Σελίδα 61 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 1151596061626371 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 601 έως 610 από 999

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...10 2012

Rides
    2

Προεπιλογή

φιλε μου ο ανθρωπος πατησε το φεγγαρι πριν απο πολλες δεκαετιες κι εμεις δεν μπορουμε σημερα να συμψηφισουμε ενα ποσο.
    ακομα και τα πιο απλα συστηματα το κανουν αυτο αυτοματα, μονο συστηματα δεκαετιας ΄50 με καρτελες και αβακα δικαιολογουν αυτη την γραφειοκρατια.
    αλλα μαντεψε ποιοι ειναι οι πρωτοι που αντιδρουν στην μηχανοργανωση και εκσυγχρονισμο των υπηρεσιων.
    δεν πιστευω να ειναι οι συναλλασομενοι, μαλλον ειναι αυτοι που αποκαλω μετα λογου γνωσεως αχρηστους, τρωκτικα και ζωα (και θα μπορουσα να πω και χειροτερα αλλα σεβομαι το χωρο και οσους μας διαβαζουν).

οταν μπαινεις σε υπηρεσια ο υπαλληλος καθεται και σκεφτεται οτι εμποδιο μπορει να ανακαλυψει για να μη γινει η δουλεια σου.
    δεν θελει να στην κανει να τελειωνεις κι εσυ και αυτος και να παει στον επομενο.
    πραγματικα δεν ξερω για ποιο λογο συμβαινει αυτο, σε εκδικειται που τον αναγκαζεις να δουλεψει(?), ισως καποιος ψυχιατρος να μπορουσε να το εξηγησει.
    το βεβαιο ειναι οτι ο καθενας απο αυτα διποδα υψωνει ενα τοιχο γυρω του, ενα μετεριζακι και προσπαθει να δικαιολογησει τη θεση του, να φανει σημαντικος επειδη αμα θελει δεν σε εξυπηρετει κρυπτομενος πισω απο ενα σωρο υπαρκτες και ανυπαρκτες διαδικασιες.

σε μαγαζι που εξυπηρετει κοσμο δουλευω κι εγω και ξερω πολυ καλα πως αν ξυπνησω στραβα μια μερα και δεν θελω να εξυπηρετησω κανεναν εχω πολυ ευκολα αυτη τη δυνατοτητα.
    μονο που το μαγαζι το δικο μου ειναι, δικο μου και, το οποιο ρισκο αυριο να μην εχω πελατες το αναλαμβανω και το πληρωνω ο ιδιος.

το ζωο τι δικαιωμα εχει να μην εξυπηρετει, ειναι μαγαζι του, σπιτι του, τσιφλικι του η καθε υπηρεσια?
    εικαζω οτι τους πληρωνουμε για να μας εξυπηρετουν, οχι για να μας τυραννουν οπως γινεται σχεδον καθολικα.

γιατι οταν μεσα στα χαρτια υπαρχει 50αρικο, γινεται η δουλεια σου αμεσα?

και μην πιασουμε το χωρο που αναφερεις, τα τελωνεια, εκει κι αν ειναι το βασιλειο της διαφθορας...

2. The Following 5 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (19-11-12), joseph (18-11-12), Leonidas_E39 (19-11-12), Thomelef (19-11-12), vagmag (19-11-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο joseph Εμφάνιση μηνυμάτων
    https://ithominews.blogspot.gr/2012/...post_5839.html

Mη μασατε εδω η λυση...........

Ο Ανδρεας του 2012!
    O κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά

Σε μια ακόμη μεγαλειώδη κυβίστηση, προέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είτε δεν μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ των συνιστωσών του, είτε έχει κρυφή ατζέντα για να ανελιχθεί στην εξουσία. Ό,τι κοροϊδεύει περισσότερο δηλαδή.

