Καλή αρχή
Ο Μιχάλης είναι εξυπηρετικότατος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει!
Καλή αρχή
Ο Μιχάλης είναι εξυπηρετικότατος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει!
Detailing Madness
Παιδιά μια ερώτηση: Το καθαριστικό για τις ζάντες το ρίχνουμε σε βρεγμένες ή στεγνές ζάντες?
Στις επόμενες αγορές θα είναι το Auto Finesse Spritz για το εσωτερικό (ταμπλώ κλπ) και ψάχνουμε για κερί...
Βασικά έχω δει το συγκεκριμένο Θέμα δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές και θέλω να πάω σε Detailing Shop για κάτι αντίστοιχο...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 26-09-12 στις 19:07
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
BabisStinson (26-09-12)
Βασικό:η ζάντα πρέπει πάντα να είναι κρύα πριν καθαριστεί.
Από εκεί και πέρα,αν θες να ασχοληθείς με σοβαρό detailing και το αποτέλεσμα να διαρκέσει καιρό,πρέπει να ακολουθήσεις την κλασική διαδικασία,που συνοπτικά έχει ως εξής:πηλός-γυάλισμά-κέρωμα.
Αν δεν έχεις χρόνο-διάθεσή-γνώση να ασχοληθείς ή το ψιλοφοβάσαι για αρχή,μπορείς να απευθυνθείς σε έναν καλό επαγγελματία (ο Μιχάλης είναι ένας από αυτούς-μιλάω εκ πείρας), για να σου κάνει ένα καλό γυάλισμα-κέρωμα,ώστε αφενός να φύγει η αράχνη (το λεγόμενο correction),χωρίς να κάψεις το βερνίκι,αφετέρου με το κέρωμα να προστατευτεί το γυαλισμένο βερνίκι,και στη συνέχεια μπορείς να ασχοληθείς μόνος σου με τη συντήρηση της επιφάνειας,με καλά σαμπουάν,quick detailers και κερώματα με το χέρι.
Θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα, ειδικά σε σκούρα χρώματα είναι λες και το αυτοκίνητο έχει ξαναβαφτεί.
Επίσης έχε υπόψιν σου ότι τα βερνίκια της BMW θεωρούνται σκληρά (θεωρητικά αργούν να εμφανίσουν αράχνη-αν και κατά τη γνώμη μου ένα πλύσιμο με βούρτσα αρκεί-αλλά από την άλλη πολύ δύσκολα επανέρχονται με γυάλισμα στο χέρι).
Προσοχή:το detailing είναι εθιστικό και μπορείς να κολλήσεις...
Ό,τι άλλο θέλεις,εδώ είμαστε.
BabisStinson (26-09-12), BILL007 (26-09-12)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
- Θα κοιτάξω τις οδηγίες και αν δεν δω να αναγράφεται κάτι πάνω στην συσκευασία θα κάνω κι ένα τηλέφωνο στον Μιχάλη να τον ρωτήσω..
- Βασικά αυτό έλεγα, να πήγαινα το αυτοκίνητο για αρχή να γίνει ένα σωστό correction από κάποιον επαγγελματία και μετά να ξεκινούσα κι εγώ σιγά σιγά τα κερώματα, quick detailing, κλπ.. Θέλει πολλή δουλειά το αμάξι μου (ένας λόγος που σκεφτόμουν και το βάψιμο από την αρχή..) και μόνος μου δεν θα καταφέρω τίποτα. Χρειάζεται σωστές βάσεις.
- Δεν έχω πρόβλημα με τον "εθισμό", μου αρέσει η διαδικασία πλυσίματος του αυτοκινήτου και να το έχω όσο πιο καθαρό γίνεται.
- Spritz για καθαριστικό ταμπλώ πώς σας φαίνεται
- Για κερί έλεγα να δώσω μέχρι 50 ευρώ. Αρκεί για κάποιο καλό κερί, ή πρέπει να δώσουμε πολύ παραπάνω?
Επειδή παίζει να πάω αύριο άλλη μία βόλτα από την Swell πώς σας φαίνονται τα 2 παρακάτω προϊόντα:
- Auto Finesse Spritz για το εσωτερικό
- Auto Finesse Revive για να "ζωντανέψουμε" τα πλαστικά..
Είδα ότι τα χρησιμοποιούν και στο https://www.detailingworld.co.uk/
Τελικά ίσως τα πιο καλά μπαξίματα είναι τα καθαριστικά..!
Τώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το πλύσιμο του αυτοκινήτου μετά από πολύ καιρό..![]()