Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Eσύ δηλαδή Στάθη που δεν είσαι της "συντηρητικής αριστεράς" και είσαι του "προοδευτικού νεοφιλελευθερισμού", θεωρείς ότι ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει άψογα στη χώρα και το μόνο πρόβλημα είναι ο δημόσιος?
Γιατί σε ρώτησα κάτι πριν για τις εταιρείες και δεν μου απάντησες.
Και αν δούμε πόσα λεφτά έχουν χαθεί σε υπερκοστολογήσεις έργων, εξοπλισμών, μίζες κλπ, θα δεις ότι είναι πολλαπλάσια απ'τους μισθούς των τρωκτικών που λες κι εσύ (μιλάω για τους βυσματίες, τους λαδιάρηδες και γενικά τους "κακούς" εργαζομένους, δεν γενικεύω).
Αυτό δε σημαίνει ότι
Και να ξέρεις, αν κάποιος θέλει καλύτερο κράτος με όλη του την ψυχή, είναι κάποιος αριστερός γιατί πιστεύει στην έννοια του κράτους ως οντότητα και θέλει όλοι να το σέβονται και το ίδιο φυσικά να σέβεται τους πολίτες του.
Οπότε, προφανώς και δεν είμαι ευχαριστημένος με τη λειτουργία του ελληνικού κράτους.
Αλλά το ίδιο μεγάλη σήψη επικρατεί και στον ιδιωτικό τομέα της χώρας, που μόνο υγιής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Όσο για τους πίνακες με τους δ/υ, δες και τον πίνακα που παρέθεσα προηγουμένως, για μια σφαιρικότερη αντίληψη των πραγμάτων.
Το σίγουρο είναι ότι οι μισθοί των νεοδιοριζόμενων δ/υ είναι πραγματικά πείνας (δες πόσα παίρνει ένας αστυνομικός, ένας εκπαιδευτικός, ένας πυροσβέστης κλπ και θα καταλάβεις) και παρακάτω δεν πάνε, εκτός κι αν θέλουμε να τιμωρούμε κι όχι να πληρώνουμε την εργασία.
Εξίσου τραγικοί είναι και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, κι όλα αυτά ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς.
Εγώ λοιπόν δεν ασχολούμαι με τους αριθμούς αφηρημένα και γενικόλογα, με ενδιαφέρει το πως τα βγάζει πέρα ο μέσος Έλληνας.
Επίσης, με νοιάζει ότι με την "ανάπτυξη" της τρόικας και των σαμαροβενιζέλων, έχουν κλείσει ένα κάρο ελληνικές επιχειρήσεις, απ'τη Sato Και τη Neoset μέχρι τον Φωκά και πολλές ακόμα, ενώ οι αριθμοί πάνε συνεχώς κατα διαόλου. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι και γι'αυτό φταίνε αποκλειστικά οι δ/υ, οπότε θα θεωρήσω ότι είτε αποπροσανατολίζεις, είτε δεν έχεις ορθή οπτική των πραγμάτων (κάτι που δεν το νομίζω).
Αν λοιπόν η ανάπτυξη είναι να κλείσει κάθε τι ελληνικό και να δουλεύουμε σαν τους Κινέζους για ξένες πολυεθνικές με 300 ευρώ το μήνα ώστε το 10% του πληθυσμού να ζει πλουσιοπάροχα και το 90% να πεινάει, τότε δε χρειάζεται να πάω σε καμια Ουγκάντα, γιατί και η χώρα μας μια ευρωπαϊκή Ουγκάντα θα έχει καταντήσει.
Για την εξεταστική επιτροπή ως προς το ΔΝΤ βλέπω πάντως ότι δεν σχολιάζει κανείς, παρότι είναι κατα τη γνώμη μου το μείζον θέμα των ημερών, μιας και ουσιαστικά απ'τους (προαποφασισμένους κι εντελώς λανθασμένους) χειρισμούς του ΓΑΠ ξεκίνησε το σημερινό χάος.
Αυτά ακριβώς έλεγε κι ο Σαμαράς βέβαια πριν λίγους μήνες που το έπαιζε αντιμνημονιακός και θα τους έκλεινε όλους φυλακή, αλλά τώρα, αφού ξεγέλασε τον κόσμο υφαρπάζοντας την ψήφο του, έδειξε ποιος πραγματικά είναι.
Μάλλον όμως αυτά δεν έχουν και τόση αξία μπροστά στο χιλιοειπωμένο θέμα των δ/υ.