08:28 από nik_the_freak
Καλημέρα σε όλους,
1) κύριε Στούπα είσαι ο λόγος που άρχισα να διαβάζω το capital,
2) "Ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτού του «κουρέματος»?" Μα φυσικά αυτοί που έχουν τις καταθέσεις τους στις Ελληνικές τράπεζες, πχ εγώ που σαν ιδιωτικός υπάλληλος σκοτώνομαι για αυτά που βγάζω και ζω "προσεχτικά" και ονειρεύομαι ότι κάτι θα έκανα με τα χρήματά μου και δε θα έφτανα 40 χρονών να εργάζομαι με μπλοκάκι, και τώρα που ο Μπάμπης Καραβοσκίδης που πήρε μπε-εμ-βε με τις καταθέσεις μου και δε μπορεί να την ξεπληρώσει θέλει να του τις χαρίσω κιόλας.
3) @ χριστος 666: επειδή είσαι οικονομολόγος, α) το ελλειματικό εμπορικό ισοζύγιο (= καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε, πρώτοι κατά κεφαλήν στον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια) ποιός το πληρώνει; 2) όταν λες ότι τα έχει μαζέψει ένας, τι εννοείς; γιατί εγώ ξέρω ότι οι Ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει περισσότερα δάνεια από όσα έχουν καταθέσεις και την αρνητική διαφορά την καλύπτουν με δάνεια από την ΕΚΤ, συνεπάγεται, το πραγματικό άθροισμα σε Ευρώ ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες (που έχουν τις καταθέσεις τους εδώ, σαν κι εμένα) είναι αρνητικό. 3) Άμα δεν παράγουμε τίποτα και ζητάμε από τους άλλους, και δε μας δίνουν άλλο πια, τι να μοιράσουμε; Τα λεφτά αντιστοιχούν σε προιόντα και υπηρεσίες: αν είχαμε δραχμή θα παίζαμε μονόπολυ. Με το ευρώ που για εσύ το έχεις για μονόπολυ αλλά ο Κινέζος και ο Γερμανός για κόπο, χρόνο, επιτυχία (να έχουν έρευνα και τεχνολογία), εσύ πως θα το μοιράζεις;
Πηγή:
www.capital.gr