Πριν τις εκλογές του Ιουνίου μιλούσε ξεκάθαρα για μονομερή διαγραφή χρέους ενώ στενοί συνεργάτες του όπως ο Λαφαζάνης, πήγαιναν ακόμη πιο πέρα μιλώντας για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Μετά τις εκλογές οι… αιρετικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πετάχτηκαν στο καλάθι και άρχισαν να μιλούν κι αυτοί για επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Κάπου – κάπου πετούν βεβαίως και διάφορες κορώνες πιο σκληρές και πιο αντιευρωπαϊκές, αλλά τα λένε για εσωτερική κατανάλωση.

Και ξαφνικά ο Τσίπρας αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους και να γίνει πιο… θεσμικός. Από εκεί που έλεγε ότι θα επιστρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις με ένα νόμο κι από εκεί που έλεγε ότι μόνος δρόμος είναι η ρήξη και η ανατροπή, ξαφνικά το γύρισε στο… ζεϊμπέκικο. Άλλωστε, το σκληρό ροκ μπορεί να περνά στη Ρόζα και την ΑΚΟΑ, δεν περνά όμως στους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 ημέρες» λέει ο κ. Τσίπρας:

«Κοιτάξτε, εγώ στη Βουλή προχθές προσπάθησα να απαντήσω πάρα πολύ συγκεκριμένα. Τι θα έκανε, δηλαδή, μια κυβέρνηση με λαϊκή στήριξη για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, δίνοντας απαντήσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα. Προφανώς θέλουμε δανεισμό αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού. Και αυτός ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει. Ακόμη κι αν διαπιστώναμε ότι έχουμε εκτροχιαστεί, όπως σήμερα, για να φτάσουμε σε πρωτόγεννες πλεόνασμα αυτό θα απαιτούνταν 2,5 δισ., όχι 13,5 δισ. μέτρων που αποφάσισαν προχθές και θα τινάξει την ύφεση σε επίπεδα ρεκόρ. Επιπλέον η μονομερής αθέτηση της δανειακής σύμβασης από τη πλευρά των πιστωτών, θα είχε για αυτούς συνέπειες. Όλο τη προεκλογική περίοδο μας, κατηγορούσαν τα μνημονιακά κόμματα για ανευθυνότητα, επειδή εσκεμμένα παρερμήνευαν την ακύρωση του μνημονίου με τη μονομερή αθέτηση της δανειακής συμφωνίας. Τώρα όμως που αυτή αθετείται μονομερώς από τη πλευρά των δανειστών, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά».

Σαν να λέμε ότι η Κουμουνδούρου πάει να γίνει… Κολωνάκι. Πλήρης μεταστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Λέει ότι θέλει το δανεισμό αλλά θα επανεξετάσει τους όρους των δανείων. Πώς θα το κάνει αυτό; Μονομερώς; Θα ζητήσει μικρότερα επιτόκια ή ακύρωση του μνημονίου; Κι αν οι ξένοι του πουν «λεφτά τέλος» από πού θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τις οποίες μάλιστα σχεδιάζει να αυξήσει;

Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά.

απο το antinews...

Rides
    2

Προεπιλογή

και μιας και μιλαμε για τη μεγαλη ελπιδα του εθνους μας αλεξη τσιπρα ο οποιος ως γνωστον δεν πληρωσε το λογαριασμο της δεη με το χαρατσι, ας δουμε και μια συνεντευξη του εγκριτου συγγραφεα -και συμμαθητη μου στο δημοτικο- χρηστου χωμενιδη:

Πλήρωσα το χαράτσι αντί να βαφτίσω το συμφέρον μου... επαναστατική ανυπακοή

Ο Χρήστος Χωμενίδης θεωρείται από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του. Αιρετικός στις απόψεις του, πληθωρικός και καυστικός στον δημόσιο λόγο του, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ -δεν προσπάθησε καν- να αμβλύνει τις εντυπώσεις για το πρόσωπό του, αλλά ούτε και να στρογγυλέψει τις τοποθετήσεις του. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, το σίγουρο είναι ότι παίρνει θέση για όλα όσα μας απασχολούν.

Ο ήρωας στο νέο σας βιβλίο «Ο κόσμος στα μέτρα του» προσπαθεί να μην αφομοιωθεί από το «κατεστημένο» του νησιού. Πότε πιστεύετε ότι χάσαμε ως κοινωνία το μέτρο;

Δεν ξέρω πότε χάσαμε το μέτρο, θυμάμαι όμως πότε εκδηλώθηκε η ύβρις μας. Οταν ακούστηκε από χιλιάδες χείλη το ανατριχιαστικό σύνθημα «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ!». Η τιμωρία μας έλαβε τη μορφή αρχαιοελληνικής νέμεσις: κανείς, ύστερα από λίγα χρόνια και μέχρι και σήμερα, δεν θα ήθελε να γίνει Ελληνας...

Blogs, Twitter, Facebook, όλοι πλέον μπορούν να είναι συγγραφείς. Είναι οι νέες τεχνολογίες εχθρός σας;

Πιστεύω ολόψυχα στον ανταγωνισμό. Απεχθάνομαι τις κάστες, τα ιερατεία και τα μονοπώλια. Αφήστε χίλια λουλούδια να ανθίσουν!

Εχουμε λόγους να είμαστε «proud to be Greek»; Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ο Ελληνας;

Εχουμε τόσους λόγους να είμαστε υπερήφανοι ως Ελληνες όσους ακριβώς έχουν οι Ινδοί να είναι υπερήφανοι ως Ινδοί ή οι Μεξικάνοι ως Μεξικάνοι. Δεν υπάρχει, άλλωστε, ένας και μοναδικός τύπος Ελληνα. Τι σχέση έχω εγώ, για παράδειγμα, με τον Ηλία Κασιδιάρη; Ευτυχώς καμία...

Τι σας τρομάζει περισσότερο: να χάσετε την οξυδέρκειά σας ή να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;

Δεν θα θυσίαζα την όποια οξυδέρκειά μου για κανένα εκλογικό αποτέλεσμα! Θεωρώ, ωστόσο, πως για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, πάρα πολλοί Ελληνες θα πρέπει να στερηθούν προσωρινά τη δική τους οξυδέρκεια. Πράγμα που -σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης σαν αυτές που αντιμετωπίζουμε- δεν είναι και εντελώς απίθανο...

Τον Τατσόπουλο τον συμπαθείτε;

Τον Τατσόπουλο τον αγαπάω. Γι' αυτό και θλίβομαι όταν τον βλέπω να άγεται και να φέρεται, αγωνιώντας να κερδίσει το χειροκρότημα ανθρώπων που στην ουσία τού είναι ξένοι... Νομίζω ότι έχει δυστυχώς λησμονήσει πως για έναν συγγραφέα η αληθινή πρόκληση δεν είναι το τηλεοπτικό στούντιο ή το κομματικό ακροατήριο, αλλά η λευκή σελίδα...

Εχετε πληρώσει τα χαράτσια; Εχετε «κλέψει» το κράτος;

Εχω εξοφλήσει στο ακέραιο τα χαράτσια και όλες τις λοιπές φορολογικές καθώς και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Δεν έχω νοοτροπία υπηκόου ούτε απελεύθερου δούλου ώστε να παίζω το κρυφτούλι με το κράτος ή -ακόμα χειρότερα- για να ιδεολογικοποιώ το ατομικό μου συμφέρον βαφτίζοντάς το «επαναστατική ανυπακοή». Ετούτο δεν σημαίνει ότι θεωρώ τα μέτρα που λαμβάνει η εκάστοτε κυβέρνηση δίκαια ή αποτελεσματικά στην πλειονότητά τους.

Γιατί το πρόσωπο που σιχαίνεστε περισσότερο είναι ο «αγανακτισμένος» και όχι κάποιος πολιτικός;

Εχω πει ότι τα πρόσωπα που απεχθάνομαι περισσότερο στην Ελλάδα είναι εκείνα τα κνώδαλα που τόλμησαν να φωνάξουν «σκατά στον τάφο του Μπακογιάννη». Αυτοσυ-στήνονταν σαν αγανακτισμένοι πολίτες και κοκορεύονταν για την πράξη τους στο Διαδίκτυο. Διαπιστώνω ότι άτομα παρομοίου φυράματος στρογγυλοκάθονται πλέον στα βουλευτικά έδρανα και περνιούνται για πολιτικοί.

Θεωρείτε πολιτικά συνεπή τον Φώτη Κουβέλη;

Και συνεπή και τολμηρό. Ανθρωπο της υπέρβασης και της συναίνεσης. Το γεγονός ότι κατά καιρούς διαφωνώ μαζί του δεν μειώνει ασφαλώς την εκτίμησή μου.

«Δεν θεωρώ Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ». Τι θεωρείτε Αριστερά και δεν εννοώ σε θεωρητικό επίπεδο.

Για να παραφράσω τον Απόστολο Παύλο, η Αριστερά δεν λαϊκίζει, δεν επενδύει στον κοινωνικό φθόνο, δεν φλομώνει τους ανθρώπους με ανέφικτες υποσχέσεις για να αποσπάσει την ψήφο τους, δεν ανέχεται τη βία, δεν συγκατανεύει στη χυδαιότητα και στο κακό γούστο. Η Αριστερά πιστεύει πως μονάχα η αλήθεια είναι επαναστατική, η Αριστερά ομνύει στην παιδεία, η Αριστερά αγωνίζεται όχι για την κατάλυση αλλά για τη διεύρυνση της δημοκρατίας. Της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής δημοκρατίας...

Στην Ελλάδα του 2012 εντοπίζει κανείς ορισμένες από τις παραπάνω αριστερές συμπεριφορές σε αρκετούς κομματικούς χώρους, από το ΚΚΕ μέχρι και το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να διακρίνεις αριστερές νησίδες, που πνίγονται όμως από το φουσκωμένο κύμα του λαϊκισμού. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι, στην παρούσα συγκυρία, η ΔΗΜΑΡ ανταποκρίνεται πληρέστερα στον γνήσιο χαρακτήρα της Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Για το όνομα του Θεού! Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική οργάνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αλλοπρόσαλλο μόρφωμα, βραχείας -κατά τη γνώμη μου- πνοής, που ωστόσο δεν έχει καμιά σχέση με το αβγό του φιδιού.

Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζεται το φαινόμενο Χ.Α.;

Οσο κι αν αναθεματίσουμε τη Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να συμβάλουμε στη συρρίκνωσή της, αν δεν επιδοθούμε με πάθος σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Χρυσή Αυγή αντλεί την ισχύ της από τα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται δεινότερα από την κρίση. Τα στρώματα αυτά νιώθουν παρατημένα, αποκλεισμένα, απειλούμενα. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένες πράξεις, διαφυλάσσοντας τη συνοχή μιας κοινωνίας η οποία τείνει να κατακερματιστεί.

Αν κάνατε χαρακτήρα ενός βιβλίου σας τον Νίκο Μιχαλολιάκο, πώς θα τον αποδίδατε στο χαρτί;

Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να ασχοληθώ συγγραφικά με τον Ν. Μιχαλολιάκο. Τις προάλλες που τον έβλεπα να κοάζει στη Βουλή, σκεφτόμουν πως ο μόνος ηθοποιός που θα μπορούσε να τον υποδυθεί άψογα σε μια μαύρη κωμωδία είναι ο Δημήτρης Πιατάς.

Υπάρχει δικαιολογημένη βία;

Οχι, βέβαια! Η βία φέρνει πάντα βία. Η βία αποτελεί τη θρυαλλίδα της δημοκρατίας. Η γούνα των Ελλήνων έχει συχνά καεί από το εμφύλιο πνεύμα. Οποιος διαθέτει ιστορική συνείδηση, την απεχθάνεται σε οποιανδήποτε μορφή.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει να συνθέσει κάτι δημοφιλές από το 1980 και ο Λαζόπουλος είναι πρώην ηθοποιός, νυν λαϊκιστής». Σκληρές δηλώσεις...

Προφανώς ο Μίκης Θεοδωράκης (που όταν πήγα πριν από μερικά χρόνια να τον συναντήσω ένιωσα σαν να επρόκειτο να βρεθώ ενώπιος ενωπίω με τον Κολοκοτρώνη) είναι ο τελευταίος εν ζωή πατέρας του έθνους μας. Εκτός από το έργο του και η αφήγησή του παραμένει μαγευτική - εάν δεν ήταν συνθέτης, θα μπορούσε να έχει γίνει ένας συναρπαστικός συγγραφέας. Εκείνο που δήλωσα ήταν πως όσοι τον επικαλούνται για να στηρίξουν τις δικές τους θέσεις, πολύ αμφιβάλλω εάν γνωρίζουν και εάν αγαπούν τη μουσική του. Εχουν ακούσει άραγε την Τρίτη Συμφωνία, «για τον Πέτρο της ΕΠΟΝ», ή έστω την «Ελληνική Αποκριά»; Φοβάμαι πως ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι επί της ουσίας, δηλαδή καλλιτεχνικά, δημοφιλής. Και για τούτο δεν φταίει ο ίδιος αλλά η ελλειμματική παιδεία μας... Οσο για τον Λάκη Λαζόπουλο, πιστεύω πράγματι πως είναι ένας πρώην πολύ ταλαντούχος ηθοποιός.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
    bintelas@pegasus.gr

5. The Following 5 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (19-11-12), gnx (19-11-12), Ptboul (19-11-12), S8N (19-11-12), Κωνσταντίνος (18-11-12)

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    O κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά

Σε μια ακόμη μεγαλειώδη κυβίστηση, προέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είτε δεν μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ των συνιστωσών του, είτε έχει κρυφή ατζέντα για να ανελιχθεί στην εξουσία. Ό,τι κοροϊδεύει περισσότερο δηλαδή.

Πριν τις εκλογές του Ιουνίου μιλούσε ξεκάθαρα για μονομερή διαγραφή χρέους ενώ στενοί συνεργάτες του όπως ο Λαφαζάνης, πήγαιναν ακόμη πιο πέρα μιλώντας για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Μετά τις εκλογές οι… αιρετικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πετάχτηκαν στο καλάθι και άρχισαν να μιλούν κι αυτοί για επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Κάπου – κάπου πετούν βεβαίως και διάφορες κορώνες πιο σκληρές και πιο αντιευρωπαϊκές, αλλά τα λένε για εσωτερική κατανάλωση.

Και ξαφνικά ο Τσίπρας αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους και να γίνει πιο… θεσμικός. Από εκεί που έλεγε ότι θα επιστρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις με ένα νόμο κι από εκεί που έλεγε ότι μόνος δρόμος είναι η ρήξη και η ανατροπή, ξαφνικά το γύρισε στο… ζεϊμπέκικο. Άλλωστε, το σκληρό ροκ μπορεί να περνά στη Ρόζα και την ΑΚΟΑ, δεν περνά όμως στους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 ημέρες» λέει ο κ. Τσίπρας:

«Κοιτάξτε, εγώ στη Βουλή προχθές προσπάθησα να απαντήσω πάρα πολύ συγκεκριμένα. Τι θα έκανε, δηλαδή, μια κυβέρνηση με λαϊκή στήριξη για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, δίνοντας απαντήσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα. Προφανώς θέλουμε δανεισμό αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού. Και αυτός ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει. Ακόμη κι αν διαπιστώναμε ότι έχουμε εκτροχιαστεί, όπως σήμερα, για να φτάσουμε σε πρωτόγεννες πλεόνασμα αυτό θα απαιτούνταν 2,5 δισ., όχι 13,5 δισ. μέτρων που αποφάσισαν προχθές και θα τινάξει την ύφεση σε επίπεδα ρεκόρ. Επιπλέον η μονομερής αθέτηση της δανειακής σύμβασης από τη πλευρά των πιστωτών, θα είχε για αυτούς συνέπειες. Όλο τη προεκλογική περίοδο μας, κατηγορούσαν τα μνημονιακά κόμματα για ανευθυνότητα, επειδή εσκεμμένα παρερμήνευαν την ακύρωση του μνημονίου με τη μονομερή αθέτηση της δανειακής συμφωνίας. Τώρα όμως που αυτή αθετείται μονομερώς από τη πλευρά των δανειστών, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά».

Σαν να λέμε ότι η Κουμουνδούρου πάει να γίνει… Κολωνάκι. Πλήρης μεταστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Λέει ότι θέλει το δανεισμό αλλά θα επανεξετάσει τους όρους των δανείων. Πώς θα το κάνει αυτό; Μονομερώς; Θα ζητήσει μικρότερα επιτόκια ή ακύρωση του μνημονίου; Κι αν οι ξένοι του πουν «λεφτά τέλος» από πού θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τις οποίες μάλιστα σχεδιάζει να αυξήσει;

Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά.

απο το antinews...
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ....ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.

7. The Following User Says Thank You to joseph For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-11-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Ωραία λοιπόν εγώ συμφωνώ με όλα αυτά που λες, ότι σε γενικές γραμμές το δημόσιο είναι το άντρο της διαφθοράς και οι υπάλληλοι το κάνανε τσιφλίκι τους.
    Ποιός φταίει γι' αυτό; Μάλλον τα ζώα, τα τρωκτικά και οι άχρηστοι που τόσο εύκολα ταμπελιάζεις!
    Αμ όχι φίλε μου δεν είναι τόοοσο απλά τα πράγματα! Κομπιναδόροι υπάρχουν πολλοί δίπλα μας και δεν είναι άγιοι όλοι οι συναλλασόμενοι όπως και πολλοί υπάλληλοι. Δεν είμαστε Φιλανδία πως να το κάνουμε.

Rides
    2

Προεπιλογή

ολα αυτα τα προβληματα που βιωνουμε σημερα εχουν εμφανιστει απο την αρχαιοτητα και αναλυονται με μεγαλη λεπτομερεια στην πολιτεια του πλατωνα.
    ισως πανω απ ολα να φταιει οτι οι ικανοτεροι του τοπου θεωρησαν οτι δεν αξιζει να ασχοληθουν με τα κοινα.
    ετσι κατεληξε να μας κυβερνουν κατωτεροι, πραγματικα οι χειροτεροι, οι πιο ανικανοι, οι πιο αποτυχημενοι.

10. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Ptboul (19-11-12), S8N (19-11-12), Thomelef (19-11-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα έτσι ακριβώς είναι, απλά στους κυβερνώντες πρόσθεσε και τις μαριονέτες τους, τους συνδικαλιστές που μόνο για το καλό του κλάδου τους δεν ενδιαφέρονται.

12. The Following 2 Users Say Thank You to micz For This Useful Post:

Panos 316T (19-11-12), Thomelef (19-11-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο micz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδώ συμφωνούμε απόλυτα έτσι ακριβώς είναι, απλά στους κυβερνώντες πρόσθεσε και τις μαριονέτες τους, τους συνδικαλιστές που μόνο για το καλό του κλάδου τους δεν ενδιαφέρονται.
    ωραια χαιρομαι που συμφωνησαμε, αλλα θελω να σχολιασω κατι ακομα:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο micz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κομπιναδόροι υπάρχουν πολλοί δίπλα μας και δεν είναι άγιοι όλοι οι συναλλασόμενοι όπως και πολλοί υπάλληλοι. Δεν είμαστε Φιλανδία πως να το κάνουμε.
    αυτη τη λογικη του συμψηφισμου ποτε δεν την καταλαβα.

δηλαδη οταν αναφερουμε ενα εγκλημα η απαντηση ειναι: τι να γινει, δεν ειναι το μονο, υπαρχουν και αλλου χειροτερα.

αυτη ειναι η νοοτροπια που μας διαβρωσε σταδιακα και μας κατεστησε απλα παρατηρητες ολων των αισχρων καταστασεων που βιωναμε και βιωνουμε καθημερινα.
    σε ολα να βρισκουμε ενα αλλοθι, οχι δεν ειμαστε εμεις μονο λαθος, ειναι και αλλοι, και επειδη ειναι και αλλοι, αυτο μας δινει το δικαιωμα να ειμαστε κι εμεις!
    δεν ειμαστε οι μοναδικοι αλλωστε! αυτο φτανει!

μολις καταλαβα λοιπον οτι δεν ειναι το δημοσιο το μονο στραβο αυτου του συμπαντος, υπαρχουν και αλλου προβληματα, καποια ισως μεγαλυτερα!
    για το λογο αυτον δεν θα ξαναμιλησουμε για τα του δημοσιου εως οτου φτιαχτουν ολα τα υπολοιπα.
    μολις γινει αυτο (ποτέ), ε ενταξει θα μπορεσουμε να κουβεντιασουμε και για το δημοσιο και να απαιτησουμε σεβασμο και ορθολογισμο γι αυτα που πληρωνουμε...

καλο μας βραδυ...

Rides
    1

Προεπιλογή

Οκ εγώ δεν είπα να μην μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του χρέους μας, τον δημόσιο τομέα, φυσικά και είναι βαθιά άρρωστος. Απλά με το να καταφερόμαστε σε κάθε post και όλη την ώρα, χωρίς να λέμε τίποτα άλλο, βρίζοντας συγκεκριμένους κλάδους συνανθρώπων μας, ε και αυτό δεν είναι κομμάτι κουραστικό;
    Πρόσεξε δεν αντιδικούμε απλά συζήτηση να γίνεται.

Rides
    0

Προεπιλογή

Με ένα συστημα μετρησης αποδοσης και αξιολογησης θα μπορουσαν να εχουν λυθει πολλα από τα προβληματα του δημοσιου κλαδου.
    Η θεσπιση ελαχιστης αποδοτικοτητας και η καταγραφη της παραγωγικοτητας ειναι παλια τακτικη στον ιδιωτικο τομεα.
    Δεν βλεπω γιατι ειναι ακομα εκτος της πρακτικης του δημοσιου τομεα ένα τετοιο συστημα.

Για αυτο ο παρανομος ιδιωτης παταει στον ανεπαρκη δημοσιο που ειναι προΪον του κενου διοικησης, της ελλειψης διαδικασιας και του νομοθετικου κυκαιωνα και ολοι μαζι δημιουργουν το προβλημα.

Η διαβρωση ειναι στους θεσμους.
    Τα προϊοντα της ειναι η αναποτελεσματικοτητα και η μετριοτητα.

Οπως τα μαϊμουδακια στο κλουβι με τις μπανανες. (Βαριεμαι να το γραφω ψαχτε το στο ιντερνετ, ενδιαφερον πειραμα αλλωτριωσης)

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

16. The Following 8 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

GiannisRob (19-11-12), Leonidas_E39 (19-11-12), Panos 316T (19-11-12), pilot (19-11-12), S8N (19-11-12), Samaro (19-11-12), Stathis (19-11-12), Thomelef (19-11-12)

Σελίδα 61 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 1151596061626371 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP