και οπως ειπες... μονο που εγω θα την ελεγα τεχνητα δημιουργημενη αναγκη που εχει ομως την βαση της στην αναγκη του ανθρωπου ,του εργαζομενου για το επιπλεον... οχι μεροδουλι μεροφαι, οχι σκεπτικα προηγουμενων γενιων οτι αυτα δεν ειναι για μας ειναι για τους μπουρζουαδες!!
Γιατι να μην εχει καποιος αυτος και τα παιδια δικαιωμα στο ονειρο (σπιτι αμαξι διακοπες ακομα και κινητο) γιατι να περιμενει 5 χρονια να μαζεψει που δεν θα τα καταφερει και να μην αγορασει το αυτοκινητο με δοσεις? να το χαρει αυτος και η οικογενεια του!! τι εκανε ο δικος μου ο πατερας τι χαρηκε? ουτε αμαξι δεν ειχε!! αλλα ειχε δυο δραχμες στην ακρη για μια αναγκη και συνηθως αυτη η αναγκη ειναι θεμα υγειας τοτε θα παμε και θα τα ακουμπησουμε στο λαμογιο τον γιατρο χωρις δευτερη σκεψη ,γιατι ετσι "μαθαμε" εχει περασει στα γονιδια μας πια!.
Ετσι αφου καποιος παρει την bmw (τα προηγουμενα χρονια ουτε να το σκεφτει δεν επαιζε) με δοσεις, αγορασει και το i fhone του και ολα τα καλουδια παει και για πεντε μερες σε ενα καλο ξενοδοχειο ( σαν μακακας δουλευω θα παω πεντε και καλα παρα δεκα και στην πεινα) και παρκαρει την bmw του διπλα σε μια αλλη , την οποια ομως ο αλλος την εχει πληρωσει ντουκου, εχει και αυτος i fhone, ωραια ρουχα ,καλοντυμενη γυναικα και παιδια τα οποια χαιρουν της οιικονομικης του ανεσης, τοτε που λες ο περαστικος , ο υπαλληλος το ξενοδοχειου κλπ, δεν ξερει οτι αυτους τους δυο τους χωριζει τετοια αποσταση (κοινωνικη -οικονομικη) οση η γη και ο ουρανος.Στα ματια του δεν ξεχωριζουν οπως δεν ξεχωριζουν και στα ματια του πλουσιου και νομιζει οτι ειναι καποιος απο το συναφι του (ασχετα εαν δεν τον εχει συναντησει ουτε στις λεσχες ,ουτε στα επιμελητηρια ,ουτε στην στοα)
Οταν βεβαια ερθει η γνωριμια το σοκ ειναι μεγαλο γιατι πως να δεχτεις οτι ειμαστε ολοι ισα και ομοια... μικροι μεγαλοι στα καφενεια το λεει ο θυμοσοφος λαος μας.
Απο την στιγμη που δουλευω θα απολαμβανω οτι εγω κρινω οτι χρειαζεται,θα προσφερω στην οικογενεια μου οσα περισσοτερα μπορω και δεν θα απολογηθω σε κανεναν πο..τη για τις επιλογες μου!!.-
Αυτα!!!
Οχι τωρα να βγουμε και φταιχτες επειδη μας κλεβουν τοσα χρονια οι κυβερνωντες.