Εγω πιστευω οτι δεν εχω προγραμμα. Με τον προην ιδιοκτητη εχω καλη επικοινωνια και θα μου το ελεγε.
Ομως θα φλασαρω ξανα το εργοστασιακό προγραμμα.
Εγω πιστευω οτι δεν εχω προγραμμα. Με τον προην ιδιοκτητη εχω καλη επικοινωνια και θα μου το ελεγε.
Ομως θα φλασαρω ξανα το εργοστασιακό προγραμμα.
M3 CSL
Συμφωνω Γιαννη. Υπαρχουν περιπτωσεις με stock προγραμμα που εχουν καψει και αυτα φλαντζα. Οπως εχω πει και παλαιοτερα η BMW με το S54 και προσπαθωντας να μεινει εντος συναγωνισμου με τα Porsche αναγκαστηκε ουσιαστικα να φτασει στα ορια το μπλοκ του S54 (που εχει βασιστει σε αλλο μικροτερο σε κυβισμο μπλοκ). Ετσι, και στην προσπαθεια να ανεβασει τα κυβικα (και φυσικα την ιπποδυναμη), εχοντας τον περιορισμο του ιδιου μπλοκ, κατεληξε με ενα μοτερ υποτετραγωνο (που στροφαρει 8αρες και με γραμμικη ταχυτητα πιστονιου στο θεο), και με τις αποστασεις μεταξυ των κυλινδρων να ειναι ελαχιστες καθως ανεβασαν την διαμετρο των πιστονιων οσο ηταν δυνατον.Αυτο σημαινε πολλη δουλεια για την BMW Motorsport κατα τον σχεδιασμο του κινητηρα (και μπραβο τους που καταφεραν και κατασκευασαν ενα τετοιο μοτερ σε μαζικη παραγωγη) με τιμημα ομως και την μειωμενη αξιοπιστια σε καποιους τομεις. Ενα απο αυτα ειναι και η φλαντζα τσιγαροχαρτο, οχι στο παχος αλλα στην αποσταση μεταξυ των κυλινδρων. Οι αυξημενες θερμοκρασιες προκαλουν ευκολα την φθορα της ακριβως στο σημειο που ειναι πολυ λεπτη.
Με ΟΕΜ φλατζα και ARP βιδες πιστευω οτι θα εισαι ΟΚ για παρα πολλα χιλιομετρα![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη turbodog : 23-11-12 στις 11:13
aristent (23-11-12), BILL007 (23-11-12), chief (23-11-12), Panos 316T (23-11-12)
Σχεδόν όλα τα αγγλικά csl με πρόγραμμα έχουν κάψει φλάτζα.
Δεν είπα ότι είναι απαραίτητο να έχεις πρόγραμμα να κάψεις φλάτζα αλλά αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες.
Ετοιμο να μπει το μοτερ.
Να πω οτι εχουν αλλαχτει παρα πολλα πραγματα και εγινε μια παρα πολυ καλη δουλεια.
Οτιδηποτε εκρινε ο μηχανικος οτι θα χειαστει αμεση ή μελλοντικα αλλαγη, το αλλαξαμε απο τωρα μιας και το μοτερ ηταν εξω απ το αυτοκινητο.
Φλατζες, τσιμουχες, σενσορες, λαστιχακια κλπ εχουν αλλαχτει με καινουργια. Ο καταλογος ειναι μεγαλος απο τα εξαρτηματα και σε καποια φαση μπορει να τον ποσταρω.
Εβαλα και το εργοστασιακό βολάν οπως φαινεται στην φωτογραφια και ελπιζω μεχρι την Πεμπτη να ξεκινησει το αμαξι χωρις προβλημα.
Ειναι το πρωτο S54 που ανοιγεται εδω.
Να ευχαριστησω και απο εδω τον Κωστα και τον Ανεστη της Papas Tuning https://www.papastuning.gr/ που βοηθησαν σε ενα θεμα τηλεφωνικος τον μηχανικό μου .
Οι ανθρωποι ειναι επαγγελματιες και το θεμα S54 το ξερουν απ εξω και ανακατωτά.
M3 CSL
αντε με το καλο να μπει χριστοφορε.τωρα σκιστο δεν εχει αναγκη......
Το βολάν πόσο κοστίζει;
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Ωραιος Χριστοφορε. Δεν θα χρειαστει καθολου στρωσιμο?