Σελίδα 12 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 210111213142262 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 111 έως 120 από 1003

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...9 2012

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μιας και τελειώνω (καλώς εχόντων των πραγμάτων) σε λίγο καιρό από την σχολή ΗΜ&ΤΥ του Πολυτεχνείου Πατρών να πω και την δική μου άποψη:

- Είναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να πληρώνουν οι φοιτητές για τα βιβλία σε χώρα που έχει σε άρθρο του Συντάγματός της την έκφραση "Δωρεάν Παιδεία για τους πολίτες της".
    Από εκεί προσπαθούν να καλύψουν τρύπες στην οικονομία οι "πεφωτισμένοι" πολιτικοί Ελλάδας και Ευρώπης?
    Ας μειώσουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ας κόψουν στο ελάχιστο τον αριθμό εργαζομένων στην Βουλή που έχουν βάλει ότι συγγενή έχουν ο καθένας τους, ας κόψουν τα δωρεάν αυτοκίνητα για όλους, ας σταματήσουν τα περιττά έξοδα με το κανάλι της Βουλής (OMG..), ας δημεύσουν όλες τις μίζες που αποδεδειγμένα έχουν λάβει οι πολιτικοί, και έχει πολλά ακόμα...

- Μερικές πανεπιστημιακές εκδόσεις δεν είναι καθόλου κακές. Άλλες είναι για πέταμα. Ένα ξεσκαρτάρισμα από κάποια επιστημονική ομάδα καθηγητών όπως αυτές που ελέγχουν εργασίες για συνέδρια θα ήταν χρησιμότατο και να παραμείνουν προς εκτύπωση όσες πραγματικά αξίζουν (φυσικά σε καλύτερη εκτύπωση από το απλό Α4 που είναι τώρα..)
    Δεν κοστίζουν και πάρα πολύ στο κράτος, σε αντίθεση με τα συγγράματα του εμπορίου.

- Το ηλεκτρονικό βιβλίο μόνο ως συμπλήρωμα ή έκτακτης ανάγκης όταν δεν έχεις βιβλίο μπροστά σου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Πού να διαβάσεις 300-600 σελίδες στην οθόνη του υπολογιστή σου?
    Εκτός αν βρούμε κονδύλι για δωρεάν Kindle σε όλους τους πρωτοετείς κάθε σχολής.

- Το πανεπιστήμιο δυστυχώς είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Δεν υπάρχει σχέδιο, έλεγχος, οπότε πώς να λειτουργήσει σωστά?
    Καθηγητές που κάνουν συμφωνίες με εταιρείες αλλά για την πάρτη τους, χωρίς να ενδιαφέρονται αν σε κάθε εξεταστική περνάνε το μάθημα που "διδάσκουν" 5-10 άτομα στα 500 που κατεβαίνουν, μαθήματα στα οποία διδάσκονται πρακτικές που εφαρμόζονταν πριν δεκαετίες αντί να ακολουθούν την σύγχρονη τεχνολογία, κ.α. πολλά.. Εδώ στην σχολή μας ακόμα δεν έχουμε ουσιστικά μάθημα για τις κυψέλες καυσίμου (Fuel Cells)...

- Τα συγγράματα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ ακριβότερα από ένα κανονικό βιβλίο. Για μία οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά που έχουν παιδί φοιτητή, με τους σημερινούς πετσοκομμένους μισθούς ένα έξτρα κονδύλι ~400-500 ευρώ για βιβλία ανά εξάμηνο αυτήν την στιγμή είναι σκότωμα. Δεν συζητάμε για τα νοίκια, έξοδα φοίτησης σε άλλη πόλη κλπ που ήδη είχαμε μέχρι τώρα..

- Για τον Εύδοξο δεν έχω την καλύτερη γνώμη, μια φορά κιόλας τον χρησιμοποίησα μονάχα, για ένα μάθημα που είχα αλλάξει και έπρεπε να πάρω βιβλίο. Προσωπικά προτιμώ τον παλιότ ρόπο που τα διένειμε η κάθε σχολή μόνη της. Το σύστημα ανταλλαγής δεν το χρησιμοποιεί κανείς γτ δεν έχουμε μάθει να μοιραζόμαστε. Θα μπορούσαν να το βελτιώσουν, δίνοντας κάποια προτερήματα σε όσους το χρησιμοποιούν και το στηρίζουν. Αν τελικά περάσει νόμος για μη δωρεάν συγγράματα θα δούμε να ανθίζει η μαύρη αγορά / παρεμπόριο βιβλίων, είτε στο πανεπιστήμιο είτε έξω από αυτό σε συνοικιακά μαγαζιά.

- Αν κατέβει σχέδιο νόμου με πληρωμές βιβλίων (και το επόμενο βήμα είναι σίγουρα και διδάκτρων...) προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε καταλήψεις επ' αόριστον στις Σχολές τις χώρας, όπως το 2006 με την πρόταση νόμου για Αναθεώρηση του Άρθρου 16 και δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

- Την χώρα μας την ξεπούλησαν, την Υγεία την έχουν διαλύσει εδώ και χρόνια, τώρα δίνουν και τα τελευταία χτυπήματα στην Παιδεία..

Πραγματικά λυπάμαι για το μέλλον της χώρας μας.

2. The Following 3 Users Say Thank You to BabisStinson For This Useful Post:

nikos1400 (02-09-12), Panos 316T (03-09-12), Thomelef (02-09-12)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία, γιατί ψάχνω ένα βιβλίο Ηλετροτεχνίας και Ηλεκτρικών Μηχανών...

Θα πρότεινα τα εξής βιβλία:
    Για Ηλεκτρικές Μηχανές -> Chapman
    Για Ηλεκτρικά Κυκλώματα -> Μάργαρης

Γκαρούτσος για Ηλεκτρολογικά προσωπικά δεν μ αρέσει. Για μαθηματικά καλός είναι.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και πάλι Γιάννη τον Εύδοξο τον πέρασες στα ψιλά γράμματα...
    Για σκέψου πόσα λεφτά θα δαπανήθηκαν για να γίνει αυτό το περιβόητο πρόγραμμα και τώρα μετά από δύο χρόνια, θα πάει στην άκρη...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και σιγά το σύστημα που ήταν ο Εύδοξος...

Σπύρο το πρόλαβες εσύ καθόλου?
    Eπειδή έτυχε να είμαι στα πρώτα βήματα του προγράμματος πριν γίνει γνωστό στους υπόλοιπους και καθιερωθεί στις σχολές,είναι ένα εξαίσιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά ευρωπαικά κονδύλια και χρήματα του ελληνικού κράτους.Το μεγάλο ΑΛΛΑ είναι ότι χωρίς ενημέρωση των χρηστών και ανάλογη κουλτούρα (που δεν διαθέτουμε) είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Και για να καταλάβουμε λίγο το επίπεδο ενημέρωσης που διαθέτουμε σαν λαός και πόσο το ψάχνουμε το κάθε τι, θα ήθελα κάποιος να μου πει αν έχει ακουστά την υπηρεσία του εκάστοτε δήμου για περισυλλογή λιπαντικών (πρόγραμμα της ΕΕ)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 02-09-12 στις 23:57

Περιοχή
    Αθηνα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιαννη σε ποια σχολη εισαι? Αν εισαι στο τει πειραια ισως βρω κατι, μιας και εγω χρωσταω ακομα 3 μαθηματα... και μετα ορκιζομαι.
    H ζωη ειναι μικρη......
    Driftare περισσοτερο!!!

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BabisStinson Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα πρότεινα τα εξής βιβλία:
    Για Ηλεκτρικές Μηχανές -> Chapman
    Για Ηλεκτρικά Κυκλώματα -> Μάργαρης

Γκαρούτσος για Ηλεκτρολογικά προσωπικά δεν μ αρέσει. Για μαθηματικά καλός είναι.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο harris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιαννη σε ποια σχολη εισαι? Αν εισαι στο τει πειραια ισως βρω κατι, μιας και εγω χρωσταω ακομα 3 μαθηματα... και μετα ορκιζομαι.
    Τελειώνω τώρα τους Πολιτικούς Μηχανικούς στην Πάτρα, και θέλω να δώσω κατατακτήριες για τους Μηχανολόγους.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σε ποιο ετος βρισκεστε Χαρη και Γιαννη?

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ποιο ετος βρισκεστε Χαρη και Γιαννη?
    Εγώ είμαι στο 5ο. Εκτός απροόπτου θα είναι το τελευταίο μου (σε αυτή τη σχολή), μιας και έχω ένα μάθημα για αυτή την εξεταστική. Θέλω μετά να δώσω κατατακτήριες στους Μηχανολόγους και Αεροναυπηγούς για να μπορώ να τη βγαίνω στο Μπάουερ

9. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

giannis_compact (03-09-12)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BILL007 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eπειδή έτυχε να είμαι στα πρώτα βήματα του προγράμματος πριν γίνει γνωστό στους υπόλοιπους και καθιερωθεί στις σχολές,είναι ένα εξαίσιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά ευρωπαικά κονδύλια και χρήματα του ελληνικού κράτους.Το μεγάλο ΑΛΛΑ είναι ότι χωρίς ενημέρωση των χρηστών και ανάλογη κουλτούρα (που δεν διαθέτουμε) είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Και για να καταλάβουμε λίγο το επίπεδο ενημέρωσης που διαθέτουμε σαν λαός και πόσο το ψάχνουμε το κάθε τι, θα ήθελα κάποιος να μου πει αν έχει ακουστά την υπηρεσία του εκάστοτε δήμου για περισυλλογή λιπαντικών (πρόγραμμα της ΕΕ)
    Η γνώμη μου, σαν απλός end user, είναι ότι ο Εύδοξος είναι πολύ κακό για το τίποτα. Φαντάζομαι το ζήτημα με την ενημέρωση των λιστών των συγγραμμάτων, το πότε αυτά παραδίδονται, σε τι κατάσταση, κλπ, είναι θέματα του υπουργείου, των σχολών και των εκδοτών.

Από εκεί και πέρα, απλά μπαίνεις με ένα username/password μπορείς να δεις τη λίστα συγγραμμάτων που σε αφορά, να επιλέξεις τα ανάλογα συγγράμματα και να επιλέξεις κάποια που έχεις παραλάβει προς ανταλλαγή.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει άλλες δυνατότητες σαν πλατφόρμα/λογισμικό, αλλά ότι αφορά τις σχολές και τους εκδότες σε αυτό το σύστημα επιλογής και διανομής των συγγραμμάτων, είναι απλά τραγικό.

Αύριο το πρωί που δε θα βαριέμαι, θα σκανάρω το εξώφυλλο από το διδακτικό σύγγραμμα Τεχνικής Υδρολογίας που μας διανεμήθηκε. Σε περίπου 10 λέξεις που έχει στο εξώφυλλο, μαζί με το όνομα του συγγραφέα, έχει 2 ορθογραφικά λάθη...

edit: Το βρήκα στο google:

Περιοχή
    Αθηνα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιαννη εγω ειμαι μεγαλο εξαμηνο. Λογω δουλειας δεν ειχα και πολυ χρονο να ασχοληθω. Ειμαι 17 εξαμηνο...
    H ζωη ειναι μικρη......
    Driftare περισσοτερο!!!

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο harris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιαννη εγω ειμαι μεγαλο εξαμηνο. Λογω δουλειας δεν ειχα και πολυ χρονο να ασχοληθω. Ειμαι 17 εξαμηνο...
    Δεν πειραζει ρε Χαρη αφου τελειωνεις ολα καλα! Εγω τωρα μπαινω 9ο εξαμηνο στο φιλολογικο Θεσσαλονικης!

Σελίδα 12 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 210111213142262 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP