Ετσι...λιγα ειναι τα μαχημα που τρωνε το χιλιομετρο με.την κουταλα...![]()
Ετσι...λιγα ειναι τα μαχημα που τρωνε το χιλιομετρο με.την κουταλα...![]()
sympether with chiefτης
Σταματη δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Εκτος αν θεωρεις οτι ολα τα αυτοκινητα αυτην την στιγμη που ειναι δεκα χρονων εχουν στην πλατη τους 250.000 χλμ. Εδω μεσα πιστευω οτι εχουμε αρκετους ιδιοκτητες με αυτοκινητα 10ετιας. Εχουνε κανει ολοι τους 250000χλμ?
Οπως αλλωστε ειπα παραπανω επειδη το Μ3 αγοραστηκε κυριως σαν δευτερο αυτοκινητο, ο Μ.Ο. των διανυθεντων χιλιομετρων ειναι λιγοτερος απο τον Μ.Ο. ενος 'κοινου' αυτοκινητου της σειρας.
Οσο για τη τιμη υπαρχει ο περιφημος κανονας της προσφορας και της ζητησης. Οσο μειωνεται η ζητηση, μειωνεται αντιστοιχα και η τιμη. Σε μια αγορα αυτοκινητου που συνεχως αυξανει τον αριθμο προς διαθεση αυτοκινητων με ολοενα λιγοτερη ζητηση, ειναι φυσικο η τιμη να βρισκεται στο 14 χιλιαρικα.
Κανει 14 ομως, οχι γιατι αυτη ειναι η τιμη του, αλλα γιατι οι συνθηκες της αγορας εχουν διαμορφωσει τιμη πωλησης χαμηλοτερη της πραγματικης. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.![]()
5555 (24-09-12), alexk (24-09-12), Leonidas_E39 (25-09-12), pilot (25-09-12), Stamatis (24-09-12), STREETRACING (24-09-12), Thomelef (24-09-12), Vassilis ///M (24-09-12)
ναι δεν αντιλέγω, αλλά εσύ είσαι εσύ, που ξέρουμε ότι ΚΑΙ εσύ έχεις βλάβη με το αμάξι, όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα.
Οι θερμοκέφαλοι των Μ3 και οι λάτρεις τους, λίγο πολύ φαίνονται.
Μιλάω για τις περιπτώσεις όπου το 2004/2006 έψαχναν τον γνωστό "ενα Μιτρία εισαγωγής σε καλή τιμή μεγάλε" το οποίο σήμαινε οτι ακόμα και τότε υπήρχαν Μ3 στα 60 χιλιάρικα, αλλά ξαφνικά γέμισε η αγορά με τριάρια στα 45-48, τα οποία "συμπτωματικά" τα είχε φέρει γνωστός επιχειρηματίας σχεδόν χοντρική.
Για να πάρω την κουβέντα λιγο έξω απο την λίγκα του Μ3 που τότε ήταν το rush της εποχής, ας πάμε για λίγο σε μια μικρή παρένθεση στο σήμερα.
Σήμερα ο κόσμος ζητάει Smart.
Λοιπόν:
AYTO (κάντε κλικ για να το δείτε) το αμάξι, με 26.000 χλμ και μια στούκα, θα αγοραστεί στη Γερμανία, όπως και ΑΥΤΟ το αμάξι με 92.000 χιλιόμετρα, θα γυαλιστούν, θα γράψουν στο κοντέρ 21.678 χιλιόμετρα και θα πουληθούν στην Ελλάδα 8 χιλιάρικα, ως "εξαιρετικά αυτοκίνητα, απο γυναίκα γιατρό κτλ κτλ).
Κλείνω την παρένθεση.
Ετσι ήρθα να την "χρυσή εποχή" ενα σκασμό Μ3 και τα κοίταγα και έλεγα στον εαυτό μου:
Αφού δεν έχω καταφέρει στο mobile να βρώ ούτε ένα αμάξι με τόσο λίγα χιλιόμετρα που να μπορέσω να το φέρω και το κόστος του να πλησιάζει τα 45 χιλιάρικα, που τα βρίσκουνε όλα τα "κούτα" οι έμποροι?
Την απορία μου την έλυσε πάλι έμπορος, ο οποίος με ξύπνησε όταν ψάχναμε Cayenne για έναν φίλο και έφερε το status report απο τη Γερμανία.
Είχαν φτάσει στο σημείο να γυρίζουν τα χιλιόμετρα επάνω στην νταλίκα που λέει ο λόγος, για να κάνουν την εισαγωγή με τα σωστά νούμερα.
Οταν όμως το έψαχνες στα Zentrum της Γερμανίας, καταλάβαινες όχι μόνο οτι είναι πειραγμένα, αλλά και πως αυτά που έστελναν οι Γερμανοί σαν data ήταν άκρως διαφωτιστικά.
Αυτό λοιπόν που λέω καταλήγοντας, είναι για τα Μ3 και για όλα τα "καλά" αυτοκίνητα, ότι υπάρχουν ποιότητες και "ποιότητες".
