Panos 316T (11-09-12)
πολύ άθλια συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε αυτή την απότομη αλλαγή κατεύθυνσης..Χοροπηδάει λες και είναι καγκουρό!
απο ότι κατάλαβα το υπερφορτωσαν απ το εργοστάσιο με παραπάνω απ το κανονικό κιλά?
τόσο λάστιχο και να σκάει έτσι απλά σε ένα απότομο ελιγμό?
Περα απο το βαρος οι εκτος δρομου διαδρομες απαιτουν ενδοτικοτητα αναρτησης κ μεγαλη ελευθερια στους τροχους.
Για να βασιλευει καπου θυσιαζει καπου αλλου.
Αυτο μονο αχρηστο δεν το καθιστα.
Αυτος που θα το αγορασει και θα γνωριζει τι παιρνει θα εχει ενα καλο εργαλειο στα χερια του.
GiannisRob (11-09-12), Panos 316T (11-09-12), Samaro (10-09-12)
Thomelef (11-09-12)
Πωπωπωπω![]()
για το grand cherokee μιλάμε...ούτε για το wrangler, ούτε για το απλό cherokee.
οι δυνατότητες του εκτός δρόμου, είναι χειρότερες απο ένα Χ5, πράγμα τελείως απαράδεκτο.
το έχει ο αρραβωνιαστικός της κουμπάρας μας, και το μόνο που έχω να πώ για αυτό το αμάξι, είναι ένα καρατεράστιο thumps down...
sympether with chiefτης
_________________________________________________
///Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS
Samaro (11-09-12)
Range Rover > everything
Samaro (11-09-12)
Εδω επιτρεψτε μου να διαφωνησουμε......αγορασα καινουργιο ενα Grand Cherokee Overland 4.7 τον Μαιο του 2004 και του εκανα 105,000 χλμ εως τον Απριλιο του 2009 ωπου και στουκαρα μεγαλοπρεπως και τελειωσα τη μοτοσυκλεττιστικη μου καριερα.
Το αυτοκινητο εκανε το 85% των χιλιομετρων αυτων στην εθνικη και στον Παρνασσο μεσα στο βουνο.
Δε χρειαστηκε ποτε να κανω μια κινηση σαν αυτη της αποφυγης του ταρανδου, αλλα οποτε βρεθηκα σε κινδυνο στο δρομο το αυτοκινητο αντεδρασε αρκετα καλα.
Αν γνωριζεις τι οδηγεις και εισαι συνειδητοποιημενος τοτε δε διατρεχεις κανενα κινδυνο. Οκ, αν θες να ταξιδευεις με 190 και χρειαστει να σταματησεις αποτομα τοτε, ναι, δε θα σταματησεις ουτε σε 300 μετρα.....αν νομιζεις οτι μπορεις να το χωνεις σε αποτομο στροφιλικι οπως χωνεις ενα Μ3 τοτε , ναι, θα φυγεις καποια στιγμη εκτος δρομου.
Σε οτι αφορα την κινηση εκτος ασφαλτου, τοτε σας λεω με μεγαλη σιγουρια οτι το αυτοκινητο απλα δεν παιζεται.......ολα τα αλλα γινονται κουδουνιστρες μετα απο καποια χιλιομετρα χρησησς σε κακο χωματοδρομο, το Grand Cherokee δεν καταλαβαινει christ . Αυτα δεν ειναι θεωρια, ειναι αποδεδειγμενα στην πραξη, σε συγκριση με Cayenne, Range Rover , Tuareg, Q7 φιλων μου που ξεχαρβαλωθηκαν μεσα σε 2-3 χρονια. Το Grand εχει 135,000 χιλιομετρα σημερα και δεν ακους μεσα το παραμικρο τριξιμο. Ασε δε που το μονο που εχει ζητησει εκτος απο λαστιχα ειναι αμορτισερ, δυο μεγαλα σερβις σε πολυ λογικο κοστος και σασμαν (2,800 ευρω).
Η καταναλωση του σε εθνικη και βουνο ηταν στα 14.5 λιτρα με 140χλμ ταχυτητα στην εθνικη και σβελτη αναβαση βουνου.
Σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω το αποτελεσμα του τεστ και σιγουρα κατι πρεπει να κανουν στην Jeep γι αυτο, απλα μη ξορκιζουμε ενα αυτοκινητο ως λειαν επικινδυνο μονο και μονο απο αυτο.
Ειναι ενα τεστ το οποιο σε κανονικες συνθηκες δρομου με οδηγο τον καθενα μας μαλλον θα οδηγησει σε στουκα και οχι σε αποφυγη.
5555 (11-09-12), ghost-rider (11-09-12), GiannisRob (11-09-12), PANOS-E60 (11-09-12), S8N (11-09-12), Stathis (11-09-12)
Νίκο, συμφωνώ με το ποστ σου σχεδόν 100%, εκτός από το κομμάτι που παρέθεσα.
Ο λόγος της διαφωνίας μου είναι το τουπέ του συγκεκριμένου περιοδικού. Είναι αυτοί που όταν βγήκε η πρώτη Α-Class, έκαναν το ίδιο τεστ, και η Α τούμπαρε μεγαλοπρεπώς. Ναι, τότε είχαν δίκιο, και η Α είχε ανάγκη το ESP. Η Mercedes αντέδρασε τότε άμεσα, ανακαλώντας όλες τις Α και βάζοντας το ESP στον στάνταρ εξοπλισμό. Έκτοτε το τουπέ του περιοδικού έχει φτάσει στο Θεό, ενώ έχουν κολλήσει στη μία και μόνη επιτυχία τους, ψάχνωντας να βρουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχει.
Για μένα το παραπάνω βίντεο έχει μόνο διδακτικό χαρακτήρα, μιας και όπως πολλοί από εσάς σωστά είπαν, το Grand Cherokee είναι φτιαγμένο για μια συγκεκριμένη δουλειά, στην οποία διαπρέπει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να πάρουν ένα Volvo, να το βάλουν σε πίστα και μετά να γκρινιάζουν που δε σηκώνει τα πλευρικά g μιας Ferrari 458 Italia.
Ένα εξίσου ωραίο βίντεο είναι το παρακάτω, που δείχνει τι διαφορά που κάνει το ESP στο ίδιο αυτοκίνητο:
https://www.youtube.com/watch?v=bCmB0UVdx8E
ghost-rider (11-09-12)
Γιαννη το τεστ του περιοδικου δε διαφερει καθολου απο ενα πολυ απλο καθημερινο συμβαν οπως αυτο του σκυλου που μπορει να πεταχτει ανα πασα στιγμη στον καθενα μας, οχι μεσα σε ενα στενο αλλα σε ενα πιο ανοιχτο δρομο, ας πουμε στην παραλιακη Αθηνων - Σουνιου που το εχω δει να γινεται αρκετα συχνα.
Εννεα στις δεκα φορες, το τετραποδο αποδημει εις Κυριον, καταληγει κατω απ το αυτοκινητο μιας και με ταχυτητες της ταξης των 70+ χιλιομετρων σπανια μπορεις ν'αντιδρασεις τοσο ακαριαια οσο στο στημενο τεστ .
Γι αυτο και λεω οτι ναι μεν το αποτελεσμα θα πρεπει να προβληματισει την Jeep, σε καμια ομως περιπτωση δεν αντιπροσωπευει τις πραγματικες καθημερινες συνθηκες χρησης του συγκεκριμενου αυτοκινητου.
Σαφως και το στυλ του βλαμενου στο βιντεο ειναι τπυλαχιστον για γελια αλλα δε νομιζω οτι τους παιρνει και κανεις στα σοβαρα οταν φτανει η ωρα να παραγγελουν ενα αυτοκινητο . Το Α class σαφως και αποτελουσε ΤΗΝ περιπτωση.
Αλλα το να φορτωνεις ενα αυτοκινητο με φουλ βαρος, με λαστιχα με 65-70 προφιλ και να τραβας αυτες τις τιμονιες, ε ναι ρε φιλε θα σκασει, τι θα κανει ?
Πολυ υπερβολικο κατα τη γνωμη μου και το τονιζουν ακομα περισσοτερο μιας και χρονια τωρα βαρανε μυγες ψαχνοντας για το επομενο θυμα που θα τους ξαναβγαλει απ την αφανεια .
Stunt Mike (11-09-12)