Σελίδα 11 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 9101112132161 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 101 έως 110 από 1003

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...9 2012

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ισως,δεν το εχω ψαξει ειναι η αληθεια..
    Πίκρα...30 στην καλύτερη 50 στην χειρότερη. Οι προσωπικές μου εμπειρίες.
    Άρα αν πεις Μ.Ο 40 και λίγα ίσως λέω, με 6 μαθήματα το 6μηνο, πες 8 βιβλία.
    40*8=320 βάλε δυο εξάμηνα τον χρόνο 640 τα ευρά.

2. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

BILL007 (02-09-12)

Περιοχή
    N.Faliro
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    640 τα ευρά.
    ...και απο πλημμελη εως ανυπαρκτη παιδεια...φτασαμε στο σημειο να λεμε οτι θα πληρωσουμε αρκει να εχουμε ακομα σχολες....

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Μιας και (ξανα)πιάσαμε την κουβέντα των συγγραμμάτων, ας πω και 'γω τη γνώμη μου:

1. Στην μέχρι τώρα φοιτητική μου πορεία έχω δει δύο τύπους συγγραμμάτων. Τα συγγράμματα του εμπορίου και τα συγγράμματα που τυπώνονται από το εκτυπωτικό κέντρο του εκάστοτε πολυτεχνείου. Τα δεύτερα είναι συγγράμματα καθηγητών του πανεπιστημίου, τυπώνονται με μικρό κόστος, και κάποια πανεπιστήμια τα διαθέτουν στο εμπόριο. Για παράδειγμα, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης έχουν πολλά εξαιρετικά συγγράμματα, ενώ οι δικοί μας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας κοιμούνται όρθιοι. Ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, τα προϊόντα του εκτυπωτικού μας κέντρου, είναι λες και αγοράζεις χαρτί υγείας. Τραγική εκτύπωση σε απλό, μέτριας ποιότητας Α4, απλά συρραμμένα, με ένα υποτυπώδες εξώφυλλο, πάλι από απλό χαρτί. Αν πεις ότι διαβάζεις ένα τέτοιο βιβλίο, σε μια βδομάδα θα είναι κομμάτια.

Εν, πάσει περιπτώσει όμως, τα βιβλία αυτά έχουν μικρό κόστος εκτύπωσης, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και σε περίπτωση διάθεσης τους στο εμπόριο, το Πανεπιστήμιο μπορεί να έχει ένα σεβαστό κέρδος.

2. Τα συγγράμματα του εμπορίου συχνά υπερτιμολογούνται, με τους εκδότες να έρχονται σε συμφωνία με τα Πανεπιστήμια και τους Καθηγητές, τιμολογώντας τα βιβλία τους, στο μέγιστο του επιτρεπόμενου κόστους βιβλίου που ορίζει ο Νόμος. Δηλαδή, φτάνουμε σε σημείο να πληρώνουμε (μέσω των φόρων βέβαια) βιβλία που δεν κάνουν ούτε για προσάναμα, 40 και 50¤.

3. Με το νέο διαδικτυακό σύστημα για τα συγγράμματα, τον περίφημο Εύδοξο, υπάρχει η επιλογή ανταλλαγής συγγραμμάτων. Δυστυχώς, κανείς (φοιτητής) δεν έχει ασχοληθεί με αυτό. Και πάλι όμως, εάν πρόκειται να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο βιβλίο, θα ήθελα να το δω από κοντά πρώτα, γιατί είμαι ψείρας με αυτά.

4. Όσον αφορά τα βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων, υπάρχει η δυνατότητα να διανέμονται ψηφιακά (σε pdf) και να τυπώνονται από τον φοιτητή. Βέβαια το κόστος είναι μεγάλο για τον φοιτητή. Στη δικιά μου σχολή, υπάρχουν λίγοι καθηγητές, που μαζί με το δικό τους βιβλίο (τυπωμένο από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις) δίνουν και το αντίστοιχο pdf.

Αυτό βέβαια, δε γίνεται να γίνει με τα βιβλία του εμπορίου για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων. Άρα μπάχαλο, γιατί για αρκετά μαθήματα, υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία του εμπορίου που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από "ντόπια".

5. Προσωπική μου άποψη είναι πως το τυπωμένο βιβλίο, που το κρατάς στο χέρι σου, σημειώνεις πάνω του, αποκτά λεκέδες από κόκκινη σάλτσα και που βάζεις αυτοκόλλητους σελιδοδείκτες, και στο τέλος γίνεται πιο πολύχρωμο από ουράνιο τόξο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα.

Αν το υπουργείο αποφασίσει να μην διανέμει δωρεάν συγγράμματα και να μας κάνει όπως τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που πληρώνεις μέχρι και τον αέρα που αναπνέεις, καλά θα κάνει να αναβαθμίσει το σύνολο των υπηρεσιών. Δεν γίνεται να μην υπάρχει χαρτί υγείας στις τουαλέτες, λ7 για τα εργαστήρια, λ7 να επισκευάσουν τον κλιματισμό και να βάλουν πετρέλαιο και να πληρώσουν ένα συνεργελιο καθαρισμού.

Δεν γίνεται πάντα τα πάντα να γίνονται ανάποδα. Δεν γίνεται να σε βάζουν να πληρώνεις από την πρώτη μέρα, με την "αναβάθμιση των υπηρεσιών" να υποτίθεται ότι θα έρθει σε κανα χρόνο. Δηλαδη ποτέ.

Όλα αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και είναι κρίμα, γιατί ακόμα υπάρχουν μερικές σχολές που βγάζουν αξιόλογους επιστήμονες (όταν συνεργάζεται και ο φοιτητής βέβαια).

5. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

chrisgiapz3 (02-09-12)

Προεπιλογή

Και πάλι Γιάννη τον Εύδοξο τον πέρασες στα ψιλά γράμματα...
    Για σκέψου πόσα λεφτά θα δαπανήθηκαν για να γίνει αυτό το περιβόητο πρόγραμμα και τώρα μετά από δύο χρόνια, θα πάει στην άκρη...

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Και σιγά το σύστημα που ήταν ο Εύδοξος...

Σπύρο το πρόλαβες εσύ καθόλου?

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και σιγά το σύστημα που ήταν ο Εύδοξος...

Σπύρο το πρόλαβες εσύ καθόλου?
    Ίσα ίσα για να πάρω μερικά βιβλία, που δεν μας έδιναν εκτυπωμένα. Σεπτέμβρη μπήκε, οκτώβρη ορκίστηκα

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ναι και ο Εύδοξος τί να πω συστηματάρα μιλάμε, κάθε τρεις και λίγο κολλούσε και έπεφτε ο σέρβερ.

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ίσα ίσα για να πάρω μερικά βιβλία, που δεν μας έδιναν εκτυπωμένα. Σεπτέμβρη μπήκε, οκτώβρη ορκίστηκα
    Ωραία, γιατί ψάχνω ένα βιβλίο Ηλετροτεχνίας και Ηλεκτρικών Μηχανών...

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία, γιατί ψάχνω ένα βιβλίο Ηλετροτεχνίας και Ηλεκτρικών Μηχανών...

όποτε τα θελήσεις, πες. Είναι δύο. Πακέτο παίρνεις και έναν γκαρούτσο με γεναία στάμπα από φραπέ! Αν πληρώσεις δε, παίρνεις και μαθήματα

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

όποτε τα θελήσεις, πες.
    Πότε τα θέλω? Χθες!

(Από τις 20 Σεπτέμβρη και μετά πιάνω διάβασμα!)

Είναι δύο.:
    Αμάν Αμάν.

Πακέτο παίρνεις και έναν γκαρούτσο με γεναία στάμπα από φραπέ!
    Εδώ θα τα χαλάσουμε μάλλον. Αλλά για πες μου, πως τον πίνεις το φραπέ?

Αν πληρώσεις δε, παίρνεις και μαθήματα
    Πως θα μου τα κάνεις ρε τα μαθήματα? Από το φυλάκιο που θα βαράς σκοπέτο? Εκτός αν σε πληρώσω με βύσμα...

13. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

m-power_01 (02-09-12)

Σελίδα 11 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 9101112132161 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP