τι μπερδεμενο, φως φαναρι ειναι.
τι μπερδεμενο, φως φαναρι ειναι.
εγω κατάλαβα ότι τον παραιτήσανε με 'αποζημίωση" ένα ποσό καπως παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση. Το πακετάκι δόθηκε με τη μορφή εξατομικευμένης εθελουσίας.
Του ήρθε να πληρώσει το φόρο εισοδήματος του 11 (είχε εισόδημα) και την εισφορά αλληλεγγύης του 11, ενώ ουσιαστικά ήταν άνεργος.
Εχει λογική η διαμαρτυρία του, εστω και αν δεν ξέρουμε το "πακετάκι" ποιό ηταν ...
Εγω αλλο δεν καταλαβαινω.
Γιατι δεν απολυθηκε κανονικα, απο την στιγμη που πειρε και αποζημιωση, και μεγαλυτερη...
Ποιος ο λογος για την εργοδοσια? Κερδισε τπτ ετσι?
Απο την αλλη, αυτος γιατι δεχτηκε να παραιτηθει εφοσων ηξερε οτι δεν μπαινει οαεδ. Αρα τον συμφερε το ποσο που θα επαιρνε, και μαλιστα κατα πολυ. Γιατι τωρα παραπονιεται? Στο κατω κατω, ολοι τα πληρωσανε αυτα τα οποια αναφερει...
Παλι ομως, δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο εγινε ετσι η ιστορια. Το μοναδικο που μου ερχεται, ειναι να υπηρχε καποια συμβαση με το ταμειο,ετσι ωστε η εταιρεια να πληρωνει μειωμενα ενσημα με την προυποθεση να μην γινουν απολυσεις
Και παλι ομως, ακομα και στην περιπτωση της οικειοθελους αποχωρησης,αυτος που φευγει πρεπει να αντικατασταθει.
Μηπως για να παρουν καποιον με πιο μικρο μισθο? Θα μπορουσαν να του κανουν και προταση επαναπροσληψης μετα την αποχωρηση του.
Δεν κολαει απο πουθενα η ιστορια του μαγκα παντως...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 20-08-12 στις 16:24
sympether with chiefτης
Οι Τράπεζες δεν απολύουν τραπεζοϋπαλλήλους, κατ έθιμον αυτό, εκτός κι αν υπάρχει θέμα καταχρησης χρηματος για κάποιον. Απολύουν μόνο υπαλλήλους θυγατρικών τους, τόσο εύκολα, όσο θα μπορούσες να το κάνεις και εσύ γιά κάποιον δικό σου. Ερχονται σε συμφωνία με αυτόν τον τραπεζουπαλληλο που θέλουν να απολύσουν και κάνουν μιά εικονική παραίτηση.
Τραπεζουπαλληλος είναι αυτός του οποίου η σύμβαση εργασίας διεπεται από τα προβλεπόμενα στην κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ. Οι τραπεζίτες δεν ανοίγουν βεντέτα με την οτοε, πάνε πάρα πολλά χρόνια που υπάρχει ειρήνη μεταξύ τους.
ο τύπος αυτός διαμαρτύρεται λογικά, κατ εμε, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πακέτο πήρε, η λογική της κρίσης όμως λέει, ότι δεν πρεπει να πήρε σπουδαία λεφτα.
η "εθελουσια" παραιτηση ειναι κατι που κρυβει πολλες αιτιες.
Συνηθως ομως δεν συνοδευεται απο "αποζημιωση" εκτος των περιπτωσεων σε υψηλοβαθμα στελεχη που "σπανε" τα συμβολαια τους,ή δεν θελουν να εχουν στο βιογραφικο τους απολυση.
η εισφορα που πληρωσε ο απολυμενος και μη επιδοτουμενος ανεργος, αφορα τα εισοδηματα του 2011.
Εργαζονταν δεν εργαζονταν, αν εχει εισοδημα απο οπουδηποτε πληρωνει την εκατοστιαια αναλογια.
Το οτι μπορει να ειναι ανεργος δεν λεει κατι αν εχει εισοδηματα, απο χιλιες δυο αλλες μεριες.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
οι θεσεις του καισαριου δεν με βρισκουν παντα συμφωνο, ωστοσο με το παραπανω δεν θα διαφωνησω.Δράση και αντίδραση ΙΙ
Σημείωση πρώτη:
Όπως σας είπα στο άρθρο με τίτλο Δράση και αντίδραση, η διακήρυξη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, λέει μεταξύ άλλων:
Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του.
Σημείωση δεύτερη:
Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά με τα εστιατόρια, αλλά έχω παρατηρήσει το εξής. Όταν πάω κάπου και παραγγέλνω, πριν έρθει το φαγητό, μου έχουν φέρει την απόδειξη. Τώρα αν στη διάρκεια παραγγείλω και κάτι άλλο, θα μου φέρουν επιπλέον αποδείξεις από την ταμειακή. Έχει τύχει να έχει γεμίσει το τραπέζι με αποδείξεις.
Τώρα ειλικρινά, αν αυτό λέει ο νόμος, τότε ο νόμος είναι χαζός.
Λαμβάνοντας υπόψη πόσα ηλίθια τερτίπια έχουμε εφεύρει σε αυτή τη χώρα με σκοπό να κάνουμε τους εαυτούς μας όσο πιο πολύ μη παραγωγικούς, είναι δυνατόν, υποθέτω ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Στο εξωτερικό, όταν παραγγέλνεις κάτι, ο σερβιτόρος σημειώνει σε ένα μπλοκάκι (ηλεκτρονικό ή μη) τι πήρες και όταν θες να πληρώσεις, πάει στην ταμειακή και σου φέρνει (τις περισσότερες φορές) μια αναλυτική απόδειξη μηχανογραφημένη με το τι πήρες. Και μόνο όταν πληρώσεις και πάρουν τα λεφτά, σου φέρνουν την απόδειξη. Άσε που τις περισσότερες φορές η απόδειξη είναι η ίδια η πληρωμή που έκανες με την πιστωτική σου κάρτα.
Σημείωση τρίτη:
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω όλη τη φασαρία με την φοροδιαφυγή. Όπου έχω πάει μου δίνουν απόδειξη. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάνουν το κορόιδο και πάνε να μην μου κόψουν, τους το υπενθυμίζω με έναν καλό τρόπο ή τους κλείνω το μάτι και μου την δίνουν. Δεν ξέρω που είναι όλοι αυτοί που συστηματικά δεν κόβουν καμία απόδειξη σε κανέναν.
Από ένα σχόλιο στο Facebook του φίλου μου του Γιώργου Σ:
Giorgos S: Στους Παξούς όπου βρίσκομαι ως τώρα μου έχουν εκδώσει νόμιμες αποδείξεις το 100% των επιχειρήσεων στις οποίες έκανα συναλλαγές, χωρίς μάλιστα να τις ζητήσω. Το αναφέρω ως αξιοπερίεργο.
Dimitris G: Συμβαίνει σε πάρα πολλά μέρη πάντως να ξέρεις... και στη Σκύρο εγώ δεν έκατσα σε μαγαζί που να μη φέρει απόδειξη...
Anestis K: Στη Ζάκυνθο έγραψαν μια επιχείρηση γιατί δεν έκοψε αποδείξεις στις ΔΩΡΕΑΝ φρουτοσαλάτες...
Filothei V: Το ίδιο και σε έμενα στην Ύδρα. Μπορεί να έγινε ντόρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποδείξεις εξέδιδαν κανονικότατα. Τείνω να θεωρήσω αληθή τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο για ανοιχτές παραγγελίες και θα έβγαινε λογαριασμός στο τέλος (όπως παντού).
...
...
Filothei V: Συμφωνώ μαζί σας. Ήμουν εκεί και αποδείξεις εκδίδονταν κανονικότατα παντού. Επιπλέον, για να τσέκαρε το ΣΔΟΕ ότι 14 τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις, θεωρητικά έμεινε μέχρι να αποχωρήσουν 14 παρέες.
Costas C: Και στην Κεφαλονιά το ίδιο - παντού αποδείξεις (ακόμα και σε ξαπλώστρες και σε beach bar).
Προσωπικά πιστοποιώ ότι από την Ολυμπία έως τον Πύργο και μέχρι το Κατάκολο και όλα τα περίχωρα στο ενδιάμεσο, δεν έχω πάει πουθενά και να μην μου δώσουν απόδειξη.
Θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι ένα ολόκληρο εστιατόριο δεν έκοβε καθόλου αποδείξεις σε κανέναν;; Δεν με πείθει.
Σημείωση τέταρτη:
Theodoros Skylakakis (Ευρωβουλευτής – επίσης από το Facebook):
Αντί για κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες του τύπου θα θέσουμε τέλος στη φοροδιαφυγή, η συγκυβέρνηση καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τη μαζική και αποδεδειγμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όσο - όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες που ανέδειξα στην εκδήλωση που διοργάνωσα τον περασμένο Δεκέμβριο - γίνονται στις εφορίες 100 χιλιάδες λαδώματα το χρόνο, το κράτος δεν έχει ούτε τα εργαλεία, ούτε και τη στοιχειώδη αξιοπιστία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.
Ούτε βοηθά στην αξιοπιστία του η αντικατάσταση με αδιαφανή κριτήρια του κ. Διώτη από τον τέως έφορο Μεσσήνης στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Το φαινόμενο είναι τόσο μαζικό ώστε χωρίς επαναστατικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τους φορολογικούς συντελεστές η προσπάθεια δεν θα έχει το αναγκαίο αποτέλεσμα.
Σχόλιο δικό μου - Συμφωνώ 100%!!
Τα του κυρίου Ρακιντζή (διαβάστε: "Κανένας δεν μας φοβάται πια" να μην τα σχολιάσω καν...),
Εγώ απλά να προσθέσω ότι για τα πάντα φταίει το κράτος και όλοι αυτοί που έχουν φτιάξει αυτούς τους νόμους που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή μας απίστευτα δύσκολη.
Θα μου πείτε, ο νόμος είναι νόμος και θα πρέπει όλοι να υπακούσουν άσχετα αν είναι άδικος, βλακώδης και καταχρηστικός.
Ναι πράγματι, αλλά υπάρχουν όρια στην αδικία και στα επίπεδα κατάχρησης που μπορεί ο κάθε ένας να υποστεί, πριν πάρει μια καραμπίνα και αρχίσει να βαράει, όπως βλέπουμε στις ειδήσεις στο εξωτερικό.
george.kesarios@capital.gr
εδω και πολυ καιρο δεν θυμαμαι να μη μου εχουν δωσει αποδειξη.
σε οποιαδηποτε συναλλαγη.
μονο πριν καμια 10αρια μερες στο φουρνο που παω στη χαλκιδα δεν μου εδωσε αποδειξη, εδω και 5 χρονια που ψωνιζω απο εκει ηταν η πρωτη φορα.
δεν ηταν βεβαια ουτε ο ιδιοκτητης, ουτε ο γιος του, ουτε η γυναικα του που ειναι συνηθως, ηταν ενας καινουργιος που δεν τον ειχα ξαναδει.
θελω να πω, οτι ολο αυτο το σοου που παρακολουθουμε τις τελευταιες μερες με το δηθεν οργιο φοροδιαφυγης που φτανει στο 100% οπως λενε σε πολλες περιοχες, μου φαινεται οτι γινεται μονο για επικοινωνιακους λογους.
δεν βρισκω αλλη εξηγηση αφου προσωπικα οπως προανεφερα εχω ενα περιστατικο μονο μετα απο εκατονταδες συναλλαγες και απ οτι διαβαζω δεν ειμαι ο μονος.
που ειναι λοιπον τα περιβοητα μεγαλα εσοδα απο την περιβοητη φοροδιαφυγη?
μαλλον οχι σε μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις και μαγαζια οπως προσπαθουν να μας πεισουν.
πιθανως να βρισκονται σε πολυ μεγαλες εταιριες που δεν φοροδιαφευγουν, αλλα φορο-αποφευγουν νομιμα, σε πολυεθνικες που κανουν μεταφορα κερδων, σε δημοσιους υπαλληλους, δεητζηδες, οτετζηδες, δασκαλους κλπ που κανουν διπλες δουλειες και κρυβουν εισοδηματα, σε λαθρεμποριο καυσιμων, τσιγαρων και σε καθε αλλου ειδους παρανομες δραστηριοτητες.
δηλαδη σε μερη που δεν μπορει να παει ο σδοε, ουτε οι καμερες των καναλιων για να δωσουν στον οχλο το σοου οτι και καλα κατι γινεται.
σημερα επαθε μια βλαβη η νοβα στο σπιτι και ηρθε τεχνικος.
δεν ηταν κατι σημαντικο και ετσι πηρε 20 ευρω.
αν απο αυτα τα 20 ευρω αφαιρεσουμε το φπα, το φορο εισοδηματος, τα εξοδα και τον εμμεσο φορο των εξοδων (π.χ. της βενζινης), θα δουμε οτι τελικα απο αυτα τα 20 ευρω πανω απο τα μισα πανε στο κρατος και τα υπολοιπα ειναι η καθαρη αμοιβη του επαγγελματια!
τι να πω, αν σε μια δουλεια που κανεις στην τσεπη σου πανε τα μισα και το κρατος παιρνει τα υπολοιπα, ειναι εξωφρενικο το νουμερο.
βεβαια τι αλλο να κανει για να ταϊσει τους στρατους των τρωκτικων και των αχρηστων, που ειναι μεγα και αξεπεραστο ζητημα πιο δυσκολο και απο το κυπριακο να φυγουν καμια 500αρια χιλιαδες πελατες.
οταν στον ιδιωτικο τομεα ανθρωποι που μπηκαν σε δουλειες χωρις γνωριμιες και κομματικα κριτηρια καρατομουνται σε πεντε λεπτα, κανουμε φοβερο θεμα το πως θα φυγουν και θα πληρωνονται επι 3 χρονια το 60% του μισθου (!!!) μερικοι που τους πληρωνουμε τζαμπα μερικες δεκαετιες.
εχει χαθει καθε εννοια λογικης σε αυτη τη χωρα.
chrisgiapz3 (22-08-12), Eleni (23-08-12), Kostas_1 (21-08-12), Leonidas_E39 (22-08-12), Panos 316T (22-08-12), PANOS-E60 (21-08-12), pilot (22-08-12), sheriff (26-08-12), Thomelef (21-08-12), Κωνσταντίνος (21-08-12)
nikos1400 (22-08-12)
εγω μολις τωρα ακουσα κατι και κουφάθηκα
θα μπουν λέει πρώτοι στην εφεδρεία οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Δηλαδή, αυτοί που κατηγορούνται για -απάτες-κακουργήματα-λαδώματα-μπαμπεσιές ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ.
Μεταξύ αυτών και η κυρία του ΙΚΑ με τα 2 εκ. ευρώ που ακόμα δεν έχει δικαστεί...
ΠOΥΤΣΑ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΟ θέλουν ρε
και ανήφορο γαμώ το κερατό μου.
Eleni (23-08-12), gant (21-08-12), katsaraios (23-08-12), Leonidas_E39 (22-08-12), nikos1400 (22-08-12), Panos 316T (22-08-12), PANOS-E60 (21-08-12), S8N (21-08-12), Stathis (21-08-12), Thomelef (21-08-12)
Tο αρθρο του Καισάριου το εχω δει βεβαίως βεβαιως.
Η δική μου εμπειρία με το θεμα των αποδείξεων είναι ίδια με του Στάθη (και του Καισάριου). Τους τελευταίους τουλάχιστον 24 μήνες, αν όχι και περισσότερο, οι περιπτωσεις που δεν εχω πάρει απόδειξη είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και χωρίς να τη ζητησω. Μπορώ να θυμηθώ έναν ηλεκτρολόγο της γειτονιάς που με εξυπηρετησε σε κάτι επείγον ένα Σάββατο απόγευμα και προφασίστηκε ότι δεν είχε το μπλοκάκι μαζί του, έναν υδραυλικό που έκανε ακριβως το ίδιο και έναν κηπουρό (αλβανό) ο οποίος μου την εχει υποσχεθεί από το Μάιο την απόδειξη και ακόμα την περιμένω. Μιλάμε γιά μικρόποσά πάντως. Υποθέτω ότι στις τακτικές τους δουλειές δίνουν απόδειξη και κρύβουν το έκτακτο ψιλικοκό, όποτε τους προκύπτει. Κακό και αυτό, δεν το συζητάω.
Στις διακοπές που έκανα και φετος και πέρσι σε διάφορα μέρη της χώρας, πήρα απόδειξη γιά τα πάντα, χωρίς να χρειαστει να ζητησω.
Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επαγγελματιών έχει συνετιστεί. Παρόλα αυτά τέλος στην φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να δοθεί αν δεν αποφασίσει το κράτος να κάνει το αυτονόητο, την ηλεκτρονική διασταύρωση των αρχείων των Τραπεζών (με ότι αυτό περιλαμβάνει γιά όλους μας) με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ. Ας εκκρεμεί μόνο το περιουσιολόγιο, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. Μόνο έτσι θα αποκτησει το κράτος πραγματική εικόνα του επιπέδου διαβίωσης ενός εκάστου εξ ημών και θα φορολογήσει σωστά. Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ είναι κυρίως κίνηση εντυπωσιασμού των αδαών τηλεκαταναλωτων.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 21-08-12 στις 20:56
Eleni (23-08-12), Panos 316T (22-08-12), Stathis (21-08-12)