Σελίδα 80 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 3070787980818290 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 791 έως 800 από 999

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...10 2012

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι Ελληνες στρατιωτικοί παράγουν το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων.
    Κάθε προσπάθεια λεκτική απαξίωσης των το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει τον εκφωνητή
    Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε όλα...
    σορυ νινο, αλλά είσαι λάθος. έχουμε πάει στρατό και έχουμε δεί πόσο παραγωγικοί είναι οι αξιωματικοί και τα καραβάνια. ειδικά οι δεύτεροι...

απο το κέντρο μέχρι και τις δυο μοναδες που άλλαξα, το 90% του προσωπικού που συνάντησα, ήταν άχρηστοι ντυμένοι στην παραλλαγή.

φραπέ, τσιγάρο, και καλά ιστορία γιατί την έβλεπαν άτομα σε σχέση με τα φανταράκια...

λίγοι αξιωματικοί ήταν αυτοί που τους έβλεπες και σου εμπνέαν σεβασμό, όχι σαν στρατιωτικοί, αλλά σαν άνθρωποι.

προσωπικά την μισή μου θητεία την έχω κάνει στα σκηνάκια και έχω βγάλει και τις δυο μεγαλύτερες ασκήσεις του ελληνικού στρατού...και παρμενίων και φίλλιπο. απολύτως άχρηστοι όλοι τους...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

2. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Bitz (29-11-12), Kostas_1 (29-11-12), mitsos_chania (01-12-12), Ptboul (30-11-12), Stathis (29-11-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι Ελληνες στρατιωτικοί παράγουν το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων.
    Κάθε προσπάθεια λεκτική απαξίωσης των το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει τον εκφωνητή
    Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε όλα...
    ρε φιλε δεν υπαρχει καμια προσπαθεια απαξιωσης και απο κανεναν, μην λαμβανεις λαθος εντυπωσεις.
    αυτο που ειπα ειναι οτι ο στρατος ειναι αντιπαραγωγικος με οικονομικους ορους, δεν ειπα οτι ειναι αχρηστος, ειπα το εντελως αντιθετο.

ακομα και ετσι ομως υπαρχει μεγαλο κομματι του στρατου που ειναι σπαταλο, απηρχειωμενο, αντιπαραγωγικο (στα καθηκοντα του).
    επισης η προοδος της κοινωνιας θα επρεπε να οδηγει στη μειωση του στρατου, οχι στην αυξηση του.

οσο για το δημοσιο, εγω στην εταιρια μου εχω 30 πωλητες και 5 ατομα υποστηριξης (λογιστες κλπ).
    αν λειτουργουσα συμφωνα με τα προτυπα του κρατους θα επρεπε:
    να ειχα για τους 30 πωλητες 20 ατομα υποστηριξης.
    δεν θα εβγαινα με τιποτα, θα χρεοκοπουσα αργα ή γρηγορα.
    και τι θα εκανα τοτε?
    θα αρχιζα να απολυω πωλητες και θα δανειζομουν για να κρατησω τους λογιστες οι οποιοι καποια στιγμη δεν θα ειχαν αντικειμενο εργασιας.
    εγω ομως εκει, θα δανειζομουν με ολο και πιο επαχθεις ορους για να μην τους κοψω ουτε σεντ!
    χαχαχαχα
    χαχαχαχα

4. The Following 11 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (29-11-12), Bitz (29-11-12), chrisgiapz3 (30-11-12), GiannisRob (29-11-12), joseph (29-11-12), Kostas_1 (29-11-12), mitsos_chania (01-12-12), nikos1400 (29-11-12), Nino (29-11-12), PANOS-E60 (29-11-12), spar@ (29-11-12)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

ζωη να χουμε...
    αντε γεια...

6. The Following 3 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

Bitz (29-11-12), nikos1400 (29-11-12), Panos 316T (30-11-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αύριο το πρωί στη πρωινή ζώνη χαχαχα ρωτήστε τον Ptboul και θα σας πει ότι αυτή τη στιγμή τρέχει στον ΟΤΕ προγράμματα εθελουσίας εξόδου με μπόνους 50000 ¤
    Στις 16 /12 ο πητ θα πάρει τον 14 μισθό (δώρο) και μακάρι ειλικρινά να τον παίρνει είς έτη!!
    Στο δημόσιο δεν υπάρχουν αμοιβομενες εθελουσιες και πλέον δεν υπάρχουν καθόλου δώρα (13-14 μισθός)
    Αυτά για να ξεχωρίσουμε επιτέλους ότι ο ΟΤΕ Δεν είναι Δημόσιο!!!

Rides
    2

Προεπιλογή

γι αυτο κανει και την εθελουσια επειδη δεν ειναι δημοσιο.
    βαζει μπονους οσο θα του κοστισει ο υπαλληλος 1-2 χρονια και ολα μια χαρα.
    αυτος τους ξεφορτωνεται και τους φοτωνομαστε ολοι εμεις που θα τους πληρωνουμε καμποσα χρονακια, ζωη να εχουμε οι ανθρωποι να πινουν και να τρωνε στην υγεια των κοροϊδων...

9. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bitz (29-11-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρε φιλε δεν υπαρχει καμια προσπαθεια απαξιωσης και απο κανεναν, μην λαμβανεις λαθος εντυπωσεις.
    αυτο που ειπα ειναι οτι ο στρατος ειναι αντιπαραγωγικος με οικονομικους ορους, δεν ειπα οτι ειναι αχρηστος, ειπα το εντελως αντιθετο.

ακομα και ετσι ομως υπαρχει μεγαλο κομματι του στρατου που ειναι σπαταλο, απηρχειωμενο, αντιπαραγωγικο (στα καθηκοντα του).
    επισης η προοδος της κοινωνιας θα επρεπε να οδηγει στη μειωση του στρατου, οχι στην αυξηση του.

οσο για το δημοσιο, εγω στην εταιρια μου εχω 30 πωλητες και 5 ατομα υποστηριξης (λογιστες κλπ).
    αν λειτουργουσα συμφωνα με τα προτυπα του κρατους θα επρεπε:
    να ειχα για τους 30 πωλητες 20 ατομα υποστηριξης.
    δεν θα εβγαινα με τιποτα, θα χρεοκοπουσα αργα ή γρηγορα.
    και τι θα εκανα τοτε?
    θα αρχιζα να απολυω πωλητες και θα δανειζομουν για να κρατησω τους λογιστες οι οποιοι καποια στιγμη δεν θα ειχαν αντικειμενο εργασιας.
    εγω ομως εκει, θα δανειζομουν με ολο και πιο επαχθεις ορους για να μην τους κοψω ουτε σεντ!
    χαχαχαχα
    χαχαχαχα

Δεν διαφωνώ σε αυτα και ούτε φυσικά κατάλαβα ότι εσύ απαξιώνεις τον στρατό!
    Για άλλο πόστ το έγραψα.

Rides
    1

Προεπιλογή

Γιαννο ας μην πω την γνωμη μου για την παρουσα κατασταση.

Με 1η ευκαιρια θα ηθελα να μιλησεις με καποιους.
    Απο αυτους που εργαζονται σκληρα και υποφερουν για την πατριδα για να σου πουν τι ποσοστό ειναι, και πόσο "ΔΥ" εχουν γινει οι περισσοτεροι....

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιαννο ας μην πω την γνωμη μου για την παρουσα κατασταση.

Με 1η ευκαιρια θα ηθελα να μιλησεις με καποιους.
    Απο αυτους που εργαζονται σκληρα και υποφερουν για την πατριδα για να σου πουν τι ποσοστό ειναι, και πόσο "ΔΥ" εχουν γινει οι περισσοτεροι....
    γιατι και εκει βρε Κωστα μπηκε η πολιτικη και τα εκανε πτανα ολα,
    Πολιτικη υποταγη αν θελεις να εξελιχθεις.. αλλα τι λεω τωρα!! σε σενα τα ξερεις καλυτερα απο τον καθενα!!!
    Ισως να απεκτησαν μια λαθος νοοτροπια,αλλα η λυση δεν ειναι να αποδυναμωσουμε τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις με απαξιωτικους χαρακτηρισμους,Γενικα ειναι που ειναι η εποχη χαλια τωρα ειναι που θα πρεπει καποιες αξιες να διαφυλαχθουν,
    Ειδες ο μπερισα δηλωση που εκανε γιατι να μην τη κανει ,οταν ολη μερα το μονο που κανουν ολοι ειναι να προβαλλουν την εικονα μιας μπανανιας, της απολυτης διαλυσης κλπ
    Θα μου πεις δεν ειμαστε? ναι αλλα μην βγαζουμε και τα ματια μονοι μας.

Ομως τωρα μιλαω και στον Θωμα καποια πραγματα εχουν το δικο τους ρολο και πολλες φορες αυτα που βλεπουμε δεν ειναι και αυτα που καταλαβαινουμε. Πρωτος εγω βιδωνομουν στο κεντρο με την συμπεριφορα τους κλπ.
    τα καραβανια, οι καραβλαχοι δεκανεις στα κεντρα ειχαν ομως το ρολο τους, πολυ συγκεκριμενο και πολυ σπουδαιο.
    Επρεπε να φερουν σε ισορροπια εμενα ισως τον καλομαθημενο με τον αλλο που ηταν αντιρρησιας του κ@λου και με τον αλλο που κατεβηκε απο το βουνο και καποιον αλλο που ειτε λογω μορφωσης, ειτε λογω κοινωνικης ταξης νομιζε οτι δεν "ανηκε" εκει , τεσπα χιλιες δυο ξεχωριστες περιπτωσεις.
    Ολα εχουν το σκοπο τους και ξερεις και κατι η ικανοτητα διοικησης στις χαμηλες βαθμιδες δεν ειναι συναρτηση της μορφωσης αλλα ταπεραμεντου...

13. The Following 3 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

katsaraios (29-11-12), Kostas_1 (29-11-12), Panos 316T (30-11-12)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Άσχετο:

Τι καρεκλοπόδαρα ρίχνει έξω ρε πστ μου. Είμαι στο γραφείο με έναν ηλικιωμένο πελάτη, πέφτει κεραυνός πριν 20 λεπτά και κόβεται το ρεύμα. Εκείνος, με 20% όραση, ατάραχος. Ψάχνω να βρω το κινητό μου στο απόλυτο σκοτάδι μήπως κι ενεργοποιήσω την εφαρμογή flashlight αλλά θυμάμαι ότι το έχω στο τσαντάκι το οποίο ένας Θεός ξέρει που βρίσκεται. Πάω ψιλαφίζοντας προς την κουζίνα μπας και βρω τον φακό και τρώω τα μούτρα μου στην τσάντα του γέρου που την παράτησε μες στη μέση. Μετά σκονταύτω στο καλώδιο του plotter, σέρνοντάς το μαζί μου. Εν συνεχεία, ρίχνω μια στοίβα με φακέλους κάτω. Φτάνω στην πόρτα της κουζίνας, μπαίνω μέσα, ανοίγω τα ντουλάπια και πιάνω από πετσέτες μέχρι γλοιώδη αντικείμενα έως ότου βρίσκω κάτι μου μοιάζει με φακό. Κρίμα που δεν είχε μπαταρίες. Τελικά γύρισα πίσω, πήρα τον πελάτη παραμάσχαλα και τον ανέβασα από τις σκάλες μέχρι την έξοδο. Όλα αυτά στο απόλυτο σκοτάδι. Κάποια στιγμή πέρασαν απ' το μυαλό μου σκηνές από τη 'Σιωπή των αμνών', όταν η Jodie Foster περπατούσε σα φάντασμα και ο σχιζοφρενής την παρακολουθούσε με δίοπτρες νυκτός. Από δω και πέρα θα φοράω καπότα DUO love glow κι όταν πέφτει το ρεύμα θα τον πετάω έξω.

Παρεπιπτόντως, ο παππούς εκτός από βαρύς, μύριζε φορμαλδεύδη και κοπανούσε με τη μαγκούρα του τον καβάλο μου όσο τον ανέβαζα στις σκάλες.

Γμ τη ΔΕΗ μου.

15. The Following 15 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (29-11-12), BILL007 (30-11-12), chrisgiapz3 (30-11-12), Driver M (29-11-12), GiannisRob (29-11-12), katsaraios (29-11-12), Kostas_1 (29-11-12), Leonidas_E39 (30-11-12), nikos1400 (29-11-12), Nino (29-11-12), Panos 316T (30-11-12), PANOS-E60 (29-11-12), Ptboul (30-11-12), Stathis (29-11-12), Thomelef (29-11-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Στάθη, και οι δ/υ όπως και κάθε εργαζόμενος δουλεύουν και πληρώνονται.
    Και μέρος του μισθού τους είναι εισφορές για εφάπαξ, το οποίο τους κόπηκε αναδρομικά και περιμένουν 2-3 έτη κατα μέσο όρο για να πάρουν.
    Ναι, ο σκουπιδιάρης δεν παράγει κάτι, προσφέρει "υποστηρικτική" εργασία (κοινωφελή θα έλεγα εγώ), τι σημαίνει αυτό, ότι δεν πρέπει να πάρει εφάπαξ, ή μήπως πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που αμείβεται κιόλας?
    Το ίδιο και η νοσηλεύτρια, το ίδιο και ο εφοριακός και πολλοί ακόμα (με κάποιες λίγες εξαιρέσεις).

Επίσης, αυτοί που παράγουν όπως λες, δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Το κάνουν για να κερδίζουν οι ίδιοι (και καλά κάνουν) και το κράτος παίρνει μέσω των φόρων ένα μέρος του κέρδους αυτού.
    Οι φόροι αυτοί πάνε για τη σωστή λειτουργία του κράτους και μέσα σ'αυτή συνεπάγονται και οι μισθοί των κρατικών λειτουργών.
    Το αν αυτοί δεν δουλεύουν σωστά ή υπεραμείβονται, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνονται οι δ/υ και ότι οι εισφορές που δίνουν δεν είναι δικά τους λεφτά αλλά των ιδιωτών.
    Άλλο πράγμα η σωστή λειτουργία του κράτους (η οποία είναι βασικό ζητούμενο), άλλο το να λες ότι δεν παράγουν τίποτα οι δ/υ άρα δεν πρέπει να παίρνουν εφάπαξ (ίσως και μισθό?).
    Μ'αυτή τη λογική, και τα λεφτά των ιδιωτών είναι των πελατών τους που αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Εν κατακλείδι, σε μια κοινωνία δεν παράγουν όλοι.
    Εκτός αυτού, το ότι παράγουν κάποιοι δεν σημαίνει ότι κάνουν κάποια κοινωνική προσφορά, ούτε ότι η παραγωγή αυτή αφορά το σύνολο της κοινωνίας.
    Δηλαδή ο Μπόμπολας τι παράγει?
    Και ασ'τον Μπόμπολα, το Πλαίσιο, ο Γερμανός κλπ (ένα απλό παράδειγμα δίνω) τί παράγουν για ένα γέρο που δεν έχει καμια σχέση με την τεχνολογία?
    Τίποτα.
    Η παραγωγή που λες λοιπόν δεν είναι τίποτα παραπάνω απ'το κέρδος κάποιων ιδιωτών που απλά πληρώνουν στο κράτος τους φόρους που τους αναλογούν (ας πούμε, γιατί στην Ελλάδα με την τραγική φοροδιαφυγή και τις γελοίες φοροελαφρύνσεις μόνο δίκαιοι δεν είναι οι φόροι).
    Ε, η έννοια του κράτικού υπαλλήλου δεν είναι να παράγει κέρδος, αλλά να λειτουργεί σωστά το κράτος.
    Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο, όχι να λέμε να μην παίρνουν εφάπαξ οι δ/υ, ή να πληρωθούν πρώτα τα πάντα όλα (εργολάβοι, επιχειρηματίες, εταιρείες κλπ) και μετά, αν περισσέψει να πάρουν και 20-25 χιλιάρικα κάποιοι άνθρωποι που δούλεψαν μια ζωή.

Όπως βλέπεις μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των δ/υ (γι'αυτό και αναφέρω τέτοιους αριθμούς).
    Κάποιοι που έπαιρναν (και παίρνουν πιθανόν ακόμα) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ και παχυλούς μισθούς, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και πρέπει να εξομοιωθούν με τους υπόλοιπους εργαζομένους του δημοσίου, που πλέον σε πολλές υπηρεσίες είναι κατώτερα αμειβόμενοι απ'τον ιδιωτικό (βλέπε πχ νοσηλευτές).
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

17. The Following 5 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

BILL007 (30-11-12), Kostas_1 (29-11-12), micz (30-11-12), Nino (30-11-12), Ptboul (30-11-12)

Σελίδα 80 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 3070787980818290 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP