Δεν ξέρω αν αναφέρεστε σε αυτό που ανέφερα, για εισαγωγή αυτοκινήτου....
Αλλά η αγγελία που έβαλα είναι ήδη εξωτερικού.
Τα αυτοκίνητα που πωλούνται εδώ σε πετρέλαιο είναι πολύ λίγα, και φυσικά δεν υπάρχει επιλογή για 335d, 535d....
άλλωστε τα αγαπημένα μας bmw δεν κατασκευάζονται εδώ καθώς και ότι ανταλλακτικό θα χρειαστούμε θα είναι πάλι εισαγωγής.
^ εισαγωγής είναι τα αυτοκίνητα, αλλά τα χρήματα από αγορά μεταχειρισμένου στην ελλάδα πηγαίνουν στον έλληνα κάτοχο (που μπορεί να το δίνει επειδή τα έχει ανάγκη - και που μπορεί στη θέση του να είμασταν εμείς)
Αντίστοιχα, τα χρηματα από το μεταχειρισμένο στη γερμανία πηγαίνουν στον γερμανό ιδιοκτήτη/μαντρά.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ...... ........ ........
..... ........... .................................................. ...... ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ.................................
alexk (07-10-12)
Πραγματικά καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική των ελληνικών προϊοντων... αλλά όχι τη λογική των μεταχειρισμένων... Θα μπορύσα να σου αντιπαραθέσω ότι από το να δώσω 25.000 ευρώ σε κάποιον στην Ελλάδα, ο οποίος φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω αν τα έχει ανάγκη...προτιμώ να δώσω 12000 να το πάρω από έξω, 1000 ευρώ σε κάποιον άλλο Έλληνα για μεταφορά, 4000 σε ΄ΦΠΑ και 7000 σε δασμούς (δασμοί και ΦΠΑ μπορούν να πληρώσουν κάποιους δημόσιους, τα φάρμακα για τόσο κόσμο, μερικές συντάξεις κλπ...) και να μου βγει κ οικονομικότερα.
Άλλο πράγμα τα ελληνικά προϊόντα. Αν έβγαινε ελληνικό αυτοκίνητο, μάλλον θα είχα πάρει ένα. Αν επίσης υπήρχε παραγωγή κάποιων ανταλλακτικών για αυτοκίνητα ξένης εταιρίας, επίσης θα προτιμούσα αυτή την εταιρία μιας και επένδυσε και απασχολεί κόσμο στην Ελλάδα.
όχι όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, να πάρω μεταχειρισμένο ντίζελ από Έλληνα , απλά για να μείνουν τα χρήματα εδώ, όταν ο ίδιος όταν το αγόρασε μεταχειρσμένο στις περισσόετερες περιπτώσεις το έφερε αυτός από Γερμανό.
Δε βγάζει πουθενά αυτ'η η συζήτηση.
Προφανώς απλά δε γνωρίζουμε τη διαδικασία εισαγωγής...για να βγάλουμε κάποια άκρη σε σχέση με το τόπικ, οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε, απλά για να κάνουμε εντύπωση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 07-10-12 στις 14:57
pilot (07-10-12)
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι είναι off-topic και τι δεν είναι..... (επίσης και για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, αν έτυχε να τη ζήσουμε ή όχι)
alexk (07-10-12)
Aυτο που προσπαθει να σου πει ο φιλος μας ειναι οτι αν εχεις βρει 2 αυτοκινητα το ενα γερμανια και το αλλο ελλαδα στην ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ας πουμε,τοτε καλο ειναι να προτιμησεις τον ελληνα πωλητη.
Κανενας δεν ειπε να προτιμησεις τον ελληνα εναντι του γερμανου πωλητη αν ο πρωτος το πουλαει ακριβοτερα απο τον γερμανο.
Αυτο που λεει ο Andri το ενστερνιζομαι απολυτα και το υποστηριζω με καθε μου αγορα οσο μπορω.
Αυτο ειναι το γενικοτερο κλιμα της αγορας και η τρανη αποδειξη ειναι η σωρεια διαφημισεων ολων των σουπερ-μαρκετ με ενδειξεις και αναφορες σε ελληνικα προιοντα που σημαινει οτι καποιος τα αναζηταει στις αγορες του και αυτος ο καποιος προφανως ειμαστε ολοι εμεις οταν παμε και ψωνιζυμε.
Δεν στο λεει για να κανει εντυπωσεις,το παρεξηγησες ξεκαθαρα.
Στην ερωτηση σου αν ειναι κακο να πουλησεις την Μ3 Ε46 σου ακριβοτερα απο οτι την πηρες....η απαντηση ειναι οτι αν μπορεις καντο.
Δικο σου ειναι,το πληρωσες και το κανεις οτι θες....το βαζεις φωτια και το καις.
Δεν θα σου ζητησει κανενας τον λογο.Ετυχε και βρεθηκες με το χρημα και το πηρες,αν το εκτιμησει η αγορα οτι μπορει να πληρωθει παραπανω με γεια σου με χαρα σου.Εγω μαζι σου μιας και τα 2 τελευταια χρονια 2 106 RALLYE τα εχω πουλησει ακριβοτερα απο οτι τα πηρα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m_power_lunatic : 07-10-12 στις 15:40
insane in the ///Midbrain
ρε παιδιά καταλαβαίνω τι έχει ειπωθεί, αλλά η συνέχιση αυτής της προτροπής αρχίζει και μοιάζει με παρατήρηση. Όταν δε αρχίζει να γράφει κάποιος ότι "
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ...... ........ ........
..... ........... .................................................. ...... ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΥΝΟΗΤΟ.................................".. ............... , τότε μπορεί πολύ εύκολα να γίνει κ παραξηγίσιμο..... . Δεν είμαστε χαζοί, ας το διευκρινίσω.
Ας ξανακάνουμε την προτροπή λοιπόν να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, κάτι που έπρεπε να κάνουμε χρόνια τώρα, κ να ξεκολλήσουμε την ξενομανία.
Παρόλαυτα το τόπικ έχει να κάνει με την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και τη διαδικασία....αν κάνεις γνωρίζει κάτι ας το συμπληρώσει....
Νομίζω αυτό που λένε τα παιδιά είναι ότι το αυτοκίνητο που πουλάει ο Έλληνας (και πιθανόν το είχε κάνει εισαγωγή από Γερμανία) έχει ήδη πληρώσει τελωνείο, ΦΠΑ, δασμούς κτλ.
Άν εσύ π.χ. αγοράσεις το Γερμανικό, τα 10χιλ. θα πάνε εκτός χώρας στη Γερμανία, θα πληρώσεις μεν τους δασμούς κτλ. αλλά το άλλο αυτοκίνητο να μείνει στο pool απούλητο.
Το ενδιαφέρον δε είναι ότι όποιος έχει εμπειρία από Γερμανία, ξέρει ότι ο μέσος ιδιοκτήτης κάνει τα απολύτως απαραίτητα στη συντήρηση και γενικά δεν το πονάει το αυτοκίνητο.
Γιατί να τον νοιάζει άλλωστε μιας και σε λίγα χρόνια θα το δώσει και είτε το "περιποιείται" είτε όχι, τα ίδια χρήμματα θα πάρει στην μεταπώληση, οπότε γιατί να βασανίζεται και ξοδεύεται ?
Απλά ήθελα να εξηγήσω πως τα παιδιά το βλέπουν, έτσι το βλέπω και εγώ το θέμα.
Για εμένα προσωπικά, το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα.
Μια παρένθεση : εδώ εμείς που μένουμε στο εξωτερικό στηρίζουμε την ελληνική αγορά αγοράζοντας διάφορα προϊόντα από εκεί.
Συμφωνω και εγω με αυτο το ποστ.
Αν υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης απο ελληνα, το σωστοτερο ειναι αυτο.
Αν δεν γυρισουμε αναμεταξυ μας τα λεφτα μας ειμαστε τελειως καταδικασμενοι. Καλυτερα σε ελληνα ιδιωτη και 2-3 χιλιαρικα παραπανω που λεει ο λογος, παρα τα μισα σε γερμαναρα, και τα αλλα μισα στο ελληνικο δημοσιο με τελωνεια κτλ κτλ.
Πρεπει να κρατησουμε το χρημα εδω αναμεταξυ μας.
sympether with chiefτης
Δες το ποστ που υπάρχει με τα λάδια των αυτοκινήτων από Γερμανία και σύγκρινε τιμές με Ελλάδα...ακόμα και με τα μεταφορικά η τιμή είναι πιο κάτω από την μέση! γτ μας το κάνουν αυτό οι συμπατριώτες μας? Γτ να μην βγάζουν λογικά λεφτά και βαράνε στο δόξα πατρί με τις τιμές τους? Δεν μας σέβονται . Βέβαια δεν αποτελεί λύση όλο το χρήμα στο εξωτερικό ...
Υ.Γ Δεν διαφωνώ με τα ποστ του Ηλία, ίσα ίσα συμφωνώ και τα υποστηρίζω αλλά πολλές φορές αναρωτιέμαι τι κάνουν και οι άλλοι για μας και την Ελλάδα μας.
120ie87 (07-10-12)