Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
Θωμά για όταν θα την έχει αγοράσει εννοώ.
Και στο 99 να μην την βάλει, το τί "κούρεμα" θα ζητήσει ένας Θεός το ξέρει...
Έγινε κάτι τέτοιο στην Wind, της κινητής τηλεφωνίας την εταιρία εννοώ.
Ξέρει κανείς τί ακριβώς κούρεμα επεδίωξε ο επενδυτής Σαουίρις στη Wind;
Δεν ξέρω τί τελικά έγινε αλλά δεν μιλούσαν για χιλίαδες.

Θέλω να πώ οτι για τον Αστέρα σίγουρα υπάρχει "σχέδιο" του όποιου νέου επενδυτή, δεν θα κάτσει να πληρώσει τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους. Τις υπεραξίες όμως απο τα ακίνητα θα τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο, εκεί είναι και το ζουμί.
Βρήκα ένα σχετικό άρθρο για την περίπτωση του κουρέματος των χρεών της Wind, απο 3,2 δις σε 1,8 (περίπου 44%)
https://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=209167
Το οτι γίνεται πλήρης απαξίωση των εταιριών που ενδιφέρουν τους ξένους, το έχουμε καταλάβει. Οι τρόποι βέβαια είναι επιστημονικά επεξεργασμένοι ώστε η πώληση (το ξεπούλημα στην προκειμένη περίπτωση) να φανεί ως "λύτρωση".
Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά όχι κι έτσι...

Στο θέμα μας, το θέμα ξεκίνησε απο τον ninoX3 με ένα ερώτημα (ειρωνικό όπως εξήγησε αργότερα) περί ανταλλαγής, πιστεύει κανείς οτι υπάρχει σύγκριση στις συγκεκριμένες αξίες; με τον όποιο ισολογισμό στην κάθε περίπτωση.

Και για τις αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι που να επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα αρχικά για την αξία γής ανά τετρ.μέτρο στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Ελπίζω να μην παρέσυρα κάποιον να τρέξει να αγοράσει.
Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά και για την ενδεχόμενη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Δεν υπήρξε δόλος ασφαλώς.
Παρά ταύτα, η συγκεκριμένη περιοχή φαίρεται (εμπορικά) να περιλαμβάνεται στο hit list αξιών real estate ανά την Ευρώπη.