Σελίδα 4 από 28 ΠρώτηΠρώτη ... 2345614 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 300

Θέμα: Επώδυνα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ προς ανακοίνωση...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο yannisv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκέφτεσαι κάποιον πρακτικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί ειλικρινά - αν και σε μία θιγόμενη τάξη ανθρώπων από τα νέα μέτρα και από τις συνέπειες της κρίσης- αδυνατώ να διακρίνω ή να φανταστώ μια φόρμουλα του πώς θα αλλάξει η κατάσταση χωρίς να πονέσει ο κώλος όλων μας....εκτός αν αναφερόμαστε σε ταξικούς πολέμους και μοιρασιά από την αρχή. Αναφέρομαι σε λύση για το οικονομικό κομάτι...γιατί από όσο φαίνεται κυνηγούν τους πάντες πλέον. Από μικρούς μέχρι μεγάλους μεγαλομεσαίους (για τους καρχαρίες, καναλάρχες κ.λπ. δεν ξέρω δεν φτάνει τόσο βαθειά το μάτι μου).
    οπως τοτε που ολοι μας σηκωθηκαμε απο καναπεδες κρεβατια πολυθρονες ντιβανομπαουλα και πηγαμε στην ομονοια και τους γυρω δρομους να πανηγυρισουμε την νικη μας επι της Γαλιας και μετα την κατακτηση του Ευρωπαικου.. οπως τοτε που για την μπαλα κατεβηκαμε ολοι ετσι και τωρα να κανουμε ενα γιουργια για να καταλαβουν οτι δεν ειμαστε πια Ραγιαδες και οτι αν δεν σοβαρευτουν θα μας βρισκουν μπροστα τους.

υγ. Αν ειχε το θαρρος(και τα κοχονας) να μην εβαζε αυτον τον χαρτογιακα να ανακοινωσει τα μετρα αλλα να βγει ο ιδιος και να κοιταξει καταματα τον Ελληνικο ΛΑΟ και να του τα πει... αλλα ετσι βλεπεις δεν "ταυτιζεται" η εικονα του με την ανευ προηγουμενου φορομπηχτικη επιδρομη στην Ελληνικη οικογενεια.

2. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

kplc16 (03-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σκέφτεσαι κάποιον πρακτικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί ειλικρινά - αν και σε μία θιγόμενη τάξη ανθρώπων από τα νέα μέτρα και από τις συνέπειες της κρίσης- αδυνατώ να διακρίνω ή να φανταστώ μια φόρμουλα του πώς θα αλλάξει η κατάσταση χωρίς να πονέσει ο κώλος όλων μας....εκτός αν αναφερόμαστε σε ταξικούς πολέμους και μοιρασιά από την αρχή. Αναφέρομαι σε λύση για το οικονομικό κομάτι...γιατί από όσο φαίνεται κυνηγούν τους πάντες πλέον. Από μικρούς μέχρι μεγάλους μεγαλομεσαίους (για τους καρχαρίες, καναλάρχες κ.λπ. δεν ξέρω δεν φτάνει τόσο βαθειά το μάτι μου).
    τελευταια 5ετια οι τραπεζες ειχαν κερδοφορια 300 δισ ευρω.
    Απο αυτους να τα παρουν
    τελευταια 5ετια 166 επιχειρησεις ειχαν κερδοφορια 21 δις ευρω απο αυτους να τα παρουν.
    Πιστευεις οτι μετα απο μια 3ετιας σκληρης λιτοτητας θα σταματησει ο οικονομικος κατηφορος της χωρας μας;

Εγω προσωπικα πιστευω οτι ολα γινονται προς οφελος των λιγων και οχι των πολλων η του συνολου

4. The Following User Says Thank You to kplc16 For This Useful Post:

Nino (03-03-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγω που δεν ψήφισα κανένα Π@ΣΤΗ (ναι με κεφαλαία, έτσι τους αξίζει) μπορώ να μιλήσω?

Rides
    2

Προεπιλογή

παιδια δεν χρειαζεται να μπουμε σε πολιτικες συζητησεις.
    το φορουμ ουτε αυτο το θεμα εχει, ουτε αυτο το σκοπο.

το παρον θρεντ αναφερεται σε σχολιασμο των νεων μετρων.
    σε αυτα φυσικα και θα αναφερθουμε και θα πουμε τη γνωμη μας, σεβομενοι τους κανονες.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sm6 Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια δεν χρειαζεται να μπουμε σε πολιτικες συζητησεις.
    το φορουμ ουτε αυτο το θεμα εχει, ουτε αυτο το σκοπο.

το παρον θρεντ αναφερεται σε σχολιασμο των νεων μετρων.
    σε αυτα φυσικα και θα αναφερθουμε και θα πουμε τη γνωμη μας, σεβομενοι τους κανονες.
    Δεν υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις πλέον ...γιατί απλά δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί ...Στη Βουλή μέσα .....επαγγελματίες ..κάτι άλλο είναι... όλοι ...κι οι 300

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

8. The Following 3 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

bill_m3 (03-03-10), Konstantinos E60 (03-03-10), Nino (03-03-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

και πάνω απο όλα, λυπηθήτε τον κακόμοιρο τον moderator που έχει βάρδια.

10. The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:

Nino (03-03-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Και μία πρόταση....η Κύπρος έχει καταφέρει να έχει μια εξαίρετη οικονομία γιατί εκτός της διαφάνειας στην πολιτική της ζωή (τουλάχιστον ασύγκριτα καλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα) έχει προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο...10 τοις εκατό φορολογία στις ΕΠΕ (Ltd). Φορολογικός παράδεισος για offshore onshore εταιρίες. Ίσως πρέπει να σκεφτούν και αυτοί που διαχειρίζονται τα του τόπου μας παρόμοιες λύσεις τελικά (προσέλκυση ξένων επενδυτών).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannisv : 03-03-10 στις 18:59

Rides
    1

Προεπιλογή

Aγαπητέ Γιάννη, δίκαια, κοινωνικά και εφικτά μέτρα υπάρχουν, σε αντίθεση με τα όσα λένε τα κατευθυνόμενα media, αλλά και τα όσα νομίζει πλήθος συμπολιτών μας, που έχουν πέσει θύματα της καταστροφολογικής προπαγάνδας των κυβερνήσεων και των φερεφώνων τους. Προσωπικά, το μέτρο που ακούστηκε από κάποιες φωνές εντός και εκτός κοινοβουλίου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι το εξής: άυξηση 5% της φορολογίας των οικογενειών που το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνάει τα 5 (αν θυμάμαι και καλά, ίσως λέω και λίγα πάντως κάπου εκεί κειμένεται το ποσό) εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα μπουν στα κρατικά ταμεία περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, λίγο περισσότερα δηλαδή από όσα προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση μειώνοντας μισθούς και επιδόματα, αυξάνοντας το ΦΠΑ ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης και γενικά τα έσοδα είναι περισσότερα από τα πρωτοφανή μέτρα που πάρθηκαν τις τελευταίες μέρες. Εγώ αυτό το βρίσκω και δίκαιο (αφού το να αγοράσει πχ ο εφοπλιστής 9 καράβια αντί για 10 δεν εγείρει σε καμία περίπτωση θέμα αξιοπρέπειας, ακόμα και επιβίωσης όπως συμβαίνει με τις περικοπές, τις αυξήσεις τιμών, καυσίμων κλπ), εφικτό (ένα απλό νομοθετικό διάταγμα αρκεί) και φυσικά αποδοτικό (τους στόχους τους ανέφερα προηγουμένως).

Τέτοια μέτρα όμως, η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να πάρει, αντ'αυτού υποβιβάζει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία φέρουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Χρέος μας λοιπόν είναι, όπως άφησα να εννοηθεί και προηγουμένως, να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να απεργήσουμε και φυσικά, στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λογική, όπως ο καθένας κρίνει σωστό. Πάντως, σίγουρα όχι κόμματα τα οποία κυβερνώντας εναλλάξ μας έχουν φτάσει εκεί που είμαστε σήμερα, σε μια Ελλάδα που βασιλεύει η διαφθορά, η ανισότητα, η ανασφάλεια για το μέλλον και πολλά ακόμη που τα ξέρουμε όλοι μας. Μόνο με ενεργή στάση λοιπόν, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, το οποίο δε θα μας το χαρίσει κανείς φυσικά, αλλά θα πρέπει να το κερδίσουμε μόνοι μας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 03-03-10 στις 19:44
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

13. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

yannisv (04-03-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Γιάννη μαζί σου είμαι φίλε και η δική μου οικογένεια πονάει φίλε. Τί πρέπει να γίνει όμως είναι το ζητούμενο...πώς βγαίνουμε από το αδιέξοδο; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν πρέπει να πονέσουμε για καλό ουσιαστικό λόγο για να ανακάμψει η χώρα μας δηλαδή ας γίνει (υποκειμενικό το κριτήριό μου βέβαια και μη με λιθοβολήσετε για αυτό που λέω) (και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και η νοοτροπία του βολέματος είναι και η αιτία της κατάντιας μας)....το ζητούμενο είναι βέβαια αν γίνονται με κάποιο αντίκρυσμα όλα αυτά... Γιατί αν όχι τότε μάλλον θα πρέπει να βγούμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες....αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους (και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική ανάκαμψη αλλά και στον εκσυγχρονισμό του Κράτους και του Δημοσίου και στο οριστικό τέλος της ανατολίτικης νοοτροπίας του ρουσφετιού και του βολέματος). Και σε αυτό το τελευταίο κυρίως θα πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς ουσιαστικά και ενεργητικά. Καλό θα ήταν να βλέπουμε τα παιδιά μας να προχωράνε στη ζωή τους εξαιτίας των αξιών τους και όχι εξαιτίας πολιτικών χρωμάτων. Πιστεύω όλοι έχουμε ευθύνες σε τελική ανάλυση και απαιτούνται θυσίες και εκεί. Έχουμε τις κοχόνες να αλλάξουμε και εμείς όμως; Το πρόβλημα είναι δυστυχώς πολυδιάστατο και το δικό μου μυαλό πολύ μα πολύ μικρό τελικά για να το συλλάβει σε όλο του το μεγαλείο αλλά έχω την πεποίθηση ότι χωρίς ενεργητική συμμετοχή και ριζικές αλλαγές σε πολλούς επιμέρους τομείς της ζωής μας δε θα γίνει καμιά πρόοδος. Τώρα αν αυτοί που είναι απάνω μπορούν είναι άλλο ζήτημα αλλά κάτι πρέπει να γίνει...
    Φίλε DriverM στο τελευταίο σου ποστ συμφωνώ ότι προφανώς αυτούς που θα έπρεπε να φορολογούν βαρύτερα τελικά δεν τους ακουμπάει κανείς.....όσο για τα ΜΜΕ είναι στον μέσο κοινό νου προφανές ότι πράγματι αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν φερέφωνα κυβερνήσεων και συμφερόντων και εκεί μαζί σου φίλε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannisv : 03-03-10 στις 19:57

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιάννη μαζί σου είμαι φίλε και η δική μου οικογένεια πονάει φίλε. Τί πρέπει να γίνει όμως είναι το ζητούμενο...πώς βγαίνουμε από το αδιέξοδο; Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν πρέπει να πονέσουμε για καλό ουσιαστικό λόγο για να ανακάμψει η χώρα μας δηλαδή ας γίνει (υποκειμενικό το κριτήριό μου βέβαια και μη με λιθοβολήσετε για αυτό που λέω) (και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και η νοοτροπία του βολέματος είναι και η αιτία της κατάντιας μας)....το ζητούμενο είναι βέβαια αν γίνονται με κάποιο αντίκρυσμα όλα αυτά... Γιατί αν όχι τότε μάλλον θα πρέπει να βγούμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες....αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους (και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική ανάκαμψη αλλά και στον εκσυγχρονισμό του Κράτους και του Δημοσίου και στο οριστικό τέλος της ανατολίτικης νοοτροπίας του ρουσφετιού και του βολέματος). Και σε αυτό το τελευταίο κυρίως θα πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς ουσιαστικά και ενεργητικά. Καλό θα ήταν να βλέπουμε τα παιδιά μας να προχωράνε στη ζωή τους εξαιτίας των αξιών τους και όχι εξαιτίας πολιτικών χρωμάτων. Πιστεύω όλοι έχουμε ευθύνες σε τελική ανάλυση και απαιτούνται θυσίες και εκεί. Έχουμε τις κοχόνες να αλλάξουμε και εμείς όμως; Το πρόβλημα είναι δυστυχώς πολυδιάστατο και το δικό μου μυαλό πολύ μα πολύ μικρό τελικά για να το συλλάβει σε όλο του το μεγαλείο αλλά έχω την πεποίθηση ότι χωρίς ενεργητική συμμετοχή και ριζικές αλλαγές σε πολλούς επιμέρους τομείς της ζωής μας δε θα γίνει καμιά πρόοδος. Τώρα αν αυτοί που είναι απάνω μπορούν είναι άλλο ζήτημα αλλά κάτι πρέπει να γίνει...
    Φίλε DriverM στο τελευταίο σου ποστ συμφωνώ ότι προφανώς αυτούς που θα έπρεπε να φορολογούν βαρύτερα τελικά δεν τους ακουμπάει κανείς.....όσο για τα ΜΜΕ είναι στον μέσο κοινό νου προφανές ότι πράγματι αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν φερέφωνα κυβερνήσεων και συμφερόντων και εκεί μαζί σου φίλε.
    Γιαννη σε αυτο το αδιεξοδο δεν θυμαμαι να μην ειμασταν ποτε.. και εστω αν θεωρησουμε οτι τωρα τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα πως θα βγουμε απο το αδιεξοδο πως γινεται να σωθει μια οικονομια οταν οι κατοικοι της χωρας δεν θα εχουν αγοραστικη δυναμη? και αν ολα αυτα ειναι για ενα γαμοδανειο γιατι δεν το παιρνουμε απο αλλου (διεθνες ταμειο) και να πληρωσουμε την διαφορα αν υπαρχει ο κοσμος.
    Αλλα Γιαννη οταν οι κυβερνησεις παιρνουν μετρα σταθεροποιησης της οικονομιας ξεκιναν απο αλλου και οχι απο την με χειρουργικη ακριβεια στοχευση και στοχοποιηση συγκεκριμενης μεριδας εργαζομενων, δεν στρεφουν και αν ακομα αυτοι το κανουν ,οι εργαζομενοι δεν πρεπει να τα βαζουν ο ενας με τον αλλο, ο εχθρος δεν ειναι ο δημ υπαλληλος επειδη ποτε και κανενας δεν κατηγορηθηκε και τιμωρηθηκε ως κλεφτης ,μιζαδορος υπεξαιρετης ,εμπλεκομενος κλπ. Αυριο που θα "ασχοληθουν" γιατι θα ασχοληθουν με τον ιδιωτικο τομεα και ολα τα εργασιακα δικαιωματα που κατακτηθηκαν με αιμα θα χαθουν τι θα λεμε?
    Αν ηθελαν ας ξεκιναγαν απο περικοπες στις δαπανες, απο κοψιμο ολων των λαμογιων που επιδοτουνται απο το υπουργειο πολιτισμου και οχι μονο και ειναι συλλογοι που υπαρχουν μονο στα χαρτια, ας εκοβαν απο τις επιδοτησεις των κοματων ,απο τις εκλογικες αποζημιωσεις που τις εισπρατει καθε λογης λογης υπηρεσια, απο περικοπες στα υπουργεια υγειας και ιδιαιτερα απο το νεο συστηματακι με τις επεμβασεις στο εξωτερικο(θα σου πω σε καμια συναντηση τι παιζει να φριξεις) απο τις αποστολες στις ευρωπαικες χωρες που ακολουθουν διακοσιοι νοματαιοι τους πολιτικους και απο χιλια δυο αλλα σημεια πχ εξοπλισμους.
    Και αν ολα αυτα δεν εφταναν ας αρχισαν να βαζουν καποια μετρα που να εχουν ομως λογικη και να μην θιγουν το περι δικαιου αισθημα.
    Αραγε γιατι την ακινητη περιουσια δεν την ακουμπανε? μηπως και επειδη θα επρεπε να βαλουν χερι σε ολους αυτους που κατω απο το αλλοθι καποιας θρησκειας(οχι μονο της δικηςμας), απολαμβανουν φορολογικη ασυλια?
    Ναι αν τα εκαναν ολα αυτα και δεν και πληρωναν νταβατζιλικι σε ολους τους τραγουδιστες που τα παιρνουν απο τις μεγαλες πιστες το χειμωνα και το καλοκαιρι τα παιρνουν απο το κρατος για να επισκεφτουν καποιο μερος της υπαιθρου λες και ο αγροτης απο αυτο εχει αναγκη και οχι απο μια βοηθεια στην επιδοτηση! αν τα εκαναν ολα αυτα θα'μουν ο πρωτος που θα συμφωνουσα να "κοψω" απο τα παιδια μου για την πατριδα, αλλα τωρα δε με πειθουν οτι το κανω για την πατριδα αλλα για να καλυψω τα γαμησιατικα ολων αυτων που επι σειρα ετων μας πινουν το αιμα.
    Δεν ξερω πως αλλα θα αντισταθω με οποιο τροπο μπορεσω και δεν θα ειναι με απεργια γιατι απο οτι καταλαβες με τα νεα μετρα οποιος κανει και απεργια παει κατευθειαν για το φιλοπτωχο μετα.
    Τεσπα στο post νο 40 εγραψα μια ιστοριουλα οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα μπορει να κανω και λαθος ή μπορει και να ειμαι γραφικος το σιγουρο ειναι οτι πραγματικα φοβαμαι σε τι ατραπους μπορει να μας βαλει αυτη η κατασταση.

Σελίδα 4 από 28 ΠρώτηΠρώτη ... 2345614 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP