Προσοχη στις ημερομηνιες παραγωγης.Στα Castrol πισω και κατω δεξια ,στα ΟΕΜ πισω στο λαιμο.Τα edge εχουν και την economy σειρα,οπως επισης η castrol δεν παραγει λιπαντικα.
Τα castrol ειναι της ΒΡ.
BILL007 (07-09-12), giannis_compact (07-09-12), Samaro (07-09-12), Vassilis ///M (07-09-12)
4 χρόνια σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης πριν τα πρόσθετα χάσουν τις ιδιότητές τους.
Δεδομένου οτι το λάδι εμπλουτίζεται με διάφορα μείγματα, κάποια στιγμή χάνουν τις μοριακές τους ιδιότητες και το αποτέλεσμα θα είναι το παλιό λάδι να "σπασει" νωρίτερα απο το προβλεπόμενο.
Οι μεγάλες εταιρείες BP SHELL κτλ, στις επίσημες σελίδες τους δίνουν αυτή τη διάρκεια.
Καλό μεχρι 4 χρόνια, αρκεί να είναι αποθηκευμένο σωστά.
Αυτά για το μηχανόλαδο το συνθετικό.
Τα απλά ορυκτέλαια κρατάνε πιό πολύ και τα σαζμανόλαδα και τα λοιπά σχεδόν για 10 χρόνια.
BILL007 (07-09-12), bmw5argolida (07-09-12), Leonidas_E39 (07-09-12), zaharias (08-09-12)
Σταματη μια ερωτηση εχεις στειλει ειπες δειγματα απο λαδια που εχεις αγορασει απ το trade-wind??
αγοραζω λαδια πολυ καιρο απο εκει και για πολλα αυτοκινητα και ποτε δεν ειχα προβλημα... και οταν ακουω αυτους τους ιδιμονες στο psclub τρελαινομαι... driverM αυτους που μιλανε τους ξερω και απο αλλα φορουμ 106sc κλπ !
Σπύρο αποκλειστικά απο τον Λαμπριανίδη αγοράζω λάδια εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Ειναι η συμφωνία μου με τον μηχανικό μου οτι σε όλα τα αυτοκίνητα του παω εγώ τα λάδια.
Αποδεδειγμένα (με σφραγίδα τεχνικής ανάλυσης) τα λάδια που βάζω είναι καλά.
Τώρα το τι λένε για την εταιρεία αυτή και τα λοιπά, τα ακούω στον κλείδωνα.
Κανένα πρόβλημα ποτέ.
Οποιος θέλει απο το psclub μπορεί να στείλει τα λάδια του για ανάλυση και να ικανοποιήσει την περιέργειά του.
Επίσης με την ευκαιρία μου γυρίζει το κεφάλι όταν ακούω την έκφραση -έβαλα το τάδε λάδι και είδα διαφορά-
Ειμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δώ πως "φαίνεται" η διαφορά στο λάδι.
Το να μην το καίει δεν είναι απαραίτητα καλό.
Μπορεί να μην κάψει σταγόνα, αλλά να έχει κάνει τα πιστόνια δαντέλες.
Μπορεί να "ακούς" τον κινητήρα πιό γλυκό, αλλά να έχει φράξει όλες τις τρύπες λίπανσης.
Μονο μια ανάλυση μπορεί να δείξει τι τρέχει με το λάδι και μόνο αν ανοίξεις κινητήρα μπορείς να καταλάβεις αν τελικά τα λάδια αυτά "του πάνε"...
αποψή μου φυσικά.
BILL007 (07-09-12), GiannisRob (07-09-12)
επίσης η σωστη λέξη ειναι
ειδήμονες
εἴδω (ἰδεῖν), "γνωρίζω"
εγω τα καταλαβαινω τα "μουφα" λαδια γιατι εχουμε εχει το αυτοκινητο θερμοκρασια λαδιου, τα amsoil σε "σχισιμο¨ τα τηγανιζει στο κοκκινο, τα τοταλ απ τον Λαμπριανιδη τα παει πανω απ τη μεση!
οσο για το καψιμο για μενα παιζει περισσοτερο λογω το ιξωδες...
εγω δεν εχω παραπονο κανενα...
δεν εχω δοκιμασει μοτουλ βεβαια που λενε...
σωστα το εγραψα ειμαι γνωστης της αρχαιοελληνικης γλωσσας "ιδειν"
του γα.μσα τη ριζα
λαμπριανίδη εμπιστευομαι και γω τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια.
Πρόβλημα μηδεν.
εχω δοκιμάσει σχεδόν όλες του τις μάρκες, πλην elf νομίζω. θα δοκιμάσω και elf όμως σύντομα γιατί έκοψε το GM oil που έβαζα στο kalos.
το Africa φοράει bellray 10-40
το yaris bp 5-40
το 520 bmwoil 5-30
το kalos GMoil 10-40
εχω αλλάξει και άλλες 5 τουλάχιστον μαρκες αυτοκινητων.
Λαμπριανίδης σταθερά γιά όλα.