ριξε μια ματια εδω
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E90)
οι διαφορες που γνωριζω ειναι στις γρυλιες(καρδιες)και στα πισω φαναρια που εγιναν led
![]()
ριξε μια ματια εδω
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E90)
οι διαφορες που γνωριζω ειναι στις γρυλιες(καρδιες)και στα πισω φαναρια που εγιναν led
![]()
Vasilis (19-10-12)
Πολύ περιληπτικά.
Τέλη του 2005.
Τέλη του 2007 αντικαταστάθηκαν οι κινητήρες στα 4κύλινδρα με τους e.d. και αρχές 2008 περίπου βγήκε και το fl μοντέλο.
Οι διαφορές είναι στους κινητήρες (πχ ο 2λιτρος από 150 άλογα πήγε στα 170) και οπτικά κάτι μικροδιαφορές στο εσωτερικό κι εξωτερικά διαφορετικοί προφυλακτήρες μπρος πίσω, φανάρια μπρος πίσω, καπό και καθρέφτες.
Προσωπικά, πίσω θεωρώ πιο όμορφο το fl αλλά οι υπόλοιπες αλλαγές δεν μ'αρέσουν.
Ως προς τους κινητήρες, υπάρχει κάποια μικρή βελτίωση σε επιδόσεις και οικονομία αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα αξιοπιστίας (πολλαπλασιαστές κυρίως που αντικαταστάθηκαν βέβαια σαν κωδικός αλλά στο μέλλον θα φανεί αν λύθηκε εντελώς το θέμα) που στα προfl δεν υπήρχαν.
Αυτά τα ολίγα.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Vasilis (19-10-12)
Συμπεθερε οι λύσεις για σένα ειναι δυο και κατα τη γνώμη μου οι πιο σωστές και εξηγω :
Το θέμα σου ήταν ειναι ένα αμάξι με χώρους γενικά με τέσσερις πόρτες οικογενειακό !!
Και αποσκευές αλλα και καμπίνα μια και το πρόβλημα ειναι πως η γυναίκα όταν κάθεται μαζί με τη κόρη πίσω στο ταξίδι ψιλοζοριζεται γιατι ειναι στενά .
Κατανοητό όμως η κόρη μια και μεγαλώνει θα στρώσει απο πλευράς ανακατοσουρας που νιώθει στο ταξίδι αυτο σημαίνει πως η γυναίκα οσονουπω θα ξανάρθει μπροστά .
Αρα μπορείς να μείνεις και με το ίδιο αμάξι που τόσο χρήμα μεράκι και κόπο έχεις ρίξει ειναι κρίμα να παει στραφι .
Πέρα απο αυτο το γουστάρει η μικρή με τρέλα αλλα και εσύ ασχέτως αν προσπαθείς να παραμυθιαστεις(γιατι αυτο κανεις)
Κομπρεσσορας ολοκαίνουργιος φρένα το ίδιο οθόνες μπρος πίσω κλπ κλπ.
Παμε στο θέμα χώρου αποσκευών :
Για να μεταφερεις το καλοκαίρι πράγματα για τρεις μήνες για να πας στο νησί ακομα και νταλίκα να είχες δε θα σε έφταναν οι χώροι !!
Αρα, καταλήγουμε στον ίδιο τροπο αποστολής αποσκευών στο νησί με αυτόν που χρησιμοποιείς μέχρι τώρα .
Πάμε τώρα στη λύση 316 .
Τι νομίζεις πως θα κερδίσεις πέρα του σήματος και ασφαλείας που ειναι ένα θέμα ,αλλα εσυ έβαλες τα 2000cc και πάλι στο παιχνίδι .
Θα σε καλύψει περισσότερο το 316 ;
Δε νομίζω.
Αρχικά παίρνεις κατι μεταχειρο ενώ το δικό σου το έχεις απο κούτα και το γνωρίζεις όσο κανένας άλλος.
Απο χώρους σε σχέση με το cabrio ,Οκ μια βαλίτσα παραπάνω ε και ;
Ελυσες το πρόβλημα ;
Αφού είπαμε για το καλοκαίρι θες φορτηγό
Η πιστεύεις πως θα χωρέσεις κανένα ποδήλατο στο πορτμπαγκαζ ;
Απο χώρους μέσα ;
Οκ θα κάθετε η γυναίκα σου λίγο πιο άνετα πίσω μη νομίζεις όμως τρομερές διάφορες .
Στο λέω γιατι και γω είχα το xi και κατι ξέρω.
Απο πλευράς δύναμης και τραβηγματος ;
Θα φας τα λύσσακα σου φίλε και όταν το φορτώσεις και με κλίμα ανοικτό να δεις τι όμορφα που θα περνάς !!
Δεν εχω κατι με το 316 προς θεού οτι το υποτιμω απλά με ότι είχες μέχρι τώρα και με τα στανταρ σου απλά θα το μετανιωσεις γρήγορα .
Ακυρο λοιπόν το 316.
Αρα οι λύσεις ειναι 2 όπως προανέφερα .
Η κρατάς το cabrio Η πας για ένα Ε60 520 που δεν εχει καμμια σχέση πουθενά με το 316 μα πουθενά και ειναι το απόλυτο οικογενειακό μια και για οικογενειακό μιλάς !!!
Τι θες χώροι μέσα ,χώροι αποσκευών 580 λίτρα αν δε κάνω λάθος !!!
Και ποδήλατο θα βάλεις
Ομως το σπουδαιότερο ειναι πως παίρνεις το μοτέρ με το κομπρεσσορα και τα φρένα όπως ειναι και τα κοτσαρεις πάνω και χεχε εδω είμαστε πάλι φιλαράκι μου !!!
Δεν έχεις χάσει δραχμή απο το κομπρεσερ που εσκασες 7+ για να το αποκτήσεις αλλα ούτε και απο τα φρένα που έδωσες αλλα 2500
Θα έχεις ένα τούμπανο γρήγορο όπως το θες και θα το χαίρεσαι κάθε ώρα και στιγμή !!!
Α,και βάλε πίσω και 4 άτομα να κάτσουν !!!!
Και φόρτωσε ότι θες ,όχι ότι πάλι δε θες φορτηγό για το καλοκαίρι αλλα 580 λίτρα κανένα απο αυτά που λες δεν εχει
Ετσι λοιπόν πουλάς το καμπριο χωρίς να έχεις χάσει χρήμα τουλάχιστον απο τα μπαξίματα και πιο εύκολα θα πουληθεί και το χρήμα θα μείνει .
Για μένα αυτές ειναι οι λύσεις φίλε μου η κρατάς αυτο που έχεις η πας στο
E60 και είσαι κύριος,άνετος, και γρηγορος όπως πριν .
Πρόσεχε τι θα κάνεις γιατι αν το μετανιωσεις τότε θα ειναι αργά και θα θες τα δίπλα για να ξαναβρεθεις στη προηγούμενη κατάσταση .
Πιστεύω πως σε ξέρω καλα και πως τώρα απλά σε εχει πάρει απο κάτω και ψιλοπαραμυθιαζεσαι κατι που θα το καταλάβεις όταν θα ειναι αργά και θα φρικαρεις.
Οκ καταλαβαίνω σου αρέσει η ιδεα πως θα αγοράζεις κατι καινούργιο αλλα μεταχειρο και όχι κουτα όπως ειναι η δική σου μπουμπου !!!
Και για να στη σπασω λίγο κοιτά πόσο γρήγορα αλλάζεις βάρκα όταν σε ρωταγα αν είσαι σίγουρος για την αγορά αυτή
Η βάρκα σου βέβαια ειναι ολοκαινουργια και θαύμασα το τροπο που τη περιποιοσουν το καλοκαίρι (κατι που εγω δε θα έκανα σε τέτοιο βαθμό )που όμως πας γι'αλλη .
Αυτα είχα να πω σαν Φιλος αλλα πάντα και σαν τρίτος που τα βλέπει απο τη δική του οπτική γωνία .
Με καλη τίμια και φιλική διάθεση !!!
www.deepbluebeachbar.com
Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
************** Click on the link: ****************
https://www.paliochori.com/vt/deepblue
aristent (19-10-12), bill_m3 (19-10-12), hades7 (19-10-12), jimdros (20-10-12), katsaraios (20-10-12), Kostas_1 (20-10-12), Lambros46 (19-10-12), Leonidas_E39 (20-10-12), Nino (20-10-12), nuovo.. (19-10-12), PANOS-E60 (20-10-12), S8N (20-10-12), scania124 (20-10-12), Vasilis (19-10-12), Vassilis ///M (19-10-12)
....εαν δε σε επεισε ο Ντιμπλου.....να παρεις Ε60 δεν θα σε πεισει κανενας!!!
Βαγγελη, πολυ ωραιες οι αποψεις σου πανω στο θεμα του Βασιλη.![]()
ωραια τα λες συμπε!
συμφωνω...
μ αυτο το γ@μηδι το σημα που θα σκαει καθε χρονο κ γω θα φορτωνω?τι θα κανουμε?θα μου πεις ειναι μονο αυτο...?οκ!
δεν ειναι μονο αυτο ομως καλε μου φιλε κ τα ξερεις κ συ απο πρωτο χερι!
ασφαλειες,συντηρηση,καυσιμ α κλπ.!
ασε που αν ειναι να φτασω στα 11-13000 τουλαχιστον για να παρω 5αρα (αγνωστου προελευσεως κ ποιοτητας) θα χωσω κ αλλα για μετατροπη παλι απο το γαμπριο κ θα φτασω τα 15 με 16!!!
ε σορυ ρε φιλε...μπεμβεδακιας μπεμβεδακιας ,αλλα προτιμω το C180 1600cc που το βρισκω με 15-16000 κ ας αλλαξοπιστησω!!!
θα επανελθω αυριο...δριμυτερος ,γιατι σημερα ειμαι χωμα απο το DISNEY ON ICE με την πριγκηππεσα!
φιλια!![]()
...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!
Βασίλη ασε μην γράφεις αλλα ο αθανατος στα είπε όλα μα όλα έτσι ακριβώς είναι.μην κανεις βλακεία που θα την μετανιωσεις
αντε γεια...
Καλύτερα απ΄ότι τα είπε ο Βαγγέλης, δεν λέγονται!!!
+1000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000
[QUOTE=Driver M;326185]Εγώ έχω 55.000χλμ και δεν είχα το παραμικρό θέμα.
Και άλλους 2 γνωστούς που έχω με το ίδιο αμάξι και ο ένας κοντεύει τα 100.000 και δεν είχαν κανένα θέμα με πολλαπλασιαστές ή τίποτ'άλλο μηχανικό.
Δεν εχω λογο να μην το πιστεψω εγω σου ειπα την δικια μου εμπειρια
Μόνο κολώνα τιμονιού έχει βγάλει σ'εμένα που είναι πολύ συχνό πρόβλημα στις προφλ Ε90, κατά τ'άλλα το αμάξι μασίφ.
επειδη και εγω εχω ε90 του 2007 προφλ πιστευω οτι δεν ειναι το μοναδικο του προβλημα εχει θεμα με τις ηλεκτ/κες κλειδαριεσ που τα ανακαλεσαν,εχει θεμα με τον πισω αξονα που ακουγεται κατι σαν να σερνει και δεν μπορουν να βρουν τι εχει (και αυτο στο λεω γιατι οποιον βρω με ε90 τον ρωταω και η επιτυχια ειναι 100%)αλλα η BMW λεει οτι ειναι λαστιχα και ολοι μας το τρωμε ειχε θεμα με τον τεντωτηρα της καδενας αν δεν κανω λαθος και αν κανω διορθωστε με γιατι δεν τα παω καλα με τα μηχανικα με τα πισω παραθυρα εκτος και αν μιλαμε μονο για κινητηρες που οκ δεν εχω ακουσει τιποτα πραγματικα η αληθεια ειναι οτι μπιελα δεν ακουσα να χτυπαει κανενα
Για την κατανάλωση μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.
Τόσα συστήματα έχει και καλά το e.d. και η διαφορά είναι μηδαμινή?
Τότε νομίζω ότι λόγω αξιοπιστίας και μικρότερου κόστους απόκτησης ίσως αξίζει καλύτερα μια προφλ Ε90 με τον Ν46 παρά μια προφλ με τον e.d.
Για τις φλ πάλι αλλάζει το θέμα καθώς τα πίσω φώτα είναι πολύ πιο όμορφα, αν και πάλι υπάρχει το θέμα του κόστους και της αξιοπιστίας.
Για την καταναλωση εχω αποψη γιατι καθε σαββατοκύριακο κανω Βολο Αθηνα με 40-43 λιτρα πηγαινε-ελα με 130χλμ σταθερα και το ιδιο δρομολογιο φιλος με e.d και η διαφορα μας ειναι μηδαμινη εως καθολου τωρα εκτος αν θεωρουμε διαφορα το λιτρο στα 320χλμ περιπου που κανουμε
Στις επιδόσεις πάλι νομίζω πως υπάρχει διαφορά γύρω στο 1 δεύτερο παντού.
τοσο ειναι περιπου αλλα δεν ειναι αισθητη αυτο εννοω![]()
ΚΩΣΤΑΣ
Αν κι αλλαξε η συζητηση θελω να σναφερω πως τα σερβις σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο Mercedes ειναι απλησιαστα. Στην ιδια αντιπροσωπεια που πηγαινει ο tsakirakos το δικο του πηγαινε και ο πατερας μου το δικο του. Ναι λαδια και φιλτρο 120 ευρω. Οταν φτασει ομως το μεγαλο σερβις δε χαριζουν. Δε ηταν λιγες οι φορες που πληρωσε 700 ευρω. Εχω και τα τιμολογια. Χρεωσεις για εργασια ηταν απλα στο Θεο.
S8N (20-10-12)
520 λίτρα αν δεν κάνω λάθος είναι το πορτ μπαγκάζ της Ε60.
460 είναι της Ε90.
Αισθητή διαφορά αλλά δε νομίζω ότι είναι καθοριστική.
Οι χώροι της Ε90 πίσω επίσης είναι πολύ μεγαλύτεροι απ'ότι της Ε46, ιδίως της κάμπριο.
Γενικά, για κάποιον οικογενειάρχη μ΄ένα παιδί θεωρώ ότι η Ε90 είναι υπερεπαρκής κι επίσης κινείται πιο άνετα απ'την Ε60 λόγω μικρότερου βάρους (150 κιλά πάνω κάτω) κι έχει και πιο σπορ οδική συμπεριφορά.
Βέβαια, αν το θέμα είναι να τοποθετηθεί ο κομπρέσσορας, τότε σίγουρα η 520 με τον 6κύλινδρο είναι μονόδρομος αφού στην 4κυλινδρη Ε90 δεν μπαίνει.
Κατά τ'άλλα όμως, αν μιλάμε για εργοστασιακές καταστάσεις, πιστεύω ότι για μονομελή οικογένεια οι χώροι της Ε90 αρκούν σίγουρα.
Δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά με την Ε60 άλλωστε.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Vasilis (20-10-12)