Και ειναι κρίμα να βράζουν όλα στο ίδιο καζάνι.
Αλλά, επειδή δυστυχως έχει έρθει μεγάλη πλέμπα στη χώρα, για τον γαμπρό που το ήθελε για το κλαμπ, για τον παράξενο που απλά το ήθελε "χρυσαφί" για να κάνει μούρη και γενικά για αυτό που ήθελε "ενα φτηνό Μ3 για να κάνουμε το κομμάτι μας", θέλει ΑΠΕΙΡΗ προσοχή στο τι θα πάρει ο καθένας.
Προσοχή το ξαναλέω, ΔΕΝ μιλάω για τα "δικά" μας αμάξια.
Εδώ όλα είναι ανοιχτά και τα ξέρουμε.
Επίσης, σε μια ερώτηση που έγινε για τα πραγματικά χιλιόμετρα.
Στα 92άρια, η ένδειηξη 01.01-K-Zahl W / T στο BC, δείχνει ΠΑΝΤΑ τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα με το τι λέει το οδόμετρο, εκτός και αν έχει σκουπιστεί ο εγκέφαλος με GT1.
Στα 46άρια, η γνωστή "τελείτσα" δίπλα στα χιλιόμετρα έδειχνε οτι κάτι δεν πάει καλά, ώσπου το καταλάβανε πως αυτό είναι αποκαλυπτικό σημείο και την εξαφανίσανε με swipe της μνήμης.
O μονος τρόπος ειναι να πας στην αντιπροσωπεία και να ζητήσει τα στοιχεία της Γερμανίας.
αλλιώς φυλάξου απο αυτό:
που μπορεί να γίνει αυτό:
![]()
BILL007 (24-09-12), ghost-rider (25-09-12), GiannisRob (24-09-12), gnx (25-09-12), Panos 316T (25-09-12), pilot (25-09-12), S8N (24-09-12)
θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
το παραπάνω ποστ που έβαλα πιστεύω ότι εξηγεί την αποψή μου.
Στο κάτω κάτω και το δικό μου αμάξι, λόγω επαγγελματικού leasing, smart μοτοσυκλέτας κτλ κτλ, έχει λίγα χιλιόμετρα.
η αποψή μου παραμένει πάντως.
Θες Μ3?
μπες σε ένα φόρουμ και ζήταν να πάρεις ένα αμάξι απο μέλος.
Καθάρισες.
Θες "φτηνό" Μ3, πας στον έμπορο και παίρνεις το γνωστό "γυναίκα γιατρός κτλ κτλ).
Και το ξαναλέω:
προς τιμήν όλων εδώ, τα Μ3 είναι ΕΝΑ+ΕΝΑ, προσεγμένα και στην πένα.
BILL007 (24-09-12), bill_m3 (24-09-12), Leonidas_E39 (25-09-12), Panos 316T (25-09-12), panose30 (25-09-12), pilot (25-09-12), S8N (24-09-12), steliosm46 (24-09-12), STREETRACING (24-09-12), Thomelef (24-09-12), turbodog (24-09-12)
Με λιγη υπομονη ο προβληματισμος σας θα λυθει ποιο ευκολα απ΄οτι περιμενατε. Δωστε κατι παραπανω , γυρω στα 10-12 χιλιαρικα και παρτε ενα Μ3 Ε92 και τελειωνει η συζητηση περι χιλιομετρων μαιμουδων και γυρισμενων κοντερ και χιλιοταλαιπωρημενων αυτοκινητων.
Και εγω είμαι συμφωνος με αυτο που λέει ο Σταματης όταν θες τέτοιο αμάξι πας και παίρνεις ένα απο το φόρουμ που λίγο πολυ το ξέρεις τι είναι αλλιώς βάζεις το χέρι στην τσέπη και πας να πάρεις αφρό που πάντα υπάρχει. Ένα κατακλείδι αν δεν υπάρχει μαρουλι πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να σε πληροφορήσουν και απειρη υπομονή για ψάξιμο
αντε γεια...
Ptboul (25-09-12), Vassilis ///M (25-09-12)
+100000συμφωνω απολυτα..το δικο μου αμαξι για παραδειγμα ειναι ετος κατασκευης 03/2006 με αδεια πρωτης ταξινομησης 1/01/2007 και εχει συνολικα 57χιλ χλμ μονο!!!!! και αυτο γιατι καθημερινα κυκλοφορω με ενα μικρο 1000αρι και το μ3 το χρησιμοποιω μονο για κανενα σ.κ εκδρομες και διακοπες... και αν το δεις ειναι κυριολεκτικα σαν καινουριο καθοτι τελειομανης ... χαχααχχα
δηλαδη εχω κανω γυρω στα 9.5χιλ χλμ το χρονο ....
alexk (25-09-12)
StratosZ4 (25-09-12), Vassilis ///M (25-09-12)