
Αρχικό μήνυμα απο
hades7
Ραβανι Βέροιας χοχλιουρου έχει κανείς την συνταγή η να πάω snoopy cooking?
Αρη σου κανει....????
Ραβανι Βεροιας
- 6 αυγα
- 1 κεσεδακι γιαουρτι
- 3 βανιλιες
- 650 γρ. αλευρι
- 300 γρ. σιμιγδαλι χοντρο
- 300 γρ. ζαχαρη
- 1 κουταλακι μπεικιν
- 1 κουταλακι σοδα
Για το σιροπι:
- 1800ml νερο
- 1800 γρ. ζαχαρη
- Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι το σιροπι να δεσει και να μην τρεχει απο το κουταλι μας. Κατεβαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
- Στη συνεχεια ετοιμαζουμε το ρεβανι. Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα στερεα υλικα και ανακατευουμε με το χερι!! Εχουμε λοιπον αλευρι, ζαχαρη, μπεικιν, σοδα, βανιλιες, σιμιγδαλι και ανακατευουμε με το χερι.
- Προσθετουμε μετα το γιαουρτι και αυγα αφου πριν τα εχουμε χτυπησει σε ενα μπολ. Τα ανακατευουμε ολα καλα με το χερι παντα, μεχρι να πετυχουμε ενα υδαρες μιγμα.
- Βαζουμε μετα το μιγμα σε ενα ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20' στους 180 βαθμους. Οταν βγει το γλυκο απο το φουρνο κοβουμε σε κομματια και σιροπιαζουμε. Κρυο το σιροπι και ζεστο το γλυκο μας μεχρι να το ρουφηξει.
Καλη ορεξη!!! 
Become the person you would want to have as a friend yourself!!!!!