Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1040

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δράση και αντίδραση ΙΙ

Σημείωση πρώτη:

Όπως σας είπα στο άρθρο με τίτλο Δράση και αντίδραση, η διακήρυξη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, λέει μεταξύ άλλων:

Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του.

Σημείωση δεύτερη:

Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά με τα εστιατόρια, αλλά έχω παρατηρήσει το εξής. Όταν πάω κάπου και παραγγέλνω, πριν έρθει το φαγητό, μου έχουν φέρει την απόδειξη. Τώρα αν στη διάρκεια παραγγείλω και κάτι άλλο, θα μου φέρουν επιπλέον αποδείξεις από την ταμειακή. Έχει τύχει να έχει γεμίσει το τραπέζι με αποδείξεις.

Τώρα ειλικρινά, αν αυτό λέει ο νόμος, τότε ο νόμος είναι χαζός.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσα ηλίθια τερτίπια έχουμε εφεύρει σε αυτή τη χώρα με σκοπό να κάνουμε τους εαυτούς μας όσο πιο πολύ μη παραγωγικούς, είναι δυνατόν, υποθέτω ότι έτσι είναι τα πράγματα.

Στο εξωτερικό, όταν παραγγέλνεις κάτι, ο σερβιτόρος σημειώνει σε ένα μπλοκάκι (ηλεκτρονικό ή μη) τι πήρες και όταν θες να πληρώσεις, πάει στην ταμειακή και σου φέρνει (τις περισσότερες φορές) μια αναλυτική απόδειξη μηχανογραφημένη με το τι πήρες. Και μόνο όταν πληρώσεις και πάρουν τα λεφτά, σου φέρνουν την απόδειξη. Άσε που τις περισσότερες φορές η απόδειξη είναι η ίδια η πληρωμή που έκανες με την πιστωτική σου κάρτα.

Σημείωση τρίτη:

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω όλη τη φασαρία με την φοροδιαφυγή. Όπου έχω πάει μου δίνουν απόδειξη. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάνουν το κορόιδο και πάνε να μην μου κόψουν, τους το υπενθυμίζω με έναν καλό τρόπο ή τους κλείνω το μάτι και μου την δίνουν. Δεν ξέρω που είναι όλοι αυτοί που συστηματικά δεν κόβουν καμία απόδειξη σε κανέναν.

Από ένα σχόλιο στο Facebook του φίλου μου του Γιώργου Σ:

Giorgos S: Στους Παξούς όπου βρίσκομαι ως τώρα μου έχουν εκδώσει νόμιμες αποδείξεις το 100% των επιχειρήσεων στις οποίες έκανα συναλλαγές, χωρίς μάλιστα να τις ζητήσω. Το αναφέρω ως αξιοπερίεργο.

Dimitris G: Συμβαίνει σε πάρα πολλά μέρη πάντως να ξέρεις... και στη Σκύρο εγώ δεν έκατσα σε μαγαζί που να μη φέρει απόδειξη...

Anestis K: Στη Ζάκυνθο έγραψαν μια επιχείρηση γιατί δεν έκοψε αποδείξεις στις ΔΩΡΕΑΝ φρουτοσαλάτες...

Filothei V: Το ίδιο και σε έμενα στην Ύδρα. Μπορεί να έγινε ντόρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποδείξεις εξέδιδαν κανονικότατα. Τείνω να θεωρήσω αληθή τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο για ανοιχτές παραγγελίες και θα έβγαινε λογαριασμός στο τέλος (όπως παντού).
    ...
    ...
    Filothei V: Συμφωνώ μαζί σας. Ήμουν εκεί και αποδείξεις εκδίδονταν κανονικότατα παντού. Επιπλέον, για να τσέκαρε το ΣΔΟΕ ότι 14 τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις, θεωρητικά έμεινε μέχρι να αποχωρήσουν 14 παρέες.

Costas C: Και στην Κεφαλονιά το ίδιο - παντού αποδείξεις (ακόμα και σε ξαπλώστρες και σε beach bar).

Προσωπικά πιστοποιώ ότι από την Ολυμπία έως τον Πύργο και μέχρι το Κατάκολο και όλα τα περίχωρα στο ενδιάμεσο, δεν έχω πάει πουθενά και να μην μου δώσουν απόδειξη.

Θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι ένα ολόκληρο εστιατόριο δεν έκοβε καθόλου αποδείξεις σε κανέναν;; Δεν με πείθει.

Σημείωση τέταρτη:

Theodoros Skylakakis (Ευρωβουλευτής – επίσης από το Facebook):

Αντί για κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες του τύπου θα θέσουμε τέλος στη φοροδιαφυγή, η συγκυβέρνηση καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τη μαζική και αποδεδειγμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όσο - όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες που ανέδειξα στην εκδήλωση που διοργάνωσα τον περασμένο Δεκέμβριο - γίνονται στις εφορίες 100 χιλιάδες λαδώματα το χρόνο, το κράτος δεν έχει ούτε τα εργαλεία, ούτε και τη στοιχειώδη αξιοπιστία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

Ούτε βοηθά στην αξιοπιστία του η αντικατάσταση με αδιαφανή κριτήρια του κ. Διώτη από τον τέως έφορο Μεσσήνης στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Το φαινόμενο είναι τόσο μαζικό ώστε χωρίς επαναστατικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τους φορολογικούς συντελεστές η προσπάθεια δεν θα έχει το αναγκαίο αποτέλεσμα.

Σχόλιο δικό μου - Συμφωνώ 100%!!

Τα του κυρίου Ρακιντζή (διαβάστε: "Κανένας δεν μας φοβάται πια" να μην τα σχολιάσω καν...),

Εγώ απλά να προσθέσω ότι για τα πάντα φταίει το κράτος και όλοι αυτοί που έχουν φτιάξει αυτούς τους νόμους που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή μας απίστευτα δύσκολη.

Θα μου πείτε, ο νόμος είναι νόμος και θα πρέπει όλοι να υπακούσουν άσχετα αν είναι άδικος, βλακώδης και καταχρηστικός.

Ναι πράγματι, αλλά υπάρχουν όρια στην αδικία και στα επίπεδα κατάχρησης που μπορεί ο κάθε ένας να υποστεί, πριν πάρει μια καραμπίνα και αρχίσει να βαράει, όπως βλέπουμε στις ειδήσεις στο εξωτερικό.

george.kesarios@capital.gr
    οι θεσεις του καισαριου δεν με βρισκουν παντα συμφωνο, ωστοσο με το παραπανω δεν θα διαφωνησω.

εδω και πολυ καιρο δεν θυμαμαι να μη μου εχουν δωσει αποδειξη.
    σε οποιαδηποτε συναλλαγη.
    μονο πριν καμια 10αρια μερες στο φουρνο που παω στη χαλκιδα δεν μου εδωσε αποδειξη, εδω και 5 χρονια που ψωνιζω απο εκει ηταν η πρωτη φορα.
    δεν ηταν βεβαια ουτε ο ιδιοκτητης, ουτε ο γιος του, ουτε η γυναικα του που ειναι συνηθως, ηταν ενας καινουργιος που δεν τον ειχα ξαναδει.

θελω να πω, οτι ολο αυτο το σοου που παρακολουθουμε τις τελευταιες μερες με το δηθεν οργιο φοροδιαφυγης που φτανει στο 100% οπως λενε σε πολλες περιοχες, μου φαινεται οτι γινεται μονο για επικοινωνιακους λογους.

δεν βρισκω αλλη εξηγηση αφου προσωπικα οπως προανεφερα εχω ενα περιστατικο μονο μετα απο εκατονταδες συναλλαγες και απ οτι διαβαζω δεν ειμαι ο μονος.

που ειναι λοιπον τα περιβοητα μεγαλα εσοδα απο την περιβοητη φοροδιαφυγη?
    μαλλον οχι σε μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις και μαγαζια οπως προσπαθουν να μας πεισουν.

πιθανως να βρισκονται σε πολυ μεγαλες εταιριες που δεν φοροδιαφευγουν, αλλα φορο-αποφευγουν νομιμα, σε πολυεθνικες που κανουν μεταφορα κερδων, σε δημοσιους υπαλληλους, δεητζηδες, οτετζηδες, δασκαλους κλπ που κανουν διπλες δουλειες και κρυβουν εισοδηματα, σε λαθρεμποριο καυσιμων, τσιγαρων και σε καθε αλλου ειδους παρανομες δραστηριοτητες.
    δηλαδη σε μερη που δεν μπορει να παει ο σδοε, ουτε οι καμερες των καναλιων για να δωσουν στον οχλο το σοου οτι και καλα κατι γινεται.

σημερα επαθε μια βλαβη η νοβα στο σπιτι και ηρθε τεχνικος.
    δεν ηταν κατι σημαντικο και ετσι πηρε 20 ευρω.

αν απο αυτα τα 20 ευρω αφαιρεσουμε το φπα, το φορο εισοδηματος, τα εξοδα και τον εμμεσο φορο των εξοδων (π.χ. της βενζινης), θα δουμε οτι τελικα απο αυτα τα 20 ευρω πανω απο τα μισα πανε στο κρατος και τα υπολοιπα ειναι η καθαρη αμοιβη του επαγγελματια!
    τι να πω, αν σε μια δουλεια που κανεις στην τσεπη σου πανε τα μισα και το κρατος παιρνει τα υπολοιπα, ειναι εξωφρενικο το νουμερο.

βεβαια τι αλλο να κανει για να ταϊσει τους στρατους των τρωκτικων και των αχρηστων, που ειναι μεγα και αξεπεραστο ζητημα πιο δυσκολο και απο το κυπριακο να φυγουν καμια 500αρια χιλιαδες πελατες.
    οταν στον ιδιωτικο τομεα ανθρωποι που μπηκαν σε δουλειες χωρις γνωριμιες και κομματικα κριτηρια καρατομουνται σε πεντε λεπτα, κανουμε φοβερο θεμα το πως θα φυγουν και θα πληρωνονται επι 3 χρονια το 60% του μισθου (!!!) μερικοι που τους πληρωνουμε τζαμπα μερικες δεκαετιες.
    εχει χαθει καθε εννοια λογικης σε αυτη τη χωρα.

2. The Following 10 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

chrisgiapz3 (22-08-12), Eleni (23-08-12), Kostas_1 (21-08-12), Leonidas_E39 (22-08-12), Panos 316T (22-08-12), PANOS-E60 (21-08-12), pilot (22-08-12), sheriff (26-08-12), Thomelef (21-08-12), Κωνσταντίνος (21-08-12)

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    οι θεσεις του καισαριου δεν με βρισκουν παντα συμφωνο, ωστοσο με το παραπανω δεν θα διαφωνησω.

εδω και πολυ καιρο δεν θυμαμαι να μη μου εχουν δωσει αποδειξη.
    σε οποιαδηποτε συναλλαγη.
    .
    Χε χε, αντίθεση. Απ τις 10 μικροσυναλαγγές που κάνω στις μισές και παραπάνω, πρέπει ο ίδιος να ζητήσω απόδειξη.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

4. The Following User Says Thank You to gant For This Useful Post:

nikos1400 (22-08-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Tο αρθρο του Καισάριου το εχω δει βεβαίως βεβαιως.

Η δική μου εμπειρία με το θεμα των αποδείξεων είναι ίδια με του Στάθη (και του Καισάριου). Τους τελευταίους τουλάχιστον 24 μήνες, αν όχι και περισσότερο, οι περιπτωσεις που δεν εχω πάρει απόδειξη είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και χωρίς να τη ζητησω. Μπορώ να θυμηθώ έναν ηλεκτρολόγο της γειτονιάς που με εξυπηρετησε σε κάτι επείγον ένα Σάββατο απόγευμα και προφασίστηκε ότι δεν είχε το μπλοκάκι μαζί του, έναν υδραυλικό που έκανε ακριβως το ίδιο και έναν κηπουρό (αλβανό) ο οποίος μου την εχει υποσχεθεί από το Μάιο την απόδειξη και ακόμα την περιμένω. Μιλάμε γιά μικρόποσά πάντως. Υποθέτω ότι στις τακτικές τους δουλειές δίνουν απόδειξη και κρύβουν το έκτακτο ψιλικοκό, όποτε τους προκύπτει. Κακό και αυτό, δεν το συζητάω.

Στις διακοπές που έκανα και φετος και πέρσι σε διάφορα μέρη της χώρας, πήρα απόδειξη γιά τα πάντα, χωρίς να χρειαστει να ζητησω.

Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επαγγελματιών έχει συνετιστεί. Παρόλα αυτά τέλος στην φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να δοθεί αν δεν αποφασίσει το κράτος να κάνει το αυτονόητο, την ηλεκτρονική διασταύρωση των αρχείων των Τραπεζών (με ότι αυτό περιλαμβάνει γιά όλους μας) με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ. Ας εκκρεμεί μόνο το περιουσιολόγιο, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. Μόνο έτσι θα αποκτησει το κράτος πραγματική εικόνα του επιπέδου διαβίωσης ενός εκάστου εξ ημών και θα φορολογήσει σωστά. Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ είναι κυρίως κίνηση εντυπωσιασμού των αδαών τηλεκαταναλωτων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 21-08-12 στις 20:56

6. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Eleni (23-08-12), Panos 316T (22-08-12), Stathis (21-08-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Ζητούν και τα «ρέστα» οι αγροτοσυνδικαλιστές

Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

Τα «ρέστα» ζητάνε τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές με προεξάρχοντες τους «γαλάζιους» συνεταιριστές, οι οποίοι εν μέσω διώξεων για τα υπέρογκα χρέη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρούν να «βγουν και λάδι» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, εάν δεν... σταματήσουν οι διώξεις κατά των φοροφυγάδων μεγαλοαγροτών.
    Οι αγροτοσυνδικαλιστές, μάλιστα, λένε πως θα πάνε στην Αθήνα και θα προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρώντας συμψηφισμό των όποιων ευθυνών τους για τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα πολλών ΕΑΣ με τις ευθύνες των πολιτικών για την κατάσταση της χώρας.
    Τοποθέτηση
    Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση χθες από τον Βόλο, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, του γνωστού «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή, Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των Ενώσεων είπε ότι «τους προκαλούμε να κάνουν έλεγχο και όχι να χρησιμοποιούν τους συνδικαλιστές και τα δικαστήρια για να καλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα».
    Η ΕΑΣ Λάρισας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των διώξεων για τα υπέρογκα χρέη της, καθώς τόσο ο νυν (ο Χ. Σιδερόπουλος) όσο και ο πρώην πρόεδρος της (ο Σ. Τσικρίκας) συνελήφθησαν γι' αυτό τον λόγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.
    Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.
    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Ν. Πρίντζος, ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι και αγρότες από την ΑΤΕ για δάνεια, που έχουν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τείνουν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.
    Ζητούν παύση διώξεων
    «Δεν ζητάμε από την πολιτεία χρηματοδότηση. Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, να πάψουν οι διώξεις και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα φέρουν την αισιοδοξία και την προοπτική, προκειμένου ο αγρότης να είναι σε θέση να παράγει και να βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει», υποστήριξε ο κ. Πρίντζος.
    Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων Δ. Σπανός, που μίλησε για έντεχνη διαπόμπευση του συνδικαλιστικού κινήματος και υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει να υφίσταται το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.
    κατι τετοια διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
    τελικα μαλλον αυτη η χωρα δεν πρεπει να σωθει.
    πρεπει να ισοπεδωθει, να εξαϋλωθει ολη η σαπιλα και οτι υγιες απομεινει να ξαναρχισει το χτισιμο απο το μηδεν.

8. The Following 6 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexm (22-08-12), katsaraios (23-08-12), Konstantinos E60 (22-08-12), merlin (22-08-12), PANOS-E60 (22-08-12), Thomelef (22-08-12)

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

τελικά ίσως αυτή να είναι η λύση, δυστυχώς... πολύ σαπίλα.. παντού!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Την προηγουμενη εβδομαδα βρεθηκα φιλοξενουμενος ενος παιδικου φιλου στην Ερμιονη, στην Πετροθαλασσα συγκεκριμενα. Εκει κοντα και σε ακτινα 20 χιλιομετρων περιπου ειναι απο το Πορτο Υδρα εως τα τεραστια παραθαλασσια κτηματα πολλων γνωστων και μη εξαιρεταιων ελληνων "φτωχων".
    Οπως καταλαβαινει κανεις η περιοχη οργιαζει απο πολεοδομικες παραβασεις οι οποιες νομιμοποιουνται εναντι καποιου ποσου.
    Η πολεοδομος Κρανιδιου ωπου ανηκει ολη η προαναφερθεισα περιοχη ειναι η κυρια Κατερινα, καταγεται απ την Ερμιονη, ειναι 49 ετων, βρισκεται στη θεση αυτη 19 χρονια και ελεγχεται απο το ΣΔΟΕ μιας και βρεθηκαν στο ονομα της 14 εκ ευρω σε μια μονο τραπεζα.
    Δε συζηταμε για τα λουσα της εν λογω κυριας και των γιων της στην περιοχη, αλλα ειναι εκπληκτικο το γεγονος οτι και η ιδια αλλα και ολοι οι φιλοι της στην ευρυτερη περιοχη αποδεχονται το γεγονος ως φυσιολογικο και οτι ενας τετοιος υπαλληλος ειναι λογικο να εχει αυτα τα λεφτα αφενος και αφετερου οτι μπορει να γινεται ντορος μεν αλλα ΘΑ ΤΗΣ ΚΛΑ....Ν Τ'ΑΡΧ.....Α ΔΕ.......
    Η ιδια αισθανεται πολυ κουλ και δηλωνει οτι δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως .

11. The Following 5 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

Eleni (23-08-12), katsaraios (23-08-12), Panos 316T (22-08-12), Stathis (22-08-12), Thomelef (22-08-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Την προηγουμενη εβδομαδα βρεθηκα φιλοξενουμενος ενος παιδικου φιλου στην Ερμιονη, στην Πετροθαλασσα συγκεκριμενα. Εκει κοντα και σε ακτινα 20 χιλιομετρων περιπου ειναι απο το Πορτο Υδρα εως τα τεραστια παραθαλασσια κτηματα πολλων γνωστων και μη εξαιρεταιων ελληνων "φτωχων".
    Οπως καταλαβαινει κανεις η περιοχη οργιαζει απο πολεοδομικες παραβασεις οι οποιες νομιμοποιουνται εναντι καποιου ποσου.
    Η πολεοδομος Κρανιδιου ωπου ανηκει ολη η προαναφερθεισα περιοχη ειναι η κυρια Κατερινα, καταγεται απ την Ερμιονη, ειναι 49 ετων, βρισκεται στη θεση αυτη 19 χρονια και ελεγχεται απο το ΣΔΟΕ μιας και βρεθηκαν στο ονομα της 14 εκ ευρω σε μια μονο τραπεζα.
    Δε συζηταμε για τα λουσα της εν λογω κυριας και των γιων της στην περιοχη, αλλα ειναι εκπληκτικο το γεγονος οτι και η ιδια αλλα και ολοι οι φιλοι της στην ευρυτερη περιοχη αποδεχονται το γεγονος ως φυσιολογικο και οτι ενας τετοιος υπαλληλος ειναι λογικο να εχει αυτα τα λεφτα αφενος και αφετερου οτι μπορει να γινεται ντορος μεν αλλα ΘΑ ΤΗΣ ΚΛΑ....Ν Τ'ΑΡΧ.....Α ΔΕ.......
    Η ιδια αισθανεται πολυ κουλ και δηλωνει οτι δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως .
    και όμως έτσι είναι. υπάλληλοι του κώλου που δεν έχουν εργαστεί ούτε μια ώρα κανονικής εργασίας, είναι λογικό να βρίσκονται με αυτά τα λεφτά.
    πλήρωνε μ@λ@κ@ ελληνάρα.
    συμφωνώ με στάθη. ολοκληρωτική καταστροφή, και όλα πάλι απ'την αρχή. βαρεθήκαμε 3 χρόνια να μας σώζουν οι πολιτικοί μας.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

13. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

katsaraios (23-08-12)

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

κατι τετοια διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
    τελικα μαλλον αυτη η χωρα δεν πρεπει να σωθει.
    πρεπει να ισοπεδωθει, να εξαϋλωθει ολη η σαπιλα και οτι υγιες απομεινει να ξαναρχισει το χτισιμο απο το μηδεν.
    Εμ γιατι βρε Σταθη ψηφισανε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ολοι αυτοι και αλλοι τοσοι συνδικαλιστες του κ@λου???
    Το λεει ξεκαθαρα ο ερυθρουλης μπαρδον Κοκκινουλης...

παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.
    Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

προχθες μου ελεγε καποιος φιλος οτι στους δημοσιους υπαλληλους της αγροτικης (ναι αυτα τα τρωκτικα που αναφερει το πιο πανω αρθρο), χαριστηκαν τα καταναλωτικα και στεγαστικα δανεια εως ποσου 150 χιλιαδων ευρω με ανταλλαγμα να υπογραψουν τις νεες συμβασεις με την πειραιως.απο καπου αλλου ακουσα οτι για να υπογραψουν αυτες τις νεες συμβασεις (με ιδιες αποδοχες φυσικα), πηραν ολην την αποζημιωση που θα δικαιουντο σε περιπτωση απολυσης.

ρε παιδια ποιος ξερει τι ισχυει? θα τρελαθουμε τελειως σε αυτη τη χωρα?
    πανο?
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρωτο σενάριο το αποκλείω. Το δεύτερο πιθανότατα ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν το επιβεβαιώνω. Ας λάβουμε υπόψη μας δυο βασικά πραγματα σε τούτη τη συζήτηση περί αγροτικής. Πρωτον, η Πειραιώς πήρε καθαρό ισολογισμό και εξαιρετικό ποσό σε ρευστό από τις καταθέσεις της αγροτικής. Δευτερον, η συμφωνία έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτω από την πίεση της τροικας, η οποία πλέον δεν αστειεύεται και έχει βάλει πρόγραμμα γιά όλα θα ανοιχτά θέματα. Η αγροτική είτε θα εβαζε λουκέτο, είτε θα ανακεφαλαιοποιείτο στα πλαίσια μιάς μεγαλύτερης Τράπεζας, προφανως έγινε το δεύτερο. Ακολουθεί το ΤΤ προς το τέλος του χρόνου

Το ποιές αποφάσεις έχουν παρθεί γιά την τύχη αυτών των 6.000 ανθρώπων, λίγα πρόσωπα μπορούν να το ξέρουν σήμερα στην Πειραιώς. Παντως υπάρχει προηγούμενο προ 10ετίας με την εξαγορά της Μα-Θρα και το αποτέλεσμα της επανεκπαίδευσης του προσωπικού αφήνει ελπίδες γιά καλές εξελίξεις. Αυτό που του λέιπει κυρίως είναι η γνώση των νεων τεχνολογιών στο χωρο. Οι φιλότιμοι θα μάθουν, είμαι σίγουρος. Οι αρνητικοί θα πιεστούν από τη διοίκηση, υπάρχουν τρόποι.

Αυτό που βασικά θέλω να πω γιά τα deals αυτού του τύπου είναι πως γίνονται κάτω από συνθήκες ασφυξίας ρευστοτητας. Οι τράπεζες μας δεν έχουν ούτε 1 ευρώ δικών του κεφαλαίων στα συρταρια τους. Είναι ΟΛΑ δανεικά από efsf και elm. Οτι και να στραβωσει από δω και στο εξής, τα αφεντικά δεν ρισκάρουν φραγκο. Ξεκάθαρο αυτό ...?
    είχαμε μία εκκρεμότητα γύρω από το θέμα των αγροτικάριων. Ιδού τι γράφει σήμερα ο insider.

Τι αποζημιώσεις θα λάβουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΤΕ που υπέγραψαν στο σύνολο τους τις νέες συμβάσεις εργασίας με την Πειραιώς – Περίπου 70-80 εκατ ευρώ ενώ θα ενεργοποιηθεί και το Ταμείο Εφάπαξ…
    Σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΤΕ Bank θα λάβουν σύμφωνα με πληροφορίες αποζημιώσεις που θα φθάσουν τουλάχιστον στο 50% των συνολικών αποζημιώσεων περίπου δηλαδή 70 με 80 εκατ ευρώ.
    Οι συνολικές αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΑΤΕ φθάνουν τα 140 εκατ ευρώ περίπου.
    Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταβληθούν όσο το δυνατό μεγαλύτερες αποζημιώσεις.
    Με βάση πληροφορίες φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στην πρώην ΑΤΕ θα λάβουν περίπου 70 με 80 εκατ ευρώ αποζημιώσεις περίπου 50% του συνόλου ή λίγο υψηλότερα και ταυτόχρονα συνεχίζουν την εργασία τους σε μια τράπεζα που έχει χαρακτηριστεί συστημική.
    Να σημειωθεί επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την ενεργοποίηση του ταμείου Εφάπαξ ώστε να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους πρώην εργαζομένους της ΑΤΕ.
    Όσον αφορά τα δάνεια θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει συμψηφισμός με τις αποζημιώσεις μόνο για όσα σχετίζονται με μισθούς ή εφάπαξ. Τα δάνεια π.χ. στεγαστικά ή καταναλωτικά δεν θα συμψηφιστούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν υποχρέωση των εργαζομένων με την τράπεζα. Σημειώνεται ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία όλοι έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις εργασίας με την τράπεζα Πειραιώς.
    Οι νέες συμβάσεις εργασίας έχουν την έγκριση του ΤΧΣ και της ΤτΕ και διασφαλίζουν τους εργαζομένους.
    Η λύση που υιοθετήθηκε για τους εργαζομένους της ΑΤΕ ήταν η βέλτιστη.
    Διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους και ταυτόχρονα παίρνουν ένα μέρος της αποζημιώσεως τους και μπορούν να διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα μέσω της δικαστικής οδού.
    Για τους εργαζομένους της ΑΤΕ η λύση της Πειραιώς ήταν μια καλή λύση ενώ και η αντιμετώπιση ως προς τις αποζημιώσεις σε μια τέτοια συγκυρία μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοπρεπέστατη.

bankingnews.gr
    τώρα αν κάποιοι διαβάζοντας το παραπάνω, μιλήσουν γιά σκάνδαλο, δεν θα έχουν άδικο. Μόνο που το σκάνδαλο έχει γιά μιά ακόμα φορά να κάνει με την Κυβέρνηση και όχι με τους τραπεζίτες.

16. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Kostas_1 (23-08-12), Stathis (23-08-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Που ακριβώς υπάρχει το σκάνδαλο Πάνο ;

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •