Σελίδα 5 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 84

Θέμα: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

  1. #41
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    6.185
    Thanked
    10610
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Σωστος ο Θεοφιλος.

    Επισης αξιζει να διαβασετε 2 σχετικά αρθρα του Γ. Δελαστικ (προσωπικα τον θεωρω σοβαρο και εγκριτο δημοσιογραφο) στο Εθνος που τα μεταφερω αυτουσια:

    1:

    Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ;
    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
    Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

    Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
    Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
    Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!
    Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
    Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.
    Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!
    Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.
    Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.
    Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.
    Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.
    Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).
    Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.
    Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.
    Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
    Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

    ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια
    Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!
    Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.
    Πηγη

  2. The Following 4 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

    Driver M (11-03-10), manos///3 (11-03-10), Thomelef (11-03-10), tmilatos (11-03-10)

  3. #42
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    6.185
    Thanked
    10610
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Και το 2ο:

    Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν

    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

    Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

    Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.
    Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
    Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
    Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
    Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!
    Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
    Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
    Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρΆ όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
    Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
    Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
    Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
    Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...
    ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
    Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών
    ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.
    Πηγη

  4. The Following 6 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

    Driver M (11-03-10), manos///3 (11-03-10), Nino (11-03-10), Thomelef (11-03-10), tmilatos (11-03-10), yannisv (11-03-10)

  5. #43
    Εγγραφή
    08-01-10
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    1.025
    Thanked
    439
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Τί να πεις.....Κώστα πολύ καλά άρθρα!!

  6. The Following User Says Thank You to yannisv For This Useful Post:

    Kostas_1 (11-03-10)

  7. #44
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Καλυμνος
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    341
    Thanked
    265
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι τα πραγματα παιδια. ΟΛΑ τα κρατη, απο την ιδρυση του Federal Reserve και περα, ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!! Για να μην πω και πιο πριν. Τι να λεει και ο Καναδας που χρωσταει 3 ΤΡΙΣ????? Η Γερμανια, δεν χρωσταει δηλ???
    Αποψη μου παντα, ειναι οτι με την ΚΡΙΣΗ-ΦΟΒΙΑ που μας επεβαλαν, οι πλουσιοι και οι πολιτικοι που κατηγορουμε οτι φταινε θα γινουν πλουσιοτεροι, αφου και τους φορους τους μας επεβαλαν, και τον 13, 14ο μισθο μας εκοψαν, υπο το προσχημα του "ΧΡΕΟΥΣ", και ΔΕΝ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΜΥΤΗ.


    -Θεοφιλος-

  8. The Following User Says Thank You to tmilatos For This Useful Post:

    Kostas_1 (11-03-10)

  9. #45
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Για εσας που ο μοναδικος εχθρος αλλα και "λυση" ειναι οι δημ υπαλληλοι.
    Εχετε την παραμικρη ιδεα απο ποτε οι προσληψεις στο δημοσιο γινονται αποκλειστικα και μονο μεσο ΑΣΕΠ
    Την επομενη φορα που θα βρεθειτε σε καποιο νοσοκομειο( αχρειαστο να ειναι) τοτε να δουμε αν θα συνεχισει κανεις να πιστευει για υπεραριθμους που τα ξυνουν!!.
    Οσο για τις 500000- 700000 υπεραριθμους μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος, ανεφερε υπηρεσιες με στοιχεια ομως!!
    Οι εργαζομενοι και στο δημ τομεα χωριζονται σε κλαδους και κλιμακια αναλογα το επιπεδο σπουδων του καθενα και βαση αυτου εχουν αρμοδιοτητες και ευθυνες.
    Μη τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα.
    Η εργασια χωριζεται σε δυο μερη σε εργαζομενους και σε εργοδοτες, αμοιβαιος σεβασμος και τηρηση υποχρεωσεων και ευθυνων ενθεν και ενθεν χρειαζεται τιποτα περισσοτερο και το σπουδαιοτερο μη τα βαζετε με αλλους εργαζομενους, θα'ρθει η ωρα που θα μπειτε στο στοχαστρο και ισως χρειαστειτε την βοηθεια τους.

  10. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

    Driver M (11-03-10)

  11. #46
    Εγγραφή
    28-12-09
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    3.201
    Thanked
    4060
    Rides
    5

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για εσας που ο μοναδικος εχθρος αλλα και "λυση" ειναι οι δημ υπαλληλοι.
    Εχετε την παραμικρη ιδεα απο ποτε οι προσληψεις στο δημοσιο γινονται αποκλειστικα και μονο μεσο ΑΣΕΠ
    Την επομενη φορα που θα βρεθειτε σε καποιο νοσοκομειο( αχρειαστο να ειναι) τοτε να δουμε αν θα συνεχισει κανεις να πιστευει για υπεραριθμους που τα ξυνουν!!.
    Οσο για τις 500000- 700000 υπεραριθμους μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος, ανεφερε υπηρεσιες με στοιχεια ομως!!
    Οι εργαζομενοι και στο δημ τομεα χωριζονται σε κλαδους και κλιμακια αναλογα το επιπεδο σπουδων του καθενα και βαση αυτου εχουν αρμοδιοτητες και ευθυνες.
    Μη τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα.
    Η εργασια χωριζεται σε δυο μερη σε εργαζομενους και σε εργοδοτες, αμοιβαιος σεβασμος και τηρηση υποχρεωσεων και ευθυνων ενθεν και ενθεν χρειαζεται τιποτα περισσοτερο και το σπουδαιοτερο μη τα βαζετε με αλλους εργαζομενους, θα'ρθει η ωρα που θα μπειτε στο στοχαστρο και ισως χρειαστειτε την βοηθεια τους.
    Ποσο πιο συγκεκριμενος πρεπει να γινει καποιος;

    Αυστρια 11 εκ πληθυσμος 130000 δημοσιοι υπαλληλοι
    Γαλλια 60 εκ πληθυσμος 360000 δημοσιοι υπαλληλοι

    Το οτι δεν υπαρχουν νοσηλευτες, γιατι αυτο ειναι πραγματικη δουλεια μεν, χρειαζεται εξειδικευση δε, δεν σημαινει οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι του δημοσιου τομεα δε δουλευουν πραγματικα απλα παριστανται, η τους χτυπανε την καρτα. Και το δηθεν επιχειρημα με το ΑΣΕΠ τι σημαινει; Οτι δεν μπηκαν με ρουσφετι; Το θεμα ειναι εαν ειναι υπεραριθμοι, οχι το πως μπηκαν στο δημοσιο αλλα το οτι καποιοι τους εβαλαν.

  12. #47
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    2.344
    Thanked
    2207
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Tα άρθρα του Γιώργου Δελαστίκ, που δημοσίευσε ο Κώστας (και μπράβο του), δείχνουν με απλά λόγια το πραγματικό πρόσωπο του άκρατου φιλελευθερισμού και καπιταλισμού και σε ποιο επίπεδο ωθεί την ανθρωπότητα. Πρόκειται για ένα βάναυσο κερδοσκοπικό σύστημα, με ανύπαρκτες αρχές που στηρίζεται σε ένα σάθρο οικοδόμημα το οποίο έστησαν περίτεχνα κάποιοι παγκόσμιοι οικονομικοί κολοσσοί. Όσο καλοί μάστορες και αν είναι όμως, όταν τα θεμέλια είναι σάπια, το κτίριο αργά η γρήγορα θα καταρεύσει. Γι'αυτό είπα προηγουμένως, ότι το σύστημα αυτό πλησιάζει προς την κατάρρευση και ας μη φαίνεται ακόμα (και για τον κομ*****σμό 2-3 χρόνια πριν πέσει, αν έλεγες ότι θα καταρρεύσει θα σε έβγαζαν τρελό) στα μάτια των πολλών.

    Σήμερα στις πορείες του κέντρου, η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη (κι ας το "πνίξουν", όπως συνηθίζουν άλλωστε τα ΜΜΕ) και αυτό σημαίνει πολλά.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

  13. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

    Kostas_1 (11-03-10), Ptboul (12-03-10)

  14. #48
    Εγγραφή
    24-12-09
    Μηνύματα
    2.344
    Thanked
    2207
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποσο πιο συγκεκριμενος πρεπει να γινει καποιος;

    Αυστρια 11 εκ πληθυσμος 130000 δημοσιοι υπαλληλοι
    Γαλλια 60 εκ πληθυσμος 360000 δημοσιοι υπαλληλοι

    Το οτι δεν υπαρχουν νοσηλευτες, γιατι αυτο ειναι πραγματικη δουλεια μεν, χρειαζεται εξειδικευση δε, δεν σημαινει οτι οι περισσοτεροι υπαλληλοι του δημοσιου τομεα δε δουλευουν πραγματικα απλα παριστανται, η τους χτυπανε την καρτα. Και το δηθεν επιχειρημα με το ΑΣΕΠ τι σημαινει; Οτι δεν μπηκαν με ρουσφετι; Το θεμα ειναι εαν ειναι υπεραριθμοι, οχι το πως μπηκαν στο δημοσιο αλλα το οτι καποιοι τους εβαλαν.
    Στο εξωτερικό, όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην αστυνομία, την πυροσβεστική κλπ, δε λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και ας πληρώνονται από το κράτος. Στην Ελλάδα πάλι, δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται ΟΛΟΙ όσοι πληρώνονται από το κράτος. Μέσω του παραπλανητικού αυτού τεχνάσματος, προκύπτουν στο εξωτερικό, κάποιοι πολύ χαμηλοί αριθμοί δημοσίων υπαλλήλων και τους πιπιλίζουν πολλοί συμπολίτες μας που θεωρούν ως αποκλειστικό υπεύθυνο της οικονομικής κατάντιας της χώρας μας το δημόσιο. Φυσικά και αποτελεί πρόβλημα, όχι τόσο λόγο του αριθμού του (εννοείται φυσικά ότι οι υπάλληλοι, μπαίνουν στη συντριπτική πλειοψηφία μέσω ΑΣΕΠ, άρα δε μιλάμε για ρουσφέτια, αλλά και δε φταίνε αυτοί για το αν είναι περισσότεροι από όσους χρειάζεται το κράτος, αφού το ίδιο προκηρύσσει θέσεις), όσο στο ότι υπάρχει διαφθορά και έλλειψη αποτελεσματικότητας σε ορισμένους τομείς, αλλά από την άλλη, τα λεφτά που χάνονται από τη φοροδιαφυγή του ιδιωτικού τομέα, που επίσης δεν δουλεύει σωστά (πχ καρτέλ, μέτρια παροχή υπηρεσιών σε υψηλές τιμές κλπ), είναι πολλαπλάσια. Ας αφήσουμε λοιπόν το ποιος τομέας συνεισφέρει περισσότερο στο κράτος, γιατί στην τελική, αν υπήρχε σωστή διαχείριση και οργάνωση και οι δύο θα ήταν προσοδοφόροι και υγιείς.

    Ωστόσο, για άλλη μια φορά ορισμένοι πέφτουν στο τρυπάκι της πόλωσης και της εσωστρέφειας, ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ θα έπρεπε να είναι ενωμένοι εναντίον των κεφαλαιούχων που ελέγχουν, τόσο τον ιδιωτικό όσο και (έμμεσα) το δημόσιο τομέα και εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους. Ευτυχώς όμως, ο περισσότερος κόσμος είναι πλέον συνειδητοποιημένος και ενωμένος μπροστά στα προβλήματα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 11-03-10 στις 15:22
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

  15. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

    bill_m3 (11-03-10)

  16. #49
    Εγγραφή
    08-01-10
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    1.025
    Thanked
    439
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Φίλε DriverM το σύστημα του ανεξέλεγκτου νεοφιλελευθερισμού όπου οι μεγάλες δυνάμεις του εμπορίου προσδιορίζουν τους κανόνες και αυτοανάγονται σε κέντρα αποφάσεων της τύχης μας είναι όντως όπως τα λες υπό κατάρρευση. Από τη στιγμή που η δημοκρατία είναι σαθρή και ο Κρατικός έλεγχος ανύπαρκτος ή ακόμη χειρότερα το Κράτος χρηματοδοτούμενο από τους αφέντες του συστήματος ή υποχείριο και έρμαιό τους, η ιστορία απλά θα επαναληφθεί και το σύστημα θα καταρρεύσει όχι μόνο εδώ αλλά παντού στο Δυτικό κόσμο. Μπορεί όσοι υποστηρίζουν αυτή τη θέση να ακούγονται γραφικοί αλλά μία στοιχειώδης γνώση πολιτικής ιστορίας αυτό καταδεικνύει.

    Καλό θα ήταν όμως να αποφευχθούν αιματοκύλισμα και επαναστάσεις και να επανέλθει η τάξη χωρίς να φτάσουμε σε καταστάσεις που κανείς δε θέλει να ζήσει και αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη βούληση και αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι κυβερνήσεις στο δυτικό κόσμο...ίδωμεν.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannisv : 11-03-10 στις 15:25

  17. The Following User Says Thank You to yannisv For This Useful Post:

    Driver M (11-03-10)

  18. #50
    Εγγραφή
    08-01-10
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    1.025
    Thanked
    439
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    ...ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά όχι της ανεξέλεγκτης..αυτή μας έφερε εδώ που είμαστε και καλό είναι να αλλάξει η κατάσταση πριν γίνει μη αναστρέψιμη.

  19. The Following User Says Thank You to yannisv For This Useful Post:

    Thomelef (11-03-10)

Σελίδα 5 από 9 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP