535xi (29-10-12)
διαβάστε και φρίξτε, εγώ δεν τα γνώριζα αυτά.
Του Γιώργου Κράλογλου
Δείτε το χάλι μιας χώρας που ζητάει επενδύσεις. Η νομοθεσία στις μεταφορές επιτρέπει σε Εταιρίες να χρησιμοποιούν δικά τους φορτηγά μόνο όταν τα εμπορευματοκιβώτια είναι γεμάτα. Όταν αδειάσουν πρέπει αναγκαστικά να γυρίσουν πίσω με φορτηγό δημόσιας χρήσης. Και το δικό της Ι.Χ. φορτηγό να επιστρέψει χωρίς φορτίο!!!
Η χαριστική νομοθεσία για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης εφαρμόσθηκε το 1991 και συμπληρώθηκε με το παραπάνω «δώρο» το 2008. Τότε που υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα άλλαζε το κράτος...
Το 2005 που θα ξεκινούσε... ο εκσυγχρονισμός του κράτους oι πολιτικοί «προστάτες» των φορτηγατζήδων εκτός από την σκανδαλώδη διατήρηση του κλειστού επαγγέλματος τους έκαναν και ένα έκτακτο δωράκι... Απαγόρευσαν στις ιδιωτικές εταιρίες ταχυμεταφορών να χρησιμοποιούν δικά τους φορτηγά πάνω από 4 τον. όπως μέχρι τότε. Εξαίρεσαν βεβαίως τα κρατικά ΕΛΤΑ υπό την «απειλή» των συνδικαλιστικών συντεχνιών.
Το «δωράκι» έγινε με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (μπας και την αμφισβητήσουν οι επόμενοι υπουργοί) αλλά έλειπε κάτι πολύ βασικό. Το σκεπτικό του υπουργείου που οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Ο κλάδος των ταχυμεταφορών ζήτησε να μάθει γιατί έγινε αυτό και τι σκοπό εξυπηρέτησε εκτός από τα συμφέροντα των φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Μέχρι σήμερα, μετά από 7 χρόνια, κανείς δεν ξέρει τι και πως έγινε. Και ο ένας πολιτικός τα ρίχνει στον άλλο.
Διατηρήθηκε δηλαδή μια γενική σιωπηρή πολιτική συμφωνία αφού οι κυβερνήσεις από το 2005 μέχρι σήμερα «εξυπηρέτησαν» (από κοινού) την συντεχνία των φορτηγατζήδων. Η δε αντιπολίτευση της αριστεράς δεν είχε λόγο να τα βάλει με ένα «λαϊκό κλάδο προς όφελος ιδιωτικών εταιριών...».
Δεν διάλεξα τυχαία το θέμα των επαγγελματικών συντεχνιών στις μεταφορές. Την 1η Ιανουαρίου 2013 καταφθάνει ο πέλεκυς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την μορφή οδηγίας και επιβάλλει στην Ελλάδα πλήρη απελευθέρωση και των ταχυδρομείων.
Αυτό σημαίνει τέρμα στις μονοπωλιακού χαρακτήρα διατάξεις υπέρ των ΕΛΤΑ και κατάργηση κάθε νόμου ή υπουργικής απόφασης που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.
Πρόκειται για την οδηγία που θα προστεθεί στις προηγούμενες για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, του φυσικού αερίου, των επαγγελμάτων, των αδειών πάσης φύσεως επαγγελματικών οχημάτων και της χρήσης κάθε μορφής καυσίμου.
Θα μου πείτε ότι για την Ελλάδα (όπως αποδείχθηκε μέχρι σήμερα) όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» που αφορούν μόνο τους «κουτόφραγκους» της Ευρώπης. Και βεβαίως όχι τους Ελληναράδες πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι «ταγμένοι» να προστατεύουν τα κρατικά μονοπώλια.
Ας νομίζουν όμως ότι όλα θα μείνουν έτσι.
Από εδώ και στο εξής δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα για τους πολιτικούς που προσφέρουν «προστασία» και στις επαγγελματικές συντεχνίες.
Από το 2013 οι καταγγελίες για παράβαση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πέφτουν βροχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χίλιες δύο υποθέσεις του χώρου ενεργείας, κίνησης, επαγγελμάτων, συγκοινωνιών, μεταφορών αλλά και παιδείας.
Ελληνικοί και ξένοι όμιλοι της Ελλάδας επιμένουν ότι δεν πάει άλλο.
Ας δούμε όμως σήμερα μόνο αυτές που αφορούν τις μεταφορές γενικά και την «πολιτική προστασία τους» που θα απασχολήσει και το δικαστήριο του Λουξεμβούργου εντός του 2013. Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών δεν έχουν επίσης δικαίωμα να χρησιμοποιούν στα φορτηγά τους ,ως καύσιμο, το Diesel της νέας τεχνολογίας όταν κυκλοφορούν στο κέντρο των πόλεων...
Εκεί δηλαδή ακριβώς που χρειάζεται για περιβαλλοντικούς λόγους!!! Υποχρεώνονται να επιβαρύνουν το κόστος τους σε όφελος των φορτηγατζήδων. Γιατί, αντίθετα, επιτρέπεται η χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου στα φορτηγά των ΕΛΤΑ, στα ταξί και στα φορτηγά δημόσιας χρήσης!!!
Πάμε παρακάτω.
Ξένες και ελληνικές εταιρίες που κάνουν εξαγωγές μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα εκτός Ελλάδος με δικά τους φορτηγά. Αλλά αν μια θυγατρική τους στο εξωτερικό θέλει να στείλει εμπορεύματα στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο φορτηγό που βρίσκεται εκεί της το απαγορεύει η ελληνική νομοθεσία!!!
Οι εταιρείες πετρελαιοειδών δεν έχουν δικαίωμα να διαθέτουν όσα βυτιοφόρα καυσίμων θέλουν αλλά ένα συγκεκριμένο αριθμό. Αλλά και αυτό θα το εγκρίνει το κράτος.
Αν θέλουν κι άλλες μεταφορές θα πρέπει να πληρώνουν αναγκαστικά βυτιοφόρα Δ.Χ.
Το «καθεστώς» είναι γνωστό και ισχύει από χρόνια. Το άγνωστο είναι ότι θα έλθουν οι πανταχούσες στο κράτος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήρια.
Οι Ελληνικές Εταιρίες Ενοικίασης Αυτοκινήτων δεν επιτρέπεται να έχουν φορτηγά να τα ενοικιάζουν αλλά ούτε επαγγελματικά αυτοκίνητα με οδηγό για επαγγελματική χρήση από Εταιρίες. Τις γνωστές λιμουζίνες με σοφέρ που συναντάμε σε όλο τον πλανήτη μέχρι και στην Αφρική.
Εμείς στο Ελλάδισταν όμως δεν πρέπει να χαλάσουμε την επαγγελματική «σούπα» στους ταξιτζήδες.
Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να σταθούν άλλο και δεν θα σταθούν. Η χώρα ή θα γίνει Ευρωπαϊκή ή ας κλείσει, μαζί με τα επαγγέλματα, και τα σύνορά της.
Και ας το πάρουμε απόφαση ότι τελειώσαμε.
Πηγή:www.capital.gr
![]()
και επειδη η επικαιροτητα δεν ειναι μονο φοροι και μετρα
Πούλησε την παρθενιά της στο Διαδίκτυο Εναντι… 780.000 δολαρίων
Η Καταρίνα Μιλιορίνι είναι μία γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει πολλά, χάνοντας κάτι!
Για την ακρίβεια η 20χρονη Βραζιλιάνα φοιτήτρια πούλησε την παρθενιά της μέσω Διαδικτύου έναντι 780.000 δολαρίων!
Η κοπέλα ξεκίνησε αυτή την ιδιότυπη διαδικτυακή δημοπρασία πριν από λίγες εβδομάδες και ο «τυχερός-άτυχος» που κέρδισε είναι ένας Ιάπωνας που εμφανίστηκε με το όνομα «Νάτσου».
Ο Νάτσου κατάφερε να νικήσει άλλους πέντε διεκδικητές του «τροπαίου» πληρώνοντας πολύ ακριβά, καθώς για να κερδίσει, η «τιμή» της Καταρίνα εκτοξεύτηκε από τα 190.000 στα 780.000 δολάρια!
Τα νέα δυστυχώς δεν ήταν τόσο καλά για έναν άντρα που επίσης προσπάθησε να πουλήσει την παρθενιά του. Ο Αλεξ Στεπάνοφ κατάφερε να «πιάσει» μόλις 3.000 δολάρια από μία γυναίκα από τη Βραζιλία με το ψευδώνυμο «Νένε Μπ.».
Πάντως όσον αφορά τα κίνητρα της Καταρίνα που κέρδισε το ιλιγγιώδες ποσό των 780.000 οι απόψεις διχάζονται. Η ίδια δηλώνει ότι θα διαθέσει το 90% των χρημάτων σε φιλανθρωπίες, ωστόσο οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής δημοπρασίας μιλούν για μία γυναίκα που φαινόταν να χρειάζεται οπωσδήποτε τα χρήματα. Το θέμα όμως πήρε διαστάσεις στη Βραζιλία και μία δήλωσή της περί φιλανθρωπικών σκοπών μοιάζει τώρα να έχει «εγκλωβίσει» την κοπέλα…
Η Καταρίνα είχε δηλώσει ότι θα δώσει τα χρήματα για να χτιστούν κατοικίες για άπορες οικογένειες στην πόλη Σάντα Καταρίνα, από όπου και κατάγεται. Μάλιστα έχει δηλώσει ότι παρά το γεγονός ότι έβγαλε τον εαυτό της στο «σφυρί», η ίδια πιστεύει στην αγάπη και βρήκε αυτή την ευκαιρία για να κάνει μια θετική διαφορά σε αυτόν τον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση της Καταρίνα εντάσσεται σε ένα αυστραλιανό πρότζεκτ που θα περιλαμβάνει κινηματογράφηση της σεξουαλικής πράξης ώστε να δημιουργηθεί στη συνέχεια ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ζητούνται παρθένες». Για τον ίδιο σκοπό έβγαλε την παρθενιά του προς πώληση και ο Στεπάνοφ, ωστόσο φαίνεται πως οι γυναίκες δεν τσίμπησαν...
Η Καταρίνα θα λάβει αμοιβή και για το ντοκιμαντέρ, ύψους 20.000 δολαρίων.
Ο νικητής της δημοπρασίας θα περάσει από εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ η ερωτική πράξη θα γίνει στον «αέρα», μέσα σε ένα αεροπλάνο που θα ξεκινήσει από την Αυστραλία με προορισμό τις ΗΠΑ.
Η χρήση προφυλακτικού είναι υποχρεωτική, και η Καταρίνα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να αποδείξει ακόμα και στον πλέον δύσπιστο ότι δεν έχει έλθει κατά το παρελθόν σε ερωτική επαφή.
Πηγή protothema.gr
Panos 316T (25-10-12)
Δείτε τι λέει το Πρώτο ΘΕΜΑ για τη χθεσινή συνέντευξη Μπογδάνου στο Μιχαλολιάκο, τρελό κράξιμο στον (προσφάτως γνωστό από τον ξυλοδαρμό του) συνάδελφό τους:
https://www.protothema.gr/politics/article/?aid=232261
Είδατε τη συνέντευξη????
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Bazil Van Sinner (25-10-12), Panos 316T (25-10-12)
γελοιος δημοσιογραφισκος αναλωθηκε στα γνωστα, να ρωταει τι εγραφαν στα περιοδικα πριν 20-25 χρονια, πως χαιρετανε, πως περπατανε, πως κλανουνε κλπ.
για την ταμπακιερα τιποτα φυσικα.
θα μπορουσε θετοντας σωστες ερωτησεις να παρει απαντησεις και να εκθεσει πραγματικα το μιχαλολιακο και την ιδεολογια του αν αυτο ηταν το ζητουμενο του.
μαλλον ομως ουτε αυτο ηταν το ζητουμενο, ετσι οπως φαινεται αυτο που τον ενδιεφερε (και μεχρι εκει που ειχε ικανοτητα να φτασει) ηταν να γινει γνωστος και να συζητηθει αναμασωντας την ιδια τροφη.
αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο πλεον δεν ειναι τα παχια τα λογια, απο αυτα εχει χορτασει.
αυτο που ενδιαφερει ειναι οι λυσεις και, καλως ή κακως η χρυση αυγη σε καποια θεματα εχει προσφερει λυσεις.
γι αυτο βρισκει λαϊκα ερεισματα και ανεβαινει συνεχως.
οταν το ηλικιωμενο ζευγαρι στην κυψελη βλεπει οτι οι μονοι που μπορουν να του προσφερουν μια υποτυπωδη προστασια ειναι μερικοι χρυσαυγιτες, θα ψηφισει με χερια και με ποδια, δεν πανε να λενε ολοι πως χαιρεταγε ο μιχαλολιακος ή αν εγραφε υμνους για τα βαφεν ςς στα νιατα του.
ειναι τραγικο αλλα οπου υπαρχει κρατικο ελλειμα μοιραια αργα ή γρηγορα καποιος θα το καλυψει.
ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο αυτο.
αν υπηρχε σωστη μεριμνα για ολα αυτα τα θεματα τα οποια κανουν τη ζωη των κατοικων στο κεντρο ανυποφορη, δεν θα υπηρχε καμια αναγκη για τη χρυση αυγη και για κανενα αντιστοιχο κομμα.
οπως φανεται η ψηφοφοροι της χρυσης αυγης ξερουν πολυ καλα τι και γιατι ψηφισαν αντιθετα με τους ψηφοφορους του συριζα και των ανεξαρτητων ελληνων (βαζω τα κομματα με τη ραγδαια ανοδο).
το τσουρμο του συριζα ειναι τα σκουπιδια της αριστερας.
Για χρονια καρκινοβατουσαν μεσα και εξω απο τη Βουλη.
Οταν ολοι αηδιασαν με τους ΝΔΠΑσοκους, αντι να ψηφισουν το κομμα των Κυνηγων ή το Κομμα των Βαρελοφρονων, το Κομμα του Βεργη, κλπ ψηφισαν Συριζα.
Αυτοι νομισαν οτι τους ψηφισαν για τις αρλουμπες που λενε!
Νομιζουν οτι τους θεωρει ο κοσμος αξιους να κυβερνησουν! χαχαχααχαχαχα
Απλα ο Συριζα εκτος απο καταφυγιο των κακων Πασοκων ειναι ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ της ψηφου μας και τιποτα αλλο.
(αντιστοιχα ισχυουν και για τον ταγμενο...)
deepBLUE (25-10-12), EVERGET (25-10-12), fast-enough (26-10-12), GiannisRob (25-10-12), GM6 (25-10-12), katsaraios (29-10-12), saulm3 (25-10-12), Κωνσταντίνος (25-10-12)
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
aristent (25-10-12), Bazil Van Sinner (25-10-12), EVERGET (25-10-12), katsaraios (25-10-12)
Εγώ τώρα από το λινκ του Νάσου είδα τη συνέντευξη.Πάντως έχει πλάκα ο δημοσιογράφος,που σε πολλές περιπτώσεις που του την "λέει" ο μιχαλολιάκος,δεν απαντάει αλλά επανέρχεται μετά από λίγο αφού ξεκάθαρα τον ενημερώνουν οι από "πάνω".Γελοίο τυπάκι.
Αρχικό μήνυμα απο 850CSI
aristent (25-10-12), EVERGET (25-10-12), katsaraios (25-10-12), Panos 316T (25-10-12), Thomelef (25-10-12)
όχι για δημοσιογράφος, για να αγορεύει σε καφενείο ξεχασμένου χωριού σε 75άρηδες, για να λένε...τι έξυπνο παιδί, τι ωραία που τα λέει.
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Lambros46 (25-10-12)
ειναι τραγικο αλλα οπου υπαρχει κρατικο ελλειμα μοιραια αργα ή γρηγορα καποιος θα το καλυψει.
ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο αυτο.
αν υπηρχε σωστη μεριμνα για ολα αυτα τα θεματα τα οποια κανουν τη ζωη των κατοικων στο κεντρο ανυποφορη, δεν θα υπηρχε καμια αναγκη για τη χρυση αυγη και για κανενα αντιστοιχο κομμα.
απλα τα πραγματα!!!
Ειδα την συνεντευξη,αντιπαθω το ΣΚΑΙ και τους δημοσιογραφους του,οπως και τους περισσοτερους των μεγαλων καναλιων.
Πιστευω πως σκοπιμα μπηκε ο Μπογδανος και οχι καποιος αλλος,οπως επισης πιστευω οτι ηταν και μεσα στη συμφωνια τους!Δεν νομιζω, για παραδειγμα,να καθοταν ο Μιχαλολιακος στον Ευαγγελατο,ουτε για πλακα...
Ειχε καποιες στοχευμενες ερωτησεις αλλα το χανε στην πορεια,οπως χανει το δικιο του ο κερατας που εχει ΗΔΗ κερατωσει!
και οι μεν...και οι δε....και οι παραδε ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!![]()
Panos 316T (25-10-12)
Την εκπομπη την σχολιαζαμε απο το σαουτμποξ με τον ντιμπλου και τον σπαρο,εγω εχω να πω πως οσο σιχαινομαι τα φασιστακια αλλο τοσο χαιρομαι να ξεφτυλιζονται τετοια ξεπεταρουδια κατευθυνομενα βληματακια δημοσιογραφοι..τον εκανε ρομπα γιατι ισως δεν ειχανε απεναντι του καποιον καλυτερο πιο εμπειρο που προφανως δεν θα ρωταγε απο το κοντρολ![]()
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Panos 316T (25-10-12), spar@ (25-10-12)