κατα τη γνωμη μου εχουν ερθει τα πανω-κατω στα τοτε αυτοκινητα με τα σημερινα.
1)οταν στις αρχες του αιωνα τρακερνε ενα αμαξι με 30 χλμ,ηταν σχεδον σιγουρο οτι θα ηταν και θανατηφορο........ενω σημερα με τα ιδια χλμ. βγαινεις ατσαλακωτος απο μεσα και αρχιζεις τα ''μπινελικα''........αρα φοβερη προοδος στην ασφαλεια.
2)τα παλαιοτερα αυτοκινητα ειχαν κινητηρες με αμετρητα κυβικα και ιπποδυναμεις για γελια,με καταναλωση καυσιμου ενος φερυ-μποτ.............ενω τα σημερινα καμια σχεση........ειναι πιο οικολογικα.
3)εδω θα πω λιγο απ'ολα..........ανεση στο ταξιδι με αναπαυτικοτατα σαλονια,ακομα και σε μικρης κατηγοριας αυτοκινητα....ενω παλια επρεπε να αγορασεις ισως το ακριβοτερο της αγορας,που και παλι δεν ''επιανε'' ενα σημερινο μικρο........
να πω ακομα για τα αμετρητα συστηματα ασφαλειας ABS,BAS,DSC,ESP,AIRBAGS........και παρα πολλα ακομα που οταν κανουμε τη μαλ@@@ια μας γλυτωνουν..............ενω παλαιοτερα,εμπαινες πχ σε μια στροφη με ''λιγα παραπανω'' και οι τουμπες ηταν φυσιολογικη εξελιξη των πραγματων.........
αλλα οφειλω να αναγνωρισω και κατι για τα παλια..........ηταν πολυ-πολυ πιο αξιοπιστα απο θεμα βλαβων απο τα σημερινα..........ολοι μας λιγο πολυ εχουμε ακουσει τη φραση απο μεγαλυτερους μας.....''20 χρονια το εχω,και μονο βενζινη βαζω''.............και η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι λενε αληθεια.........
και κατι ακομα.....τα παλαιοτερα ειχαν ''χαρακτηρα'' που λεμε........ενω τα σημερινα ειναι σαν εχουν βγει απο video game.
ετσι φιλε μου το βλεπω εγω,το ολο θεμα.....