Αρχικό μήνυμα απο
bmw316turbo
1) Ελα να σου δωσω ενα λουκανικο με ανταπτορα για τουρμπινα IHI για ενα πενηνταρικο ,M43 το δικο μου
2) Ρουλεμαν τουρμπινα VF23 απο 22b ,ειχα δωσει 330ευρω με μεταφορικα απο αμερικη με 1200μιλια πανω της, η κινεζικη που φοραω και δουλευει 1.5 κοστιζει 180 ευρω καινουρια
3) Ιντερκουλερ απο diesel bmw , ελα να στο χαρισω
4) ρυθμιστης πιεσης βενζινης 30ευρω με μπαρομετρο
5) ρακορ λαδιου τουρμπινας 30ευρω, σπυρου πατση
6) φλαντζα μαμα elring πρωτου ρεκτιφιε 48ευρω για μειωση συμπιεσης αν και δεν θεωρω τρομερα απαραιτητη την μειωση συμπιεσης για πιεση των 0.7 μπαρ ιδιαιτερα αν βαζεις και καλο καυσιμο.
7) θελεις λιγο μεγαλυτερα μπεκ αντε να τα παντρεψεις με λιγο μεγαλυτερο flow meter καν 40αρι ευρα, οποτε να υπαρχει γραμμικοτητα στις πολλες και λιγες βενζινες.
8) down pipe? στο σκριβανο ειχα δωσει 250 ευρω το 2005.Τωρα τα πραγματα κοστιζουν πολυ πιο χαμηλα.
9) Σωληνωσεις, αντε κανα 150αρι.Πολλα κιτ με ετοιμους σωληνες και κολαρα υπαρχουν στο ebay.Μην ακουω για κιτ ιντερκοολερ των 1000ευρω στους εδω εξατμισαδες...
Α ! και ενα wideband 160ευρω να ξερεις σε ποιες βενζινες δουλευει το εργαλειο.
Θελει ενα καλο σφιξιμο η κεφαλη.
Τωρα εαν θελει το ''λεγομενο'' προγραμμα ή οχι ,δεν γνωριζω.Απλα να αναφερω οτι εγω ειχα αγορασει τουρμπισμενο μ43 ετοιμο με κιτ καρρα και δεν σας κρυβω οτι γελαγα οταν το συνηθησα και με την αποδοση και με την ποιοτητα του κιτ, και ποτε δεν πειστηκα οτι και καλα φορουσα προγραμμα.Εκτοτε ειμαι αγραφος και τα ξερω ολα απο πρωτο χερι.
Για αυτους του λογους δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τουρμπισμα πανω απο 2000ευρω,και βαζω 2000 για να παρει και κανενα 500αρικο αυτος που θα τα βαλει.
Βεβαια αν το φορτωνεις το αμαξι αδειαζεις και την τσεπη αλλα μιλαμε για ψευτουρμπισμα.
Ευχαριστω ταπεινα.
Ρε αγορι τρελο,αυτο το τουρμπισμα που αναφερεις μου θυμιζει την δουλεια που εκανε η εδω αντιπροσωπεια στα Hyundai S145!
Για τα δικα μου δεδομενα,αυτο δεν θεωρειται τουρμπισμα,αλλα κοροιδευω τον εαυτο μου οτι πηρα δυναμη και τ'αμαξι κανει τσουφ εξω απ'τις καφετεριες!Καλυτερα να κρατησει τα 2000 ευρω+ και να παρει ενα αλλο μοτερ που θα δουλευει παντα....Σεβαστη ομως η αποψη γι'αυτο και το αποκαλειτε ψευδοτουρμπισμα..
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....