώ περίπου αλλά θέλω να ανεβάσω λίγο την ιπποδύναμη, με λίγο ίσος κατανάλωση παραπάνω. Και πάλι όμως τα πολλά χλμ είναι γεράματα γι΄ αυτό θέλω να βάλω έναν νεότερο.
![]()