Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 101

Θέμα: Βλάβη κινητήρα σε E46 Compact. Συμφέρει αναβάθμιση;

Περιοχή
    Αθηνα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Απο την μια διαβαζω για το πατωμα που θελει προσοχη. Απο την αλλη διαβαζω για την καδενα που θελει προσοχη.... ΑΜΑΝ.... καρδιακο θα με κανετε.... :P
    Λοιπων το δικο μου εχει 160000χλμ με Ν42Β18Α. Υπαρχει καμια περιπτωση? Φενετε με γυμνο ματι η πρεπει να λυσεις κατι στην μηχανη. Μηπως το εβαλε ο προηγουμενος.
    H ζωη ειναι μικρη......
    Driftare περισσοτερο!!!

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Οι Ν42Β18 φορούν το συγκεκριμένο λαμάκι. Το μόνο που οφείλεται να ελέγξετε είναι άν έχετε τον ενισχυμένο τεντωτήρα!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων

Οι λύσεις είναι τρεις.
    1) Βρίσκεις ένα Ν45Β16 και το βάζεις
    2) Βρίσκεις ένα Ν40Β16 και το βάζεις
    3) Βρίσκεις ένα Ν42Β20 ή Β18 και βάζεις

Ν46Β20 δεν βάζεις γιατί θέλει κόψε-ράψε στα ηλεκτρολογικά. Τους υπόλοιπους Ν4χ τους ξεχνάς. Όποια από τις παραπάνω λύσεις ακολουθήσεις ,αλλάζεις εντατήρα με τον καινούριο, βάζεις λαμάκια παραλαμάκια, και εξετάζεις καδένα και γλίστρες. Σε περίπτωση που λύσεις βάνος ή γρανάζια κλπ αλλάζεις τις βίδες με καινούργιες. Και δένεις τις καινούριες με την ροπή που ορίζει ο κατασκευαστής.

Ο λόγος που σε συμφέρει να κρατηθείς σε 4κίλυνδρο είναι ότι κρατάς μίζες, δυναμο, αντλίες, κομπρέσσορες ,όλα δικά σου που έχουν λίγα χλμ και κρατάς και το κόστος σου χαμήλά.
    Ευχαριστώ για την απάντηση αγαπητέ φίλε. Το βασικό που με απασχολεί είναι ότι αν πάω για ίδιο μεταχ. κινητήρα, με την επισκευή που πρέπει να κάνω σε εντατήρα κλπ, η διαφορά κόστους σε σχέση με μια μετατροπή σε εξακύλινδρο δεν είναι μεγάλη. Σίγουρα όμως, είναι μεγάλο συν, ότι θα κρατήσω κάποια απ΄τα δικά μου ανταλλακτικά. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι και ο κινητήρας μου καινούργιος ήταν.

Όσον αφορά κάποιες προτάσεις άλλων φίλων για να ψάξω μηχανή και να ρωτήσω τιμές κλπ, η φιλοσοφία μου σε τέτοια θέματα είναι ότι το συνεργείο που θα κάνει την όλη εργασία θα πρέπει να αναλάβει και την εγγύηση καλής λειτουργίας του συνόλου (ανταλλακτικά + εργασία). Που σημαίνει ότι αν πας σε ένα συνεργείο και τους δώσεις ενα μεταχ. μοτέρ να σου τοποθετήσουν και συμβεί πίπα, ποιος έχει την ευθύνη; Ο μαντράς που σου πούλησε το μοτόρι ή ο μηχανικός που στο τοποθέτησε; Ποιος είναι υπεύθυνος για τυχόν π@παριά; Τρέχα γύρευε... Και επειδή αρχίζω και πιστεύω ότι είμαι συγγενής με τον κ. Μηστοτάκη, η λογική μου λέει ότι το συνεργείο θα πρέπει να βρει τα ανταλλακτικά τα οποία θα μου προτείνει για να τοποθετήσει, και θα σου δώσει και κάποια εγγύηση καλής λειτουργίας. Φυσικά αν είχα πολύ "δικό μου" μηχανικό, δεν θα το συζητούσα, θα έφερνα και κομμένο αμάξι (που λέει ο λόγος).

Πάντως σε 2 συνεργεία που ρώτησα μου είπαν ότι γενικά οι εξακύλινδροι είναι πολύ αξιόπιστοι, ειδικά σε σχέση με τους βλαβητρόνικ. Και εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό. Να μην έχω σπασ@ρχιδισμούς μετά.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλε μου ο κινητήρας σου για να γίνει ολόσωστος θέλεις γύρω στα 800-1000 ευρώ! Έχει 42 χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι καινούριος. Δεν αξίζει περισσότερο να τον επισκευάσεις από το να δώσεις 1500 για παράδειγμα για κάποιον αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος;

5. The Following User Says Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

ghost-rider (05-09-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε μου ο κινητήρας σου για να γίνει ολόσωστος θέλεις γύρω στα 800-1000 ευρώ! Έχει 42 χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι καινούριος. Δεν αξίζει περισσότερο να τον επισκευάσεις από το να δώσεις 1500 για παράδειγμα για κάποιον αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος;
    Για να αστειευτώ και λίγο με την πίκρα μου, λέω από αύριο να αρχίσω να κοιτάω και καμιά μετατροπή με Γιαπωνέζικο κινητήρα. Ξέρω κι εγώ, δεν έχω ακούσει από φίλους να τους έχουν βγάλει το παραμικρό. Τι AVENSIS, τι CIVIC, ακόμα και τα hiunday δεν παθαίνουν διάολο.

Σχετικά με την επισκευή του κινητήρα φίλε Γιάννη, το καπάκι καινούργιο θέλει κανα 2χίλιαρο. Για μεταχ. δεν βρίσκουν όσοι ρώτησα λόγω σπανιότητας του μοντέλου. Για μεταχ. σε καλή κατάσταση, τον ίδιο, θέλουν 1200 μόνο κινητήρα. Μετά από τέτοιο ξενέρωμα που έφαγα, νομίζω πως δικαιούμαι να είμαι λιγάκι επιφυλακτικός.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο blabi-tronik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να αστειευτώ και λίγο με την πίκρα μου, λέω από αύριο να αρχίσω να κοιτάω και καμιά μετατροπή με Γιαπωνέζικο κινητήρα. Ξέρω κι εγώ, δεν έχω ακούσει από φίλους να τους έχουν βγάλει το παραμικρό. Τι AVENSIS, τι CIVIC, ακόμα και τα hiunday δεν παθαίνουν διάολο.

Σχετικά με την επισκευή του κινητήρα φίλε Γιάννη, το καπάκι καινούργιο θέλει κανα 2χίλιαρο. Για μεταχ. δεν βρίσκουν όσοι ρώτησα λόγω σπανιότητας του μοντέλου. Για μεταχ. σε καλή κατάσταση, τον ίδιο, θέλουν 1200 μόνο κινητήρα. Μετά από τέτοιο ξενέρωμα που έφαγα, νομίζω πως δικαιούμαι να είμαι λιγάκι επιφυλακτικός.
    Χμ, όντως, είναι λίγο ακριβή επισκευή. Και τί σκέφτεστε να κάνετε;

Rides
    0

Προεπιλογή

Χμ, όντως, είναι λίγο ακριβή επισκευή. Και τί σκέφτεστε να κάνετε;
    Προς το παρόν είμαι σε επαφή με συνεργεία και περιμένω να μάθω τιμές κλπ. Όλα θα εξαρτηθούν από το τελικό κόστος.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στην Αθήνα βρίσκεστε, άν επιτρέπεται; Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, ο συμφορουμίτης Καζάκος έχει φτιάξει άπειρους τέτοιους κινητήρες με το καλύτερο δυνατό κόστος και δούλεψαν, εννοείται, σα να είναι καινούριοι.

10. The Following 2 Users Say Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

blabi-tronik (05-09-12), Kazakos Garage (05-10-16)

Rides
    0

Προεπιλογή

Στην Αθήνα βρίσκεστε, άν επιτρέπεται; Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, ο συμφορουμίτης Καζάκος έχει φτιάξει άπειρους τέτοιους κινητήρες με το καλύτερο δυνατό κόστος και δούλεψαν, εννοείται, σα να είναι καινούριοι.
    Από την Αθήνα είμαι, τώρα βρίσκομαι εκτός. Θα το πήγαινα και στα Τίρανα αγαπητέ φίλε, αλλά δεν τσουλάει, δυστυχώς. Να τον έστελνα κάπου, πχ στον συμφορουμίτης που λες, αλλά οι δουλειές δεν γίνονται έτσι, πρέπει να είμαι κι εγώ εκεί και αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο blabi-tronik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από την Αθήνα είμαι, τώρα βρίσκομαι εκτός. Θα το πήγαινα και στα Τίρανα αγαπητέ φίλε, αλλά δεν τσουλάει, δυστυχώς. Να τον έστελνα κάπου, πχ στον συμφορουμίτης που λες, αλλά οι δουλειές δεν γίνονται έτσι, πρέπει να είμαι κι εγώ εκεί και αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό.
    Ναι, όντως. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν.

13. The Following User Says Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

blabi-tronik (05-09-12)

Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP